Sari la conținut

x Blog

  • intrări
    41
  • comentarii
    32
  • citiri
    23.748

Feminismul.si emanciparea (pareri personale)


x the impaler

964 citiri

Va zic parerea mea despre subiectul asta... Tot nu avem ce face decat sa traim si aceasta "criza" asa ca macar sa va dau de gandit.
Treaba cu feminismul e ca in ultimii doua mii de ani cat nu a existat conceptul, raporturile intre barbat si femeie erau clare. Barbatul era cel care asigura resursele de trai, iar femeia pe acasa saraca, le gestiona / consuma in interesul familiei. Dpdv sexual lucrurile erau de asemnea foarte clare. Femeia casatorita avea datoria sa presteze conform necesitatilor barbatului, sa faca copii si sa ii creasca. Lucrurile astea erau de la sine intelese, legiferate in multe tari si de asemenea sustinute de biserica.
In secolul trecut a inceput lupta pt "emanciparea" femeii. Cui i-o fi venit ideea? Cert este ca femeia a fost smulsa din viata casnica si a devenit un agent economic productiv, platitor de taxe si impozite... o gramada de drepturi a primit :slap2 Cum s-a reusit asta? Cum se implementeaza totul - prin educatie, filme, media, reclame li s-a inoculat ca nu mai e cool sa stea acasa si sa depinda de barbat.
Problemele pe care le ridica emanciparea asta sunt multe si bizare, asta din cauza ca nu-i natural asa. Mai exact barbatii si femeile au fost intotdeauna COMPLEMENTARI nu EGALI pt ca asa sunt si din punct de vedere anatomic. Au existat in timp si in zone geografice diferite atat societati patriarhale cat si matriarhale in care rolul dominant era fie al barbatului fie al femeii, dar nu stiu sa fi existat vreo societate functionala in care cele doua sexe sa fi fost egale. Consecintele sunt multe: masculinizarea femeii si feminizarea barbatilor, scaderea importantei familiei (eu zic ca daca o tinem tot asa in max 100 ani familia va dispare), si multe altele...
Viata sexuala sanatoasa care era "liantul" de baza al familiei a cam disparut. Recunoasteti si voi ca ati inlocuit multe partide de sex cu uitatul la un film, datul aiurea pe net, iesitul la restaurant / bere / fotbal. Si toanele nevestelor care acum presteaza in joburi solicitante sunt un obstacol. Oricum pornografia disponibila peste tot te face sa-ti doresti mereu ceva nou... (ca doar de aia sunteti aici)
Peste toate astea "drepturile" femeilor le-au cam intoxicat pe multe, mai ales cele din generatiile tinere. E destul de greu sa stii cum si cat poti sa-i faci avansuri unei femei ca sa n-o agresezi sexual ca poate dai peste vreo nebuna care se simte lezata sau abuzata si te reclama. Cel mai fain e cu violurile. Se vorbeste mult de violuri in statiunile de distractie unde se merge pt party si booz. Scenariul multor "violuri" e cam urmatorul. Merge fata la club, se trosneste bine. Bauta bine scapa de inhibitii si si-o pune cu unul care i se pare ei atragator. A doua zi dupa ce se trezeste inhibitiile au revenit si moare de rusine sau de ciuda. Prietenele o intreaba cum a putut sa faca asa ceva? Si bineinteles ca daca nu pricepe singura o ajuta astea sa-si dea seama ca a fost violata... ca doar da mai bine asa decat sa recunosti ca te-ai imbatat ca scroafa si te-ai futut cu un necunoscut. Multe alte traznai am mai vazut si citit in urma emanciparii, dar nu traiesc din folosofie si povestiri asa ca ma opresc aici.
Complicata treaba si emanciparea... Pareri?

  • Like 4

2 Comentarii


Comentarii Recomandate

Da. E un punct de vedere.

E clar ca nu putem fi egali, diferiti fiind ca sexe.

Acuma, suntem legal egali,... ele nu sapa santuri, nu fac betoane, nu merg pe front, nu repara masini, nu... multe.

Fac doar lucruri femeiesti, e firesc sa fie asa... ca doar suntem legal egali.

RESPECTUL este cel care ar trebui sa fie legiferat, nu egalitatea. Desi suna aiurea sa legalizezi RESPECTUL. Pt unii ar fi de bun augur, le-ar baga mintile-n cap si poate ar exista mai putini mârlani.

Cred ca ma opresc, devin agresiv si ironic si nu-mi sade bine...

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Membru Premium

Multumesc ca ai citit bro. E o satisfactie sa vezi ca n-ai scris ceva chiar degeaba...

In SUA de unde se da ceasul in problemele astea, femeile repara masini, merg pe front, nu stiu daca sapa santuri dar lucreaza multe in constructii.

Respectul? Sunt multi dobitoci, e drept, dar respectul e o consecinta a comportamentului si atidudinii cu care esti tratat. Tu poti oferi respect uneia care te ia de fraier?

  • Like 1
Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...