Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 15 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 15 "Cine nu munceste nu e neaparat lenes. Le are el poate pe ale lui dar nu e lenes. Nietzsche Friedrich a spus ceva dar astfel de filozofi ar fi trebuit sa fie mai flexibili!" "God is dead" Nietzsche Friedrich Cine crede citatul de mai sus foarte probabil prezinta foarte rau 1
Super Premium joviala Reputation: 24023 Posted August 16 Oras:Oradea Oras:Oradea Super Premium Posted August 16 Acum 12 ore, danutz345 a spus: "Cine nu munceste nu e neaparat lenes. Le are el poate pe ale lui dar nu e lenes. Nietzsche Friedrich a spus ceva dar astfel de filozofi ar fi trebuit sa fie mai flexibili!" "God is dead" Nietzsche Friedrich Cine crede citatul de mai sus foarte probabil prezinta foarte rau Ști din ce familii coboară Nietzsche ? Ai prins la ce să referă Nietzsche când zice; moartea lui Dumnezeu ? Ști ce curent politic a alimentat direct în perioada sa Nietzsche ? Ști unde se află azi multe din ideile filozofice materializte ale lui Nietzsche ? Ce înțelegi tu din materialul de mai jos 👇 ? Depășirea omului: În Așa grăit-a Zarathustra, Nietzsche spune că omul este „o frânghie care leagă bestia de supraom”. Omul actual trebuie depășit, nu abolit în sens distructiv. Ultimul om: Opusul supraomului este „ultimul om” (der letzte Mensch), adică omul mediocru, plafonat, care caută doar confortul și siguranța. Moartea lui Dumnezeu: Pierderea valorilor absolute tradiționale deschide calea fie spre nihilism, fie spre crearea unor noi valori de către omul autonom. 9
Membru Premium NoShowName Reputation: 114 Posted August 16 Membru Premium Posted August 16 14 hours ago, danutz345 said: "Cine nu munceste nu e neaparat lenes. Le are el poate pe ale lui dar nu e lenes. Nietzsche Friedrich a spus ceva dar astfel de filozofi ar fi trebuit sa fie mai flexibili!" "God is dead" Nietzsche Friedrich Cine crede citatul de mai sus foarte probabil prezinta foarte rau 6 hours ago, joviala said: Ști din ce familii coboară Nietzsche ? Ai prins la ce să referă Nietzsche când zice; moartea lui Dumnezeu ? Ști ce curent politic a alimentat direct în perioada sa Nietzsche ? Ști unde se află azi multe din ideile filozofice materializte ale lui Nietzsche ? Ce înțelegi tu din materialul de mai jos 👇 ? Depășirea omului: În Așa grăit-a Zarathustra, Nietzsche spune că omul este „o frânghie care leagă bestia de supraom”. Omul actual trebuie depășit, nu abolit în sens distructiv. Ultimul om: Opusul supraomului este „ultimul om” (der letzte Mensch), adică omul mediocru, plafonat, care caută doar confortul și siguranța. Moartea lui Dumnezeu: Pierderea valorilor absolute tradiționale deschide calea fie spre nihilism, fie spre crearea unor noi valori de către omul autonom. "Ecce Homo - Cum devii ceea ce esti" - recomand ca prima lectura - desi printre ultimele ale autorului - apoi intreaga opera devine mai accesibila. Cel putin primele ~80 pagini din autoportret 1 "Sexul este o capcana a naturii pentru a evita disparitia." - Friedrich Nietzsche
Super Premium joviala Reputation: 24023 Posted August 16 Oras:Oradea Oras:Oradea Super Premium Posted August 16 1 oră în urmă, NoShowName a spus: "Ecce Homo - Cum devii ceea ce esti" - recomand ca prima lectura - desi printre ultimele ale autorului - apoi intreaga opera devine mai accesibila. Cel putin primele ~80 pagini din autoportret Conceptul de Übermensch al lui Nietzsche. reprezintă un ideal al omului care își depășește propriile limite, respinge morala tradițională și își creează propriile valori bazate pe iubirea de viață Respinge religia: Ce nu pricep mulți cei care citesc "Dumnezeu este mort" e valabil doar pentru cei religioși; nu și pentru ateii; ateii nu l-au omorât pentru ca nu cred în existenta divina, e simplu 😁👌 8 1
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 "Eckhart Tolle privește celebra afirmație a lui Friedrich Nietzsche, „Dumnezeu a murit”, drept o reacție împotriva utilizării greșite și a conceptualizării mentale a lui Dumnezeu. El explică faptul că, atunci când oamenii il percep pe Dumnezeu ca pe o entitate limitată, exterioară, sau ca pe o figură cu barbă din cer, ei creează un concept care, pe bună dreptate, se prăbușește sub povara scepticismului modern și a maturității intelectuale." Poate ca vedem foarte similar
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 9 hours ago, joviala said: Ști din ce familii coboară Nietzsche ? Ai prins la ce să referă Nietzsche când zice; moartea lui Dumnezeu ? Ști ce curent politic a alimentat direct în perioada sa Nietzsche ? Ști unde se află azi multe din ideile filozofice materializte ale lui Nietzsche ? Ce înțelegi tu din materialul de mai jos 👇 ? Depășirea omului: În Așa grăit-a Zarathustra, Nietzsche spune că omul este „o frânghie care leagă bestia de supraom”. Omul actual trebuie depășit, nu abolit în sens distructiv. Ultimul om: Opusul supraomului este „ultimul om” (der letzte Mensch), adică omul mediocru, plafonat, care caută doar confortul și siguranța. Moartea lui Dumnezeu: Pierderea valorilor absolute tradiționale deschide calea fie spre nihilism, fie spre crearea unor noi valori de către omul autonom. Omul actual (in mare parte) este in minte, traieste prin prisma ego-ului sau. Mintea, ego-ul face omul sa fie preocupat tot timpul de ce ar putea merge rau, de cum a mers ceva, am iesit bine, am iesit rau . Adica sta ori in trecut ori in viitor. Nu prea sta in prezent unde poate toate sunt bune. "Potrivit lui Eckhart Tolle, autorul cărții "Puterea prezentului", rămânerea în momentul prezent te eliberează de suferința psihologică. Îndreptându-ți atenția către „Acum”, oprești fluxul nesfârșit de gânduri anxioase legate de trecut și viitor, descoperi o pace interioară profundă și te conectezi cu adevărata ta esență, dincolo de ego."
Super Premium joviala Reputation: 24023 Posted August 16 Oras:Oradea Oras:Oradea Super Premium Posted August 16 Acum 1 oră, danutz345 a spus: Omul actual (in mare parte) este in minte, traieste prin prisma ego-ului sau. Mintea, ego-ul face omul sa fie preocupat tot timpul de ce ar putea merge rau, de cum a mers ceva, am iesit bine, am iesit rau . Adica sta ori in trecut ori in viitor. Nu prea sta in prezent unde poate toate sunt bune. "Potrivit lui Eckhart Tolle, autorul cărții "Puterea prezentului", rămânerea în momentul prezent te eliberează de suferința psihologică. Îndreptându-ți atenția către „Acum”, oprești fluxul nesfârșit de gânduri anxioase legate de trecut și viitor, descoperi o pace interioară profundă și te conectezi cu adevărata ta esență, dincolo de ego." Mai întâi n-ai oferit nici un răspuns la ce ai fost întrebat. Se cuvine și este normal sa răspunzi la ce ai fost întrebat. Bineînțeles ca "google" nu face lectură in locul tau ! Bunul simț ne învață să criticam sau să nu fim de acord atunci când știm despre cei vorba; așa nu m-a să ne dăm și noi cu părerea sau să ne arătăm ceva, e simplu 👍 Este normal sa nu fi de cu Nietzsche, asta nu înseamnă că ai dreptate, Faci confuzie între text și predicat, Nietzsche este enorm de greu și de înțeles la fel 👌 Printre altele da că l-ai fi citit; oferă niște ideei de care te poți elibera, inclusiv de tastatura pe care o tastezi tu 👌 Eu am înțeles puțin de la Nietzsche😛 poate ca tu ai creierul lui 🤔 Însă tu ești omul de care vorbește Yuval Noah Harari "homo deus" 7 1
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 1 hour ago, joviala said: Mai întâi n-ai oferit nici un răspuns la ce ai fost întrebat. Se cuvine și este normal sa răspunzi la ce ai fost întrebat. Bineînțeles ca "google" nu face lectură in locul tau ! Bunul simț ne învață să criticam sau să nu fim de acord atunci când știm despre cei vorba; așa nu m-a să ne dăm și noi cu părerea sau să ne arătăm ceva, e simplu 👍 Este normal sa nu fi de cu Nietzsche, asta nu înseamnă că ai dreptate, Faci confuzie între text și predicat, Nietzsche este enorm de greu și de înțeles la fel 👌 Printre altele da că l-ai fi citit; oferă niște ideei de care te poți elibera, inclusiv de tastatura pe care o tastezi tu 👌 Eu am înțeles puțin de la Nietzsche😛 poate ca tu ai creierul lui 🤔 Însă tu ești omul de care vorbește Yuval Noah Harari "noul om" Nu vreau sa raspund la tot ce ai intrebat. Dar legat de asta: "Ultimul om: Opusul supraomului este „ultimul om” (der letzte Mensch), adică omul mediocru, plafonat, care caută doar confortul și siguranța." Ce e "ultimul om" fata de "omul mediocru, plafonat, care cauta doar confortul si siguranta"? Ultimul om e omul enlightened, cel care stie cine e cu adevarat. Un asemenea om nu va avea nici o frica pentru ca stie cine e cu adevarat. In schimb, omul care cauta doar confortul si siguranta, e o alta specie de om Si oameni de felul asta vor trai totusi in frica, anxietate, evident cu perioade de bucurie si fericire. Trebuie prima varianta
Membru Premium NoShowName Reputation: 114 Posted August 16 Membru Premium Posted August 16 1 hour ago, joviala said: Faci confuzie între text și predicat, Nietzsche este enorm de greu și de înțeles la fel Eu am înțeles puțin de la Nietzsche😛 poate ca tu ai creierul lui 🤔 Initi incepusem cu teme post scriptum "Ce este nihilismul" - F. Nietzsche, apoi cu "Moartea tragediei" - F. Nietzsche. Mare greseala, mare, citeam dar nu intelegeam, ca atunci cand 'vorbesti fara sa spui nimic'. Ecce homo - pareri personale a fost ruptura F. Nietzsche - este inaccesibil, acum citesc "Dincolo de bine si rau" - am citit 4 pagini si somn. Eate o lucrare care intregeste opera sa inainte de final, dupa marea criza.. F. Nietzsche pentru a fii inteles necesita o anumita stare de spirit 1 "Sexul este o capcana a naturii pentru a evita disparitia." - Friedrich Nietzsche
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 Just now, danutz345 said: Nu vreau sa raspund la tot ce ai intrebat. Dar legat de asta: "Ultimul om: Opusul supraomului este „ultimul om” (der letzte Mensch), adică omul mediocru, plafonat, care caută doar confortul și siguranța." Ce e "ultimul om" fata de "omul mediocru, plafonat, care cauta doar confortul si siguranta"? Ultimul om e omul enlightened, cel care stie cine e cu adevarat. Un asemenea om nu va avea nici o frica pentru ca stie cine e cu adevarat. In schimb, omul care cauta doar confortul si siguranta, e o alta specie de om Si oameni de felul asta vor trai totusi in frica, anxietate, evident cu perioade de bucurie si fericire. Trebuie prima varianta Sau poate am si gresit cu interpretarea ultimului om, dar cred ca s-a inteles ce am vrut sa spun
Super Premium joviala Reputation: 24023 Posted August 16 Oras:Oradea Oras:Oradea Super Premium Posted August 16 Acum 6 minute, danutz345 a spus: Nu vreau sa raspund la tot ce ai intrebat. Dar legat de asta: "Ultimul om: Opusul supraomului este „ultimul om” (der letzte Mensch), adică omul mediocru, plafonat, care caută doar confortul și siguranța." Ce e "ultimul om" fata de "omul mediocru, plafonat, care cauta doar confortul si siguranta"? Ultimul om e omul enlightened, cel care stie cine e cu adevarat. Un asemenea om nu va avea nici o frica pentru ca stie cine e cu adevarat. In schimb, omul care cauta doar confortul si siguranta, e o alta specie de om Si oameni de felul asta vor trai totusi in frica, anxietate, evident cu perioade de bucurie si fericire. Trebuie prima varianta Este ultimul mesaj Te rog sa nu mai ma cita ești nesimțit total hai pa 7
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 1 minute ago, NoShowName said: Initial am am incepusem cu teme post scriptum "Ce este nihilismul" - F. Nietzsche, apoi cu "Moartea tragediei" - F. Nietzsche. Mare greseala, mare, citeam dar nu intelegeam, ca atunci cand 'vorbesti fara sa spui nimic'. Ecce homo - pareri personale a fost ruptura F. Nietzsche - este inaccesibil, acum citesc "Dincolo de bine si rau" - am citit 4 pagini si somn. Eate o lucrare care intregeste opera sa inainte de final, dupa marea criza.. F. Nietzsche pentru a fii inteles necesita o anumita stare de spirit - nu imi asum, parerea mea Doar vreau sa iti spun ca Nietzsche e un autor greu, greu de inteles. Eu nu am citit nimic de la el Dar un autor ca Eckhart Tolle e usor de inteles si eu sunt sigur ca ii e superior lui Nietzsche. Cand spui lucruri importante cel mai bine e sa le spui pe intelesul tuturor
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 2 minutes ago, joviala said: Este ultimul mesaj Te rog sa nu mai ma citezi ești nesimțit total hai pa Nu sunt deloc. Sunt doar sincer, spun cum vad eu
Membru Premium Al3csandru Reputation: 5698 Posted August 16 Membru Premium Posted August 16 „Vorba ceea: baba bătrână nu se sparie de pula groasă.” Ion Creangă 2
Super Premium joviala Reputation: 24023 Posted August 16 Oras:Oradea Oras:Oradea Super Premium Posted August 16 Acum 6 minute, danutz345 a spus: Nu sunt deloc. Sunt doar sincer, spun cum vad eu Atunci citește înainte sa ți dai cu părerea despre univers, și apoi dați cu părerea că de contrat n-ai cu ce Pentru ateu nu exista Dumnezeu, sfinți, rai, dracii, păcate, metafizica, transcendental etc 6 1
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 10 minutes ago, joviala said: Atunci citește înainte sa ți dai cu părerea despre univers, și apoi dați cu părerea că de contrat n-ai cu ce Pentru ateu nu exista Dumnezeu, sfinți, rai, dracii, păcate, metafizica, transcendental etc Da,e ceva ca cineva sa fie ateu. Cea mai dificila pozitie. Eu nu sunt in aceasta pozitie. Eu cred ca toti oamenii au natura divina! Exista sa stii si conceptul "All is one, one is all" Eckhart Tolle pe care il citez asa mult chiar spune ca nu sunt mai multe persoane, e doar una! Concepte asa mai grele, dar eu le cred chiar daca nu le inteleg
Membru Premium NoShowName Reputation: 114 Posted August 16 Membru Premium Posted August 16 24 minutes ago, danutz345 said: Doar vreau sa iti spun ca Nietzsche e un autor greu, greu de inteles. Eu nu am citit nimic de la el Dar un autor ca Eckhart Tolle e usor de inteles si eu sunt sigur ca ii e superior lui Nietzsche. Cand spui lucruri importante cel mai bine e sa le spui pe intelesul tuturor https://i.postimg.cc/NMncZ2m3/IMG20260816202116.jpg https://i.postimg.cc/CxKVM4JF/IMG20260816202515.jpg "Sexul este o capcana a naturii pentru a evita disparitia." - Friedrich Nietzsche
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 7 minutes ago, NoShowName said: https://i.postimg.cc/NMncZ2m3/IMG20260816202116.jpg https://i.postimg.cc/CxKVM4JF/IMG20260816202515.jpg Nietzsche se pare ca a abandonat cariera universitara. E ceva. Eckhart Tolle a avut in schimb o experienta spirituala care l-a schimbat profund. "Într-o noapte din 1977, la vârsta de 29 de ani, după ce trecuse prin perioade lungi de depresie, Tolle afirmă că a trăit o „transformare interioară”.În acea noapte s-a trezit din somn copleșit de sentimente de depresie „aproape insuportabile”, dar a avut apoi o revelație care i-a schimbat viața. Relatând acea experiență, el a spus: Nu mai puteam trăi cu mine însumi. Și atunci a apărut o întrebare fără răspuns: cine este acel „eu” care nu poate trăi cu sinele? Ce este sinele? M-am simțit atras într-un vid! Nu știam atunci că ceea ce se prăbușise, de fapt, era sinele creat de minte – cu greutatea și problemele sale, trăind între un trecut nesatisfăcător și un viitor plin de teamă. S-a dizolvat. A doua zi dimineață m-am trezit și totul era atât de liniștit. Liniștea exista pentru că nu mai exista niciun sine. Doar un sentiment de prezență sau de „a fi”, doar simpla observare și contemplare. Tolle își amintește că a ieșit la plimbare prin Londra a doua zi dimineață și a constatat că „totul era miraculos, profund liniștit. Chiar și traficul." Această stare a persistat, iar el a început să simtă o pace interioară profundă în orice situație; timp de aproximativ doi ani după aceea, și-a petrecut mare parte din timp stând „într-o stare de fericire profundă” pe băncile din Russell Square, în centrul Londrei, „privind lumea trecând”. A locuit la prieteni, într-o mănăstire budistă sau a dormit sub cerul liber, în Hampstead Heath. Familia sa îl considera „iresponsabil, ba chiar nebun”. Și-a schimbat prenumele în Eckhart; potrivit unor relatări, acest lucru a fost făcut în semn de omagiu pentru filosoful și misticul german Meister Eckhart.Într-un interviu din 2012, a povestit că a văzut numele Eckhart pe coperta unei cărți într-un vis și a știut că el scrisese acea carte; la scurt timp după aceea, s-a întâlnit cu un prieten clarvăzător care i s-a adresat pe neașteptate cu numele Eckhart, așa că a decis să-și schimbe numele." 1
rodan Reputation: 1605 Posted August 16 Posted August 16 Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed. Friedrich Nietzsche 2
Super Premium joviala Reputation: 24023 Posted August 16 Oras:Oradea Oras:Oradea Super Premium Posted August 16 1 oră în urmă, NoShowName a spus: Initi incepusem cu teme post scriptum "Ce este nihilismul" - F. Nietzsche, apoi cu "Moartea tragediei" - F. Nietzsche. Mare greseala, mare, citeam dar nu intelegeam, ca atunci cand 'vorbesti fara sa spui nimic'. Ecce homo - pareri personale a fost ruptura F. Nietzsche - este inaccesibil, acum citesc "Dincolo de bine si rau" - am citit 4 pagini si somn. Eate o lucrare care intregeste opera sa inainte de final, dupa marea criza.. F. Nietzsche pentru a fii inteles necesita o anumita stare de spirit De cord cu Amurgul idolilor și Dincolo de bine și de rău. Te întoarce sa vezi sursa multor mituri trecute si contemporane și de ce oamenii nu scap de anumite concepții Ar fi ok de inceput sa citească oricine vrea să între pic în gândirea filozofica al lui Nietzsche Un alt filozof ce îngropa definitiv metafizica este Kent, Criticat Rațiuni Pure o carte excelentă 👍 7
Membru Premium NoShowName Reputation: 114 Posted August 16 Membru Premium Posted August 16 58 minutes ago, danutz345 said: Nietzsche se pare ca a abandonat cariera universitara. E ceva. Eckhart Tolle a avut in schimb o experienta spirituala care l-a schimbat profund. "Într-o noapte din 1977, la vârsta de 29 de ani, după ce trecuse prin perioade lungi de depresie, Tolle afirmă că a trăit o „transformare interioară”.În acea noapte s-a trezit din somn copleșit de sentimente de depresie „aproape insuportabile”, dar a avut apoi o revelație care i-a schimbat viața. Relatând acea experiență, el a spus: Nu mai puteam trăi cu mine însumi. Și atunci a apărut o întrebare fără răspuns: cine este acel „eu” care nu poate trăi cu sinele? Ce este sinele? M-am simțit atras într-un vid! Nu știam atunci că ceea ce se prăbușise, de fapt, era sinele creat de minte – cu greutatea și problemele sale, trăind între un trecut nesatisfăcător și un viitor plin de teamă. S-a dizolvat. A doua zi dimineață m-am trezit și totul era atât de liniștit. Liniștea exista pentru că nu mai exista niciun sine. Doar un sentiment de prezență sau de „a fi”, doar simpla observare și contemplare. Tolle își amintește că a ieșit la plimbare prin Londra a doua zi dimineață și a constatat că „totul era miraculos, profund liniștit. Chiar și traficul." Această stare a persistat, iar el a început să simtă o pace interioară profundă în orice situație; timp de aproximativ doi ani după aceea, și-a petrecut mare parte din timp stând „într-o stare de fericire profundă” pe băncile din Russell Square, în centrul Londrei, „privind lumea trecând”. A locuit la prieteni, într-o mănăstire budistă sau a dormit sub cerul liber, în Hampstead Heath. Familia sa îl considera „iresponsabil, ba chiar nebun”. Și-a schimbat prenumele în Eckhart; potrivit unor relatări, acest lucru a fost făcut în semn de omagiu pentru filosoful și misticul german Meister Eckhart.Într-un interviu din 2012, a povestit că a văzut numele Eckhart pe coperta unei cărți într-un vis și a știut că el scrisese acea carte; la scurt timp după aceea, s-a întâlnit cu un prieten clarvăzător care i s-a adresat pe neașteptate cu numele Eckhart, așa că a decis să-și schimbe numele." Intrigant, este pe lista si Eckhart Tolle, mersi, sunt curios 👍. Nu vreau sa judec. Urmatorul pentru mine este Emil Cioran, ceva sfaturi? "Sexul este o capcana a naturii pentru a evita disparitia." - Friedrich Nietzsche
rodan Reputation: 1605 Posted August 16 Posted August 16 Până când nu vei face inconștientul conștient, acesta îți va dirija viața și tu îl vei numi soartă. Jung @blonda_a 2
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 3 minutes ago, NoShowName said: Intrigant, este pe lista si Eckhart Tolle, mersi, sunt curios 👍. Nu vreau sa judec. Urmatorul pentru mine este Emil Cioran, ceva sfaturI? Nu am sfaturi pentru Emil Cioran. Eu am urmarit foarte mult pe Eckhart Tolle si Abraham Hicks. Deci nu imi pot permite sa imi dau cu parerera despre altii. Eu doar citez din autorii mei extraorordinari, si acum doar unul
Membru Premium danutz345 Reputation: 191 Posted August 16 Oras:Cluj Napoca Oras:Cluj Napoca Membru Premium Posted August 16 Just now, danutz345 said: Nu am sfaturi pentru Emil Cioran. Eu am urmarit foarte mult pe Eckhart Tolle si Abraham Hicks. Deci nu imi pot permite sa imi dau cu parerera despre altii. Eu doar citez din autorii mei extraorordinari, si acum doar unul Dar totusi @NoShowName sa stii ca ar trebui sa vezi ce e cu Eckhart Tolle. E ceva deosebit sa stii. Are si carti deosebite, best sellers, cum ar fi "The Power of Now". Cred ca e peste Emil Cioran, parerea mea umila. E o persoana enlightened! Astea sunt persoanele de la care trebuie sa asculti cu adevarat 1
Escorta blonda_a Reputation: 41934 Posted August 17 Telefon: 0754560207 Oras:Oradea Disponibila Telefon: 0754560207 Oras:Oradea Disponibila Escorta Posted August 17 Acum 19 ore, rodan a spus: Până când nu vei face inconștientul conștient, acesta îți va dirija viața și tu îl vei numi soartă. Jung @blonda_a Frumos 🫠 ️. 👑 I. M . ( PERFECTA ) 👑 ⭐️💙 Antonia Blonda _ 0754560207💙⭐️
Recommended Posts