Sari la conținut

Comunicarea in virtual


Vizitator ccfdtig

Postări Recomandate

Vizitator ccfdtig
Reputație: 0

Text preluat: :)

"Comunicarea presupune emitator-receptor. Comunicarea poate fi perturbata de mijlocul utilizat.

 

Specialistii in comunicare spun de comunicarea non-verbala ca ar fi mult mai importanta decat cea verbala: tonalitatea vocii, gesticularea mainilor, postura corpului, privirea etc.

 

 

 

Oricat de multe iconite emotive am folosi nu cred ca pot reflecta fidel starea in care ne aflam ca useri atunci cand dialogam cu ceilalti useri.

 

Persoana din spatele user-ului meu nu poate fi cunoscuta cu adevarat de catre ceilalti useri si nu vorbesc aici de identitate, ci de modul de gandire si exprimare care ma caracterizeaza.

 

 

 

Chiar si comunicarea fata catre fata poate fi viciata de diversi factori, cu atat mai mult comunicarea electronica.

 

Am vazut multe discutii pe forum-uri, multe jigniri datorate neintelegerii, care s-ar rezolva sau nu s-ar produce in cazul comunicarii directe. Totodata am vazut si situatii in care user-ul nu are intentia sa jigneasca, dar receptorul percepe anumite replici ca fiind jigniri in ciuda tuturor "emotivelor" folosite.

 

 

 

Si ajung la intrebarea din titlul topicului in legatura cu modul de comunicare electronic (valabil nu numai pentru forum-uri ci si pentru comentarii bloguri, mail-uri si messenger etc..):

 

Comunicam intre noi, dar ne si intelegem unul pe celalalt cu adevarat?"

Link spre comentariu
Vizitator ccfdtig
Reputație: 0

Unul din răspunsuri...:)

 

"E o falsa comunicare, superficiala, incompleta, de proasta calitate. Nu, nu ne intelegem, intelegem de cele mai multe ori ce vrem noi, nu ce vrea celalalt sa ne transmita, ma refer la comunicarea directa intre doua persoane, nu neaparat la mesajele postate intr-un topic, care nu sunt adresate nimanui in mod special.

 

Comunicarea pe net/forum formeaza imagini distorsionate despre interlocutori, care coincid foarte putin cu persoana reala."

Link spre comentariu

Vizitator ccfdtig
Reputație: 0

Alt raspuns...

 

"De dialogat dialogam, de inteles, mai rar.

 

Cred ca netul ofera facilitatea pe care omul o uitase din cauza telefoniei, anume, comunicarea prin scris.

 

E destul de greu sa comunici prin scris ceea ce poti comunica verbal, mai ales ca nu ai facilitatea de a corecta imediat ceea ce interlocutorul a inteles diferit fata de cum ai gandit tu.

 

Problema e ca, fiecare codifica si decodifica informatia transmisa, conform propriilor sale norme, propriilor algorimi de caracter si de personalitate, conform propriei structuri psihice, mentalitatii sale, tiparelor.

 

Ce iese de aici, am constatat cu totii.

 

Sunt persoane care inteleg exact opusul la ceea ce vreau a comunica, sunt situatii in care anumite persoane inteleg opusul, nu mai vorbesc de maruntisuri.

 

Una peste alta insa, comunicarea aceasta ofera facilitati uriase, poti comunica oricand, cu oricine, oriunde, bunavointa sa fie, asta nu mai e o problema a internetului, e o trasatura de caracter tipic umana."

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...