Sari la conținut

Ce schimbari/inovatii credeti ca va aduce acest deceniu?


Vizitator cristeacosmin

Postări Recomandate


Vizitator cristeacosmin
Reputație: 0

Salut tuturor. Ce schimbari (in bine sau in rau)/inovatii credeti ca va aduce acest deceniu? Orice lucru semnificativ la nivel local sau mondial care ar putea sa ne schimbe viata oricare ar fi el (politic, social, cultural, economic, legat de mediu, tehnologic, etc). 

In opinia mea:

-Accelerarea automatizarii muncilor necalificate sau cu un nivel de calificare mic, cu adaugarea continuarii cercetarii in privinta inteligentei artificiale. Numarul de oameni care nu au un loc de munca va creste considerabil iar ca un stat, ca sa-i mentina docili si sa poata sa-i ajute sa-si duca traiul in continuare,  va adopta programe de recalificare sau implementarea a unui venit universal pentru fiecare aceasta persoana. Oamenii cu calificari foarte importante si cei cu "scoala vietii" (soft skills) care au acea carisma si abilitate de conducere vor fi din ce in ce mai cautati.

-Probleme climatice se vor inrautati din ce in ce mai repede pe tot globul. Cresterea temperaturii, a nivelului oceanului planetar si a frecventei  fenomenelor extreme vor produce migrari in masa a oamenilor din zonele afectate in zonele neafectate, pe care se vor pune o presiune din ce in ce mai mare. Problemele cele mai mari o sa fie: disparitia oraselor litorale si insulare, dar mai ales, metodele contemporane folosite in agricultura nu o sa mai dea roade ( multe soiuri nu o sa mai faca faca la temperaturile ridicate, pamanturile au din ce in ce mai putini nutrieti din cauza cultivarii in masa, anotimpurile extreme), ceea ce va duce la cresterea pretului alimentelor si ca rezultat la conflicte intre oameni pe baza mancarii. Pretul pamantului fertil va creste din ce in ce mai mult. Cum putem observa acum, anotimpul de iarna aproape a disparut. Acesta e calmul dinaintea furtunii.

-Erodarea democratiei din Europa si America, implicit a Uniunii Europene si a NATO. China o sa fie in razboi rece cu SUA pentru titlul de superputerea nr. 1 si politai al globului.  

-Din punct de vedere social, oamenii vor fi din ce in ce mai depresivi si predispusi la sinucidere. Nivelul de trai o sa se inrautateasca, oamenii nu vor mai fi atat de calzi cum erau odata. Relatiile dintre multi barbati si femei se vor inrautati, si vor disparea. Tot globul va suferi de japonificare. Retelele sociale si online dating-ul  le-au permis femeilor sa aiba acces la barbatii de top din jurul lor, cu care un tip obisnuit nu poate concura. Acestia vor avea niste mici haremuri (un barbat de top, in majoritatea cazului, nu se va opri doar la o femeie cand poate sa le futa pe toate), in timp ce restul barbatilor o sa traiasca majoritatea singuri. Problema aceasta va fi mult mai pronuntata la cei sub 30 de ani (femeile sub 30 de ani castiga mult mai bine decat barbatii sub 30 de ani). Femeile nu mai au nevoie de barbati care sa se duca la munca si sa aduca banii acasa cand pot s-o faca ele singure si mult mai bine, avand mai multe optiuni si fiind mult mai ajutate de catre societate. Felul in care arati o sa conteze aproape maxim in a face o femeie sa fie atrasa de tine. In plus, cresterea ratei obezitatii (nici o persoana grasa nu e atractiva). De asemenea, cresterea nivelului mamelor singure ;)

As mai fi scris despre tehnologia CRISPR (editarea geneticului) sau despre faptul ca se va face o misiune spre Marte dar am obosit sa scriu putin, deci, iti multumesc daca ai citit pana aici si o zi frumoasa sa ai :D . Si scuze pentru orice greseala gramaticala pe care am facut-o. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...