Sari la conținut

Orientari sexuale


Postări Recomandate

  • Oras:Spatiu
  • Oras:Spatiu

Nu ma intereseaza mistouri, improscari cu noroi sau diferite catalogari. Nu-mi mai bat capul cu prostia umana si nu voi posta decat ceea ce intra in sfera LGBT. Sper ca acest topic sa ramana strict pentru lucruri stiintifice.

 

Mai intai de toate, ceea ce incep sa cred ca sunt eu, din punct de vedere sexual: romantic (trans-romantic) asexual.

 

Sa incepem deci. Astazi, despre asexualitate.

 

Ce inseamna asexualitatea: lipsa atractiei sexuale.

 

Simplu, ar spune cineva ! Ei bine, nu este chiar atat de simplu.

 

Ce inseamna atractia ? In afara atrctiei sexuale, exista inca 5 tipuri de atractie:

 

1. Atractia romantica: cand esti romantic atras de catre un partener.

2. Atractia estetica: cand esti atras de cineva in functie de aspectul fizic.

3. Atractia senzuala (sau fizica): cand vrei sa atingi, sau sa mangai sau sa dezmierzi o alta persoana, fara sa faci sex !

4. Atractia platonica: cand esti doar prieten cu o alta persoana.

5. Atractia emotionala: cand ai nevoie sa fii conectat din punct de vedere emotional cu altcineva.

 

Este posibil ca un asexual (barbat sau femeie de diferite genuri) sa fie atras doar de unele sau de toate aceste 5 forme ale atractiei umane. Exista, bineinteles si exceptii, cum ar fi demisexualii (o latura a asexualilor), dar despre ei vom discuta cu alta ocazie.

Asexualii au atat libido, cat si dorinta sexuala, dar acestea sunt lipsite de atractie sexuala ! A fi asexual nu inseamna ca nu-ti place sa faci sex, sau nu simti placere facand sex, nu ! Inseamna doar ca nu experimentezi placerea sexuala.

 

Uneori, exista situatii in care un asexual doreste sa faca sex. Printre cele mai intalnite situatii: pentru a-si satisface libidoul, pentru a face copii, pentru a-si face partenerul(partenera) fericit(a), pentru a experimenta fizic placerea sexuala, pentru a darui si a experimenta afectiune si pentru a simti senzatiile oferite in urma actului sexual, atingerile, sarutul, giugiulelile.

 

Daca vorbim despre sexualitate ca despre un spectru, asexualii se situeaza la unul dintre capete, celalalt fiind reprezentat de catre cei care doresc placere sexuala completa, iar undeva pe la mijoc se situeaza sexualii gri (despre care vom vorbi altadata).

 

La fel ca in cazul bisexualilor, homosexualilor (gay sau lesbiene) sau a transexualilor, nu exista o cauza a asexualitatii. Pur si simplu asa este construit creierul tau la nastere, asta este ceea ce te reprezinta ! De asemenea, asexualitatea nu are cauze genetice, nu este rezultatul unei traume si nici nu este cauzata de alti factori sau are alte cauzalitati !

Asexualitatea nu are nimic in comun cu lipsa unui partener sau cu incapacitatea de a avea un partener. Multi asexuali sunt atrasi de cate o alta persoana din punct de vedere romantic, iar altii pot avea, uneori, rar si dorinta de a face sex cu partenerul. Exista de asemenea si asexuali care sunt interesati de un partener, dar nu sunt interesatinici din punct de vedere romantic, nici sexual ! Acestia sunt aromanticii, iar dintre ei mult sunt in relatii de tip queerplatonic(un termen intraductibil, care, din pacate nu are inca un corespondent in limba romana).

 

In general, asexualii prefera auto-erotismul (nu la fel de mult ca anegosexualii). Personal m-as identifica oarecum asexual spre anegosexual, nu chiar suta la suta asexual !

 

Atat pentru aceasta seara. Informatia este multa si probabil depaseste puterea de intelegere a homofobilor sau transfobilor, dar haideti sa incercam sa facem aceasta lume una mai buna !

Sta in puterea noastra sa schimbam mentalitatile !

 

O noapte frumoasa !

Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...