Sari la conținut

Casnica's Blog

  • intrări
    21
  • comentarii
    199
  • citiri
    253.094

Sinonime


cassy

2.004 citiri

Vedeti voi, pana si sinonimele dintr-o limba spun multe despre mentalitatea unui popor in legatura cu "meseria" escorta. Azi am cautat sinonime la cuvantul curva in limba romana, si surpriza, abia am gasit 1-2 termeni, care sa nu aiba si sens peiorativ.

Multi de aici stiu, ca limba mea materna e alta decat romana. In limba mea, primita mostenire de la mama,la cuvantul curva se folosesc multi alti termeni, unele si cu sens peiorativ, dar avem altele chiar frumoase si o sa va traduc, reamintindu-va ca toate expresiile se folosesc in limbajul zilnic: dama de bucurii (cuvant compus in limba mea), hetera, curtizana, doamna de placeri (cuvant compus), fluture de noapte.

Dama de bucurii, doamna de placeri(extaz mai exact tradus) sunt doua expresii, care dupa mine exprima esenta, ceea ce putem oferi, noi, damele de bucurii, trebuie sa existe doar pasiune pentru ceea ce am ales sa facem, trebuie doar sa IUBIM barbatul din client, sa-i gasim punctele frumoase si sa ne indragostim de ele pentru cateva minute, ore. Ca sa poti sa fii dama de extaz, trebuie sa iubesti sincer corpul barbatului, sa nu uitam, el poate sa ne provoace placere unica.

Poate o sa creeze si limba romana sinonime pentru termenul curva, care sa poata redea esenta acestei frumoase meserii (chiar daca e si cu stres, neplaceri, riscuri)

7 Comentarii


Comentarii Recomandate

Interesanta abordarea ta, Cassy. Numai ca multiplele sinonime din limba romana ale cuvantului "curva" au toate un sens peiorativ tocmai ca o expresie a mentalitatii noastre fata de practicantele acestei meserii.

Va readuc in minte problema cu termenii de "tigan" vs. "rrom"...Majoritatea tot "tigan" spunem si, mai grav, chiar cand vorbim de "rrom", acelasi sens peiorativ il avem in vedere.

Cred ca si daca s-ar crea ïn romana cel mai delicat si muzical termen sinonim pentru "dama de bucurii", tot a invectiv/injuratura ar suna, fiindca meseria in cauza e considerata ignobila.

Link spre comentariu

de-a lungul anilor am folosit multe cuvinte de strada sau slang in engleza ,pentru termenul curva.nu toate sint chiar apetisante dar incerc sa imi aduc aminte cum le numeam pe curve cind eram mai tineri,sper sa nu se supere nimeni pentru enumerarea pe care o voi face:bagaboanta ,coarda lambada,gurista ,flautista, pasare,mordina,gaura,rapandula,producatoare,stoarfa,penala,jagardea,putoare,tirfa bordurista,jartea ,gura calda,vizuina,putana,belea,instalatoare,, tevista,pe treaba,,centurista,aspirator,tirfa ,ma opresc aici ca altfel incep sa ii fac reclama distinsului domn becali.apropo sper ca am enumerat si zdreanta

Link spre comentariu

In orice limba UN CUVANT este imaginea/reprezentarea  a ceva (fiinta, obiect, gand, stare de fapt etc).

 

Din pacate in romana exista f multe cuvinte cu sensuri depreciative deoarece ele nu fac altceva decat sa reprezinte "ceva" DEPRECIATIV. Mai concret, o curva, o traseista sau o janghina este o fiinta care poate fi asociata cu MIZERIA in toate formele ei (fizica, mentala sau morala). O curva NU respecta clintul si NU se respecta nici pe ea...pute, fura, minte, e plina de boli. Prin urmare si cuvantul care o reprezinta (CURVA) vine insotit de aceste nonvalori si nu poate avea conotatii pozitive.

 

Perceptia generala se va schimba si, inclusiv sensurile asociate termenului de "curva" in momentul in care vor predomina profesioniste, in sensul propriu, care se respecta pe ele in primul rand...Chiar si in limba romana, in perioada interbelica cand existau dama de companie adevarate, termenul "curva" nu avea asociate si sensurile de "a minti, a insela, a fura"...erau niste doamne acceptate dpdv social, ba chiar erau apreciate ca o necesitate.

 

Daca ar fi cat mai multe ca d/na Cassy (pe care sper s-o cunosc si eu cat de curand, he he) probabil ca formula "fah cat ii scurtu" se va schimba cu "buna ziua, as dori si eu o programare la D/voastra"...

Link spre comentariu

Daca fetele toate ar deveni

profesioniste, in sensul propriu, care se respecta pe ele in primul rand

multi baietei si barbatei nu ar mai avea la cine sa apeleze cu outele pline  :)

Link spre comentariu

Daca fetele toate ar deveni

multi baietei si barbatei nu ar mai avea la cine sa apeleze cu outele pline  :)

 

așa e, noroc că unele fete / femei se nasc altruiste din fire

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...