Sari la conținut

News!


Postări Recomandate

  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

    https://playtech.ro/2019/rusi-parapsihologie-minte/

 

 

 

    Un raport din revista oficială a Ministerului Apărării din Rusia arată că „supersoldații” ruși își pot folosi tehnicile de „parapsihologie” pentru a zdrobi computerele inamice, a accesa mințile soldaților străini și a citi documentele în alte limbi din seifurile încuiate.

De unde această gamă variată de abilități, desprinsă din filmele SF cu buget redus? Raportul, denumit „Super Soldatul pentru Războaiele Viitorului”, arată că ele provin de la delfinii telepatici cu care supersoldații pot comunica. După cum poate îți dai seama, raportul este plin de nonsensuri și fantezii idioate. Cu toate astea, el îți poate arăta ambițiile și chiar disfuncțiile pe care le are armata rușilor.

 

Raportul vorbește despre așa-zisele super-puteri ale soldaților folosind termeni precum „metacontact” și „parapsihologie”. Acesta din urmă descrie abilități mentale ieșite din comun, care nu prea au sens din punct de vedere științific. Conform raportului, Rusia a descoperit acele puteri prin studierea îndelungată a delfinilor telepatici, din anii 1980 până în prezent.

„Cu un efort de gândire ai putea, de exemplu, să închizi programe de computer, să arzi cristale în generatoare, să tragi cu urechea la o conversație, sau să strici programele de televiziune și radio și [mijloacele de] comunicare”, arată articolul, conform traducerii realizate de cei de la Business Insider. „Cei capabili de metacontact pot, de exemplu, să conducă interogații nonverbale. Pot vedea prin soldatul capturat: cine este această persoană, punctele lor forte și laturile lor slabe, și dacă sunt deschiși la recrutări”.

Link spre comentariu
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

    https://republica.ro/la-ei-arde-catedrala-la-noi-arde-tara

 

 

La ei arde Catedrala, la noi arde țara
acum 3 ore

Foto: Guliver Getty Images

 

    Câteva gânduri răzlețe după ce s-a petrecut ieri la ÎCCJ, pe fondul sfâșierii atât de dureroase provocate de incendiul de la Nôtre Dame.

Justiția din România a fost carbonizată. Edificiul ei, mult mai fragil decât al catedralei pariziene, a luat foc de mai mulți ani, iar ieri s-a mai prăbușit o parte a ei. Asemeni catedralei, reconstrucția ei va dura decenii.

Figurile curajoase din justiție nu mai au puterea suficientă pentru a apăra instituția dreptății de forțele, externe și interne, ale nedreptății. La fel cum cei câțiva profesori curajoși au fost izolați, la fel cum cei câțiva medici izolați au fost puși pe „mute”, la fel cum diplomații cinstiți nu pot vorbi ș.a.m.d. Precum în mistuirea de la Nôtre Dame, cei câțiva stâlpi rămași în picioare după foc sunt izolați, șubrezi și incapabili să mai susțină pe umerii lor un nou eșafodaj. Ei vor fi doar martorii acoperiți de funingine ai dezastrului prin care am trecut cu toții, ai șansei pe care am avut-o și a cărei împlinire am amânat-o neîncetat.

 

    Voința de dreptate a mers întotdeauna mână în mână cu curajul. Pot să denunțe nedreptățile abuzurile, hoțiile, doar cei curajoși. Arhitectura instituțională publică a României are acum un singur liant. Un singur lucru îi ține pe toți oamenii împreună, adică lipiți de scaunele lor, mai prețioase ca orice viitor al Românie: lașitatea. Oamenii se recunosc unii pe alții prin capacitatea lor de a nu face nimic împotriva nedreptății și pactizează pentru a-i bloca pe cei curajoși. Scenele de la Satu Mare, cu eleva curajoasă înconjurată de burți și cocuri lașe, aplaudând doar la inepțiile puterii, ne vorbește cu asupră măsură despre prăbușirea catedralei curajului și imposibilitatea reconstruirii ei pe termen scurt și mediu.

 

    Al treilea om în stat, infractor declarat prin sentințe definitive, este însoțit la proces de interlopi cu lanțuri grele de aur care se adună pe treptele Teatrului Național, funcționari publici cu vuittoane veniți de la Alexandria în timpul programului de lucru și asistați social obligați de vreun ștab local să îngroașe rândurile. Ce-i aduce pe acești oameni împreună? Frica și neputința, forța dependențelor, oroarea de civism. Militanții de stânga au denunțat „rasializarea sărăciei” atunci când lumea s-a revoltat văzând în ce fel și mai ales cu cine se construiește sprijinul public al unui infractor. Nu e nimic rasial în a denunța cinismul unei puteri care și-a construit deliberat o masă de manevră formată din oamenii cei mai săraci, dar și mai privați în timp de orice capacitate de a accede la un statut social sau civic superior stării de satisfacere a nevoilor primare.

 

   Sărăcia nu e un blestem, dependența de biologic nu este nici ea o fatalitate. Ele sunt construite cu mare grijă prin spolierea resurselor și prin privarea de capacități a celor săraci, iar asta de la vârful spre baza piramidei: de la Dragnea și Vîlcov în jos, un sistem fluid de jefuire și taxare face ca până la primarul comunei celei mai sărace din România toți să aibă de unde prăda bunul public, din care firimiturile numite „ajutor social” sunt aruncate cu dispreț ca o momeală celor înfometați, gata să pupe mâna și să scandeze orice li se spune pentru 50 de lei. O ierarhie a fricii apăsând cu toată greutatea pe această populație sărăcită și cu botnița pusă, ținută cu capul în noroiul ulițelor desfundate, incapabilă măcar să-și apere copiii de moartea accidentală. Un sistem cu sens unic, în care doar săracii dau socoteală în fața celor bogați și niciodată invers. Un sistem în care asistența socială este biciul de îmblânzit sălbatici și de ținut cu botul pe labe, ca urșii de circ, și din care oamenii nu au nicio șansă să iasă, pentru că le-au fost confiscate toate puterile și toate cuvintele, pentru că nu au cu ce să viseze și nu știu să spere.

 

   Ca să-și șteargă urmele fărădelegilor, Dragnea și ai lui au decis să dea foc României. Încercând să stingă incendiul, sau mai degrabă prefăcându-se prost că vor să o facă amânând din termen în termen stingerea focului, instituțiile au ars una după alta, sub presiunea neîncetată a acelorași piromani. Iar după ce se vor prăbuși toate, piromanii ne vor cere despăgubiri pentru riscul la care s-au expus punând focul la temelia țării. De altfel, au început deja să ne ceară socoteală.

Link spre comentariu
Reputație: -1368
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

https://start-up.ro/mai-exista-dumnezeu-intr-o-lume-de-roboti/

 

Nu vom propune soluții dar ne vom alătura unei păreri. Nu este vorba direct despre Dumnezeu. Este vorba despre ceea ce reprezintă El. Este vorba despre oameni și indirect despre Dumnezeu. Este vorba despre lipsa autenticului din orice interacțiune umană în viitor. Este vorba despre anticiparea unui viitor robotizat iar consecința cea mai devastatoare nu este, în opinia noastră, pierderea a 95% din locurile de muncă existente așa cum ne asigură studiile pline de cifre înfricoșătoare ci pierd ...

 

 

Pană în anul 2030 „375 milioane de lucrători la nivel global (14% din populația muncitoare a lumii) vor fi nevoiți să tranziteze către noi categorii ocupaționale și să deprindă noi abilitați în contextul tehnologizării rapide” conform unui studiu de amploare realizat la sfârșitul anului 2017 de compania McKinsey Global Institute www.mckinsey.com/mgi, intitulat „Jobs lost, jobs gained: Workforce transitions în time of automation” (Joburi pierdute, joburi create: Tranzițiile forței de muncă în era automatizării).

Dacă vreți să extindem subiectul, un studiu realizat de Universitatea Oxford prezice că 47% din totalul locurilor de muncă existente astăzi în Statele Unite ale Americii vor fi în următorii 15 sau 20 de ani înlocuite de roboți și de soluții software care integrează inteligența artificială...

  • Minus 1
Link spre comentariu
Reputație: -1368
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

   https://life.hotnews.ro/stiri-showbiz-23146196-rusia-finala-unei-emisiuni-talente-pentru-copii-fost-trucata-pentru-nepoata-unui-milionar-castige-rezultatele-fost-anulate.htm

 

Rezultatele unui talent show TV din Rusia - The Voice Kids - au fost anulate după ce au fost identificate mii de voturi frauduloase pentru ca fiica unui star pop, respectiv nepoata unui milionar să câștige. Potrivit AFP, peste 30.000 de apeluri, 8.000 de sms-uri au fost transmise de pe 300 de numere de telefon.

Canalul rusesc cu cea mai mare acoperire națională Pervîi Kanal, care difuzează emisiunea, a anunțat anularea concursului după ce o anchetă a dovedit că ”o influență exterioară asupra votului a afectat rezultatele”.

Mikella Abramova, în vârstă de 11 ani, a câștigat finala la sfârșitul lunii aprilie, adunând 56,5 la sută din voturi, dar mulți telespectatori au considerat că performanța sa a fost mai slabă decât cea a celorlalți concurenți.

Victoria a provocat un protest și acuzații de nepotism, într-o țară în care inegalitățile sunt considerabile, iar populația se simte de multe ori neajutorată în fața instituțiilor acuzate de a fi instrumentalizate în beneficiul intereselor personale.

Mama fetei este o cântăreață din Rusia, Alsou, care a ajuns pe locul doi la Eurovision în 2000, iar bunicul său este unul dintre oamenii din conducerea companiei Lukoil și a cărui avere este estimată de Forbes la 500 de milioane de dolari.

”Ancheta a arătat că au fost folosite instrumente automate pentru a face apelurile”, a spus o firma de securitate informatică Group-IB, mandatată de postul tv pentru a face ancheta.

  • Minus 1
Link spre comentariu
Reputație: -1368
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

https://www.banatulm...tala-banatului/

 

    Sclavi sexuali

  În epoca în care sclavagism a devenit doar un cuvânt din cărțile de istorie, în vremea libertăţii absolute a individului, a Internetului şi a Facebook-ului, ar mai putea exista sclavi în Timişoara? Răspunsul uluitor este că da şi, mai ales, sunt foarte mulţi sclavi sexuali de bună voie şi nesiliţi de nimeni. Culmea aceștia simt și o plăcere deosebită în a fi umiliți.

 

 

 

   Paginile de matrimoniale sunt pline de sclavi care se vând doar din plăcere sau din contră pe bani grei. Conform realităţilor şi statisticilor, de obicei, masculii preferă să fie transformaţi în sclavi sexuali de către femei. „În pofida faptului că preferinţele sclavilor sexuali sunt descrise în cea de-a 5-a ediţie a Manualui Statistic şi de Diagnostic pentru Bolile Psihice ca fiind potenţial problematice, persoanele care preferă să se joace cu biciuri şi cătuşe în dormitor sunt de fapt mai sănătoase din punct de vedere psihologic decât persoanele care preferă sexul normal, conform unui studiu preluat de LiveScience – explică într-un mod şocant doctorulzilei.ro.

 

   Să dăm şi câteva exemple de masculi din Timişoara, în căutare disperată de stăpâne, cât mai dure şi cât mai sadice: „Tânăr 24 ani, brunet, 1,71 m, 65 kg, caut stăpână pentru iniţiere, fără obligaţii financiare. Sunt educat, înţelegător discret şi curat, de asemenea ascultător, putem comunica orice detalii. Sunt dispus la cunnilingus, facesitting, foot fetish, trampling, hair pulling, slapping, şi că bonus, orice fel de masaj doreşte stăpână. Vârstă stăpânei nu contează, cea mai importantă este igienă”, decide acest sclav sexual bănăţean.

 

   Alt mascul se declarată căsătorit, dar totuşi caută o relaţie sclav-stăpână, cu o doamnă. „Sunt un bărbat căsătorit, am 34 de ani, ador să-mi pun la dispoziţia unei femei limbuta, buzele, guriţă, sunt începător, dar cu siguranţă nu voi dezamăgi, prefer o stăpână cu care pot lega o relaţie de prietenie discretă ,,sclav-stăpîna,,. Vreau să-i curăţ p….a din cînd în cînd de sp…..ă, de pipi, de absolut tot ce doreşte stăpâna mea. Pot fi umil şi ascultător, pot merge să ling alte femei pentru stăpâna mea”. Să mai dăm un exemplu de bărbat care doreşte să fie transformat într-o curvă masculină, de către stăpâna lui: „Sclav, îmi caut stăpână dura care doreşte şi o curvă masculină prostituat să mă dea la produs”.

 

   Altul, care vrea atât stăpâne, dar şi stăpâni-bărbaţi: „Bărbat 30 de ani ofer satisfacţie şi plăceri de neuitat doamnelor şi domnisoarelor şi stăpânilor care sânt dispuşi să le fac plăcerea stăpânelor să multe jocuri erotice şi sexuale: uro şi etcetera. Mai multe amănunte puteţi să aflaţi la nr: ….”. Încă un exemplu: „Bărbat bine dotat satisfac orice fantezie care doreşte doamnelor şi domnişoarelor şi mai ofer plăceri stapânelor. Eu ca sclav. Accept şi cupluri de femei. Discreţie seriozitate şi igienă maximă”. Iată şi o chemare comică a unui sclav sexual: „Plătesc fete slăbuţe în blugi să mă lovească la testicule!”

 

  Fiindcă există ofertă, obligatoriu este şi cerere. Prin urmare, iată ce caută stăpânele sexuale: „Sado maso! Stăpână Hara rea, dominatoare, îi place să se joace cu mintea şi corpul tău. Caut sclav supus. Ofer URO, SCATO, SM (sado.maso) online sau real. Mă puteţi găsi la adresa……”. altă stăpână oferă plăceri sado-maso numai la telefon: STĂPÂNĂ dominatoare, sadică, perversă, caut sclav supus pentru umilire şi exploatare. O să-ţi plângi de milă şi-mi vei cere îndurare. Tel:……. (1,1€/min). O să execuţi tot ce-ţi poruncesc! Se oferă: ass play, dildo, strap-on, CBT, bondage, podophilia ( foot fetish), feminizare, penetrare, hair pulling (tragere de păr), umilire fizică (body humiliation), umilire verbală (verbal humiliation), spitting, femdom Spanking şi uro etc.) Conform studiului citat mai sus, dintre practicanţii BDSM, 33% dintre bărbaţi s-au declarat drept supuşi, 48% dominatori şi 18% s-au declarat dispuşi să inverseze aceste roluri. Aproximativ 75% dintre femeie s-au declarat supuse, 8% dominatoare şi 16% dispuse să varieze aceste roluri.

 

    Acest nou studiu indică faptul că practicanţii de BDSM (bondage, discipline, sadism and masochism) au obţinut punctaje mai bune la o varietate de teste psihologice şi de personalitate prin comparaţie cu persoanele care practică doar sexul normal.

 

   Practicile BDSM sunt trecute în cea de-a 5-a ediţie DSM la capitolul rezervat parafiliei (perversiune caracterizată prin căutarea plăcerii sexuale printr-un obiect sau printr-o situaţie bizară, neobişnuită) – o etichetare ce a provocat controverse între adepţii acestor practici şi psihiatri, care la rândul lor au păreri împărţite dacă predilecţiile sau fetişurile sexuale trebuie sau nu să fie incluse în catalogul tulburărilor şi afecţiunilor psihice. Manualul american luat în discuţie nu include practicile BDSM printre aşa-zisele tulburări pshice cu excepţia cazurilor în care provoacă răul celor care le practică sau altor persoane. Noul studiu publicat în ultimul număr al revistei Journal of Sexual Medicine ajunge la concluzia diametral opusă conform căreia practicanţii de BDSM ar sta mai bine din punct de vedere psihologic decât ceilalţi oameni. Astfel, adepţii sexului în variante BDSM ‘fie nu sunt diferiţi de ceilalţi fără astfel de afinităţi, fie dacă sunt diferiţi, diferenţele constatate sunt în favoarea practicanţilor sado-maso’, conform psihologului Andreas Wismeijer, de la Universitatea olandeză Nyenrodeat, coordonator al studiului desfăşurat la Universitatea Tilburg –explică doctorulzilei.ro.

  • Like 1
Link spre comentariu
Reputație: -1368
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

http://despre-biblie...-vie-in-biblie/

 

Traficul de carne vie in Biblie

    Cine crede ca biblia este despre toleranta, iubire, respect reciproc, libertate, drepturi egale, cunoaste aceasta carte probabil doar din acele desene animate (simpatice de altfel, pana la un punct) de care cu toti ne aducem aminte de prin anii ’90.

 

  Pe tot parcursul Bibliei, dar mai ales in Vechiul Testament, sclavii sunt priviti ca un lucru la fel de normal precum vitele, boii, camilele sau oile. Orice evreu care se respecta, trebuia sa aiba si sclavi in ograda lui sa poata fi considerat instarit.

 

  Si, deoarece precis, se vor gasi si persoane, care, repede, vor sari sa afirme, ca ‘slugile’ sau ‘robii’ din

Biblie nu inseamna neaparat sclavi, ca pot insemna si oameni care lucreaza pentru alti oameni, cred ca citind Capitolul 21 din Iesirea, nu ramane nici urma de indoiala asupra acestui subiect. Capitolul este intitulat foarte sugestiv: Randuieli pentru casnici si pentru ucideri.

 

    Intreg capitolul poate fi considerat un adevarat manual de utilizare al sclavilor, un ‘help’ pentru evreul dezorientat, care si-a cumparat un sclav si nu stie cum se utilizeaza acesta.

Iata cateva citate din acest capitol:

 

2. De vei cumpara rob evreu, el sa-ti lucreze sase ani, iar in anul al saptelea sa iasa slobod, in dar.

3. Daca acela a venit in casa ta singur, singur sa iasa; iar de a venit cu femeie, sa iasa cu el si femeia lui.

4. Daca insa ii va fi dat stapanul femeie si aceasta va fi nascut fii sau fiice, atunci femeia si copiii ei vor fi ai stapanului lui, iar el va iesi singur. (copiii vazuti ca proprietate materiala !!)

5. Iar daca robul va zice: Imi iubesc stapanul, femeia si copiii si nu voi sa ma liberez,

6. Atunci sa-l aduca stapanul lui la judecatori si, dupa ce l-a apropiat de usa sau la usori, sa-i gaureasca stapanul urechea cu o sula, si-l va robi in veci.

7. Daca cineva isi va vinde fiica roaba, ea nu va iesi cum ies roabele. (foarte interesant)

8. Daca ea nu va placea stapanului sau, care si-a ales-o, sa-i ingaduie a se rascumpara, dar el nu va avea voie s-o vanda la familie straina, dupa ce i-a fost necredincios.

20. Iar de va lovi cineva pe robul sau sau pe slujnica sa cu toiagul, si ei vor muri sub mana lui, acela trebuie sa fie razbunati;

21. Iar de vor mai trai o zi sau doua, ei nu trebuie razbunati, ca sunt platiti cu argintul stapanului lor.

32. Iar de va impunge boul rob sau roaba, sa se plateasca stapanului acestora treizeci de sicli de argint, iar boul sa fie ucis cu pietre.

 

   Din acest verset, tragem 2 concluzii: pretul unui om este de 30 de sicli de argint, dar si cruzimea cu care sunt tratate animalele (din porunca divina) – este de inteles ca un animal periculos, care a impuns, muscat, lovit, etc un om, sa fie ‘eliminat’, dar de ce trebuie supus la o astfel de cruzime? ce sens are ca acesta sa fie ucis cu pietre? cui ii serveste ca exemplu? celorlalti boi?

 

   Din Leveticul Cap. 27 aflam si valori exacte, cum sunt evaluati oamenii:

 

1. A grait Domnul cu Moise si a zis:

2. Vorbeste fiilor lui Israel si le spune: De va fagadui cineva sa-si afieroseasca sufletul sau Domnului, pretuirea ta sa fie asa:

3. Pretul pentru un barbat, de la douazeci pana la saizeci de ani, sa fie cincizeci de sicli de argint, dupa siclul sfant.

4. Iar daca este femeie, pretul sa fie treizeci de sicli.

5. De la cinci pana la douazeci de ani, pretul sa fie pentru barbat douazeci de sicli, iar pentru femeie zece sicli.

6. Iar de la o luna pana la cinci ani, pretul sa fie pentru barbat cinci sicli de argint, si pentru femeie trei sicli de argint.

7. De la saizeci de ani in sus pretul sa fie pentru barbat cinsprezece sicli de argint, si pentru femeie zece sicli.

 

  Si pentru ca nu doar sclavii erau cumparati si vanduti precum vitele in targ, iata ca acest obicei biblic se practica si cu copiii, ei puteau fi vanduti si cumparati:

 

    Facerea 17:12 Legamantul lui Dzeu cu Avram: In neamul vostru, tot pruncul de parte barbateasca, nascut la voi in casa sau cumparat cu bani de la alt neam, care nu-i din semintia voastra, sa se taie imprejur in ziua a opta.
14 Iar cel de parte barbateasca netaiat imprejur, care nu se va taia imprejur, in ziua a opta, sufletul acela se va starpi din poporul sau, caci a calcat legamantul meu.

 

   Al doilea verset l-am citat chiar daca nu serveste subiectului de fata, el este foarte graitor, demonstreaza cata valoare pune D-zeu pe nou-nascuti: el trebuie starpit din popor, daca nu a fost taiat imprejur in ziua a opta.

Si daca cineva ar crede ca aceste monstruozitati s-au intamplat doar in V.T., iar cel Nou este doar lapte si miere, se insala din nou.

 

   Iisus este de acord cu sclavia:

 

   Efeseni 6:5-6 Slugilor, ascultati de stapanii vostri cei dupa trup, cu frica si cu cutremur, intru curatia inmii voastre, ca si de Hristos.

1 Timotei 6:1-2 – Cei ce se gasesc sub jugul robiei sa socoteasca pe stapanii lor vrednici de toata cinstea, ca sa nu fie hulite numele si invatatura lui D-zeu.

1 Petru 2:18 Slugilor, supuneti-va stapanilor vostri, cu toata frica, nu numai celor buni si blanzi, ci si celor uraciosi.

Luca 12:47 (din spusele lui Iisus) Iar sluga aceea care a stiut voia stapanului si nu s-a pregatit, nici n-a facut dupa voia lui, va fi batuta mult.
48 Si cea care n-a stiut, dar a facut lucruri vrednice de bataie, va fi batuta putin

  • Like 2
Link spre comentariu
Reputație: -1368
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

Tu cum arati la 48 de ani?

 

 

    Stiu, ca ti-ai dori sa fii snurul de la chilotii mei tanga, ca sa imi stai numai intre buci si sa te strang intre ele...Stiu ca ti-ai dori sa fii scaunul pe care imi asez eu fundul bombat... Stiu, ca ti-ai dori sa fii hartia igenica cu care ma sterg la cur... Stiu, ca ti-ai dori sa fii tatuajul de pe bucile mele, ca sa mi le poti admira tot timpul...Stiu, ca ti-ai dori sa fii maseurul personal al curului meu frumos ..., Stiu, ca ti-ai dori sa fii prosopul cu care imi sterg fesele cand ies din dus ...  DAR NU AI LIMBA DE GAOAZA MEA.

 

 

 

  • Like 2
Link spre comentariu
Reputație: -1368
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

  Cati impostori ajung fete bisericesti ! Nu prea aveau inclinatie spre cele sfinte baietii astia de la seminar ... Ar fi trebuit sa fi pacifisti si sa umble la ei cu Biblia, nu cu cutite.

 

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/marturisirea-elevilor-care-au-ucis-un-barbat-cu-o-violenta-iesita-din-comun-in-galati.html

 

Mărturisirea elevilor care au ucis un bărbat cu o violenţă ieşită din comun, în Galați
Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 25 Mai 2019 21:53
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2019 21:53
Categorie: Stiri actuale
  • Minus 1
Link spre comentariu
Reputație: -1368
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

   https://avocatanghel...ificata-f-63-9/

 

OMS edicted : Dragostea este boala psihica clasificata F 63.9

 
 
 
 
 
 
7 Votes

OMS edicted : Dragostea este boala psihica clasificata F 63.9

OMS  edicted :    SINDROMUL  F 63.9 :

   „Love is a grave mental  disease”

F63.9 – sub acest număr Dragostea  a fost înscrisă în registrul maladiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. De acum codul internaţional al maladiei  este F 63.9.

 Dragostea  a fost atribuită la tulburări mintale, la punctul „Tulburarea obiceiurilor şi atracţiilor, după alcoolism, dependenţa de jocuri de noroc, droguri, cleptomanie.

 Punctul F 63.9 F se numeşte „Tulburarea obiceiurilor şi atracţiilor, nespecificată”.

Simptomele cele mai frecvente sunt:

– Gânduri obsesive despre altul
– Schimbările bruşte ale dispoziţiei
– Stima de sine hipertrofiată
– Auto-milă
– Insomnie, somn intermitent
– Acte negândite, impulsive
– Accidente vasculare
– Dureri de cap
– Reacţii alergice
– Sindromul de obsesie

Căutând documentul oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se poate descoperi că punctul F63.9 conține doar următoarele ”F63.9 Habit and impulse disorder, unspecified“. Despre dragoste nimeni nu a scris nimic . Cum “este” încadrată dragostea aici?Categoria F63 include anumite tulburări comportamentale care nu sunt clasificate în alte rubrici. Ele sunt caracterizate prin acte repetate neavând o motivaţie raţională clară şi care afectează, în general, interesele proprii pacientului şi ale altor persoane. Comportamentul bolnavului este asociat acţiunilor impulsive care nu pot fi controlate. Cauzele acestor condiţii nu sunt înţelese; tulburările sunt grupate împreună din cauza similitudinilor descriptive. Prin convenţie, utilizarea în mod obişnuit a consumului excesiv de alcool sau de droguri (F10-F19), tulburările ce implică impulsuri şi obiceiuri sexuale (F65. -) sau tulburările de alimentaţie (F52. -) sunt excluse.

Report this ad

“Dragostea e o boală PSIHICA  CLASIFICATA . Acum e oficial.

Cel mai frumos sentiment a fost inclus în registrul maladiilor al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit presei ruse. Experţi în sănătate afirmă că dragostea sau, altfel spus F 63, este o tulburare mintală. Ea provoacă dependenţă, la fel ca drogurile, alcoolul sau jocurile de noroc.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, simptomele acestei maladii sunt gândurile obsesive despre altă persoană, shimbările bruşte ale dispoziţiei, mila faţă de sine, insomnia, acte negândite, impulsive, dureri de cap şi chiar reacţii alergice.

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii Naţionale Autonome din Mexic sunt de părere că dragostea nu poate dura mai mult de patru ani, explicând acest lucru prin cauze fiziologice. Deocamdată, nu există un remediu contra acestei maladii.”

Să fi avut marii gânditori dreptate?

“Dragostea. Bătăi de inimă pentru dureri de cap. Sentimentul care vine în galop şi dispare în vârful picioarelor.” – Tudor Muşatescu

“Dragostea este autoamăgirea pe care o fabricăm pentru a justifica încurcăturile de care avem parte pentru a face sex.” – Dan Greenburg

“Dragoste. O nebunie temporară vindecabilă prin căsătorie sau prin îndepărtarea pacientului de influenţele care au provocat tulburarea.” – Ambrose Bierce (Dicţionarul Diavolului)

Scriitorul Alexandru Paleologu spunea: Dragostea e o boală fără de care nu eşti sănătos.

Pentru voi ce este dragostea?

 Bolnavi de iubire –  Proverb “ cu dragostea nu-i de glumit”.

Nimeni nu scapa de suferinta din dragoste. Barbati sau femei, tineri sau batrani, saraci sau bogati, hetero sau homosexuali: pe toti ii atinge in egala masura, o data sau de mai multe ori in viata. O durere pe care am simtit-o, cu siguranta, fiecare dintre noi. Cand te indragostesti nebuneste si esti respins, cand o relatie se destrama si „omul vietii” dispare, lasand in urma sa doar cioburi de vise.
Te simti tradat si pierdut, umilit si jignit. Cauti ascunzisuri si fugi de lume, suferind in tacere. Stai noaptea cu ochii atintiti pe tavan si-ti compatimesti neputinta.   Abia daca mai pui ceva in gura sau, dimpotriva, te agati cu disperare de frigider. Fumezi tigara dupa tigara ori iti ineci amarul in alcool. Te simti parasit de Dumnezeu si de lume, inutil, fara nici o valoare, fara speranta. Asteptand, totusi, cu inima zvacnind in piept, un semnal.

Report this ad

Ce este suferinta din dragoste?
O stare psihica anormala? O rana sufleteasca, vindecabila in timp? Un amestec daunator de vanitate lezata, teama de siguratate, mahnire produsa de pierderea unei persoane dragi? Sau o boala grava si-adevarata, care iti ameninta trupul si viata, sfarsind in depresie, ba chiar si in moartea prin sinucidere?
Abia in ultimii ani, oamenii de stiinta s-au preocupat mai intens de acest fenomen, pe care atat psihologii, cat si neurologii, biochimistii ori specialistii in probleme de comportament il numesc „Lovesickness” (boala dragostei) sau „Broken Heart Syndrome” (Sindromul inimilor frante). Au fost intervievati pacienti, s-au facut tomografii si analize de sange, pentru a se afla de ce unii dintre noi suferim mai mult decat altii, ce rol joaca spaimele traite in anii copilariei, si ce face creierul, atunci cand sarim de pe fix.
In 1992, psiholoaga austriaca Gerti Senger a initiat o disertatie pe tema suferintei din dragoste. A cautat, prin intermediul radioului, persoane atinse de acest sindrom, selectand in cele din urma un numar de 30 de femei si 30 de barbati, intre 23 si 53 de ani, pe care i-a pus sa completeze chestionare intocmite anume. Din cele 2000 de pagini de anchete transcrise si din evaluarea chestionarelor si a testelor, Senger a putut fixa fazele de evolutie a suferintei din dragoste si a stabilit strategiile pe care trebuie sa le foloseasca „bolnavii”. Ca efect secundar, psiholoaga a fost uimita sa afle ce potential creator urias produce suferinta din dragoste, ce forte sufletesti si spirituale pot fi mobilizate prin intermediul durerii. In mod paradoxal, spune ea, scriitorii si creatorii de arta ar trebui sa aleaga deliberat suferinta din dragoste, ca pe un stimulent exceptional. In cazul lor, calmul sufletesc duce la opere medii, cu emotionalitate redusa.

Cele 5 trepte ale „mantuirii”

Aproape fiecare bolnav din dragoste trece, in perioada de criza, prin 5 etape. In prima faza, el simte ca ceva nu este in regula, ca siguranta de pana acum a relatiei sale este amenintata – prin nuante de limbaj modificate, priviri ciudate sau prin lipsa apropierii fizice.
In cea de-a doua faza, despartirea devine concreta, bolnavul intrand intr-un soi de paralizie, de gol sufletesc si prostratie. „Prin pierderea partenerului, increderea in sine, valabila pana atunci, se naruie”, spune psiholoaga austriaca. Esti incapabil sa mai gandesti sau sa reactionezi. Nu mai ai nici un sprijin, nici o raportare la viata de zi cu zi. Nici un rost. Pur si simplu, actionezi mecanic, ca un robot.
Unul dintre participantii la test spunea: „Pentru mine, lumea se prabusise. Parca eram telecomandat. Mort. Cand ieseam pe strada, nu vedeam unde sunt, nu vedeam pietonii si nici masinile. Umblam de colo-colo ca intr-un delir”.
In faza a treia licareste din nou o speranta, incercarea de a amana despartirea sau macar de-a o „amortiza”. In aceasta etapa, pe care Senger o numeste „ritual de tranzitie”, se produc frecvent apropieri temporare, dar ele sunt adeseori pe cat de dificile, pe-atat de lipsite de perspectiva.
Abia in faza a patra, faza regresiei, devine limpede faptul ca dragostea a esuat. Definitiv! Cel parasit este chinuit de reprosuri, sentimentul valorii proprii reducandu-se pur si simplu la zero. Senzatia ca esti in plus, ca nu mai este nevoie de tine devine atat de puternica, incat salvarea e cautata, cateodata, in moarte. Suferinta din dragoste ramane, si in mileniul trei, cauza principala a sinuciderilor. Cei care in aceasta faza fumeaza nebuneste sau se infunda cu ciocolata sunt pregatiti sa-si domine suferinta. La astfel de subterfugii apeleaza si bebelusii, atunci cand se culca cu ursuletul sau cu papusa, in absenta temporara a mamei. Exista mai multe metode „de trecere” pentru a scapa din infern: jurnalul intim, pictatul, scrisul, cantatul la un instrument muzical sau innoirea hainelor din dulap, o noua coafura sau – de ce nu – descoperirea unor energii noi, pentru a merge la o sala de sport sau de dans, la un curs de fotografie sau limbi straine.
Artistii au stiut totdeauna sa foloseasca forta creatoare a suferintei produse de dragoste. Asa au fost Eminescu, la noi, Puskin la rusi sau marele Goethe, care a scris in doar cateva saptamani romanul epistolar „Suferintele tanarului Werther”, in care isi descrie iubirea pentru Lotte, o tanara de 19 ani, logodita cu altul. „Am trait, am iubit si am suferit enorm”, declara, mai tarziu, scriitorul. „Scrisul m-a mantuit.”
Exista si oameni care incearca sa scape de suferinta fugind de ea si de ei, alergand la propriu, antrenandu-se zi de zi, eliberandu-se, prin efort, de durere. Si sufletul chiar se lasa alergat. Uita. Se intremeaza. Altii, dimpotriva, evadeaza in munca, pana ce ajung sa se „casatoreasca” cu ea. Folosul? Detasarea si experienta succeselor. Oricum, mult mai bine decat consolarea in alcool sau – specific barbatilor – intr-o sexualitate confuza, schimband mereu partenerele.
Aici incepe, deja, cea de-a cincea si ultima faza. In care accepti ca partenerul a disparut, in care te orientezi spre viitor si treci iarasi de la cuvantul „noi” la „eu”. In care sunt activate vechile prietenii si se leaga altele noi. Si in care, calit sufleteste, poti fi din nou receptiv, chiar si pentru un nou partener. In acel moment, suferinta din dragoste a trecut.

Report this ad

Femeile sufera mai mult ca barbatii

Durerea maxima –  in adolescenta…

Suferinta din iubire difera. Fiecare din noi o traieste in felul sau. Cert este – conform studiilor facute – ca femeile sufera mai mult ca barbatii. In medie, durerea femeilor trece dupa circa un an jumatate, in vreme ce barbatii ies din nou la lumina, dupa doar zece luni. In alte teste se spune ca 7% dintre femei si 4% dintre barbati au declarat ca durerea a tinut peste o luna, dar majoritatea sustine ca a invins-o in doar 7 zile. Cifre care trezesc suspiciuni. Gerti Senger este, si ea, sceptica: „Nimeni nu-si poate vindeca o asemenea suferinta in doar 4 saptamani. Asta e sigur.”
Suferinta din dragoste, considerata frecvent drept o slabiciune, este adeseori bagatelizata. Cei care o traiesc incearca sa o ascunda, sa se descurce singuri, se simt jenati ca au fost parasiti. De altfel, parintii, fratii sau prietenii carora li se cer ajutorul trateaza fenomenul cu oarecare retinere: „Aduna-te, omule, nu e chiar asa de grav”.
Si totusi, este. „Durerea provocata de o ruptura sentimentala e adesea cumplita, groaznic de suportat”. Despartirea are, uneori, gustul mortii. In cartea sa „Despre dragoste”, scriitorul francez Stendhal spune: „Cand dragostea moare, inima noastra zvacneste dureros, in fiecare faza a luptei cu moartea”.
Dar nu toti oamenii traiesc acest „gust al mortii”, cu aceeasi intensitate. Dupa o despartire, unii au nevoie numai de-un scurt ragaz ca sa-si revina, in timp ce altii se chinuie ani si ani. Deosebit de afectate de suferinta sunt femeile, mai inclinate spre stari depresive sau izbucniri nervoase si boli somatice. 60% dintre participantele la testul psiholoagei austriece se simteau, dupa despartire, amenintate existential, in timp ce in cazul barbatilor, procentajul era de doua ori mai mic. De asemenea, ideea sinuciderii le preocupa pe 30% dintre femei si doar pe 6,7% dintre barbati.
De ce? Pentru ca barbatii se detaseaza mai usor? Pentru ca, apartinand sexului tare, rezista mai bine la slabiciuni? Se prea poate. Dar un rol mult mai important il joaca, in mod evident, experienta acumulata in frageda copilarie, mai cu seama in relatia cu mama, prima persoana cu care intra in contact nou-nascutii. Baietii se simt mult mai iubiti de mame decat fetele. Aproape 3/4 din barbatii testati de Gerti Senger si doar jumatate din femei au caracterizat relatia cu mamele lor ca „foarte buna”.

Cea mai dureroasa este, insa, fara nici o indoiala, suferinta din dragoste, la varsta adolescentei. Iar faptul ca prima „rana” este perceputa aproape mereu ca fiind cea mai profunda are mai multe cauze. Trecuti de problemele emotionale ale pubertatii, adolescentii viseaza imediat la siguranta romantica pe care le-o ofera prima dragoste. Iar daca aceasta esueaza, dezamagirea poate atinge proportiile unei catastrofe. Primul ajutor pentru adolescentii bolnavi de dragoste este Internetul, unde pot schimba impresii despre problemele lor, cu tineri necunoscuti de aceeasi varsta, iar sfaturile sunt anonime si pe gratis. Din 1992, in Germania si Austria, s-au infiintat centre speciale in diverse spitale, unde zeci de mii de tineri pot afla raspunsul la intrebarile lor. Fiindca la fel de usor cum un simplu flirt poate fi transfigurat intr-o mare iubire, tot asa se poate intampla si cu ultimul pas, atunci cand dragostea esueaza, iar acesta este cel mai adesea motivul pentru care adolescentii, dar si adultii tineri recurg la sinucidere.
Pe de alta parte, oamenii tineri inclina mai putin sa se piarda intr-o incercare lunga si grea de a iesi din suferinta. Fiind mai mobili si mai comunicativi decat adultii, ei au mai multe sanse sa-si regaseasca mai repede fericirea.

Report this ad

„Inima franta” are certificat medical

Medicii de la Universitatea John Hopkins din Baltimore au consultat 19 pacienti internati cu simptome clasice de infarct – dureri in piept, probleme respiratorii, un randament redus al cordului. Ei bine, nici unul dintre ei nu avea infarct, absolut toti sufereau de „sindromul inimilor frante”, care produce o concentratie ridicata a hormonilor de stres in sange. „Noi credem ca nivelul ridicat al adrenalinei anesteziaza, pur si simplu, muschiul cardiac”, afirma unul dintre medici.
„Prea multa adrenalina poate fi daunatoare pentru inima”, spune altul. Cercetatorii americani studiaza de ani de zile fenomenul iubirii. La inceput, ei le-au facut tomografii studentilor proaspat indragostiti si au constatat ca mereu, aceleasi zone ale creierului erau active. Pe urma, au repetat investigatiile pe subiecti care tocmai fusesera parasiti de parteneri si au descoperit ca durerea despartirii este prelucrata in aceleasi zone ale creierului ca si fiorii dragostei. Ca suferinta produsa de pierderea persoanei iubite produce acelasi „cocteil” de hormoni ca si starea de fericire. Dar acum „rasplata” lipseste: mangaierile, afectiunea, sexul. Simptomele frustrarii sunt aceleasi ca la consumatorii de droguri aflati la dezintoxicare: dorinta violenta, melancolie, epuizare fizica, tulburari. Asadar, dragostea functioneaza ca un drog. Cand ea nu mai exista, pot sa apara simptomele unei depresii puternice, care va trebui tratata de catre specialisti. Cu psihoterapie si tratamente capabile sa reinstaleze echilibrul psihic si sentimental. Proverbele au dreptate:  “in  dragoste si in razboi nu  exista  reguli”… “dragostea  se  aprinde ca focul” ….. “cu dragostea nu-i de glumit” !

  • Minus 1
Link spre comentariu

Reputație: -1368
  • Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti

    https://www.viva.ro/vedete-si-evenimente/stiri/actrita-sexy-in-tinerete-acum-s-a-calugarit-si-traieste-intr-o-chilie-maica-ecaterina-am-avut-desfranari-si-avorturi-2474469

 

Actriță sexy în tinerețe, acum s-a călugărit și trăiește într-o chilie. Maica Ecaterina: „Am avut desfrânări și avorturi!”

 

A fost una dintre blondele fatale ale anilor 1970, o actriţă sexy a Teatrului Naţional din Bucureşti, care purta fustiţe de-o palmă şi care ducea o viaţă de desfrâu, cu mult alcool, tutun şi nopţi pierdute cu un bărbat sau altul. La 33 de ani s-a călugărit şi acum trăieşte într-o chilie, în Ierusalim. Monica Fermo este, de 33 de ani, Maica Ecaterina.

 
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...