Sari la conținut

65 de ani


Postări Recomandate

  • Telefon: alexgaman
  • Oras:PITESTI
  • Telefon: alexgaman
  • Oras:PITESTI

FC Arges avea valoare in masura in care jucatorii erau vecinii nostri , dupa meci puteai sa bei o bere cu ei la Argesu , puteai sa-i strangi mana lui Dobrin sau Radu Nicolae , Halagian umbla prin curtile scolilor ca sa remarce potentiali jucatori de racolat , asta probabil ne placea la acest club , era al nostru al tuturor . Pana la urma nici nu prea conta palmaresul , important era ca arau ai nostrii si eram mandrii de asta , acelasi lucru se intampla la toate cluburile de fotbal sau alte sporturi din tara .

Daca ar fi sa mai fie .... , oare ce ar fi ? niste jucatori adusi de te miri unde , un club care de fapt este afacerea si sursa de bani a cuiva si cam atat .

Parerea mea 

Pentru cine nu stie asa bine ce insemna FC Arges , uite aici , cica Halagian era un tanar antrenor  :hooray

http://fotbalclubarges.ro/istoric/

 

Primul titlu de campioni

Nimic nu întrezărea marele succes final al piteştenilor. Prima etapă debutase rău, cu o înfrângere (1-4) la Bacău, iar disensiunile din echipă au dus la destituirea antrenorului Titus Ozon. În locul său este promovat un tânăr antrenor, Florin Halagian, fost jucător la Dinamo Piteşti, la ora debutului său, din 29 august 1971, fiind cel mai tânăr antrenor din Divizia A (2-1 cu Rapid, prin golurile înscrise de Jercan). La sfârşitul turului, FC Argeş se afla pe locul al IV-lea, cu 18 puncte, în urma echipelor: U.T.A., S.C. Bacău şi Universitatea Cluj. Pregătirile de iarnă s-au desfăşurat la Băile Herculane, după care a urmat un turneu greu în fosta R.D. Germană, care i-a prins bine echipei. Returul a fost extraordinar, FC Argeş fiind învinsă doar de două ori (0-2, acasă, cu Steagul Roşu Braşov, şi 0-1, la Cluj, cu C.F.R). Vor urma 9 jocuri fără înfrângeri, în care Halagian a jucat cartea cea mare de mai multe ori. Astfel, la Iaşi, a jucat în fiecare repriză cu câte o linie de mijlocaşi, spre surprindeÎea tuturor, pentru a forţa victoria şi a-i avea proaspeţi pe final. În penultima etapă (21 iunie 1972), la Piteşti, FC Argeş a învins Crişul Oradea, devenind campioană cu o etapă înaintea finalului de campionat. Echipa a jucat ofensiv şi ambiţios, cu un Dobrin inspirat, la timonă. Scorul a fost 4-1 (3-1) pentru piteşteni, prin golurile marcate de Dobrin (min. 25 şi 43), Prepurgel (min. 28), C. Radu I (min.83), respectiv Tămaş (min. 39), în faţa a peste 17.000 de spectatori, în ultima etapă, deşi avea titlul în buzunar, F.C. Argeş învingea, la mare luptă, pe Dinamo, la Bucureşti, pe marele stadion Naţional, cu 3-2 (1-1), prin golurile înscrise de: Jercan (min. 45), C. Radu I (min. 55), C. Frăţilă (min. 89), respectiv Lucescu (min. 17) şi Dumitrache (min. 61), pentru Dinamo.

  • Like 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...