Sari la conținut

De la Ciucă la...Măciucă !


Postări Recomandate

  • Oras:Everest
  • Oras:Everest

Reporterul BBC John Dymond: 'O alunecare isterica spre un stat politienesc. O rusinoasa intruziune a politiei in dispretul bunului simt si al traditiei. O reactie exagerata si irationala motivata de frica'. Acestea nu sunt acuzatii ale unui activist fanatic, ci provin din gura unuia dintre cei mai respectabili juristi ai tarii noastre, Lordul Sumption, fost judecator al Curtii Supreme.

 

Lordul Jonathan Sumption: Adevarata problema este ca in momentul in care societatile isi pierd libertatea, acest lucru nu se intampla cel mai adesea pentru ca le-au rapit-o tiranii. Cel mai adesea oamenii renunta voluntar la libertatea lor in schimbul unei protectii contra unei amenintari externe. Iar amenintarea este cel mai adesea reala, dar cel mai adesea e si exagerata. Asta ma tem ca vedem acum. Presiunea asupra politicienilor a venit din partea oamenilor. Ei vor fapte. Ei nu stau sa se intrebe daca faptele vor functiona. Ei nu se intreaba daca va merita costul pe care il platesc acum. Ei vor fapte indiferent cum. Si oricine a studiat istoria va recunoaste in cazul de fata simptomele clasice ale isteriei colective. Isteria este contagioasa. Ne facem singuri sange rau si exageram pericolul si nu ne intrebam daca remediul nu ar putea fi mai rau decat boala.

 

John Dymond: In astfel de vremuri, dupa cum recunoasteti, cetatenii se uita la stat asteptand protectie, ajutor, asa ca nu ar trebui sa fim surprinsi daca statul isi asuma noi puteri pentru a raspunde. Asta a fost rugat sa faca, aproape ca i s-a poruncit

 

Jonathan Sumption: Exact, este intru totul adevarat. Nu ar trebui sa fim surprinsi. Dar trebuie sa acceptam in acelasi timp ca in acest fel societatile devin despotice. Si mai trebuie sa acceptam ca este un proces care conduce in mod normal la exagerari. Simptomele coronavirusului sunt, cu siguranta, foarte grave pentru aceia care sufera si de alte boli, in special daca sunt batrani. Exista si exceptii in care tinerii au fost loviti de boala, exceptii care s-au bucurat de o mare acoperire in randul presei, dar sunt foarte putine. Dovezile din Italia sugereaza, de pilda, ca doar 12% dintre decese pot fi atribuite coronavirusului.

 

Asadar, da, avem de-a face cu ceva serios si este de inteles de ce oamenii striga dupa guvern. Dar intrebarea reala trebuie sa fie: este aceasta o amenintare suficient de grava incat sa punem cea mai mare parte din populatie in arest la domiciliu, sa ne distrugem economia pentru o perioada nedeterminata, sa distrugem afaceri pe care oameni cinstiti si muncitori s-au chinuit ani de zile ca sa le construiasca, incarcand generatiile viitoare cu datorii, crize, stres, infarcturi, sinucideri si tulburari de necrezut pentru milioane de oameni care nu au fost in mod special vulnerabili si care vor suferi doar niste simptome usoare sau niciun fel de simptome, precum ministrul sanatatii sau prim-ministrul (interviul a aparut la sfarsitul lunii martie, iar de atunci starea premierului Boris Johnson s-a agravat desi ramane in afara pericolului – n. trad.)?

 

John Dymond: In acest moment guvernul a devenit dintr-odata foarte puternic si mai degraba foarte nemonitorizat. Parlamentul s-a retras si ar urma sa se intoarca la sfarsitul lunii aprilie si nu stim sigur daca o va face sau nu, prim-ministrul este izolat, comunicand prin telefon, nu avem foarte mult control sau nu putem sa monitorizam foarte atent ce se intampla.

 

Jonathan Sumption: Nu. Desigur ca nu avem metode de monitorizare institutionala. Presa s-a implicat sa cerceteze putin, a existat si ceva jurnalism bun si provocator. Dar in cea mai mare parte, presa, cred, s-a facut ecoul si a amplificat panica generala.

 

John Dymond: Restrictiile de deplasare au schimbat de asemenea relatia dintre politie si cei pe care, nominal, ii slujesc. Politia le publica numele si ii face de ocara pe cetatenii care calatoresc la ore sau in locuri pe care politia le considera gresite. Pentru dumneavoastra, in calitate de fost senior al sistemului judiciar, nu este ceva ingrijorator?

 

Jonathan Sumption: Trebuie sa recunosc ca ma ingrijoreaza. Vreau sa spun ca traditia politiei din aceasta tara este aceea a unor cetateni in uniforma. Ei nu sunt membri ai unei ierarhii disciplinate care opereaza strict la comanda guvernului. Cu toate acestea, in unele locuri din tara, politia a incercat sa opreasca oamenii de la a calatori in spatii deschise la tara, ceea ce nu este impotriva reglementarilor doar pentru ca autoritatile au spus ca ar prefera ca noi sa nu facem asta. Politia nu are puterea de a pune in aplicare preferintele ministrilor, ci doar reglementarile legale – care nu merg nicicum atat de departe pe cat recomandarile guvernului. Trebuie sa spun ca actiunile si comportamentul politiei din Derbyshire care a incercat sa-i faca de ocara pe oamenii care se foloseau de dreptul lor indubitabil de a face miscare la tara si care au stricat peisaje pitoresti pentru ca oamenii sa nu se duca acolo este, va spun cinstit, dezgustator.

 

Astfel arata un stat politienesc. Este un stat in care guvernul poate emite ordonante sau isi poate exprima preferinte fara nicio autoritate legala iar politia va pune in aplicare preferintele ministrilor. Trebuie sa spun ca in cea mai mare parte fortele de politie s-au comportat decent si moderat. Politia din Derbyshire a facut de ras traditia noastra. Exista, bineinteles, o tendinta naturala si o tentatie puternica din partea politiei de a pierde din vedere functia lor reala si sa se transforme din cetateni in uniforma in prefecti gloriosi de scoala. Cred ca este trist ca politia din Derbyshire nu a putut rezista acestei tentatii.

 

John Dymond: Exista oameni care va admire intelepciunea juridica dar care vor spune, de asemenea: 'Pai, nu este epidemiolog, nu stie cum se raspandeste boala, nu intelege riscurile asupra sistemului de sanatate, in cazul in care lucrurile scapa de sub control'. Cum raspundeti la aceasta acuzatie?

 

Jonathan Sumption: Le raspund astfel: nu sunt un om de stiinta, dar este dreptul si datoria fiecarui cetatean sa priveasca si sa vada ceea ce au spus oamenii de stiinta, sa analizeze pentru ei insisi si sa traga singuri concluziile de bun simt. Suntem cu totii capabili sa facem asta si nu exista niciun motiv special pentru care natura stiintifica a problemei sa insemne ca trebuie sa ne cedam libertatea in mainile oamenilor de stiinta. Avem cu totii facultati critice si este mai degraba important ca intr-un moment de panica sa incercam sa ni le pastram.

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Everest
  • Oras:Everest
Acum 3 minute, Maa5fu1.v3 a spus:

Inca un topic in care 5labe da copy paste. 

Prostovane, sau să-ți zic Crapule, că tot înseamnă pește proxenet, nick-ul tău în ceainiză

🤔

În curând n-o să mai fi primit la serviciu dăcât vaccinat,  poate să fi iertat de a treia doză doar dacă promiți că-l vei suge adânc și apăsat pe @biliape

Dă-te dreacu' că-ți dau voie să-ți chemi întăriri, ia-ți și tu un prieten apropiat, să te ajute ! încearcă la muci în ceai ăla de șoric 🤭😁

🙆🏻

 

 

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Nordului
  • Oras:Nordului
6 minutes ago, cincistele said:

Prostovane, sau să-ți zic Crapule, că tot înseamnă pește proxenet, nick-ul tău în ceainiză

🤔

În curând n-o să mai fi primit la serviciu dăcât vaccinat,  poate să fi iertat de a treia doză doar dacă promiți că-l vei suge adânc și apăsat pe @biliape

Dă-te dreacu' că-ți dau voie să-ți chemi întăriri, ia-ți și tu un prieten apropiat, să te ajute ! încearcă la muci în ceai ăla de șoric 🤭😁

🙆🏻

 

 

Bugetar jegos, eu nu am un loc de munca ca tine, cu șef etc. 

Link spre comentariu

Avertizare din partea ministrului interimar al Sănătății: Dacă nu ajungem la peste 70% rată de vaccinare, vom avea şi valul 5, s-ar putea să avem şi alt val

https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-25125028-avertizare-din-partea-ministrului-interimar-sanatatii-daca-nu-ajungem-peste-70-rata-vaccinare-vom-avea-valul-5-putea-avem-alt-val.htm

  • Haha 1
Link spre comentariu
  • Oras:Ploiesti
  • Oras:Ploiesti

Decât de cercetașul militar Ciucă să ne hlizim, hai mai bine DEMENȚA "VACCINULUI" în toată aberația ei să o privim: https://www.g4media.ro/belgia-austria-si-grecia-intra-in-zona-rosie-a-fost-actualizata-lista-statelor-cu-risc-epidemiologic.html

Ciolanis susținea că Occidentul nu mai are probleme cu infectarile fiindcă populația lor a acceptat să fie infectată... adică inoculată cu "vaccinurile" anticovid. Azi vedem că 3 state mari sunt trecute "în zona roșie". 

Care este scopul injectării cu aceste produse, până la urmă? 

Alt caz aberant: familie "vaccinată", soția se infectează 🤣, cf. legii ceilalți nu sunt contacți că sunt pfizeriți și sunt obligați să se ducă la scârbici. Acum și soțul, și copiii, și bunicii au simptome, și colegi ai soțului... Avantajul pfizeririi este că au fost obligați legal să transmită boala, fiindu-le refuzat inclusiv concediul medical. 

Statul vă vrea binele, tot ce aveți de făcut e să vă supuneți, picon o să scrie că oricine nu acceptă ce vine de la stat e un frustrat ratat spre deosebire de el care o un succes ambulant sau 💩, cum putem considera cu deosebit temei. 

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:Everest
  • Oras:Everest
Acum 13 ore, Maa5fu1.v3 a spus:

Dar nu negi ca esti jegos, eunuc basit. 

Gura prostovane ! Că iar îmi sugi pula până-mi intră coaiele în leasing ! 🙆🏻 

#prost_ești_bă_maafuu

#milsugeaiavecdulait

#să_mi_l _vezi_la_telejurnal

#naa_laaa_puuulăăă_naaa

  • Like 1
  • Haha 1
Link spre comentariu
On 10/21/2021 at 8:43 PM, cincistele said:

Mi-a plăcut formularea lu' ăla mic cu capu' mare...sper să nu fie premonitorie...

Daca trece mizeria asta de guvern cu Ciuca, condus de neamtul de la Cotroceni, atat PSD cat si PNL sunt istorie si se prabusesc in sondaje. AUR are deja in sondaje 31%, urmat de USR cu 23%, PSD cu 19% si PNL cu 12%. 😂😂

  • Like 5
  • Haha 1
Link spre comentariu
  • Oras:Everest
  • Oras:Everest
Acum 2 ore, Daumoda22 a spus:

@cincistele dacă vine al 3lea război mondial, mai dai o bere ca încă le aștept pe alea cu valul 4 ? 😂😂😂😂

Aaa, sigur că da, bosulică, mergem în Piața Obor, bem niște bere la halbă și mangiare mici ! 🤪🙆🏻

Îmi zici când vrei 😁

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Everest
  • Oras:Everest
Acum 1 oră, ionica 73 a spus:

Daca trece mizeria asta de guvern cu Ciuca, condus de neamtul de la Cotroceni, atat PSD cat si PNL sunt istorie si se prabusesc in sondaje. AUR are deja in sondaje 31%, urmat de USR cu 23%, PSD cu 19% si PNL cu 12%. 😂😂

Habar n-am dacă astea sunt procentele, dar nu m-ar mira ca lacheii lu' Iohanea, care sunt șefii la pesede acum, să le treacă guvernul japițelor alea care de se închipuie urmașii lu' Brătianu...

Ideal ar fi să se facă anticipate, și-au tăiat orice punte de negociere între ei, de unii singuri n-au cum...dar la câte javre din fiecare partid sunt în parlament, nu cred că vor să riște și să-și  piardă locul/mandatul.

  • Like 2
Link spre comentariu
On 10/24/2021 at 4:27 PM, cincistele said:

Habar n-am dacă astea sunt procentele, dar nu m-ar mira ca lacheii lu' Iohanea, care sunt șefii la pesede acum, să le treacă guvernul japițelor alea care de se închipuie urmașii lu' Brătianu...

Ideal ar fi să se facă anticipate, și-au tăiat orice punte de negociere între ei, de unii singuri n-au cum...dar la câte javre din fiecare partid sunt în parlament, nu cred că vor să riște și să-și  piardă locul/mandatul.

PNL se rupe in doua, datorita/din cauza chiriasului de la Cotroceni! Sasul a dat foc la tara si fiecare zi la butoane, reprezinta o zi pierduta pentru Romania!

  • Like 6
Link spre comentariu
  • Oras:Everest
  • Oras:Everest
Acum 8 ore, ionica 73 a spus:

PNL se rupe in doua, datorita/din cauza chiriasului de la Cotroceni! Sasul a dat foc la tara si fiecare zi la butoane, reprezinta o zi pierduta pentru Romania!

Din cauza.... parcă au trecut 1000 de ani de la pnl ul din vremea lui Crin...dar se duc dracu' și pe mâna lor, oricât de malefic ar fi plăvanul ăla, fără complicitatea lor nu ar fi reușit să facă atâta rău.

  • Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:Everest
  • Oras:Everest
Acum 34 minute, wurdulak a spus:

Cine e acest Aurica Papuasul?!

I-au facut o poveste eroica si frumoasa puterile straine iar noi trebuie sa-l luam de bun?!

Nu știu cine e, dar e mai cu picioarele pe pământ dăcît Cîțu...i-am văzut acum  la tv, umăr la umăr, prostovanul dă cîțu spunea că o să vedem că guvernul va trece și-n mai puțin de 30 de secunde Ciucă l-a bubuit, declarând că guvernul n-are nicio șansă matematică să treacă. 

Să vedem ce va face Mutankhamon, că numai de alegeri anticipate nu-i arde. 

 

  • Like 1
  • Haha 1
  • Minus 1
Link spre comentariu

Pana una alta, Ciuca - parerea mea - a actionat logic, corect si matur, renuntand la mandatul de prim-ministru. Oricum si-a dat seama toata lumea ca nominalizarea lui ca prim-ministru a fost facuta mai mult in bataie de joc si oricum, la cum arata alcatuirea parlamentului si la cat de capatinoase si ipocrite sunt partidele aflate la putere, nu ar fi reusit niciodata sa ajunga sa fie validat ca prim-ministru.

La cum arata situatia in tara si in lume, s-ar putea sa o ia in cwr nu doar PNL-ul, ci si celelalte partide care se tin de ciolanul politic cu coltii si cu ghearele inclestate !

 

  • Like 2
  • Haha 1
Link spre comentariu
  • Oras:Everest
  • Oras:Everest
Acum 9 ore, horny_gooner a spus:

Pana una alta, Ciuca - parerea mea - a actionat logic, corect si matur, renuntand la mandatul de prim-ministru. Oricum si-a dat seama toata lumea ca nominalizarea lui ca prim-ministru a fost facuta mai mult in bataie de joc si oricum, la cum arata alcatuirea parlamentului si la cat de capatinoase si ipocrite sunt partidele aflate la putere, nu ar fi reusit niciodata sa ajunga sa fie validat ca prim-ministru.

La cum arata situatia in tara si in lume, s-ar putea sa o ia in cwr nu doar PNL-ul, ci si celelalte partide care se tin de ciolanul politic cu coltii si cu ghearele inclestate !

 

Arc peste timp 🤷

 

După părerea mea Ciucă s-a făcut de râs, acceptând un rol de slugoi prin care e evident că-i face, i-a făcut jocul, plăvanului de la Cotroceni....a tras de timp ca o beșniță, ca și Cioloșșșș înaintea lui....nu știu care e obiectivul lor, dar ca o primă consecință e că guvernul demis nu poate lua măsuri pt oameni, nu că ar fi vrut să le ia, dar acum au un pretext...

Și la Cioloș și la Ciucă era evident că nu pot și mai ales nu vor, să obțină o majoritate.... și cu toate astea au tras maxim de timp, cred că ăsta a și fost scopul lor.

 

  • Like 1
  • Haha 1
  • Minus 1
Link spre comentariu
  • Membru Premium
  • Oras:Outcall
  • Oras:Outcall

Ciucă a fost folosit precum o cârpă pentru a caștiga timp, în negocierile mult așteptate de partidul cu cele mai multe voturi, secretari,etc. Asta a fost singurul și unicul lui rol, ciuca bătăilor! 

 

Pe 27 oct 2021 zicea: „Săptămâna viitoare va intra în Parlament spre aprobare guvernul. Îmi voi juca șansa până la capăt. În niciun caz nu îmi depun mandatul”. 

Ieri seară, 01 nov. 2021, Ciucă și-a depus mandatul. 

 

 

  • Like 10
Link spre comentariu

  • Oras:Everest
  • Oras:Everest
Acum 18 minute, elprofesoare a spus:

Ciucă a fost folosit precum o cârpă pentru a caștiga timp, în negocierile mult așteptate de partidul cu cele mai multe voturi, secretari,etc. Asta a fost singurul și unicul lui rol, ciuca bătăilor! 

 

Pe 27 oct 2021 zicea: „Săptămâna viitoare va intra în Parlament spre aprobare guvernul. Îmi voi juca șansa până la capăt. În niciun caz nu îmi depun mandatul”. 

Ieri seară, 01 nov. 2021, Ciucă și-a depus mandatul. 

 

 

Clar ! Da'  a fost folosit fără voia lui ori cu voia lui ? Adică ori e prost ori e ticălos ? 🤔

  • Like 1
  • Minus 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...