Sari la conținut

Ce regretati la Comunism?


Postări Recomandate

Eu n-am trait sub regimul ala fiindca m-am nascut dupa revolutie. Si nici n-as vrea sa traiesc sa stiu cum e sa stai la coada de la 4-5 dimineata la paine si sa mor de foame. Sau sa ai doar 2 ore de TV, si pene de curent, si lipsa apa calda, gaze si caldura , si sa  nu poti pleca din tara.    Sau sa traiesti cu teama ca puteai ajunge la puscarie/canal sau mai rau daca indrazneai sa vorbesti urat despre liderul preaiubit sau sa te pui rau cu un militian si nomenclaturist. Sau iti era teama sa nu fii prins ca ascultai la radio Europa libera, sau melodii americane, sau ca cumparai produse la negru din strainatate pe sub mana. 

Dar sunt cateva chestii care trebuiau pastrate si combinate cu corpo-consumerismul, globalizarea   si democratia de azi.  Si sunt chiar partile bune ale comunismului.  Un sistem hibrid, un comunism liberalizat  exact ca-n China  sau un fascism liberalizat ca-n Spania lui Franco, asta ar merge aplicat in Romania  multa vreme.  

De pilda:

1.FRICA DE JUSTITIE:  in tara asta sunt multi prosti. Si ca sa tii masele de prosti sub control, trebuie sa le induci frica. Cand nu mai au nici frica de Dumnezeu, nici de lege sau frica de un dictator, dar mai ales frica de pedeapsa, prostii o iau razna si incep sa-si faca de cap. Si se vede : avem tot mai multi drogati, aurolaci, violatori, bisnitari, proxeneti, camatari, evazionisti, spagari,  cocalari si politicieni corupti care nu mai au frica de nimic.  Inclusiv bugetarii care sunt functionari ce trebuie sa serveasca poporul se cred cu nasul pe sus . Si isi permit sa comita greseli, medicii mai un malpraxis, mai ii taie unui pacient penisul,  mai il omoara pe masa de operatie ;  un profesor de sport sau religie mai violeaza o eleva;  un politist ia spagi la greu ;  un primar semneaza ca primarul si da aprobare unui club neautorizat si prost dotat sa functioneze pana ia foc etc.  Si nimeni nu face puscarie, doar ajung suspendati pentru  o perioada sau li se scade din salariu, dar continua sa presteze.  Ar trebui reintrodusa  pedeapsa cu moartea pentru criminali , pe violatori direct castrare directa, iar pe hoti si corupti.....de ce sa-i bagi in puscarii sa le asiguri papica si TV? Nu, ii trimiti la munca. Ii lasi sa stea la casele lor, dar sa fie permanent supravegheati. Si exista instrumente de monitorizare, ba ii poti microcipa.  Si ii pui la munca in folosul comunitatii la construit autostrada, la facut curatenie , mai la sapat, pana isi achita integral pagubele.  

2. Sistemul de angajare cu repartitie: era foarte bun. Nu sunt adeptul interventionismului, dar cand vezi ca sunt o gramada de romani care nu se pot descurca si nu-si gasesc de lucru,  ministerul muncii trebuie sa faca ceva. N-ar trebui lasati sa ramana someri, asistati sociali, sau mai rau, sa ajunga oamenii strazii sa dea in cap la oameni sau sa violeze fete.   Romanii apti de munca trebuie obligati sa aiba un loc de munca. Chiar si daca au terminat o facultate si nu-si gasesc de lucru pe specializare, asta e,  ii fortezi sa munceasca orice, fie si ca maturatori pe strada, numai sa nu stea degeaba. 

 

3.  Invatamantul : stiu ca elevii erau la greu indoctrinati, si fortati sa invete poeme, imnuri si ode dedicate conducatorului preaiubit. Dar ba, carte chiar se facea. Parca cum a mai spus careva, mai bine soimii patriei decat curvari si viitori bisnitari/cocalari/infractori. Mai bine in uniforme si invatand carte cu frica de nuia si pus la colt pe coji de nuca decat sa se futa prin baia liceului, sa se drogheze prin cluburi, sa-i gasesti irosind toti banii de pachetel pe pacanele.  Nu cred povestile ca erau romanii cei mai buni olimpici, dar carte chiar se facea. Fiecare isi gasea un rost, fiecare isi valorifica talentul la scoala si apoi la munca, nu ducandu-se la emisiuni de 2 bani precum Romanii au Talent sau X-Factor.  

 

4. Seriozitatea si respectul  romanilor:  cred ca multora le e dor de seriozitatea romanilor de atunci, de caracterul lor. Poate ca se barfeau si se parau reciproc, dar tot era mai bine decat acum cand se injura, se bestelesc, isi vorbesc cu "boss", "coaie", "pula" de zici ca suntem o natie troglodita.  Romanii se respectau, aveau maniere, erau disciplinati.  Nu inteleg de ce a fi manierat si disciplinat te face automat comunist.  Mai ales romancele erau altfel atunci, nu ca acum cand majoritatea sunt niste curvistine.  

 

Ar mai fi si altele, dar astea sunt cele mai importante.  Poate daca romanu' ar avea in general frica de lege,  s-ar face cate ceva in tara asta.  N-ar mai indrazni nimeni sa fure, nici sa lucreze in bascalie. Am auzit de directori de stat care au murit de la infarct inainte sa vina Ceausescu in inspectie. Dar  nu de frica fata de el,  ca Ceausescu era doar  o marioneta idioata manevrata de securisti , ci fata de Elena .....si de frica fata de securistii care il cotonogeau bine. Romanii aveau frica mare de bataie de se pisau pe ei.   Si uite ca cu chiu, cu vai, din 1944 pana in 1989, am avut cel mai mare salt tehnologic din istorie, de cand exista Romania ca tara.  S-au construit sosele, cai ferate, baraje, poduri, fabrici, blocuri de locuinte, scoli, spitale, biblioteci,  inclusiv canalizarile si stalpii de iluminat tot comunismul i-a construit. La fel cum s-a procedat si in alte tari vestice, industrializarea si urbanizarea s-au facut prin FRICA. Unele popoare s-au dezvoltat si din bunavointa si iniativa, dar sunt popoare care trebuie puse la respect si la munca prin frica daca vezi ca nu se poate. 

Ce ziceti, ar risca  PNL , Catu, Orban  si Iohannis   sa reintroduca anumite chestii bune din comunism? 

  • Minus 1
Link spre comentariu
1 oră în urmă, wurdulak a spus:

Tu vb. serios?! Pai teama de justitie e mai mare acum, cu toate inscenarile statului paralel... 

Da, teama ca dupa o viata lunga de ciordeala  ,   tu ca parlamentar  faci pusarie  2-3 ani pe la  50-60 ani , si executi jumatate, si ramai si cu averea intacta si cu toate viloaiele  pentru tot restul vietii . Si mai ai si conditii de detinut VIP cu TV, mancare asigurata, meniu de sarbatori, table si poker pe tigari cu detinutii, mai o vizita conjugala.  Poti sa-ti iei maxim scuipaturi, injuraturi, un viol, dar daca esti parlamentar, primar  sau actionar la fotbal , esti separat, ba poti sa scrii si o carte sau sa publici pe blog.   Uitati-va la Becali, Nastase,  Borcea,  Copos, Vantu si Voiculescu sau Udrea .  Sa vedem, poate ca Dragnea nu o sa aiba norocul asta ca prea  i-a enervat  si deranjat pe multi, dar Mazare dupa ce o sa execute pedeapsa o sa fie ok cu toate averile.  Eu va spun ca nici in 2030 nu o sa dea astia lege sa le confiste averile si vilele, cel putin pana nu vine un nou comunism.  Macar in puscariile de acum ai un oarecare grad de confort.  

 

Voi nu stiti ce insemna PUSCARIE COMUNISTA. Pai acolo mai ieseai doar cu picioarele inainte. Era la fel de cumplit ca in temnitele medievale.  Mancare mai deloc, primeai   in zilele bune  ciorba cu copite, capete de animale, pielite, intestine cu fecale, in zilele proaste nu primeai nimic sau apa cu var. Nu te lasau sa dormi. Te torturau, gen iti smulgeau unghiile cand aveau chef.   Si incasai bataie....intrebati detinutii care au avut ghinionul sa-l aiba pe Visinescu de garda.   Era la fel de cumplit ca in lagarele naziste - macar acolo  te omorau imediat prin gazare, dar in puscariile comuniste erai tinut in viata ca sa incasezi bataie zeci de ani pana la batranete.  

Uite asta FRICA!  Frica asta de puscariile comuniste si gulaguri au facut Romania sa aiba macar niste blocuri, spitale, spitale, cai ferate, sosele, autostrazi, asa degradate cum sunt, dar macar le avem.

Pai la 1900-1940 eram in evul mediu, mai ales taranii care traiau inca in bordeie de pamant si paie, comunistii i-au obligat sa-si ridice case din caramizi sa traiasca ca oamenii civilizati  si le colectivizau terenurile ca sa-i puna la munca, nu sa stea cu pamanturile in parloaga ca acum sau ca la 1900.   

 

 

 

 

  • Haha 1
Link spre comentariu

Continut da calitate an sfarsit ☺️

Da ba a fost bine pa vremea lu Ceasca, ce conta ca mureau ai nostrii da foame si stateau an frig, aveam sosele prin carpati, blocuri, productie industriala, locuri de munca asigurate, somaj aproape zero, tiganii nu erau asa tari an gura si tupeisti ca ai punea securitatea la punct an doi timpi si trei miscari da bulan. Si cel mai important aveam datoriile platite si chiar noi aveam de ancasat datorii care nici pana azi nu le-am ancasat de la iran si korea da nord.

Daca nu o luase razna ceasca si nu impuscau poate era frumos acuma, daca Regan nu apuca sa tina discursul ala daca ursss nu era asa butthurt si cu reactoarele RBMK si nu ascundeau cacaturile cu butonul AZ5 si nu bubuia acolosha la Cernobal, poate ancs exista urss si era civilizatie si prosperitate an toata europa da est si asia an timp ce americanii intrai an anarhie si colaps economic iara urss era fortza nomero uno mondiala pa plan economic si de productie bruta

Dara de ce sa fie o lume mai buna an care traim, nimica bun nu dureza, asa cum nazismul nu a rezistat nici comunismul nu a rezistat si ce bine era cu aceste regimuri, nu exista religia pulii mele care sa blocheze progresul stiintific, nu exista feminismul, emanciparea feminina, nu exista cocalarismul si lipsa de respect a societatii fata de semenii lor.. nu fratiore era ordine si disciplina, asa cum ai plake lu inesugiuka nazista

https://nimfomane.com/forum/topic/101892-ðÿ’£-ordine-è˜i-disciplinä‚ðÿ’£/

 

  • Haha 1
Link spre comentariu
Vizitator lancelot
Reputație: 0

Din punctul meu de vedere este m-ai bine acum. Poți avea o afacere ,  poți pleca oriunde.  Pe timpul Ceaușeștilor  , propaganda era în floare . Mi-e nu îmi place " toți pentru unul și unul pentru toți.  Acum dacă vrei să faci ceva în viața și ai un spirit de antrenor,  poți realiza ceva .  Bineinteles să pui osul la treabă sau  să ai un creier peste medie.   

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Confiscarea este furt. 


Terminati cu prostiile, e mai rau acum, din unele puncte de vedere... inscenarile sunt mai nasoale si libertatea de exprimare se duce... Dragnea si multi altii sunt detinuti politici.

Usor cu “justitia” pe scari!! Ati vazut ce echipament de interceptari cumpara DNA? Care e diferenta fata de securitatea politica? De ce exista ANI?! S-au schimbat tintele, in rest, nu mare lucru. Libertate ca in anii ‘90 nu mai prindem curand... Aveti grija ce va doriti si analizati la rece totul. 

  • Like 1
Link spre comentariu
Vizitator lancelot
Reputație: 0
Acum 1 minut, wurdulak a spus:

Confiscarea este furt. 


Terminati cu prostiile, e mai rau acum, din unele puncte de vedere... inscenarile sunt mai nasoale si libertatea de exprimare se duce... Dragnea si multi altii sunt detinuti politici.

Usor cu “justitia” pe scari!! Ati vazut ce echipament de interceptari cumpara DNA? Care e diferenta fata de securitatea politica? De ce exista ANI?! S-au schimbat tintele, in rest, nu mare lucru. Libertate ca in anii ‘90 nu mai prindem curand... Aveti grija ce va doriti si analizati la rece totul. 

Ai perfectă dreptate din punctul ăsta de vedere . Sfatul meu,  treci peste ,altfel nasol. Avem toți ochii, stai linistit.  Eu mă refeream la ipocrizia comunismul în sine. Pe parte de justiție  și securisme, politie politică. Ne facem că  nu vedem ce se întâmplă acum. Ne este m-ai cald așa 😉

 

 

Link spre comentariu
4 minutes ago, wurdulak said:

Cat despre propaganda, va uitati la Digi? Cititi ziare . com sau Hotnews ?! Si ar fi multe altele... 
O usoara greata va apuca? 

Da varule ma ia cu ameleata si frezoane cand citesc comentarile postacilor angajati de sputnik care scriu numa cacaturi propagandiste la articolele alea pentru oameni inteligenti si cu mintea proprie care sant capabili sa gandeasca pentru ei si sa realizeze atuncia cand o redactie da stiri apartine unor interese ale unui regim uitat care anca se mai tine cu dintii de societatea care ancearca sa al uite, la asta te refereai nu-i asea?

hai fugi la antena 3, rromania tv si latra acolo sau mai bine anscrie-te an HAUR ca acolo e locu perfect pentru tine

  • Like 1
  • Inimioara 1
Link spre comentariu
Vizitator lancelot
Reputație: 0
Acum 1 minut, wurdulak a spus:

Cat despre propaganda, va uitati la Digi? Cititi ziare . com sau Hotnews ?! Si ar fi multe altele... 
O usoara greata va apuca? 

Frate !! Ce nu înțelegi tu , este că  multi aleg să  țină  cu ursul .  De frică din interes  ei știu. Să  știi că  și comunismul a avut lingai lui. Așa și acum.  Ignoranta și tăcerea ne caracterizează. 

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Va zic eu diferenta reala: in comunism stia toata lumea calitatea si valoarea cuplului Ceausescu si Lenuta insa acum sunt multi care cred pe bune ca plusereul, Tcholos, Kovesi, Macovei, etc. sunt fenomene ok. 😂😂😂😂😂

Nu ar trebui sa regretam ceva de atunci si sa ne straduim sa evitam ce a fost rau. 

 

  • Like 1
Link spre comentariu
Vizitator lancelot
Reputație: 0
Acum 23 minute, sheriful a spus:

Da varule ma ia cu ameleata si frezoane cand citesc comentarile postacilor angajati de sputnik care scriu numa cacaturi propagandiste la articolele alea pentru oameni inteligenti si cu mintea proprie care sant capabili sa gandeasca pentru ei si sa realizeze atuncia cand o redactie da stiri apartine unor interese ale unui regim uitat care anca se mai tine cu dintii de societatea care ancearca sa al uite, la asta te refereai nu-i asea?

hai fugi la antena 3, rromania tv si latra acolo sau mai bine anscrie-te an HAUR ca acolo e locu perfect pentru tine

Daaa bravo . Să  închidă toate televiziunile!  Să  rămână una și bună,  Realitatea Tv. Zic. Prea multă vorbărie. 🤣 A..și un singur partid,  U.S.R.  Ce îs atâtea partide , unul și bun..zic

Link spre comentariu
Vizitator cocalar20
Reputație: 0

Iar a apărut asta cu topice de cacat.

Muta-te frate in China sa-ți iei salariu in 3 linguri de orez pe luna in plm și lasă-ne cu imbecilității. Mai trist e exact ce vb aseară cu un tovarăș ca a apărut noua generație de labari mucoși care sunt fascinați de neomarxism fără sa știe ce înseamnă. Ăștia care dacă se uita la 2 videoclipuri pe YouTube halesc cacatul pe post de trufa.

Pofta mare sa aveți.

Link spre comentariu
Vizitator puloiu
Reputație: 0

Nu putem sti cum ar fi aratat RSR astazi, daca la putere ar fi fost (probabil) Nicu Ceausescu, daca e sa facem un exercitiu de imaginatie. Sigur, putem descrie o situatie ipotetica, care ar putea avea, zic eu, sanse mici sa fi fost si cea reala, daca ar fi fost sa existe o asemenea realitate. 

Daca nu stim cum ar fi aratat viitorul, stim insa cum a aratat trecutul, cei dintre care care am prins mai mult sau mai putin din perioada respectiva. In 1989 eram copil, deci am prins destul de putin din perioada comunista, 11 ani. Unele lucruri erau mai bune ca astazi, altele nu. Existau repartii, locuinta pentru fiecare, un venit stabil (mic, mare, asa cum era el era de ajuns pentru toata lumea) pentru ca toata lumea avea un loc de munca. Acestea fiind partile bune. Partile mai putin bune au fost cele care au tinut de rationalizarea alimentelor (celebrele cartele pentru zahar, ulei, orez), cozile imense la lapte si oua (se gaseau foarte greu si de multe ori nu prea mai apucai sa cumpari, fie trebuia sa te trezesti cu noaptea in cap, fie, ca si acum, trebuia sa ai un tovaras director de la vre-un ICIL care sa-ti puna deoparte), nici vorba de produse exotice (banane, portocale, lamai nu existau sau daca se aduceau de Craciun, in 2-3 ore se dadeau la Alimentara ca painea calda, de kiwi, mango sau alte fructe care astazi se gasesc la discretie nici nu se auzise, d'apai sa le si mai vedem :) ), se gaseau in schimb produse autohtone, fructe, legume romanesti, care aveau (si au si astazi, daca nu toate, macar o parte din ele) o calitate net superioara fructelor si legumelor de acelasi fel din afara Romaniei (vezi rosiile turcesti sau olandeze, de exemplu, cu un gust de zici ca mananci carton, in comparatie cu rosiile de Matca sau Codlea, de exemplu). E adevarat, nu puteai calatori in afara granitelor tarii decat in tarile socialiste (si, cu anumite conditii, se putea merge in concediu si in alte tari gen America, Canada sau alte state democrate, e adevarat, foarte greu, dar se mai putea), insa cu toate astea litoralul sau statiunile montane erau pline, fie vara, fie iarna si nimeni nu se plangea de conditii (e adevarat ca existau ONT-urile si OJT-urile, se puteau lua bilete de odihna prin sindicat, aproape toata lumea isi permitea "luxul" unui sejur de 2-3 saptamani la mare si la munte, spre deosebire de timpurile prezente, cand mai bine te duci la Rio 10 zile decat sa dai aceeasi bani pentru 5 zile intr-un hotel de tot rahatul pe litoralul romanesc, cu atat mai mult cu cat foarte putini romani isi mai permit acum 2-3 saptamani pe litoral).Pe de alta parte, existau librarii, se gaseau multe carti ale autorilor romani si straini, chiar si scriitori americani sau care nu proveneau din tarile socialiste si cam toata lumea avea acces la cultura, pentru ca se incuraja cititul si pentru ca pretul materiei prime pentru tipografiile care tipareau ziare si reviste era foarte mic. Existau in perioada anilor 65-90 o serie de publicatii tehnice foarte instructive, astazi doar amintiri (Revista Stiinta si Tehnica, Almanahul Auto, si reviste si carti de specialitate, precum Revista Chimistului, Pompierul, care aparea bilunar, Lumea Medicala, o revista pe care o citea maica-mea, aparea bilunar, Revista Medicului Veterinar, o citea taica-meu, tot la fel bilunar, si multe altele). E adevarat ca astazi, la amploarea luata de internet, nu prea mai este nevoie de editii print, atata vreme cat cam toata lumea preia informatia de pe internet, dar uneori, se mai pot pastra si publicatii tiparite, o carte "de hartie" se citeste altfel decat o carte "electronica". Nu exista decat televiziunea de stat, dar pe de alta parte existau teatre si cinematografe si acestea erau pline, mai ales cand rulau filme celebre (am vvazut la cinema, filme celebre pentru acele vremuri, din seria James Bond, western-urile cu Clint Eastwood, seria "Seriful din Tenneesse", "Pe aripile vantului", filmele cu Alain Delon, filmele romanesti celebre ale anilor '70-'80, bineinteles si filme rusesti mai slabe, pentru ca na, asta era situatia). Astazi cinematografe mai gasesti doar in mall-uri si sunt mai mult goale, au intr-adevar dotari video-auto ultra performante, dar ce folos ? Atata timp cat cam toata lumea are "Home Cinema", iar televiziunile ne ofera peste 500 de canale de gunoi audio-video, nu mai exista placerea sau curiozitatea de a merge la cinema. Nu in ultimul rand, exista o industrie, aveam fabrici si uzine, cele putine dintre ele care au ramas au fost privatizate de catre straini si duc capitalul produs acolo in alte buzunare straine, iar peste multe fabrici si uzine de odinioara cresc acum balarii, hoteluri de lux, piscine sau mall-uri.

Pe scurt: a fost o perioada istorica, cu unele bune, cu altele rele, urmata de o asa zisa perioada care nu e nici democratie, nici autocratie, nici anarhie, nici comunism, e un fel de bors politic care nu ne face bine ca tara, nu vine de nicaieri (pentru ca vine din comunism, de la Iliescu, care n-a urmarit nimic constructiv cand a dat jos regimul, a urmarit sa se razbune pe Ceausescu pentru diverse, cititi Pacepa - Orizonturi Rosii si cartile lui Pavel Corut) si duce catre nicaieri, pentru ca astazi acum ORICE partid politic romanesc - vorbim de partidele mari - sunt semi-comuniste, sa nu avem pretentii si sa nu ne imbatam cu apa rece ca ar fi alta situatia, nu, nu este).

Melodia asta rezuma situatia de astazi din Romania:

 

 

Link spre comentariu
Vizitator cocalar20
Reputație: 0

Uite te muți la Beijing și mergi doar cu bicla sa nu poluezi planeta. Preferabil dai și saua jos sa o iei in cur la maxim cum îți place tie.

Sau la Amsterdam lafel mai nou in plm e trendy. Plus ca poți bagă cocaina pe rat și poți sa te căsătorești cu alți poponari și sa faceți copii anal pe modelul preogresisto neomarxist.

 

Link spre comentariu
Vizitator puloiu
Reputație: 0

Pe de alta parte, sa nu credeti ca si pe "pamantul fagaduintei" US of A este intotdeauna totul "lapte si miere", cei care ati vazut filmul "Philadelphia" cu Tom Hanks, probabil va amintiti si melodia.

Sau "Another day in Paradise" al lui Phil Collins

 

Link spre comentariu
Vizitator cocalar20
Reputație: 0

După câțiva ani când folosești pula doar sa te pisi, bagi o operație și te faci Trans. Ca toate femeile or sa se futa doar cu gunoierii care or sa câștige lafel ca inginerii și oricum or sa fie independente financiar și or sa mai aibe nevoie de bărbați la 40 de ani când o sa putem sa ne sugem singuri pula.

Asta am dorit de când in 89 m-am bucurat ca am scăpat de Ceaușescu. 

Link spre comentariu
Vizitator puloiu
Reputație: 0
7 minutes ago, cocalar20 said:

După câțiva ani când folosești pula doar sa te pisi, bagi o operație și te faci Trans. Ca toate femeile or sa se futa doar cu gunoierii care or sa câștige lafel ca inginerii și oricum or sa fie independente financiar și or sa mai aibe nevoie de bărbați la 40 de ani când o sa putem sa ne sugem singuri pula.

Asta am dorit de când in 89 m-am bucurat ca am scăpat de Ceaușescu. 

Uite, imi place Cedriku' ! Le zice bine ? ;) 

 

Link spre comentariu
Vizitator cocalar20
Reputație: 0
6 minutes ago, puloiu said:

Uite, imi place Cedriku' ! Le zice bine ? ;) 

 

Le zice degeaba. Au câștigat idioții. Defapt au câștigat o muie, dar ei fac guvernele acuma peste tot in lume. 
Iar la poponarii din noua degeneratie ECO le place. 
Inloc sa bage Xanax cum ar fi cazul, acuma bagă etnobotanice.

Sa ma pis pe ei zic, cu bolta.

Link spre comentariu
Vizitator puloiu
Reputație: 0
1 minute ago, cocalar20 said:

Le zice degeaba. Au câștigat idioții. Defapt au câștigat o muie, dar ei fac guvernele acuma peste tot in lume. 
Iar la poponarii din noua degeneratie ECO le place. 
Inloc sa bage Xanax cum ar fi cazul, acuma bagă etnobotanice.

Sa ma pis pe ei zic, cu bolta.

+1 (momentan ramas fara puncte)....

Link spre comentariu
Vizitator cocalar20
Reputație: 0
2 hours ago, lancelot said:

Frate !! Ce nu înțelegi tu , este că  multi aleg să  țină  cu ursul .  De frică din interes  ei știu. Să  știi că  și comunismul a avut lingai lui. Așa și acum.  Ignoranta și tăcerea ne caracterizează. 

70% și-au băgat pula la alegeri de nu au ales sa țină cu ursul. Aia 30% marea majoritate au votat din prostie nu din interes. Niște idioți care pun botu la social media și tot ce bas ăștia in propaganda. Exemplul cel mai bun? Depresivul tot șomer cu pula mică e, tot orgasmul lui este generat de o basina USRista care i-a intrat pe o ureche i-a gâdilat neuronu și i-a ieșit pe gura.

Sau poate s-a plimbat pe noua autostrada București Brașov făcută cu cei 80 de miliarde de Heuro de la mUE acuma ca e guvernul lui KWI. Bine, pe etnobotanice totul e posibil.

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Problema e simpla... depinde din ce punct de vedere privești situația... Mulți exagerează cică crapa lumea de foame....? aiurea cozile erau pentru ca era prețul mic... mergeai la restaurant intrai la ora 16 și plecai la 21...22 cu 100 lei invitați și o gagica pe bani tai... mincai și beai din belșug... Daca mergeai la restaurantele de armata... miliție și casa scriitorilor o friptura era 6 lei mai mare ca farfuria... bere 2 lei... vinul 5 lei... mesele erau pline de prieteni... cunoscuți.... revelioane și petreceri preturi modice mai ales la mare 3...400 lei masa... cazare... masa revelion... La un salariu de 3000 lei... ȘI cel mai important era distracție adevărată.Da nu era program adecvat la tv... și care este problema acum am un TV de 168 cm și stau ca,, prostul,, și ma uit 10... 12 pe zi și ce am realizat cu asta....? nimic totul este o minciuna... Și în America și în România sunt zeci de milioane de săraci... unii se îmbată cu apa rece... Problema este de adaptare în fiecare regim... și de mii de ani 1...sau 10 % o duc super bine iar restul trăiesc în iluzie și sărăcie.... Majoritatea o duc greu din cauza lăcomiei celor 1% care dețin bogăția și puterea în lume... Oare cum era la Roma acum 2000 de ani.... Cum escortele știu sa ceara bani pe ora 100...700 RON.... asa și fiecare,, mormoloc,, unde muncește sau vrea sa muncească sa pretindă banul pe ora... Știi ti ca sâmbăta și duminica comuniști plăteau dublu celor care veneau la munca....? Acum care firma privata plătește asa.... Peste 10 ani sa vedeți locuri de munca existente... și pentru cei care spun ca fac Ei ceva important pe cont propriu și cistiga.... Oare la 100 de tineri.... 1000....1 miliard pot toți sa facă ceva deosebit sa vinda sa fie independenți....? Nu doar o parte  și atunci ceilalți ce soluții au...? război... jaf... sau... ajutor social baban sa fie liniște.... Acum ne urcam în mașinile,, bengoase,, pe care le avem stam 10 ore dus și întors în trafic pina la Poiana Brașov și 2 ore acolo la aer sa ne dam cu punga pe pârtie.... Asa da distracție mai ales ca poți și sa butonezi pe tel. și sa trimiți mii de poze pe tot globul ce bine ne distram... și fericiții suntem.... 

  • Confuz 1
  • Minus 1
Link spre comentariu

  • Oras:Satu' cu ministri
  • Oras:Satu' cu ministri

Nimic. Nimic nu poate fi regretat din acea perioadă. Singurii care regretă sunt foștii activiști, securiști și urmații lor, ori ratații, care ar fi fost și atunci tot niște ratați. Ori pur-și-simplu proștii.

  • Like 1
  • Minus 8
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...