Sari la conținut

Stiri si informatii despre Ploiesti si jud Prahova


Postări Recomandate

  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Salutari dragi colegi din Prahova

Deschid acest topic pentru a face schimb de informatii intre noi referitor la regiunea noastra, informatii ce ne pot largi orizontul culturii generale.

Bineinteles, asteptam stiri si noutati de interes comun.

Spor la postat !

 

Incep cu ceva istorie despre Ploiesti:

 

Republica de la Ploiesti

 

Republica de la Ploiești este denumirea unei mișcări antimonarhice din data de 8 august 1870 cunoscută în presa cotidiană sub numele de tulburările de la Ploiești evenimente pe care I.L. Caragiale le tratează cu ironia lui caracteristică în nuvela Boborul și în comedia D-ale carnavalului numindu-le intrigi boierești.

Descrierea evenimentelor

Formarea acestei mișcări conspirative este determinată de dezamăgirea unor oameni politici ai vremii care sperau ca prin supunerea față de o dinastie străină să fie realizată o relaxare, o liniște între partidele politice.

În apropierea zilei de 8 august 1870 s-au întrunit două organizații conspirative având la conducere pe C.T. Grigorescu respectiv pe Radu Stănian. Din aceste organizații mai făceau parte Candiano Popescu, Stan Popescu, preotul Nicolae Ioachimescu, locotenentul Comiano, Mitică Călinescu, Titu Bălăceanu, Petre Apostolescu, Guță Andronescu-Grădinaru.

La această adunare conspirativă se împart sarcinile fiecărui membru al organizației și se face cunoscut că totul este organizat, domnitorul va fi detronat, conducerea va fi preluată de o regență, se va ocupa telegraful, armata și unele orașe mari vor solidariza cu mișcarea conspirativă.

Se înlătură temerile unora de o intervenție străină, se confecționează steagul nou, stabilindu-se semnale ca tragerea clopotelor și sunarea trâmbițelor gărzii naționale.

Primii ani de domnie ai lui Carol I s-au caracterizat printr-o mare agitație politică și o continuă instabilitate guvernamentală. Între 11 mai 1866 și 7 august 1871 au avut loc nu mai puțin de nouă schimbări de guverne, (durata mediă sub 7 luni).

În fruntea agitatorilor se aflau liberalii radicali care, după ce contribuiseră la înlăturarea lui Alexandru Ioan Cuza, nu se împăcau cu gândul de a avea un domnitor pe viață, care ar putea abuza de situația sa, drept care îl acuzau pe Carol I de tendințe autocratice.

Izbucnirea războiului franco-prusc, la 7/19 iulie 1870, a generat un val de simpatie pentru Franța, fapt ce a amplificat curentul ostil lui Carol, care nu ezita să-și manifeste încrederea în victoria țării sale de origine.

Liberalii radicali au pus la cale o acțiune de înlăturare a domnitorului, organizând mai multe centre din care să pornească mișcarea: București, Ploiești, Craiova, Pitești, Buzău, precum și din tabăra militară de la Furceni. Principalii conspiratori erau C. A. Rosetti, Ion C. Brătianu, Eugeniu Carada- colaborator apropiat al lui Ion C. Brătianu, prim redactor al ziarului „Românul” condus de C. A. Rosetti, Constantin Ciocârlan – fost prefect al Poliției Capitalei, maiorul C. Pilat (ginerele lui C. A. Rosetti), Alexandru Candiano-Popescu și dr. D. Sergiu.

Acțiunea a fost planificată pentru noaptea de 7/8 august 1870, dar ofițerii de la Furceni au propus amânarea acesteia pentru a se vedea rezultatul războiului dintre Franța și Prusia.

Unul dintre conspiratori, Candiano Popescu de la Ploiești, nu a acceptat această amânare. El avea să explice că a procedat astfel din două motive:

1) Primul, de ordin intern, fiind hotărât să dea „o lecție de protestare energică” contra înclinărilor domnitorului străin și a regimului inaugurat de dânsul prin care voia „să pună persoana sa mai presus de ființa statului român“;

2) Al doilea se datora situației internaționale. El era convins că Franța va fi biruitoare și se temea că la încheierea tratatului de pace aceasta să „găsească pe tronul României un Hohenzollern“.

În noaptea de 7/8 august, Candiano Popescu și grupul său de conspiratori au ocupat prefectura și telegraful din Ploiești. Încă din zori, clopotele bisericilor au început să bată, iar populația s-a adunat în centrul orașului. Aici, în fața mulțimii, Candiano Popescu a citit o telegramă, pe care ar fi primit-o de la Ion C. Brătianu, prin care se comunica:

„Vă fac cunoscut că principele Carol I a fost detronat astă noapte“, a fost numită o Regență în frunte cu generalul Nicolae Golescu și s-a constituit un nou guvern, având la ministerul de Război pe Ion C. Brătianu.

Totodată, Candiano Popescu a anunțat că el a fost numit prefectul județului Prahova.

Participanții au aplaudat și au început să strige: „Ura! Am scăpat de neamț“. Apoi, mulțimea – estimată la „trei mii de oameni ” – în frunte cu „noul prefect” și cu un preot îmbrăcat în odăjdii, a pornit spre cazarma dorobanților, unde sergentul de la depozitul de muniție a primit ordin „să împartă arme la popor“.

Candiano Popescu i-a prezenat maiorului Polizu, comandantul unității, o telegramă „semnată” de Ion C. Brătianu – ministrul de Război și Manolache Costache Epureanu – ministrul de Interne, cu următorul conținut:

„Vă fac cunoscut că prințul Carol s-a detronat astă noapte de către popor. În numele guvernului provizoriu vă ordon a lua comanda garnizoanei și pe dată a supune armata la jurământ pentru noul guvern. Totodată vă veți pune la ordinul prefectului Alexandru Candiano Popescu, veți menține ordinea, iar de urmare veți raporta pe dată“.

Maiorul Polizu nu a dat crezare telegramei și a declarat că va apăra cazarma.

Fără să intre în discuții contradictorii cu respectivul maior, Candiano Popescu s-a deplasat la închisoarea orașului unde a eliberat „un număr de arestați”.

De asemenea, a expediat o telegramă căpitanului Georgescu, comandantul grănicerilor de la Predeal:

„Principele Carol răsturnat, guvernul provizoriu instalat, având de cap pe generalul N. Golescu ca regent.

Sunt prefectul districtului, numit de guvernul provizoriu.

Concentrați imediat grănicerii și în 24 de ore, dacă se poate, să fiți la Ploiești.

Aștept de la patriotismul Dumneavoastră și de la energia Dumneavoastră acest serviciu”.

Pentru a face cunoscută acțiunea pe plan internațional, “prefectul” a expediat ziarului românesc „Adevărul”, care apărea la Pesta, următoarea telegramă:

„Principele Carol răsturnat, guvernul provizoriu înființat sub titlul de Regență. În Ploiești mare entuziasm“.

Șeful stației telegrafice din Predeal, Iuliu Filipescu, s-a arătat circumspect, a oprit cele două telegrame și a anunțat guvernul de la București.

Îndată ce a aflat despre „rebeliune”, guvernul condus de Manolache Costache Epureanu a trecut la arestarea suspecților, în frunte cu Eugeniu Carada, Ion C. Brătianu și generalul Nicolae Golescu.

La Ploiești, armata a ridicat în noaprea de 8/9 august „peste 400 de cetățeni de la locuințele lor pentru a-i arunca în închisoare“. Neputând organiza rezistența, Candiano Popescu a părăsit orașul, dar a fost prins la Buzău.

În Proclamația Consiliului de Miniștri către cetățenii români se aprecia că o „tentativă atât de nebună, cât și de criminală a fost încercată la Ploiești“, iar „criminalii vor da seamă justiției de faptele lor”.

Conspiratorii au fost trimiși în fața Curții de Jurați din Târgoviște. Aceștia s-au apărat, invocând faptul că o acțiune similară a avut loc în noaptea de 11/12 februarie 1866, când a fost înlăturat domnitorul Alexandru Ioan Cuza, act în urma căruia nimeni nu a fost arestat, iar unii dintre complotiști se aflau pe banca ministerială.

Avocatul Nicolae Fleva declara:

„Dacă este revoluțiune faptul de la 8 august și se cere osândirea lui pentru că el este opera câtorva indivizi și nu este dorită de națiunea întreagă, să stabilim mai întâi acest adevăr contestabil al acuzațiunii ca să vedem dacă autorii acestei revoluțiuni sunt nevinovați sau culpabili; să se consulte mai întâi națiunea: să punem revoluțiunea la vot! Să facem plebiscit! Primim bucuroși osânda, dar să vă supuneți și Dumneavoastră la majoritatea voturilor“.

El a amintit că tot „revoluțiune” s-a numit și actul din 11 februarie 1866, acoperit apoi legal prin organizarea plebiscitului privind aducerea domnitorului străin.

La 17/29 octombrie 1870, toți cei 41 de acuzați au fost achitați, fapt ce l-a revoltat profund pe Carol I. În notele sale zilnice, domnitorul menționa că era hotărât să abdice și va aduce această decizie mai întâi la cunoștința Puterilor Garante.

Acțiunea din august 1870 a fost numită în derâdere „Republica de la Ploiești“, fiind obiectul multor umoriști, și mai ales al scriitorului I. L. Caragiale.

În realitate, Candiano Popescu nu a proclamat republica la Ploiești și niciun document semnat de el nu menționează cuvântul republică.

Singura gazetă care a caracterizat acțiunea de la Ploiești ca fiind republicană a fost „Trompeta Carpaților”.

Guvernul reușește să aresteze membri ai mișcării conspirative ca Ion Brătianu, generalul Nicolae Golescu, Bogdan Petriceicu Hașdeu, colonelul Nicolae Crețulescu, și vor urma de represalii deosebit de severe, cu umilire prin bătăi a unora ca preotul Ștefan Dinicescu, Mihail Kogălniceanu, Drăghicescu.

Procesul răzvrătiților s-a mutat de la Ploiești la Târgoviște, sentința judecătorească fiind pronunțată la data de 17 octombrie 1870, participanții civili fiind declarați nevinovați.

Importanță

Această mișcare conspirativă nu este ceea ce a fost prezentat de presa vremii, ca o acțiune subversivă a unui grup de cheflii, ci o mișcare organizată care a căutat înlăturarea monarhiei regelui Carol I al României. La această mișcare au participat aproximativ 3000 de oameni, printre care au fost și demnitari din rândul prefecturii și poliției orașului. Evenimentul este o parte memorabilă din istoria Ploieștiului.

Ea rămâne o expresie a voinței de a se asigura un regim democratic în România, de a bara eventualele tendințe autocratice a domnitorului Carol I.

Pentru aducerea aminte a acestui eveniment, din inițiativa lui Dimitrie Brătianu a fost ridicată în Ploiești Statuia Libertății.

 

sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_de_la_Ploie%C8%99ti

 

  • Like 7
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Cum şi de ce sexul te face mai inteligent(ă)

 

Sexul ne face mai descurcareti si chiar mai inteligenti, arata un studiu recent efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Amsterdam.

Ei au demonstrat ca persoanele care au capacitatea de a simti excitare sexuala au performante mai bune la testele de inteligenta, decat cele care nu se pot bucura de o astfel de placere.

Beneficiile biologice ale sexului au fost indelung studiate: de la eliminarea stresului la scaderea tensiunii arteriale, de la analgezic asupra durerilor la modelarea siluetei, de la eliberarea cailor nazale infundate in timpul unei raceli, la reducerea cancerului de prostata, potrivit publicatiei British Journal of Cancer.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Amsterdam, coordonati de dr. Jens Forster, au descoperit insa ca satisfactia sexuala este strans legata de dezvoltarea creierului.

Cercetatorii au efectuat un studiu in care participantii si-au pus mintile la gandire pentru a rezolva niste probleme. Totodata, acestia au completat si o serie de chestionare care vizau si informatii cu privire la vietile lor sexuale. Dupa analiza tuturor datelor obtinute atat din chestionare, cat si de pe urma testelor, oamenii de stiinta de la Amsterdam au observat ca cele mai bune performante le-au avut cei care pun mai mult accent pe sex in viata personala, decat cei care nu. Mai mult de atat, cei care s-au declarat satisfacuti sexuali au avut rezultate mai bune decat cei care nu se bucura sau se bucura prea putin de placerea sexului.

MSN Living a mai identificat un studiu efectuat la Universitatea Princeton din New Jersey (SUA) care sustine descoperirea echipei lui Foster, de la Amsterdam.

Cercetatorii americani au descoperit ca dezvoltarea celulara la nivelul creierului este mai accelerata la persoanele active sexual, comparativ cu cele virgine.

Toate aceste constatori isi au originea in faptul ca, in timpul sexului, creierul elibereaza oxitocina, hormon al atasamentului dupa cum este cunoscut in mediile adiacente medicinei. Acesta are un rol esential in crearea starii de bine, in a lega relatii interumane, inclusiv intre mama si fat, la nastere, si in a scadea nivelul de stres. Dincolo de acestea, favorizeaza si cladirea increderii in sine, dar si un somn linistit, calitativ superior. Toate acestea adunate creeaza conditiile propice dezvoltarii celulare la nivelul creierului, care functioneaza astfel la capacitati sporite.

sursa: lyla.ro

  • Like 4
Link spre comentariu
  • Oras:Ploiesti
  • Oras:Ploiesti

  O idee buna lansata de asterica pe care o sustin si eu cu urmatorul material,zic eu ,interesant

„A o întoarce ca la Ploiești“. Povestea unei expresii care a făcut istorie

https://i0.wp.com/www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20120828_0029/15.jpg

Calea ferată de la Ploieşti s-a imprimat de-a lungul timpului în memoria tuturor şi prin folosirea unei sintagme, probabil cea mai cunoscută, privind oraşul, la nivel naţional: ,,a întoarce precum trenul la Ploieşti”

În formă prescurtată ,,ai întors-o ca la Ploieşti” este uzitată, şi astăzi, pentru a desemna o schimbare bruscă de atitudine.

Care a fost contextul generării acestei expresii?

Construirea liniilor de cale ferată Bucureşti-Ploieşti (1872) şi Ploieşti-Predeal (1879) s-a realizat în intervale de timp diferite, iar motivele financiare au impus soluţia folosirii liniei deja construită de la București până la Ploieşti, unde constructorii liniei spre Predeal s-au legat direct în linia existentă în Gara Ploieşti.

Trenurile de la Bucureşti care mergeau spre Ardeal erau oprite în gară, locomotiva era decuplată de garnitură, intra pe o linie de manevră şi era întoarsă pe o placă turnantă, acţionată manual (astăzi cea existentă la depoul Ploieşti Sud este acţionată electric) și direcționată pe linia spre Predeal. Locomotiva era cuplată la celălalt capăt al garniturii, astfel ultimul vagon al trenului venit de la

Bucureşti, devenea primul.https://i0.wp.com/www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20120828_0028/15.jpg

Când trenul pornea, călătorii aveau un sentiment general de teamă că s-au suit într-o cursă greşită, acesta părând că se întoarce la Bucureşti, deşi, în realitate, rula pe linia spre Predeal. Două generații au apucat întoarcerea trenului. În 1886, la Gara Ploieşti erau şapte linii de circulaţie, cinci erau folosite pentru trenurile de călători, iar restul pentru trenurile de marfă. Nu existau linii de manevră, acestea efectuându-se pe liniile principale, fapt care conducea ca schimbarea direcţiei spre Predeal, sau Bucureşti să dureze probabil câteva zeci de minute, pe care călătorii le petreceau în restaurantul gării, sau în vagoane servind ceea ce cumpărau de la negustorii ambulanţi.https://i0.wp.com/www.adevarul.ro/bbtcontent/clipping/ADVIMA20120828_0026/15.jpg

Această manevră a fost efectuată o perioadă îndelungată de timp: din 1879 (anul inaugurării liniei Ploieşti-Predeal) şi până în anii 1913-1915, când a fost construit Triajul Ploieştiului, iar trenurile au ocolit oraşul intrând direct pe linia spre Predeal. Faptul că două generaţii de călători au apucat întoarcerea trenului şi au avut acelaşi sentiment de teamă, că au greşit destinaţia şi trenul, a întipărit profund în mentalul colectiv expresia „a întoarce ca la Ploieşti”.

Trenul nu mai întoarce ca la Ploieşti de aproape 100 de ani. Fenomenul era unul, evident, spectaculos, pentru o societate cu puternice trăsături rurale, nesigură atunci când uzita tehnologia, pe care de multe ori nu o înţelegea.

Caragiale, însuşi, a simţit nevoia să vorbească despre acest „fenomen” în schiţa sa „Întârziere”, publicată în anul 1900: ,, Dela Ploieşti, trenul de Predeal că să apuce spre Bucureşti schimbă frontul şi, ca şi cum ar vrea să se întoarcă înapoi, locomotive se pune acolo, unde până aici era coada trenului“.

Impactul acesta a fost aşa de puternic şi impresionant pentru călătorii cu trenul încât s-a transmis din generaţie în generație şi chiar şi azi, la aproape o sută de ani de când trenul nu mai întoarce ca la Ploieşti, expresia este uzitată pentru a desemna schimbări, comportamentale sau de atitudine, neaşteptate.

 

File din viitorul volum al monografiei Ploieştiului

Informaţiile ne-au fost puse la dispoziţie de profesorul şi istoricul Dorin Stănescu şi sunt file inedite din viitorul volum II din „Marea Carte a Ploieştilor”, aflat în pregătire la „Societatea Culturală Ploieşti – Mileniul III”.

La 74 de ani de la apariţia primei monografii a oraşului Ploiești, realizată de Mihail Sevastos, şi după o muncă titanică, de un deceniu, 16 istorici, profesori, arheologi şi cercetători au dăruit ploieştenilor „Marea Carte” a oraşului.

În 1937, prozatorul şi gazetarul Mihail Sevastos publica monumentala lucrare „Monografie a oraşului Ploieşti”, singura de asemenea proporţii şi ţinută grafică apărută în România până la acea dată. Evoluţiile economice, politice şi sociale explozive, înregistrate în tot acest timp impuneau o nouă monografie care să facă cunoscute ploieştenilor trecutul şi prezentul oraşului în care locuiesc.

Lucrarea este concepută în trei mari volume, în format A4, fiecare de câte aproximativ 1.000 de pagini. Primul tratează istoria şi populaţia şi este dedicat lui Mihai Viteazul. Al doilea este dedicat petroliştilor şi tratează viaţa economică, iar al treilea, un tratat despre viaţa culturală, este închinat lui Caragiale.

 

(sursa: adevarul.ro)

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Petrolul îşi face televiziune

Oficialii echipei ploieştene au decis să urmeze exemplul cluburilor din Occident şi punctează la capitolul imagine.

Echipa Petrolul Ploieşti vrea să ţină pasul cu fotbalul modern şi încearcă să copieze cât mai fidel modelul cluburilor din Vest! După lovitura de imagine dată prin înregimentarea a doi dintre cei mai buni jucători români ai momentului, Adrian Mutu şi Ianis Zicu, patronul echpei prahovene, Dan Capră, a dat undă verde şi pentru o televiziune!

Aceasta se va numi "FCP TV" şi va avea în grilă emisiuni, reportaje, interviuri, dar şi meciuri ale "găzarilor". Cel mai probabil, în primă fază, postul va funcţiona doar online. Cei mai fericiţi de vestea inaugurării unei televiziuni vor fi suporterii grupării, cei care se bucură deja de un magazin şi de un pub chiar în incinta stadionului "Ilie Oană".

 

Bokila şi Bruno Alves, în cantonamentul "lupilor"

Steaua a fost prima echipă din România care a vrut să-şi facă televiziune. De ani buni, însă, totul a rămas doar la faza de proiect.

Petrolul îşi continuă în aceste zile cantonamentul din Antalya. Mutu şi ceilalţi "lupi" trag din greu pentru a fi cât mai bine pregătiţi la ora reluării campionatului. Ploieştenii au avut parte de o surpriză în week-end, atunci când, în cantonamentul de la Belek, şi-a făcut apariţia Jeremy Bokila, fostul atacant al "găzarilor"! Aflat şi el în pregătiri în Antalya cu Terek Groznîi, actuala sa echipă, Bokila a ţinut să-şi salute foştii coechipieri. Atacantul a mărturisit că s-a adaptat destul de greu la Terek, dar că acum totul e în regulă.

Tot în vizită a venit şi internaţionalul portughez Bruno Alves, fratele petrolistului Geraldo. În prezent la Fenerbahce, Bruno i-a povestit fratelui său despre atmosfera de care are parte la cea mai iubită echipă din Turcia, acolo unde fanii au reuşit să întrerupă zilele trecute, preţ de câteva minute, un simplu meci amical, după ce au aruncat în teren cu petarde şi fumigene!

Petrolul va disputa primul amical în cantonamentul din Antalya joi, când va da piept cu austriecii de la Sturm Graz.

 

sursa: EVZ.ro

 

  • Like 6
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Şase accidente! Două dintre maşini au intrat în casa unui ploieştean Totul s-a întâmplat la intersecţia străzilor Rareş Vodă şi Udrişte Năsturel, din Ploieşti. În decurs de numai câteva ore, după lăsarea întunericului, în aceeaşi zonă au avut loc mai multe evenimente rutiere. Două autoturisme din cele şase implicate au derapat şi au intrat în casa unui ploieştean. Pericol! Patinoar pe străzile şi pe trotuarele din Ploiesti

„Primul accident a avut loc în jurul orei 6.30, când un autoturism a derapat şi a intrat în stâlpul de curent electric. Zece minute mai târziu, două autoturime s-au tamponat, iar după alte câteva minute, un autoturism mi-a lovit gardul. Nu a trecut însă mult timp şi un nou autoturism a intrat în peretele drept de la casă, ca mai apoi, până ca maşina implicată să fie scoasă din curte, încă o maşină să îmi lovească locuinţa. Parcă am presimţit că se va întâmpla ceva rău, după primele evenimente, dar nu mă aşteptam să mă trezesc cu maşinile în pereţii casei”, ne-a declarat Constantin Ştirbu, ploieşteanul care are acum doi pereţi de la casă afectaţi. Mai grav este că una dintre maşini i-a distrus şi soba omului. „A lovit unde este soba. Am oprit repede gazele. Dacă nu eram acasă poate se întâmpla şi o altă nenorocire”, ne-a spus ploieşteanul, care are acum o singură pretenţie: să-i fie reparată casa. În zonă, utilajele de deszăpezire au intervenit numai după producerea ultimului accident.

http://www.observatorulph.ro/images/stories/2014/01-ianuarie/24/accident-ploiesti-polei-casa-pereti.jpghttp://www.observatorulph.ro/images/stories/2014/01-ianuarie/24/ploiesti-accident-polei-deszapezire_autoritati.jpg

 

http://www.observatorulph.ro/exclusiv/35701-sase-accidente-doua-dintre-masini-au-intrat-in-casa-unui-ploiestean

  • Like 4
Link spre comentariu
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod galben din Prahova, astfel că judeţul a intrat sub incidenţa unui cod portocaliu de viscol. Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile din Prahova. Meteorologii au extins sâmbătă dimineaţă codul portocaliu de viscol în jumătatea de sud a ţării, sub incidenţa avertizării intrând şi judeţul Prahova. Codul portocaliu este valabil de sâmbătă dimineaţa, de la ora 9.30 până duminică la ora 22.00. Mesajul va fi actualizat de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) în cursul serii de sâmbătă. Potrivit ANM, viscolul puternic va continua în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi zonele montane aferente, precum şi în nordul Dobrogei. În aceste regiuni vântul va sufla în rafale de peste 70-80 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m. În judeţele avertizate cu cod galben, în sudul Transilvaniei şi centrul Moldovei va ninge, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60-70 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită. În cursul zilei de 25 ianuarie, în jumătatea sudică a Dobrogei vor predomina ploile, moderate cantitativ, izolat se va depune polei, iar vântul va sufla cu rafale de peste 70-80 km/h. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, pe drumurile din judeţ ninge viscolit. Cel mai mare strat de zăpadă este în zona Cheia, 3-4 cm de zăpadă frământată, pe când în restul judeţului este de până la 2 cm. Utilajele sunt pe şosele, iar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. 

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti

Comandamentul de deszăpezire din Ploieşti, coordonat de viceprimarul Iulian Teodorescu, a avut vineri o şedinţă de urgenţă. Utilajele de deszăpezire sunt gata de acţiune, iar ploieştenii sunt avertizaţi că vor lua amenzi dacă nu îşi curăţă spaţiile din faţa blocurilor sau a firmelor Avertizarea cod galben de ninsori şi viscol, valabilă şi pentru Ploieşti, a impus o şedinţă de urgenţă, vineri, a comandamentului de deszăpezire, în care s-a stabilit modul de intervenţie pentru combaterea poleiului şi a zăpezii pe principalele artere de circulaţie din oraş, pe poduri, dar şi pe străzile secundare. Rosal, operatorul de salubritate din oraş, care se ocupă şi de curăţarea zăpezii, a anunţat că are pregătite 27 de sărăriţe, 39 de lame, 6 freze mici şi 8 sărăriţe pentru trotuare. Acestora li se adaugă utilajele Serviciului de Gospodărire Urbană (SGU), adică 2 camioane cu plug, 10 tractoare cu lame şi 5 utilaje pentru trotuare, dar şi cele 3 remorchere ale SC Transport Călători Expres SA, operatorul de transport în comun din oraş. De asemenea, toate tramvaiele care vor ieşi pe trasee vor fi echipate cu lame. Pentru acţiunea de deszăpezire sunt pregătite şi 2.100 tone de material antiderapant. Primăria face apel şi la ploieşteni să fie atenţi unde îşi parchează maşinile, pentru a nu împiedica accesul utilajelor de deszăpezire. În caz contrar, în cadrul comandamentului, reprezentanţii SGU au fost abilitaţi să ridice maşinile care obstrucţionează operaţiunile de deszăpezire. Nici persoanele fizice şi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zone aglomerate, cu un trafic pietonal intens, nu sunt scutiţi. Aceştia sunt obligaţi să cureţe zăpada din faţa sediilor, a magazinelor şi a locuinţelor.  Pentru a veni în sprijinul asociaţiilor de proprietari, operatorul de salubritate a pus la dispoziţia acestora saci cu material antiderapant, aproximativ 1.000 până în prezent. Obligaţia de a îndepărta zăpada este prevăzută de HCL nr. 228/2006. În caz contrar, Poliţia Locală Ploiesti este abilitată să aplice amenzi cuprinse între 500 şi 1.500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

 

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Lista drumurilor închise în Prahova la ora 11:00

Publicat pe 26 ianuarie 2014
de Mihai Popescu
 
Observatorulph.ro
 
http://www.observatorulph.ro/images/stories/2014/01-ianuarie/26/drumuri-nationale-inchise-ninsori-viscol.jpg Potrivit ultimelor informaţii transmise de IJP Prahova, situaţia traficului rutier este următoarea:

Drumuri închise: 

DN 1 B Mizil-Buzău

DN 1D Albeşti-Urziceni

DJ 100 C Mizil-Fulga-sălciile

DJ 102 D Mizil-Sălciile

DJ 207 Şotriile-Vistieru

 

Restricţii de tonaj (peste 3,5 tone)

DN 71 Sinaia-Moroieni

DN 1 A Ploieşti-Cheia-Braşov

DJ 230 Ceraşu- Drajna

  • Like 4
Link spre comentariu
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti

Nedelcu Raluca – Ioana, în vârstă de 21 de ani, domiciliată în municipiul Ploiești,strada Cameliei, județul Prahova, a dispărut din municipiul Ploiești, la data de 18.01.2014, în jurul orei 17.30.


http://www.max-media.ro/wp-content/uploads/2014/01/Raluca-Nedelcu-poza-actuala.jpgSemnalmente: constituţie astenică, înălţime cca. 1,60-1,65 m., cu greutatea de aprox. 44 kg., păr castaniu, drept, tuns până la baza umerilor, faţă ovală, ochii căprui. Fără semne particulare.


La data dispariției purta blugi de culoare albastru închis, geacă din material textil de culoare neagră, încălţată cu ghete de culoare maro.


Cetățenii, care pot oferi indicii care să conducă la depistarea persoanei în cauză, sunt rugați să contacteze deîndată cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze Dispeceratul I.J.P. Prahova, la telefon 0244/595340 !


Link spre comentariu
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti

http://www.max-media.ro/wp-content/uploads/2014/01/Raluca-Nedelcu.jpgNedelcu Raluca – Ioana, în vârstă de 21 de ani, domiciliată în municipiul Ploiești,strada Cameliei, județul Prahova, a dispărut din municipiul Ploiești, la data de 18.01.2014, în jurul orei 17.30.

Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Cum va arăta sensul giratoriu de pe DN 1 A

http://www.observatorulph.ro/images/stories/2014/02-februarie/06/giratoriu-blejoi.jpg

Lucrările la sensul giratoriu de la intersecţia DN 1A cu DN 1B, de pe raza comunei Blejoi, vor începe imediat după topirea zăpezii şi au ca termen de finalizare luna iulie a acestui an.

Investiţia este finanţată de la bugetul local şi are ca scop fluidizarea traficului în zona de vest a comunei Blejoi. Tot în acest an va fi construit un alt sens giratoriu la intersecţia DN 1B cu DJ 236 (în zona Ploieşti Shopping City).

 

http://www.observatorulph.ro/viata-prahovei/36291-cum-va-arata-sensul-giratoriu-de-pe-dn-1-a

  • Like 4
Link spre comentariu
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti

În scopul unei informări corecte şi reale a opiniei publice, SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL pune la dispoziţia ploiestenilor o evidenţă a lucrărilor efectuate pe domeniul public, în perioada 3-7 februarie.

 

 

 

1. Curăţat zăpadă; alei parcuri şi grădini publice, alei acces unităţi învăţământ, spitale, căi de acces blocuri, parcări, trotuare, treceri de pietoni şi guri de scurgere aferente acestora etc. Ex: Padina, Văleni, Ghe .Lazăr, Casa Sindicatelor, Aleea Mureş, Aleea Strunga etc

 

*Curăţat zăpadă, spart gheaţă etc, total = aprox 94.000 mp. 
*Încărcat şi transport zăpadă total = 160 tone.
* Scuturat vegetaţie – foioase şi răşinoase = aprox 70.000 mp
*Sere şi pepiniere – deszăpezit, îndepărtat zăpadă de pe vegetaţie, activităţi de îngrijire, întreţinere material dendro-floricol, livrat material la terţi etc

 

2. Lucrări cimitire: deszăpezire alei cimitire, încărcare şi transport zăpadă, întreţinere curăţenie capelă, grupuri sanitare şi clădiri administrative, monitorizare şi intervenţii utilităţi ori de câte ori a fost necesar necesar.

 

 

3. luminat public: în urma celor 34 de sesizări primite la Dispeceratul societăţii, au avut loc intervenţii în următoarele zone ale oraşului: Cameliei, Cătinei, Mioriţei, Mihai Bravu, Carpenului, Mărăşeşti, Eremia Grigorescu, Stînelor, Heliade Rădulescu, Republicii, Rudului, Frăsinet, Stindardului, Mercurului, Traian Vuia, Vasile Alecsandri, Ploilor, Şoimului, Concordiei, Mihai Bravu, Şoseaua Nordului, Ghe. Gr. Cantacuzino, Independenţei. Acestea au vizat înlocuirea de becuri, repararea de corpuri de iluminat (la atelierul societăţii), înlocuire siguranţe fuzibile şi refacere legături electrice, înlocuire elemente deteriorate la panourile electrice . De asemenea, pe tronsoane aflate în zonele Ghe. Gr Cantacuzino, Şoseaua Nordului, Mihai Bravu, Republicii, B-dul Bucureşti, Domnişori au fost demontate instalaţiile de luminat oranamental.                                                                                                           

CE MUNCA DE "TITANI" AU DUS ASTIA  MERITA CATEVA MILIOANE DE EURO CHELTUITE :laugh2 

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Galati
  • Oras:Galati

Ti s-a cacat cainele? Strange in pizda ma-tii dupa el.

Zapada s-a dus, nesimtitii nu, si si-au scos cainii sa se cace pe strazile Ploiestiului.  O sa radeti. Sa spuneti ca asta nu e subiect serios. Pai ce, eu sunt serios?

Uite si un calcul neserios: un caine se caca minim 100 de grame. Fiecare caine se caca intr-un an 36 de kilograme. Am doi caini in bloc, ceea ce inseamna ca in fata intrarii blocului si pe iarba din jur vor aparea, numai anul acesta, peste 70 de kile de cacat de caine.

Uite si alt calcul. In Ploiesti sunt circa 5.000 de caini in gospodarii, din care vreo 2.000 la bloc. Daca nici unul nu are un stapan responsabil, ei vor lasa, pe strazile Ploiestiului, 72 de tone de cacat. 

Asta nu se vindeca cu amenzi. Desi, teoretic, se dau si amenzi. Exista o hotarare locala care spune ca proprietarii sau detinatorii temporari sunt obligati sa colecteze materiile fecale ale animalelor din locurile publice si ca nestrangerea dejectiilor se pedepseste cu amenda cuprinsa intre 200 si 

400 lei ca sanctiune principala si 50 lei reprezentand tariful de curatenie ca sanctiune complementara. Credeti ca s-a dat vreo amenda de-asta? Nu. credeti ca se va, in 2014? Va spun eu: nu.

Singura smecherie este ca stransul cacatilor dupa propriul caine sa devina cool, sau ca nestrangerea sa devina penibila. Asa ca va propun un atac la imaginea pe care o au despre ei cei care cresc un caine la bloc. Sa-i facem sa se simta prost. 

Ai o poza mai jos. Textul asta are un link. Daca te-ai saturat de cacati de caine lipiti de talpa, stii ce ai de facut.

 

http://bogdanstoica.ro/blogul/item/20144-ti-s-a-cacat-cainele-strange-in-pizda-ma-tii-dupa-el

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti

Luni, 3 martie, autovehiculele nu vor circula timp de o oră pe Bulevardul Independenţei din Ploieşti. Circulaţia va fi oprită între orele 11.00-12.00, pe tronsonul delimitat de statuia Radu Stanian şi Monumentul Vânătorilor. În perioada de timp menţionată se va desfăşura la Monumentul Eroilor Războiului de Independenţă o ceremonie oficială pentru a se marca Ziua Naţională a Republicii Bulgaria.

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti

Începând de ieri şi până în data de 30 mai 2014, pe DN1, la Posada, între kilometrii 113+280 şi 113+305 metri, pe sensul de mers Braşov - Ploieşti, se execută lucrări de consolidare şi de refacere a părţii carosabile, iar traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, semaforizat sau cu ajutorul piloţilor de dirijare.
Centrul Infotrafic de la Poliţia Română mai precizează că, pentru a nu fi afectată fluenţa circulaţiei, lucrările vor fi sistate la sfârşit de săptămână, începând de vineri, de la ora 14:00, până luni, la ora 10:00, dar şi de luni până joi, în intervalul orar 17:00-21:00. :angry 

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti
  • Telefon: valericavalerika
  • Oras:ploiesti

Termenul scadent pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente primului semestru este 31 martie 2014. După această dată, inspectorii SPFL Ploieşti vor calcula majorări de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracţiune de lună.

În cazul în care ploieştenii achită integral taxele şi impozitele locale până la data de 31 martie, vor beneficia de bonificaţie de 10% la impozitul pe cladiri, terenuri si mijloace de transport. „Impozitul anual datorat aceluiasi buget local de catre contribuabili, persoane fizice sau juridice, de pâna la 50 lei inclusiv, se plateste integral pâna la primul termen de plata, 31 martie 2014”, se mai precizează într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.

 
  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

VIDEO S-a lansat clipul „Happy in Ploieşti“. Nico, Doroftei, Corina Ungureanu şi zeci de ploieşteni dansează pe melodia lui Pharell Williams

 

O echipă formată din zeci de prieteni, bloggeri şi personalităţi ploieştene au realizat propria versiune a videoclipului piesei „Happy“ compusă de Pharrell Williams. Clipul a fost lansat marţi seară Ştiri pe aceeaşi temă FOTO Microbul veseliei a cuprins Ploieştiul. Actori, sportivi şi jurna... Baschetbalişti de la Asesoft, majorete, jurnalişti, bloggeri, jucători de la Petrolul, Nico, Doroftei, Corina Ungureanu, dar şi multe alte personalităţi din oraş au participat, în ultimele două săptămâni, la filmările clipului. Alături de ei, dansează şi numeroşi ploieşteni care au dorit să apară în clip, dansând cu bucurie pe străzile oraşului. Varianta videoclipului „Happy” şi-a propus să prezinte valorile culturale ale oraşului, astfel că în cadrele filmului apar locuri şi obiective emblematice: Muzeul Ceasului, Teatrul Toma Caragiu, Palatul Culturii sau Bulevardul Castanilor. Echipa de productie a clipului a lansat clipul marţi seară, pe YouTube, pe canalul SMA Studio, în cadrul unei petreceri găzduită de pub-ul lui Doroftei, din Ploieşti. Iniţiatorii proiectului sunt promotori cunoscuţi ai oraşului, Loredana Bratila, fondatoarea „Ploieştiul Vechi şi Nou”, Corneliu Eugen Moraru, co-fondator „Iubesc Ploieştii” şi bloggerul Elena Pelmuş.

 

 

 

sursa http://adevarul.ro/locale/ploiesti/video-s-a-lansat-clipul-happy-ploiesti-nico-doroftei-corina-ungureanu-zeci-ploiesteni-danseaza-melodia-pharell-williams-1_531f64e00d133766a8d0d81d/index.html

  • Like 6
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania
Posesorii de câini riscă amenzi de până la 5.000 de lei dacă animalele nu sunt microcipate Posesorii de câini riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei dacă nu le implantează animalelor de companie un microcip de identificare şi nu le înregistrează la medicul veterinar. Măsura se aplică de sâmbătă, când intră în vigoare noua legislaţie privind identificarea câinilor cu stăpân.

 

Potrivit normelor care intră în vigoare sâmbătă, proprietarii câinilor au obligaţia să identifice, prin microcipare, şi să înregistreze animalele în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân (RECS), la medicul veterinar, în termen de 90 de zile de la fătare sau înainte de vânzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Câinii care au deja mai mult de 90 de zile trebuie identificaţi şi înregistraţi până la 1 ianuarie 2015 sau înainte de vânzarea, donarea, vaccinarea contra rabiei sau scoaterea în spaţii publice a acestora.

Pentru cetăţenii care au deja câini cu microcip, medicul veterinar urmează să stabilească calitatea microcipului şi dacă acesta poate fi citit. În cazul în care nu corespunde normelor microcipul va fi schimbat.

Tot până la 1 ianuarie 2015, câinii de rasă comună sau metişii acestora trebuie să fie sterilizaţi, potrivit HG nr. 1059/2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a OUG nr. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Deţinătorii câinilor de rasă comună sau metişilor fătaţi după data de 1 ianuarie 2015 au obligaţia să sterilizeze puii astfel: femelele la vârsta de 4 - 6 luni şi masculii la vârsta de 6 - 8 luni.

Sancţiunile pentru nerespectarea reglementărilor privind identificarea şi microciparea câinilor sunt între 2.000 şi 5.000 de lei şi între 5.000 şi 10.000 de lei pentru cei care nu-şi sterilizează câinii de rasă comună sau metişii acestora.

Reprezentanţii ANSVA au precizat că, împreună cu Colegiul Medicilor Veterinari, au pus la dispoziţia cetăţenilor

Portalul identificării şi înregistrării animalelor de companie - Rompetid.ro - unde fiecare proprietar de câine are posibilitatea de a verifica vericiditatea datelor înscrise în RECS.

Totodată tot cu ajutorul portalului în eventualitatea pierderii sau găsirii unui animal se pot da anunţuri care să ajute proprietarul să-şi recupereze câinele.

De asemenea, în cadrul ANSVSA va funcţiona Departamentul de Poliţie a animalelor care în prezent are 16 inspectori pentru Bucureşti şi câte un inspector în fiecare judeţ al ţării. Inspectorii vor verifica inclusiv dacă au fost microcipaţi şi sterilizaţi câinii scoşi în spaţiul public.

Preşedintele CMVR Viorel Andronie a precizat că preţul sterilizării pentru un mascul nu poate fi mai mic de 100 de lei, iar pentru sterilizarea unei femele va fi de minim 150 de lei. Microciparea va costa în jur de 50 de lei, a mai spus Andronie, menţionând însă că fiecare cabinet va stabili tarifele în funcţie de cerere şi ofertă.

La rândul său, preşedintele ANSVSA a mai spus că au fost discuţii cu mai multe ONG-uri pentru protecţia animalelor să îi sprijine pe posesorii de câini din mediul rural care nu îşi vor putea permite costurile microcipării şi sterilizării.

 

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Posesorii+de+caini+risca+amenzi+de+pana+la+5+000+de+lei+daca+ani

  • Like 5
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

"Fie lovim Ploieştiul, fie murim încercând s-o facem!"

 

http://www.observatorulph.ro/images/stories/2014/09-septembrie/11/ploiestihistoria_ro_poza_23487700.jpg

 

Misiune strategică a aviaţiei americane de bombardament, operaţiunea „Tidal Wave” (Valul nimicitor), de la 1 august 1943, avea drept scop să distrugă nouă rafinării din  jurul oraşului Ploieşti. În ciuda unei pregătiri îndelungate, „Valul nimicitor” a fost un eşec: la Ploieşti nu s-a înregistrat „niciun fel de micşorare a capacităţii globale de producţie”, dar aviaţia americană a pierdut într-o singură zi 53 de avioane şi 660 de militari.
 

Coordonatele acestei „duminici negre” pentru aviaţia americană sunt reconstituite conştiincios, cu detalii de atmosferă, de către căpitanul John S. Young, participant la operaţiune.

„Tidal Wave” nu era prima încercare de acest fel a aviaţiei Statelor Unite ale Americii. Cu un an şi două luni în urmă, în iunie 1942, se desfăşurare o misiune asemănătoare, dar una mai degrabă de sondare a situaţiei, de exerciţiu.

„Proiectul Halverston”,iniţial HALPRO, a presupus trimiterea în raid asupra Ploieştiului a unui număr mic de avioane, doisprezece B 24 Liberators. Sub conducerea colonelului Harry Halverston, iniţiatorul proiectului, avioanele şi-au luat zborul de la baza aeriană Fayidh, de lângă Canalul Suez. Rezultatul a fost considerat de americani un succes deplin: zece bombardiere au lovit rafinăria „Astra”, un altul a lovit portul Constanţa şi cel de-al doisprezecelea, o ţintă neidentificată. Prima misiune de luptă americană în Europa nu s-a soldat nici cu pierderi serioase: zece avioane s-au întors din misiune nelovite, aterizând în Irak, iar două, avariate, au ajuns cu bine în Turcia. De cealaltă parte, rezistenţa întâmpinată a fost minimă; dar aceasta nu înseamnă că germanii aveau să uite acţiunea.

Generalul Luftwaffe Alfred Gerstenberg, şeful Misiunii Militare Germane din România, va înzestra zona peterolieră Ploieşti cu o apărare antiaeriană extrem de puternică şi de eficace, constând în câteva sute de piese de calibru greu de apărare antaeriană, FLAK, de la 88 la 105 mm., precum şi tunuri de calibru mic, camuflate în căpiţe de fân.

În plus, centrul de comandă al Luftwaffe de la Lipesk controla şi regiunea Ploieşti, putând trimite acolo două escadrile de avioane de vânătoare Messerschmitt 109 şi Messerschmitt 110; dintre acestea, 52 de aparate erau conduse de piloţi germani ai Luftwaffe, iar restul de piloţi români. Dar Gerstenberg mai dispunea şi de un centru de transmisie secret, din Atena, care îi semnala mişcările şi preparativele făcute de Air Force 9, staţionată în Africa de Nord.

 

Pregătirile pentru „Valul nimicitor”, în deşertul libian

Ghidându-se strict după desfăşurarea şi reuşita misiunii HALPRO din vara anului precedent, dar neluând în calcul un element esenţial, anume că şi partea germană îşi întărise capacitatea de apărare şi ripostă, americanii au decis un atac masiv în zona Ploieştilor, desfăşurat pe vreme de ziuă, la o distanţă cât se poate de mică de sol şi de obiectivele care trebuiau bombardate. Escadrilele a 9-a şi a 10-a, conţinând grupurile de bombardament 98, 376, 44, 93 şi 389 au primit misiunea de luptă, aşa că se vor antrena cu ardoare în deşertul libian, bombardând ţinte contrafăcute, poziţionate după modelul celor reale. Au fost angajate în operaţiune nu mai puţin de 178 de bombardiere, cu un total de 1.764 de oameni la bord. Era, la acea oră, cea mai numeroasă şi mai puternică forţă combatantă desfăşurată de Statele Unite în Europa. Iar coordonatele acţiunii erau cât se poate de clare: decolarea de pe aerodromurile din Benghazi, Libia, zbor deasupra Mării Mediterane şi a Mării Adriatice, survolarea insulei Corfu, a munţilor Pind şi a părţii de sud a Iugoslaviei. Cu o mică diferenţă (un aparat se va defecta la sol, aşa că vor porni în misiune 177 de bobardiere), lucrurile se vor petrece întocmai.

Rafinăriile de la Ploieşti, lovite din toate părţile

Avioanele vor ajunge deasupra obiectivelor la timpul stabilit şi vor începe bombardarea. Doar că rezistenţa întâmpinată va fi, de data aceasta crâncenă, atât din partea FLAK-ului, cât şi din partea Luftwaffe. Primul care va ataca va fi grupul 93, comandat iniţial de locotenent-colonelul Addison Baker şi de maiorul John L. Jerstad, copilotul său. Ei vor lovi rafineria „Columbia Aquila”, dar vor fi doborâţi apoi de antiaeriana germană. Vor fi decoraţi post-mortem cu „Medalia de Onoare”. Maiorii Ramsay D. Potts şi George S. Brown vor prelua, de pe aparatele pilotate de ei – „Ducesa” şi Queenie” – comanda grupului 93 şi vor bombarda, la rândul lor, rafinăriile „Astra Română”, „Unirea Orion” şi „Columbia Aquila”. Grupul de luptă 93 a pierdut unsprezece aparate.

Grupul de luptă 376, comandat de generalul Ent şi colonelul Compton, va bombarda rafinăriile „Steaua Română”, de la Câmpina, şi „Concordia Vega”, iar grupul 98, comandat de colonelul John R. „Killer” Kane, şi grupul 44, condus de colonelul Leon W. Johnson, au făcut un ocol pe la Floreşti, după care s-au angajat şi ei în bombardarea rafinăriilor „Astra Română” şi „Columbia Aquila”. Bombardamentele se vor desfăşura pe fundalul unor încleştări dramatice ale avioanelor americane cu avioanele de vânătoare şi cu antiaeriana germană, care făceau ravagii în rândurile lor. Totuşi, americanii îşi vor îndeplini misiunea, reuşind să-şi lanseze bombele asupra ţintelor programate. 

 

Au fost şi replieri pe parcurs: cu 21 de aparate din cele ale grupurilor de luptă 93 şi 376, locotenent-colonelul James T. Posey a reuşit să lovească rafinăria „Creditul minier”, de la sud de Ploieşti. În sfârşit, „Steaua Română” va fi din nou bombardată de grupul de luptă 389, comandat de colonelul Jack Wood, astfel încât rafinăria românească va fi practic scoasă din funcţiune până la sfârşitul războiului.

Sursa: realitatea.net si observatorulph.ro

  • Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

ZECI DE PERSOANE ARESTATE PENTRU PROXENETISM!

 

 

Patru persoane arestate preventiv, cinci persoane arestate la domiciliu şi pentru 13 persoane s-a dispus controlul judiciar. Acesta este bilanţul succint al percheziţiilor efectuate vineri, inclusiv în Prahova, pentru destructurarea unei reţele specializate în infracţiuni de proxenetism.

 

În cadrul percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării sau indisponibilizate mai multe înscrisuri, sume de bani, respectiv 18.275 de euro, 150 USD şi 8.400 de lei, precum şi două autoturisme de lux. La data de 7 noiembrie a.c., Poliţia Română a efectuat 24 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în 9 judeţe, la domiciliile unor persoane bănuite, la casinourile unor hoteluri, precum şi la saloane de masaj, fiind puse în aplicare 120 de mandate de aducere.La acţiune au participat peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R., Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, precum şi din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate – I.G.P.R., Direcţia de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti şi ai Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt şi Giurgiu. „În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri, 18.275 de euro, 150 de USD, 8.400 de lei, iar două autoturisme de lux au fost indisponibilizate. În fapt, din cercetări a reieşit că, membrii reţelei, cetăţeni români, israelieni şi turci, ar fi frecventat mai multe cazinouri din Bucureşti, de unde ar fi racolat clienţi, în principal, cetăţeni străini, cărora le prezentau mai multe femei dispuse să întreţină relaţii sexuale contra cost”, se arată în comunicatul IGPR.

Pentru serviciile sexuale prestate, cei în cauză ar fi solicitat sume de bani cuprinse între 100 şi 700 de euro. În urma administrării probatoriului, poliţiştii au reţinut, pentru 24 de ore, 33 de persoane care au fost intoduse în Arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. La data de 8 noiembrie a.c., magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti au dispus arestarea preventivă faţă de 4 suspecţi, măsura arestului la domiciliu faţă de alţi 5 şi măsura controlului judiciar faţă de 13 persoane. Şapte dintre cele 22 de persoane faţă de care instanţa a dispus măsuri preventive sunt cetăţeni străini, israelieni şi turci.

http://www.observato...tru-proxenetism

post-88772-0-79921300-1415600879_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Rețeaua de 120 de proxeneți a „Jupânului din Ferentari”. Prostituate-spion, în slujba interlopului Sile Cămătaru

 

Vasile Balint a fost arestat după ce anchetatorii au descoperit că a organizat o grupare cu ramificații în trei țări. Afaceriști din Israel și Turcia plăteau excursii de lux, cu prostituate incluse în preț. Doar patru zile au reîntregit familia celebrii frați interlopi Nuțu și Sile Cămătaru. 

 

După ce Nuțu a fost „plasat” în arest la domiciliu, marți noaptea, printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, fratele său, Vasile Balint, a fost săltat, vineri, de polițiștii bucureșteni și de procurorii de la Parchetul Sectorului 1. Anchetatorii au stabilit că acesta coordona o vastă rețea de proxenetism, în care sunt implicate 120 de persoane.

Gruparea gestionată de Sile Cămătaru nu acționa, însă, în locuri precum Ferentari, cartierul de la periferia Capitalei, ci în cele mai cunoscute hoteluri din București, în cazinouri de lux. Surse din rândul anchetatorilor ne-au dezvăluit că multe dintre prostituate ofereau „patronului” Sile informații confidențiale obținute de la oameni „cu greutate” care ajungeau în patul lor, informații care, intrate în posesia unor interlopi, puteau pune în pericol siguranța națională.

Efectul Țincu

„Evenimentul zilei” a aflat că ancheta a fost demarată acum șapte luni, la scurt timp după ce fostul director al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi fost prefect al Capitalei, Ion Ţincu, a fost audiat, tot într-un caz de proxenetism, din Sectorul 5. În luna martie, procurorii ne-au declarat că Țincu avea calitatea de martor și a fost recunoscut de prostituatele care frecventau un cazino de lux în care își „desfășurau activitatea” fetele lui Sile Cămătaru. „În dosar este că și-a dat întâlnire cu o persoană de sex feminin întro cameră a Hotelului Marriott”, ne-au dezvăluit anchetatorii.

Proxeneții reținuți atunci au dat mai multe declarații, alături de Țincu, referitoare la rețeaua care funcționează în cazino. Așa s-a aflat și de amploarea rețelei conduse de Vasile Balint și s-a trecut la monitorizarea ei. Polițiștilor bucureșteni li s-au alăturat ofiţeri ai Serviciului Grupări Infracţionale Violente şi ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR, ai serviciului secret al MAI -DIPI, ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale (DOS) şi ai SRI.

Ramificații în trei țări

Așa s-a aflat că rețeaua de proxenetism avea ramificații în România, Israel și Turcia. Anchetatorii au aflat că grupuri de „turiști” erau atrase cu oferte „tentante” către cazinouri chiar de către tinere angajate la departamentele de Relații Publice (PR). Printre ele se numără Carmen Corina Stanciu, Simona Muraru, Adina Iris Belciu și Denisa- Elena Alexandru. Anchetatorii ne-au dezvăluit că fetele de la PR încasau un comision pentru fiecare prostituată plasată în brațele clienților.

„Fetițe” cu CV

Cei care gestionau afacerea erau Sile Cămătaru, Adrian Panduru, zis „Limbă”, și Ion Teodor, zis „Teo”. Cei trei au bătut palma cu Amiran Dzanashvili, Israel Mazal Tov şi Zahi Mohamad Mounir, administratori ai cazinourilor bucureștene. Afaceriștii au înlesnit practicarea prostituţiei, prin punerea în legătură a prostituatelor cu clienţii, în special de naţionalitate străină.

Practic, ne-au spus anchetatorii, s-a ajuns la un număr de 120 de persoane acuzate de proxenetism deoarece, în cele nouă județe în care au avut loc perchezițiile de vineri - Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt şi Giurgiu - erau oameni care, în schimbul unei sume de bani, aduceau prostituate și în București.

În plus, fiecare dintre „fetițe” a trimis un CV cu fotografie, care era pus la dispoziția clienților. Prețul, spun anchetatorii, varia, în funcție de „dotările” prostituatelor și de cererile clienților, între 100 şi 700 de euro.

33 - reținuți, patru - arestați

Polițiști bucureșteni au efectuat, vineri, 24 de percheziții la domiciliile proxeneților și la două cazinouri. Au fost puse în aplicare 120 de mandate de aducere. Au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri, 18.275 de euro, 150 USD, 8.400 de lei și două autoturisme de lux. În noaptea de vineri spre sâmbătă au fost reținute 33 de persoane acuzate de proxenetism. Sâmbătă, 22 au fost duse în fața instanței. Judecătorii de la Sectorul 1 au decis arestarea a patru inculpați: Vasile Balint, Adrian Panduru, Teodor Ion și Julya Mazirov. Sile Cămătaru mai are un rest de pedeapsă de circa patru ani de închisoare, fiind eliberat condiționat în 2012.

Voia să dea statul român în judecată

Sile Cămătaru a ieșit din pușcărie în luna noiembrie 2013. Spunea, atunci, că nu mai vrea să fie băiat rău și că vrea să se ocupe de afaceri și familie. Astfel, el a obținut îngăduința judecătorilor de a fi judecat în libertate. Vasile Balint a fost trimis în judecată, alături de fratele său, Nuțu, în luna iulie, anul trecut, împreună cu alți 52 de membri ai clanurilor „Cămătarii” și „Sportivii”. E acuzat de șantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat și omor deosebit de grav. Eliberat după opt luni, el a spus că va da statul român în judecată, pe motiv că a avut viață grea în închisoare. Vineri, când a fost „săltat” de mascați, el a zis că „este vinovatul de serviciu”.

Administratori de cazinouri, prinși în „ruleta” prostituției

Una dintre „jucătoarele” importante din această rețea era Julya Mazirov, zisă „Angela”, de naționalitate israeliană. În fotografiile postate pe contul ei de Facebook, ea îl are alături pe Alexandru Boboruță, administratorul unui cunoscut restaurant din centrul Capitalei, dar și al unui salon de masaj erotic. Anchetatorii au stabilit că Julya Mazirov prelua clienții de la cazinouri și le oferea „plăceri sexuale” sub paravanul salonului de masaj. De racolarea clienților pentru salon se mai ocupau și Raluca Miruna Aleca şi Elena Răileanu. Un alt membru important al rețelei, Lucia Estera Schwartz, era cea care prelua „comenzile” de la clienți şi le transmitea către prostituate.

Unul dintre cei care își atrăgea clienții prin „momirea” cu prostituate este afaceristul gruzino-israelian Amiran Dzanashvili, acționar la mai multe cazinouri. Pentru că în Țara Sfântă jocurile de noroc și prostituția sunt interzise, prin intermediul lui Amiran erau organizate excursii, aproape săptămânal, în România. Clienții erau conduși în cazinouri, precum cele în care administratori sunt Mazal Tov Israel și Mohamad Mounir Zahi. Acolo, pe lângă jocul la ruletă, li se ofereau și cataloage cu fete „pe alese”. Surse judiciare ne-au dezvăluit că veneau grupuri de „zece persoane sau mai mulți”. Majoritatea clienților lăsau la prostituate, în medie, 500 de euro fiecare. Astfel, câștigul rețelei era de circa 20.000 de euro pe lună, la fiecare cazino. Pentru a satisface „clienții”, unele dintre tinere ar proveni din țări exotice, precum Brazilia și Columbia.

sursa:evz.ro

post-88772-0-13026100-1415601762_thumb.jpg

  • Like 2
Link spre comentariu

  • Oras:Romania
  • Oras:Romania

Paraul Dambu

 

     

 

Pentru unii o prezență cotidiană, pentru alții o surpriza: paraul Dambu. Astfel poate fi caracterizata apa curgatoare ce margineste orasul in partea sa estica. Insa aspectul sau domol din prezent este foarte diferit de cel pe care il avea in urma cu cel putin un secol.

Ploiestii au aparut si s-au dezvoltat la inceput in apropierea albiei Dambului, aproximativ in zona unde astazi este cartierul Mihai Bravu. Explicatia sta in nevoia de apa potabila (pe langa cele din fantani), dar si a unui rau unde sa fie amplasatate mori pentru macinarea graului sau zalhanale (abatoare) care produceau deseuri ce trebuiau sa fie deversate. Cartierul Mihai Bravu este considerat a fi punctual de plecare in dezvoltarea Ploiestilor deoarece aici putem gasi cele mai vechi doua biserici din oras (Biserica Domneasca – 1639 – si Biserica Sf. Nicolae Abagii / Vechi / cu brazi), dar si datorita descoperirilor arheologice.

Marturiile de la inceputul secolului XIX ilustreaza pericolul pe care il reprezenta paraul Dambu in special in timpul primaverii si al verii. Topirea zapezilor ori furtunile cresteau debitul, iar o buna parte din zona de est a orasului era inundata. Apa ajungea pana in interiorul bisericii Sf. Apostoli Petru si Pavel (Domneasca), inundau zona unde azi sunt cartierele Mihai Bravu si Dorobantu, afectau curtile din jurul bisericii Sf. Dumitru si provocau pagube inclusive locuitorilor din mahalaua Rafov. Cand Dambul venea cu debit mare, erau smulse stavilarele din zona barierei Bucov, iar zalhanaua (abatorul) devenea inutilizabil.

 

In ciuda acestor lucrari, paraul Dambu a ramas un constant pericol pentru locuitorii din estul Ploiestilor, inundatiile fiind un lucru obisnuit in a doua jumatate a secolului XIX. La inceputul secolului XX, autoritatile locale au incheiat un contract cu inginerul Lindley pentru realizarea unui sistem de captare si alimentare cu apa a orasului. Rezultatul a fost aparitia statiei de la Crangul lui Bot care a fost pentru mai mult de jumatate de secol sursa exclusiva de apa pentru locuitorii orasului. Aceasta este si azi functionala si deserverste zona de sud (locuintele de pe Bulevard si strazile adiacente).

In acelasi timp, inginerul Lindley a conceput si un plan de sistematizare, in care paraul Dambu urma sa aiba rolul de a prelua apele reziduale ale orasului. Odata cu dezvoltarea industriei petroliere din Ploiesti, rafinariile au folosit acelasi parau pentru a elimina diferite deseuri chimice. Nu doar apa era o sursa de infectie, ci si malurile sale. Inca din zona Garii de Nord pana la iesirea din Ploiesti (bariera Rafov), malurile paraului devenisera locul unde locuitorii mahalalelor depozitau gunoaiele.

Astfel, inainte de Primul Razboi Mondial s-au efectuat unele lucrari de largire a albiei. În 1921 a început construirea unor canale care preluau apele reziduale si le deversau in Dambu in apropierea strazii Corlatesti de azi. In anii 30 s-au continuat lucrarile de largire a albiei, de indreptare a cursului paraului, de intarire a malurilor si de realizare a unor bulevarde care sa-l margineasca.

In 1935 a fost inaugurat podul de piatra de peste Dambu, care lega Parcul Strajerilor (devenit Parcul Pionierilor in perioada comunista) de Hanul Taranesc (actual spital de dermato-venerice) de langa oborul de azi.

Ultima serie de lucrari au fost efectuate in anii 70-80, o data cu construirea de blocuri in Bariera Bucov si sistematizarea cartierului Mihai Bravu (demolarea caselor vechi si ridicarea de blocuri muncitoresti). Un nou pod a luat locul vechiul pod inaugurat in 1935 si care astazi este partial prabusit, malurile au fost intarite cu dale de beton si s-au construit pasarele de metal in zona cartierului Mihai Bravu. Vechea bariera ”la gogoase”, cum se numea spatiul unde azi se termina acest cvartal de blocuri si incep zona industrial Fero-Email si cimitirul omonim cartierului, a fost complet transformata prin aparitia unui pod de beton.

In present paraul Dambu este un simplu fir de apa inofensiv care nu mai amentinta sa inunde toata zona pana in actualele strazi Pielari, Carpenului, Chimiei, Dorobantul ori Mircea cel Batran. Au disparut si rezidurile chimice care in urma cu 4-5 decenii se aprindeau de la o banala scanteie, facand apa”sa arda”. Paraul Dambu a devenit astfel o simpla prezenta izolata la marginea estica a orasului, fiind pentru multi ploiesteni o necunoscuta.

 

www.republicaploiesti.net

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...