Sari la conținut

ce prezervative folositi


Postări Recomandate

Reputație: 1265

Sal'TARE!

 

Hai sa va mai distrez un pic...

 

Ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi existat prezervativul? Cate sarcini nedorite ar fi putut aparea? Cate boli cu transmitere sexuala ar fi afectat populatia? Din fericire exista prezervativul si multe dintre aspectele neplacute care pot aparea in urma unui contact sexual pt fi evitate cu usurinta. Dar cum a aparut prezervativul? Are si el, la fel ca biberonul sau ca scutecul, o istorie? Ei bine, da. Are o istorie chiar foarte interesanta care incepe din Antichitate.

 

Cuvantul "prezervativ" provine din cuvantul francez préservatif si inseamna "remediu folosit pentru prevenirea unui rau". Varianta englezeasca are si ea o istorie... Unii sustin ca un anumit "Dr. Condom " il aproviziona pe regele Carol al II –lea al Angliei cu o teaca ce era confectionata din tesut animal si care servea regelui drept prezervativ, pentru a nu contracta boli venerice de la prostituate si pentru a nu zamisli copii nelegitimi. Altii sustin ca acest cuvint isi are originea in numele unui " Dr. Condon " sau a unui "Colonel Cundum". Este mult mai probabil ca originea acestui cuvant sa fie in limba latina, "condon", care semnifica "recipient ".

 

Sa ne intoarcem la istorie... Se presupune ca cea mai veche reprezentare a utilizarii unui prezervativ este o pictura gasita in pesterea franceza Grotte des Combarrelles, si are o vechime de 12,000–15,000 de ani...

post-769-0-69785300-1336494138_thumb.jpg

Cea mai veche imagine a unui prezervativ a fost descoperita in Egipt si dateaza de peste 3000 de ani. Este dificil sa-ti dai seama din desenul respectiv ce aveau in minte vechii egipteni care purtau aceste prezervative . Aceste prezervative pot sa fi fost purtate din motive sexuale sau rituale – sau din ambele motive. O alta explicatie pentru aceasta teaca de panza era protectia impotriva intepaturilor de insecte si a bolilor tropicale.

post-769-0-49712800-1336494955_thumb.png

Unii sustin ca mai tarziu, romanii faceau prezervative din tesutul muschilor razboinicilor care erau ucisi in lupte. O alta informatie in privinta folosirii prezervativului (sau, in orice caz, a ceva ce aduce cu prezervativul) ne spune ca erau folosite intestine de oaie sau capra pentru protectia penisului.

 

Chinezii au incercat si ei sa se fereasca de infectii, folosind o hartie de matase inmuiata in ulei pentru a-si acoperi penisul, iar japonezii aveau la indemana doua tipuri de prezervative: "Kawagata" sau "Kyotai" care erau confectionate din piele subtire si "Kabutogata" confectionate din carapace de testoasa sau coarnele animalelor.

post-769-0-71283200-1336494462_thumb.jpg

In anul 1564, doctorul italian Gabriel Fallappio, prezinta in cartea sa "Morbo Gallico", cum un prezervativ confectionat dintr-o bucata de panza inmuiata intr-o solutie facuta pe baza de ierburi si sare, ii poate proteja pe barbati impotriva bolilor venerice.

 

Cele mai vechi prezervative au fost descoperite la temelia Castelului Dudley de linga Birmingham, Anglia . Aceste prezervative erau confectionate din intestine animale sau de peste si datau de la 1640 . Au fost probabil folosite pentru a impiedica transmiterea unor infectii sexuale in timpul razboiului dintre fortele lui Oliver Cromwell si soldatii loiali regelui Carol I .

 

In secolul XVIII, erau folosite in egala masura prezervativele din matase ca si cele confectionate din intestine de miel sau de capra.pentru a preveni alunecarea lor de pe penis in timpul actului sexual, acestea erau prevazute cu un siret care se lega la capatul deschis al prezervativelor. Cele confectionate din vezica sau intestinele animalelor puteau fi folosite nu doar o data. In picturile contemporane apar scene in care oamnii agatau aceste prezervative la uscat de un carlig sau chiar de o sarma de rufe!

post-769-0-03739300-1336494175_thumb.jpg

Exista evidente scrise precum "Marchizul de Sade" sau jurnalul lui James Booswell, despre care se spune ca ar fi avut doua fobii in viata: duelurile si maladiile veneriene. De altfel, nici Casanova, romanticul amorez, nu a stat departe de acesta inventie, el folosind prezervativul pe care il numea "redingota englezeasca", pentru a se proteja de...procese de paternitate, dar si de infectii si boli nedorite.

post-769-0-82402800-1336494966_thumb.png

O data importanta in istoria prezervativului este anul 1844 care a adus o inovatie tehnologica majora ce a influentat benefic industria prezervativelor : Goodyear (cel cu anvelopele de masini) si Hankock au inceput sa produca in masa, rapid si foarte ieftin, prezervative, prin procedeul de vulcanizare a cauciucului. In anii ’40 si ‘ 50 acestea erau spalate , unse cu o gelatina pe baza de gaz si pastrate in mici cutii de lemn intr-un sertar in dormitor – dar nu se vorbea despre acest lucru , mai ales fata de copii .

post-769-0-59347600-1336494162_thumb.jpg

Asociatia Americana de Igiena Sociala a luptat din greu pentru interzicerea folosirii prezervativelor in primii ani ai acestui secol . Asistentii sociali erau de parere ca oricare dintre cei care riscau sa se imbolnaveasca de boli "venerice" trebuiau sa sufere consecintele acestui fapt, inclusiv infanteristii – soldatii Armatei Americane care au luptat in Primul Razboi Mondial. Fortele Americane Expeditionare , cum era numita Armata Americana , erau singurele forte armate din Europa carora li se interzisese folosirea prezervativului. Nu este de aceea surprinzator faptul ca trupele americane aveau cea mai mare rata de infectii transmise pe cale sexuala – 70 % dintre baietii americani pur si simplu" nu puteau spune nu " .

 

Ministrul Fortelor Armate Navale Americane era numai unul dintre numerosii conducatori militari care considerau ca folosirea prezervativului este imorala si "necrestineasca " . Franklin Delano Roosevelt a fost tinarul Adjunct al Ministrului Fortelor Navale Americane care, atunci cind seful sau era plecat din birou, a dispus sa se distribuie o trusa profilactica pentru a-i ajuta pe marinari sa-si trateze infectiile pe care le-ar fi putut evita daca ar fi folosit prezervative .

 

Una dintre provocarile carora a trebuit sa le faca fata Margaret Sanger, fondatoarea Asociatiei Planned Parenthood (Maternitate Planificata) in lupta ei pentru dreptul femeii la folosirea unor mijloace contraceptive a fost cea referitoare la standardul dublu de folosire a prezervativului. Doctorilor li se permitea sa "prescrie" prezervative pentru a-i proteja pe barbati de contractarea sifilisului sau a gonoreeii atunci cind aveau raporturi sexuale pre-maritale sau extra-maritale. Totusi femeile nu putea primi prezervative pentru a se proteja impotriva unei sarcini nedorite.

 

In mod similar, guvernul nazist al Germaniei nu permitea folosirea prezervativelor sau a oricaror alte mijloace contraceptive de catre cetateni . Trebuia sa se nasca o singura rasa de razboinici, o lume a "arienilor" . Dar armata nazista permitea soldatilor germani sa foloseasca prezervative, pentru a-i tine in primele linii, in loc sa aglomereze baracile spitalelor de campanie, fiind infectati cu sifilis sau cu gonoree .

 

In al 2 –lea Razboi Mondial, conducatorii militari au avut o atitudine mult mai realista in legatura cu prezervativele. Fiind ingrijorati de soarta soldatilor, care ar fi putut fi infectati cu boli cu transmitere sexuala si ar fi putut infecta si sotiile, conducatorii militari au trecut la o campanie de promovare agresiva a prezervativelor. Filmele de promovare si de educare contineau indemnul adresat soldatilor : " Nu uita – pune-ti- l inainte sa o bagi " .

Link spre comentariu

"Kabutogata" confectionate din carapace de testoasa sau coarnele animalelor.

In anul 1564, doctorul italian Gabriel Fallappio, prezinta in cartea sa "Morbo Gallico", cum un prezervativ confectionat dintr-o bucata de panza inmuiata intr-o solutie facuta pe baza de ierburi si sare, ii poate proteja pe barbati impotriva bolilor venerice.

 

carapace de testoasa, coarne de animale..panza inmuiata in sare....saracele femei...cum sa le bagi asa ceva in pasa??? :no2

Link spre comentariu
Vizitator I_am_Weasel
Reputație: 0

@Afriq: Pentru ca iti place asa mult topicul... hai sa contribui si eu la el.

Ca unica marca est clar Durex...

Am incercat si faimoasele Trojan dar efectul a fost clar cel ilustrat aici:

 

Love Plus, Masculan samd... nici nu are rost sa fie mentionate.

 

Ca si gama: Durex Ultra Thin sunt clar favoritele, dar nici Arouser nu sunt rele...Cumva le prefer pe Ultra Thin celor Featherlight, mi se pare ca cele din urma ma cam stang... Nici Elite nu-s de lepadat...

 

Funny storry,.. Am incercat si performa o data, toate bune si frumoase... dar dupa normal am trecut la oral din partea partenerei (nu era escorta).. Ei bine, dupa 10 minute ii amortise gura... A fost f f amuzant, dar cred ca depinde din ce perspectiva o privesti. :)

  • Like 1
Link spre comentariu
Reputație: 1265

Copilăria

 

1250 î. Hr. - egiptenii folosesc “teaca” de pânză pentru a se proteja de boli, infecţii şi muşcături de insecte. Pe alte meridiane, chinezii se protejează bandajându-şi penisul cu hârtie de mătase înmuiată în ulei; japonezii creează două variante ale “produsului”: una din piele subţire şi una din... carapace de ţestoasă sau corn; în fine, romanii au un gen de tampoane îmbibate cu o soluţie făcută din ierburi şi - zice-se - prezervative făcute din muşchii duşmanilor. Brrr!

►1500 d. Hr. - Anatomistul italian Gabrielle Fallopius propune un prezervativ din pânză şi mătase, pe care îl testează pe 1.100 de bărbaţi. Test reuşit: nici unul dintre “subiecţi” nu este victima epidemiei de sifilis care bântuie în Europa. Deocamdată, omenirea vede în prezervativ doar o protecţie împotriva infecţiilor, abia mult mai târziu va fi “descoperită” şi eficienţa lui împotriva unei sarcini.

 

Vârsta de aur

 

►Sfârşitul sec. al XVI-lea - prima îmbunătăţire semnificativă a “dispozitivului”: impregnarea, înainte de utilizare, cu o soluţie chimică din sare şi diferite ierburi îl face mai sigur.

►Secolul al XVIII-lea - câştigă teren prezervativul din intestine de animale. Din cauza preţului piperat, unii utilizatori le refolosesc. Scepticii vremii le caracterizează drept “o armură împotriva plăcerii şi o pânză de păianjen împotriva infecţiilor”.

►A doua jumătate a sec. al XVIII-lea - la Londra înfloreşte comerţul cu prezervative realizate “de mână”. În centrul activităţii se află... două femei: doamna Phillips şi doamna Perkins. Fiecare cu propriul magazin. Şi cu o strategie de marketing inspirată: pamflete rimate, uşor de reţinut, o dată cu numele produsului.

►1800 - Prezervativul beneficiază de o descoperire epocală: vulcanizarea cauciucului. De acum, “căciuliţele” sunt produse în masă şi la un preţ accesibil.

►1861 - în New York Times apare prima reclamă pentru “Prezervativele franţuzeşti ale Doctorului Power”.

 

Vânătoarea de vrăjitoare

 

►1873 - în SUA este votată Legea Comstock, ce scoate în afara legii reclama la absolut orice fel de produse contraceptive/anticoncepţionale şi permite serviciilor poştale să confişte toate prezervativele vândute prin poştă.

►1900-1920 - cele mai multe prezervative sunt fabricate prin introducerea unei forme într-o baie de substanţă cauciucată, apoi vulcanizată şi trecută printr-un jet puternic de apă rece. Calitatea produsului finit este îndoielnică.

 

Marele boom

 

►Anii ’20 - începe fabricarea prezervativelor din latex, mai subţiri, mai rezistente şi fără nici un miros. Abia acum începe “căciuliţa” să cucerească piaţa mondială.

►Începutul anilor ’60 - apariţia pilulei, a diafragmei şi steriletului reduce drastic “rata de succes” a prezervativului.

►Anii ’80 - Fenomenul HIV salvează prezervativul de la uitare şi îl relansează spectaculos. De acum, lumea e a lui: apar “varianta” din material poliuretanic şi cea feminină, dar şi varietăţi de culoare, arome, forme şi mărimi; se găsesc în farmacii, baruri, cluburi, magazine la colţ de stradă, benzinării şi chiar în automate ce oferă “siguranţă la pacheţel”. Sau “plăceri fără neplăceri”.

Link spre comentariu
  • Oras:Cluj
  • Oras:Cluj

Pot sa confirm si eu ca Love Plus nu sunt asa de calitate, se rupeau des, plus ca provocau usturime partenerei. Am mai incercat Oups, dar si acesta se rupe, se vede defapt raportul calitate-pret. Durexul e bun, dar nu pentru mine din pacate, parca nu sta cum il pui, aluneca mereu, e drept ca am avut si experiente placute cu Durex. Insa acum cel mai des folosesc Entran, le gasesc si l oferta 3 pakete la 12 lei, de cate 3 prezervative, si mi se potrivesc ca o manusa, sunt subtirele si partenera se simte bine cu ele. Vin in 3 forme cunoscute de mine: cu forme in relief, clasice si cu arome. Salutari si respecte!

Link spre comentariu
Vizitator nimfomaniac
Reputație: 0

pe mine deja subiectul asta ma dispera!

in ultima luna am reusit sa rup 2 preze in fata la care merg de obicei!prima oara am sesizat ca s a dus pe pewla preze dupa finalizare de a apucat o disperarea pe femeie si pe mine tremuriciu cu gandul la "ce e mai bine".ala nu stiu ce marca a fost.

a doua oara rup un DUREX ,"norocul" nostru ca sesizez si ma opresc la timp!

de ce pana mea rup caucioacele in ritmul asta?

Link spre comentariu

prezervativele reprezinta unul dintre putinele lucruri pe care le urasc in viata. adica dupa ce ca intreruperea pentru a ti-l pune e deja frustranta si reducerea placerii este majora, mai are si obiceiul de a se rupe. io am patit-o de exact doua ori: o data cu nevasta cand CHIAR nu aveam chef de urmasi (nervi, pastila de a doua zi, stress timp de ceva mai bine de o luna) iar a doua oara cu o prostituata - ca nu pot sa-i spun escorta, as jigni cateva fete minunate - prin Bruxelles, o "fast-fuck-machine" si inca exact cand intelesesem ca nu pot sa termin never in galeata aia si terminasem la anal. sa va mai explic? am luat un stres groaznic vreo doua saptamani, analize pe marele sest, ganduri... in fine, a trecut. acasa nu mai folosesc deloc de vreo 6 anisori iar in deplasare lucrez cu materialul "clientului". si prezervativul este clar unul dintre motivele pentru care nu merg la fete atat de des cat as vrea.

Link spre comentariu
Vizitator nimfomaniac
Reputație: 0

Ai pwla mare?

Sau ce vrei sa sugerezi?

 

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

nu cred ca depasesc media la romani!

nu vreau sa sugerez nimic.caut raspunsuri(doar atat)

ps. apreciez in mod deosebit cum gandesti,noi doi am mai conversat pe niste teme spinoase pt mine legate de sentimente.

Link spre comentariu
  • Oras:b
  • Oras:b

@nimfomaniac

glumeam, dar nu am pus :)

si mie mi se intampla destul de des sa se rupa, initial credeam ca e de la unghiile fetelor, drept pentru care am inceput sa le pun singur, dar degeaba, tot se rupeau. uneori poate fi de la lubrifiantul pe baza de ulei folosit de unele fete pentru alunecare, dar se intampla si la cele care nu foloseau...

deci concluzia este ca sunt pur si simplu proaste(si ca avem noi pwla mare, desigur ;) )

Link spre comentariu
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)

In general folosesc Durex rosu, sunt foarte subtirele, eu nici nu simt in timpul actiunii. Totusi in ultimul timp am incercat sa mai vad ce se gaseste pe net, nu in ultimul rand din cauza faptului ca unora si Durexul e stramt, sa nu mai zic de prezervativul Masculan, care strange serios pe majoritatea barbatilor intalniti.

One Touch am incercat din cauza simplitatii folosirii lui, se ruleaza extrem de usor odata ce ai depistat cum trebuie tras de aceea foaie ca sa poti pune dintr-o singura miscare.

As dori sa-mi dati cateva idei: ce marca de prezervativ xxl imi recomandati, doresc sa am la indemana si prezervative mai largi un pic, se pare ca barbatii nostrii sunt dotati multi la grosime, si vreau sa elimin senzatia de stramtoare neplacuta in cazul lor.

Link spre comentariu

Nu stiu mama draga... ca si io caut si nu gasesc... se gasea intr-o perioada Durex XXL... mai ma duceam pe la un sex shop dar am avut experiente neplacute asa ca nu mai iau. Gasisem si niste cauciucuri rusesti suficient de lejere, numai ca parca erau facute din camera de bicicleta!

Link spre comentariu
  • Oras:aici.
  • Oras:aici.

Durex ultra thin folosesc . Acu sa comanzi de pe ebay prezervative mi se pare totusi exagerat :laugh2 e imposibil sa nu gasesti ceva prin ro sau pe net de pe un site din ro .

 

Da.. am o nelamurire cu Durex Performer ala ... chiar merg, ca mai auzisem ceva dar nu vroiam a crede . As fii interesat de asa ceva, mai ales cu vreo 2 colege de munca care tare ma nenorocesc repede ( traiasca multinationala si oportunitatiile oferite de ea )

Link spre comentariu
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)
  • Oras:Sfantu Gheorghe (CV)

Am citit si eu despre Durex Performa, dar nu doar de bine. La unii barbati substanta cu care e uns acest prezervativ in interior provoaca pierderea erectiei la folosirea lui, so daca ai vrea sa incerci cred ca ar fii o idee buna ca mai intai sa il probezi acasa singurel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...