Sari la conținut

Casnica's Blog

  • intrări
    21
  • comentarii
    199
  • citiri
    253.092

Sfera intima


cassy

1.994 citiri

De cateva ori am meditat la subiectul postarii mele de azi.. va mai amintiti cum era intr-o relatie acum cativa ani, inainte de telefonul mobil si net? Va reamintesc eu:

-intalnirile erau fixate la ultima intalnire

-aveati timp liber sa iesiti cu prietenii

-aveati libertatea sa faceti ce doreati, cand doreati

-nu erati controlati la fiecare pas, la fiecare minut unde sunteti , ce faceti

\-nu existau scene de gelozie, pt ca ati dat like la poza cuiva

 

Ce avem acum, in era asta ultratehnologizata? Tind sa cred, ca devine din ce in ce mai dificil intretinut o relatie normala. Eu daca ma uit jur imprejur vad cupluri, care se sufoca unul pe celalalt. Control absolut prin telefon, FB, mess a partenerului/ei, explicatii pentru fiecare minut a zilei. Eu vad , ca individul nu mai are spatiu pentru el insusi/ea insasi, nu mai are timp pentru el, nu mai are drepturi la viata privata minima, totul se desfasoara in fata partenerului/ei.

 

Pot sa va intreb cum reusiti sa mentineti o relatie in aceste conditii sufocante? Nu vi se pare, ca inainte era mai usor? Va e dor de libertatea de acum ativa ani?

8 Comentarii


Comentarii Recomandate

Depinde din ce unghi privesti lucrurile...Poate ca tehnologia moderna are alte avantaje intr-o relatie. In primul rand, te ajuta sa contactezi un potential partener aflat la ceva distanta. Apoi, te poate ajuta sa mentii oarecare timp o relatie in care, din diverse motive, cei doi trebuie sa fie departe unul de celalalt - serviciu, boala etc. Nu cred ca exista un om caruia sa nu i se fi incalzit sufletul (si nu numai... :)  ) cand a primit intr-o seara un sms frumos de la partener/partenera.

Eu sunt de principiu ca intre doi oameni care se iubesc si se respecta, nu prea trebuie sa existe secrete, deci, daca nu am nimic de ascuns, nu sunt extraordinar de deranjat de posibilitatile de monitorizare oferite de gadget-urile contemporane.

Pe de alta parte, cred ca totul are o limita. Recunosc, sunt un tip gelos si posesiv, mai cautam uneori prin telefonul si mail-ul fostei, insa fara sa fac din asta o obsesie si, bineinteles, fara sa stie ea...De asemenea, ii lasam la dispozitie telefonul meu si cred ca si ea a verificat incognito sms-urile si lista apelurilor.

De ce spun ca nu trebuie depasita masura cu aceste gesturi?..Simplu, daca nu exista si un minim de incredere si de respect intre cei doi, totul se duce dracului. In fond, oricine isi poate cumpara un al doilea telefon pe care sa il tina ferit de ochii sotului/sotiei, isi poate creea o alta adresa de mail, ba exista metode simple prin care nici macar un program "spion" sa nu intercepteze mail-urile.

Intre doi oameni care se cunosc si se iubesc exista alte semne/semnale care iti pot starni banuiala sau chiar pot evidentia tradarea, chiar daca acelea nu iti indica exact momentul, locul si adversarul.

Scene de gelozie ca am dat like la poza cuiva?..Mda, recunosc ca nu mi-ar placea sa vad asta, deci si eu m-as abtine sa o fac, tocmai ca sa evit astfel de situatii.

In concluzie, nu vad niciun pericol de sufocare in tehnologia contemporana, tot noi trebuie sa avem o masura in a nu abuza.

Link spre comentariu

Pai si.... acum "cativa" ani aveam si noi o varsta, eram mai tineri, nu aveam grija banilor.

Inainte nu erau mii de minute si mesaje in retea.

 

Cine avea cartela cu 1 cent / minut de la vodafone era smecher.

Ca sa nu mai spun ca pana sa apara oferta de la Cosmote cu cartela cu mii de minute iti trimiteai mesaje iubitei si te luai de cap cand vedeai costul suplimentar facut :)

 

Partea cu libertatea tine strict de caracterul si personalitatea fiecarui individ.

Niciodata un baiat cu personalitate puternica nu o sa fie impreuna cu o fata care-l tine din scurt sau invers.

 

Fiecare cuplu alege sa ramana impreuna si sa faca anumite chestii (enumerate de tine mai sus: "Control absolut prin telefon, FB, mess a partenerului/ei, explicatii pentru fiecare minut a zilei.") pentru ca sunt acceptate in relatie.

Link spre comentariu

cassy...nu generaliza cand spui ca partenerii se sufoca intre ei. Un caz sunt eu...vorbesc cu nevasta-mea la telefon fix o data pe zi...cand o sun daca sa iau ceva de la supermarket in drum spre casa.sau in cazuri extreme ( doamne fereste - sa raman fara prezervative :P  ),altfel...fiecare isi vede de munca lui.

Apropo de ce spui tu, ca inainte era mai misto ...Nu prea..Explica-mi si mie, daca nu exista telefon-net-facebook-pula mea-nimfomane-...cum luam noi legatura cu atatea fetite...cum stiam care este in regula si care nu...cum ...cum...cum...? Deci tehnologia este buna,trebuie doar sa nu devii dependent.Este ca si cu bautura: Sa o bei tu pe ea,nu ea pe tine.Si,ca sa iti satisfac curiozitatea....Mi-e dor sa merg sa o astept pe nevasta-mea (gagica pe atunci) la poarta fabricii dupa care sa mergem pe bulevard la un film...dupa care in parc sa ne incazlzim putin si daca mai ramanea loc...sa mergem sa ne si futem:))

oly mic

Link spre comentariu

Da! Hai sa ne intoearcem cu 15 ani in urma ....fara celulare, net si alti draci ...Oare am mai putea trai fara ele? Nu cred!

Link spre comentariu

cand eram copii luam o minge si fucam fotbal de dimineata pana seara..............ce frumos mai era sa stam afara in cartier 30 40 de copii fara griji si stres. acum in cartier se vede din cand in cand cate un copil........si acela cu telefonul in mana...chatuind pe fb. ceilalti sunt toti in casa in fata calculatoarelor. si apoi ne intrebam de unde atata obezitate si alte boli legate de sedentarism. din ce in ce mai multi copii cu ochelari din cauza faptului ca stau toata ziua cu ochii in ecranul pc-ului sau televizorului. 

 

acelasi lucru si la adulti numai ca problema principala la acest nivel este telefonul ,implicit facebook-ul. nu de putine ori mi sa intamplat sa vad la un restaurant sot si sotie care in log sa lege un dialog stateau fiecare in partea lui de masa cu telefonul in mana conectati la facebook. am citit despre un studiu facut in america ,in care spuneau ca femeile au fost in stare sa intrerupa un act sexual doar pt ca a primit un mesaj pe fb...........deci suntem pe un drum nasol. pe de alta parte sunt constient ca fara internet si toate modalitatile de informatie care sunt in ziua de azi lumea ar intra in colaps, asta sca nu a intrat deja

Link spre comentariu

Argumente gaseste fiecare suficiente cat sa convinga(sau nu) audienta.E bine,e rau cu atata  tehnologie pot spune si da si nu deopotriva.Viata are atat de multe fete si le poti privi personal din multe unghiuri,nemaivorbind de parerea celorlalti.O sa va dau un exemplu;-acum multi ani cand l-am cunoscut pe ''el'' sangele infierbantat de nebunia tineretii m-a facut sa merg la el acasa fara sa-l anunt,DAR in acelasi timp '' el'' plecase la mine. A fost amuzant atunci sa ne vedem acasa la celalalt,numai spun ce fata aveau parintii nostrii.Daca aveam telefoane,fb,  poate nici nu era azi sotul meu.Cat despre colaps-ul pomenit mai sus,noi ne facem viata mai usoara sau mai grea in masura in care suntem dependenti de mijloacele moderne de comunicare si nu numai...Incercati sa TRAITI o saptamana la munte sau in delta departe de zbuciumul lumii,veti vedea ca  nu va fi nici un colaps.(la nivel global e altceva,dar noi romanii aratam ca putem doar la greu)

Link spre comentariu

Paradoxal mi se pare faptul ca cu cat este mai facila comunicarea instantanee dintre doua persoane cu atat mai mare este instrainarea.

 

Si poate nu este deloc paradoxal ci doar, gandindu-ne ca putem lua oricand legatura cu respectiva persoana, amanam la infinit.

 

Strict legat de ceea ce spuneai, observ la mine, si nu numai, dezvoltarea unui mecanism, de cele mai multe ori instinctiv, de aparare in fata lipsei de intimitate: minciuna automata.

 

Exemplu real: ma suna sotia. Eu la munca, in pauza de masa, citind un ziar sau orice. "Ce faci?" "Bine, la munca, am putina treaba, ceva probleme pe aici. Te sun eu imediat"

 

Toata conversatia dureaza 10 secunde si imi aduc aminte de ea cand ajung acasa si ma intreaba ce probleme am avut.

Link spre comentariu

ps

 

 Felul in care scrie o persoana este masura culturii si a inteligentei sale. Mi-ar placea sa te cunosc.

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...