Sari la conținut

Sunteti de acord cu eutanasia umana?

Postări Recomandate

• Oras:Bucuresti
Postat

Am fi prea vanitosi sa pretindem ca stim exact prin ce trece suferindul. Nu stim nici unde se termina dorinta de a-l ajuta sa curme o suferinta insuportabila si unde incepe dorinta de a curma propria noastra suferinta legata de situatie.  

• Like 4
Vizitator ana paraschiv
Reputație: 0
Postat

Am fi prea vanitosi sa pretindem ca stim exact prin ce trece suferindul. Nu stim nici unde se termina dorinta de a-l ajuta sa curme o suferinta insuportabila si unde incepe dorinta de a curma propria noastra suferinta legata de situatie.  

Cum ramane cu cei care au dureri insuportabile -  in boli care statistic duc 100%  la moarte in cateva ore sau zile  - vorbesc strict despre un membru al familiei ( gen parinte , sot(ie) , copil ) ? . Suferinta  sanatosilor este egala in orice varianta  , pentru ei  nu se mai poate face nimic (  dilema il tinem pe bolnav in viata cu orice pret sau il ajutam prin eutanasiere sa moara  nu are cum sa existe).  Din pacate traim intr-o tara care nu permite asta . Tot din pacate traim intr-o tara religioasa care considera eutanasierea ca fiind un pacat . Raspunsul meu la intrebarea Sorinei este : DA . 

• Like 4
  • Minus 1
  • Oras:the buleni
Postat

Pai nici pe principii etice si nici legale, amandoua pot fi incalcate pentru suma corecta. ;) O discutie din punct de vedere sentimental as aprecia. :)

sentimentala? :) depinde de actorii implicati. e complicat. daca de exemplu cel/cea implicat/a crede ca exista si  o alta viata, atunci poate fi mai usoara o decizie in sensul asta. daca NU exista tratament si rezultatul stii ca este oricum moartea si DACA durerile sunt foarte mari, atunci iar exista o premisa buna. de obicei lumea se teme de moarte si lupta impotriva ei. chiar si daca vor muri, cateva luni de viata in plus tot vor dori sa aiba. e foarte greu sa iei o astfel de decizie. moarte clinica, moarte cerebrala - de obicei astea sunt cazurile care au sanse sa se solutioneze prin eutanasiere. medicina azi nu poate inlocui anumite organe fara de care organismul nu mai functioneaza. 

nu cred ca sentimentul isi are locul aici.

si nu, eutanasierea nu este permisa mai pe nicaieri, se numeste crima si te baga la ciment pentru asta. 

Vizitator
Reputație: 0
Postat

sentimentala? :) depinde de actorii implicati. e complicat. daca de exemplu cel/cea implicat/a crede ca exista si  o alta viata, atunci poate fi mai usoara o decizie in sensul asta. daca NU exista tratament si rezultatul stii ca este oricum moartea si DACA durerile sunt foarte mari, atunci iar exista o premisa buna. de obicei lumea se teme de moarte si lupta impotriva ei. chiar si daca vor muri, cateva luni de viata in plus tot vor dori sa aiba. e foarte greu sa iei o astfel de decizie. moarte clinica, moarte cerebrala - de obicei astea sunt cazurile care au sanse sa se solutioneze prin eutanasiere. medicina azi nu poate inlocui anumite organe fara de care organismul nu mai functioneaza. 

si nu, eutanasierea nu este permisa mai pe nicaieri, se numeste crima si te baga la ciment pentru asta. 

"mai nicaieri " - doar in  Elveţia, Italia, Luxemburg, Albania, Uruguay, Japonia ,Australia, Olanda si Belgia  , nu mai  stiu exact dar parca si in Canada si in cateva state . 

• Like 3
Postat

"mai nicaieri " - doar in  Elveţia, Italia, Luxemburg, Albania, Uruguay, Japonia ,Australia, Olanda si Belgia  , nu mai  stiu exact dar parca si in Canada si in cateva state . 

din peste 200 de state. si oricum, conditiile pentru a putea demara un proces pe tema asta sunt mai multe decat stricte. asa cum am precizat.

• Like 1
  • Minus 2
Postat

Chiar si la noi, infractiunea contra vietii cuiva, la cererea explicita si repetata a bolnavului irecuperabil se pedepseste mai usor decat omorul. (1-5 ani fata de 10-20). Daca persoana este fara cazier, inclin sa cred ca-si va lua o pedeapsa cu suspendare.

Pai cred ca isi are loc sentimentul...ma intreb oare cum mai poti trai dupa ce ai facut asta?!?! 

• Like 2
  • Minus 18
Postat

Chiar si la noi, infractiunea contra vietii cuiva, la cererea explicita si repetata a bolnavului irecuperabil se pedepseste mai usor decat omorul. (1-5 ani fata de 10-20). Daca persoana este fara cazier, inclin sa cred ca-si va lua o pedeapsa cu suspendare.

Pai cred ca isi are loc sentimentul...ma intreb oare cum mai poti trai dupa ce ai facut asta?!?! 

traiesti cu orice. omul VREA sa supravietuiasca, indiferent de schilodirile fizice si psihice la care este supus. sunt atatea situatii dramatice si totusi cei mai multi dintre cei care au avut parte de ele si-au dorit sa continuie viata. 

• Oras:amanta
  • Oras:amanta
Postat

DA spun si eu,sa va explic de ce.

Acum 15 ani pe unchiul meu l-au diagnosticat cu cancer la pancreas,fiica lui lucreaza in sistemul medical,a umblat cu el pe la cei mai buni doctori oncologi,atat in tara cat si afara si pana la urma solutia a fost ca trebuie operat si inlaturata tumoarea.

Dupa ce a fost operat la o perioada scurta de timp au inceput durerile  de abdomen la inceput cedau la anagelzicele usoare iar dupa doua luni ajunsese la morfina si tot nu cedau total,fica-sa era tot timpul pe drum,o implora in durerile acelea sa ii faca o injectie sa poata muri,implora la propriu sa moara,ii vedea pe toti apropiatii lui cum sufera alaturi de el,mai ales fiica care suferea enorm datorita suferintei lui,ea era desfigurata atat fizic cat si psihic.Stiti ce a facut? In dimineata zilei de paste dupa ce au venit ai lui de la biserica,ia lasat sa adoarma si sa spanzurat,toti am fost sfasiati de durere,iar sotia lui spunea intruna ca a facut-o de rusine,nu a lasat nici un bilet pur si simplu a facut-o,cum era si normal pe cei care isi ia viata singuri, preotii nu ii baga in biserica pentru slujba,In acel moment am condamnat gestul facut de el dar intr-o discutie cu fata bisericeasca inalta pe care o cunosc despre sinucidere,eu fiind foarte vehement impotriva gestului spunand ca ce a facut el este o grava problema pshihica,ca avea probleme la cap pe care le-a mascat foarte bine,atunci preafericitul mi-a spus

-Baiete tot ce a facut el era perfect calculat si facut cu cap.S-a spanzurat pentru ca oricum era constient ca murea,a facut-o pentru ai curma fetei lui suferinta,probabil o iubea enorm si era mult mai afectat de suferinta ei decat de faptul ca urma sa moara si un alt lucru important a facut-o in zi de mare sarbatoare pentru ca in aceste zile in biserica se considera ca atunci se iarta toate pacatele celor ce mor si in zilele de paste si craciun sunt deschise portile raiului si sunt primiti toti.

Postat

Ai dreaq preafericitii astia muisti cu bisericile si religiile lor cu tot...Cum este posibil ca preotii muisti sa refuze sa faca slujba unui sinucigas dar nu au nicio problema in a face slujbe criminalilor, **spam editat**ilor ... mortilor lor, etc?!?!?  :slap2

Cam asa sta treaba cu jegosii astia cu sutane.

• Like 3
  • Oras:bucharest
  • Oras:bucharest
Postat

Da sunt de acord...

Unii se chinuie cu boala,zac la pat de zile,saptamani,luni ani...Nimeni nu-i poate ajuta sa scape de acest chin.Doar Dumnezeu sau o injectie.

Da sunt de acord.

• Oras:Europa
  • Oras:Europa
Postat

Ma tot gandesc la chestia asta...de curanad am avut o discutie cu cineva si s-a pus problema in felul urmator:

"sa presupunem ca cineva foarte drag tie este grav bolnav, fara NICIO sansa reala de supravietuire. Este doar chestie de luni pana cand se va stinge. Insa, aceste ultime luni, acel cineva drag, este siluit sa le traiasca la pat, in chinuri si dureri groaznice, nu neaparat fizice...inca constienta, acea persoana va implora verbal sau doar din priviri sa-i crutati suferinta..."

Eu m-am gandit la tata. Raspunsul a venit intr-o clipa: DA, i-as cruta suferinta. Fara nicio urma de regret, jur! Inseamna asta oare ca nu imi iubesc tatal??? Ooo nuuu, il iubesc mai presus de orice si oricine pe lumea asta, mai presus decat pe mine....si pe mine ma iubesc enorm  :)

Voi ce ati face intr-o situatie de genul acesta? Considerati asta "crima"? 

Da. Fara nicio ezitare.

Nu este o crima sa curmi suferinta unui muribund.

Iar daca eu as fi in aceasta situatie, cu un pumn de somnifere as rezolva problema. Si as lasa o scrisoare, pentru cei dragi ramasi pe aceasta lume.

Postat

De acord pentru persoanele bolnave, etc care isi exprima acordul/despre care sigur se stie ca sunt in mari dureri si ca nu se mai poate face nimic, nu pot percepe realitatea, nu mai pot trai nici macar 1% din viata pe care ar avea-o in fata.. Pentru violatori/**spam editat**i/alte convictii foarte grave, mai intai plata cu aceeasi moneda, in repetate randuri, apoi aplicata metoda plumb in cap, sau ceva cat mai ieftin. In anumite cazuri se poate introduce sisuper oferta de lucru in folosul comunitatii, in regim de maxima siguranta si maxima activitate daca pot sa zic asa, inainte de metoda plumb in cap.

• Oras:BUCURESTI
  • Oras:BUCURESTI
Postat

in momentul asta , mai mult , cu depopularea globala 

• Oras:whatever
  • Oras:whatever
Postat

eu sunt de acord cu eutanasiera pasarelor care tot mocafonesc atat de zgomotos ca le aud cand sunt mahmura foarte, foarte .pai neincantator

Sa imi luati o prastie de ziua mea va rog. 

• Oras:Tg-Mures
  • Oras:Tg-Mures
Postat

Fiecare face ce vrea cu viata lui.

In UE e legala in Belgia, Luxemburg, Olanda si Spania.

• Like 2
  • Minus 1
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...