Sari la conținut

Ce imi recomandati in Braila?


sex_vl

Postări Recomandate

  • Oras:Acolo unde trebuie
  • Oras:Acolo unde trebuie

Dacă dorești deschid topic separat :laugh2

Heii ,nu strica imaginea Brăilei :))))))

Brăila păstrează și astăzi urmele celui mai mare sistem defensiv construit vreodată de-a lungul Dunării. Hrubele au fost construite de turcii care au stăpânit Brăila vreme de aproape trei sute de ani și erau folosite drept căi subterane, ferite de ochii lumii, pentru transportul armamentului, bogățiilor și alimentelor direct către Dunăre.

http://www.infobraila.ro/wp-content/uploads/2010/04/hruba.jpeg

 

Legendele locului spun că turcii puteau străbate hrubele călare, atât de spațioase erau aceste galerii, traseul pornind de la ultima fortificație, respectiv de la Citadelă — zona de nord a Grădinii Mari, până la ultimul zid de apărare către Bulevardul Cuza de astăzi, unde se aflau cele nouă bastioane, amplasamentele tunurilor din Garnizoana Brăila. Hrubele au avut două roluri principale: unul de depozitare de produse și celălalt cu caracter strategico-militar, asigurând comunicarea între fosta Citadelă, situată în zona Grădina Mare — Bulevardul Panait Istrati — Bulevardul Al.I.Cuza — Faleza Dunării și fortificațiile exterioare ale cetății.

Timp de trei secole, 1540-1828, Brăila a reprezentat pentru turci un puternic cap de pod strategic, prevăzut cu puternice fortificații și tuneluri subterane, de care s-au izbit toate armatele din războaiele antiotomane ulterioare. După intrarea sub ocupația otomană, orașul a primit denumirea de Ibrail, mai apropiat ca pronunție de limba turcă.

Cetatea Brăilei a fost construită de turci în octombrie 1540, în perimetrul cuprins astăzi între străzile Cetății, Citadelei, Cazărmii și Militară, pe suprafața aflată la nord de Grădina Mare și Vadul Schelei și până la Bulevardul Cuza, aici fiind perimetrul unde se presupune că se întindea rețeaua de hrube.

Cetatea a fost dărâmată, rasă de pe suprafața pământului, de ruși, după Pacea de la Adrianopol (1829). Peste 3.000 de salahori s-au chinuit, timp de trei ani, să pună cetatea la pământ și să niveleze locul în care aceasta s-a aflat. Rușii au săpat șanțuri pe lângă ziduri și au scos inclusiv fundația acestora. Era în interesul lor să nu lase întreagă această cetate, de unde se putea controla tot traficul de pe Dunăre. În perioada administrației militare, rușii au schimbat rețeaua stradală din Brăila, constituind străzile în semicerc, sub forma unui amfiteatru, toate aceste artere ducând la Dunăre. Singurele mărturii care amintesc de cetatea Brăilei construită de turci sunt doar amenajările aflate sub nivelul de calcare, al anului 1828, respectiv rețeaua de hrube, două fântâni și Pulberăria.

După 1829, galeriile s-au prăbușit în cea mai mare parte, dar foarte multe dintre ele au și rezistat pentru că au fost căptușite cu cărămidă.

Din documentele vremii de la Muzeul Brăilei reiese că se mai păstrează doar câteva segmente din ceea ce au fost hrubele cu caracter militar ale Brăilei înainte de 1828.

În 1955, în urma unui studiu făcut de Institutul de Geologie al Academiei, după ce mai mulți brăileni au reclamat că li se surpă casele, s-a decis că hrubele Brăilei trebuie astupate, din cauza fenomenului de tasare.

  • Like 6
  • Minus 2
Link spre comentariu
  • Oras:Braila
  • Oras:Braila

Hai mai alex....Dacă tu ai gusturi mai pretentioase,ăsta nu înseamnă ca toți sunt ca tine. Sunt destule fete destul de bune în iras. Singurul lucru care ai recomand colegului sa aibă mare grija pe unde umbla sa nu se imbolnaveasca. Ca văd ca bolile printre escorte sunt la ele acasa.

Poate colegul nu e așa pretențios ca tine și nu dorește VIP-URI sau top modele de pe coperta revistelor. Poate omul dorește sa se relaxeze intri ambianta placuta.

  • Like 1
Link spre comentariu

  • Oras:Braila
  • Oras:Braila

Sa bagata iar cioara asta cu botu în p..a sa fie ea în centrul atentiei poate il prindea ca si client ...

Bai nene dacă ești dus cu pluta stai locului. Eu nu trebuie sa prind pe nimeni ca sunt deja cunoscuta. Așa ca dacă nu sunt genul tau,fugi în alta parte,dar și tir Îți dau același sfat. Ai mare grija în ce gura Îți bagi pula sa nu vii apoi aici sa te plângi și tu ca teai imbolnavit

  • Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...