Sari la conținut

Uretrita nespecifica

 

Nu exista o cauza clara a acestei boli cu trasmitere sexuala. In acest articol se va explica ce simptome trebuie cautate, cum este diagnosticata problema si care sunt posibilitatile de tratament valabile.

 

Ce este uretrita nespecifica?
Uretrita nespecifica (UNS) este uneori denumita uretrita negonococica (UNG). Simptomul principal este inflamarea (durere, roseata si/sau umflare) uretrei.
De obicei este rezultatul sexului anal, vaginal sau oral cu un partener care sufera de o boala cu transmitere sexuala. Este denumita “nespecifica†pentru ca la o testare adecvata multe infectii pot fi identificate ca responsabile pentru simptome.
Infectiile cu transmitere sexuala precum clamydia, herpesul, trichomonas vaginalis pot sa cauzele uretrita. Alte organisme precum micoplasma gentialium si ureaplasma urealyticum si alte infectii cauzate de bacterii pot sa cauzele uretrita.
Uneori inflamarea uretrei poate fi cauzata de frictiune ( sex viguros sau masturbare) sau prin inserarea obiectelor, introducerea lichidelor si a chimicalelor in uretra.
Descoperirea acestei boli la femei este greu de diagnosticat de aceea acest articol se refera doar la barbati.

 

Cum se transmite UNS pe care sexuala?
In timpul sexului vaginal, anal sau oral neprotejat, organismele care cauzeaza inflamatii pot sa ajunga in uretra si vor cauza uretrita nespecifica.
Nu va puteti infecta cu UNS prin sarut, imbratisari, utilizarea in comun a baii, prosoapelor sau a scaunelor de toaleta, farfuriilor, canilor sau tacamurilor.

 

Care sunt semnele si simptomele?
Nu toti barbatii care au inflamatii prezinta semne sau simptome, sau este posibil ca acestea sa fie prea blande ca sa fie observate. Daca semnele si simptomele apar, de obicei acest lucru se intampla intre doua si patru saptamani de la contactul cu o persoana infectata. Uneori se intampla si mai devreme.

 

Semnele si simptomele includ:
• Scurgeri albe sau lipicioase din penis, de obicei mai usor de observat la prima ora dimineata.
• Durere, senzatie de arsura sau dificultatea de a urina
• Urina tulbure sau hematurie
• Senzatie de sete continua
• Mancarimi si iritatii la capatul uretrei

 

Analize si tratament
Daca observati orice semne sau simptome va trebui sa mergeti la medic. Testul presupune preluarea de probe din uretra sau un test de urina. Uretra dumneavostra va fi de asemnea examinata cu atentie. Multi barbati sunt sfatuiti sa nu urineze cu doua ore inainte de test pentru ca testul sa fie cat mai clar posibil.
UNS se trateaza cu antibiotice care se administreaza fie intr-o singura doza, fie intr-un lung sir de tablete. UNS este posibil sa recidiveze.

 

Ce se intampla daca UNS nu este tratata?
Daca este netrata, unele dintre cauzele UNS pot sa aiba consecinte pe termen lung. Acestea includ:
• Infectii dureroase ale testiculelor
• Posibila reducere a fertilitatii
• Inflamarea articulatiilor. Cateodata artrita reactiva este acompaniata de inflamarea ochilor precum si a uretrei. Acest lucru este cunoscut sub numele de Sindromul Reiter.
• Inflamatii in zona pelviana la femei.


Recenzie utilizator

Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat


×
×
  • Creează nouă...