Sari la conținut

CE AM GATIT IN ULTIMA VREME


Vizitator

Postări Recomandate

Vizitator dr parnassus
Reputație: 0

https://scontent.ftsr1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/51969876_1967209796915148_7509032490581884928_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.ftsr1-2.fna&oh=8339cb1b9fcabbae3f0e0151e52a00d7&oe=5CFA8506 :rax2  :laugh2

Sunteți criminala doamna draga! 

:bow

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti.
  • Oras:Bucuresti.

https://i.imgur.com/HxsxS2T.jpg

 

Am lasat boabele in apa pret de vreo 2-3 ore, am aruncat prima apa. Am fiert cu legumele si adaugat la sfarsit bulion si condimente.

Fasole de etiopia - bob mic, luata din lidl. Citez o persoana apropiata "Am ajuns ultimii handicapati daca pana si fasolea o luam de la babuini/beduini" Nu mai stiu ce a zis exact... Oricum fasolea a fost ok, carnatu a fost din ala proaspat tras in matu de oaie si prajit in tigaie.

 

Am tras si ghioceii in cadru care s-au cam ofilit, mai mult de efect :)

  • Like 4
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti.
  • Oras:Bucuresti.

Am luat ciupercile si le-am curatat, pus la cuptor, scos, scurs, bagat iarasi, scurs iarasi.... Majoritatea persoanelor pe care le stiu nu le curata, dar eu mi-am facut de lucru. Trebuie sa vad ce fac din restul, posibil o ciulama.

 

https://i.imgur.com/6L4FhIX.jpg

 

 

Am insirat aici ingredientele si materia prima. Am niste bulion scazut la tuci care-i foarte bun, dar ala se preteaza mai mult la ciorbe, mancaruri, pentru ca-i foarte concentrat. Aici am folosit rosii pasate, si am adaugat oregano, busuioc si un praf de piper cu coriandru.

 

O parte din unt am adaugat in aluat, deoarece il face mai fraged, la fel cum il face si apa minerala cu care am amestecat drojdia din vasul ala chinezesc. Cu cealalta bucatica de unt, am uns tava, ca sa nu mai folosesc foaie de copt.

 

Taiat ardeii si maslinele in bucati mari, ca-mi place sa le simt in gura =)) adica pe stil taranesc...

 

Am folosit doar 2 felii de cascaval, taiate subtiri, cat sa tina totul impreuna si sa creeze o pojghita fina pe suprafata blatului uns in prealabil cu sosul.

 

https://i.imgur.com/fG4jaC9.jpg

 

 

 

 

Dupa ce am amestecat drojdia cu apa minerala, am pus-o peste faina, iar in aluat am adaugat untul. Am framantat la el pret de vreo 5 minute, pana s-a omogenizat.

 

https://i.imgur.com/o7hG9PU.jpg

 

Am lasat aluatul acoperit, ca sa creasca. Dupa aproximativ 10 minte, am obtinut treaba urmatoare.

 

https://i.imgur.com/i7IAlU4.jpg

 

 

 

 

Am trecut cu "tavalugul" peste ea pana am intins-o, iar mai apoi am pus-o-n tava unsa si am inceput sa adaug toate cele.

 

Foc mediu la cuptor timp de 10-12 minute, iar pizza a iesit afanata si moale, cu exceptia colturilor, pe care le-am inlaturat.

 

Am servit-o cu borsec extras de la mine din pivnita.

 

https://i.imgur.com/cEKpqRC.jpg

 

 

Alt unghi:

 

https://i.imgur.com/GlvjEjH.jpg

 

 

Pus sosul si infulecat.

 

 

  • Like 4
Link spre comentariu
  • Oras:In papuris ca sa ma chis
  • Oras:In papuris ca sa ma chis

Aia e pizza , ma ?

Pe langa faptul ca ballina aceea  ai intins-o alandala , ai adaugat compozitie a neam prost , ai lasat-o sa se coaca intr-o vechitura de cuptor cu flacara aprinsa doar de jos  si  prea putin timp , adica la jumatate de cat ar trebui . Apropo si daca o coceam  in cuptorul lu' bunica-mea , pe vatra , refacut de mine,  nu arata atat de graznic chiar si dupa acele 10-12 minute de coacere.

 

CA NOTA :

* cascavalul se da prin razatoare , nu se taie la cutit , asta ca sa stii pe viitor. Sau se taie si la cutit ,dar aici trebuie sa fii indemanatic in a-l folosi in bucatarie

 

** data aviitoare nu mai fii zgarcila si cumpara una de-a gata . Exista  un proverv care ti se aplica pe deplin "Te zgarcesti la tarate si te labartezi la faina ", ca la final ai iesit mai scump decat ar trebui . Sau ..."Decat mult si prost , mai bine putin , dar bun"

Deci , stai cuminte (sa nu dai quote) ca Miky e artist pe langa ce ai prezentat tu aici . Mizeria aia inghesuita , in incercarea ta de a ne prezenta ca si o Pizza Funghi  , pe care nici cainii nu ar mananca-o , cel putin al meu nu ar ingurgita asa ceva , e mai domesticit in anumite situatii. Totusi , bine ca ti-a placut si nu ai facut nazuri cand ai infulecat acele alimente semi-preparate. E si asta o provocare , ce sa zic .Mai bine o denumeai Salata Coapta , o versiune de-a ta , mai unica . :)

(ma faceam ca nu observ , dar asta ca sa nu mai faci comentarii aiurea ca cele anterioare)

 

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:undeva
  • Oras:undeva

Aia e pizza , ma ?

 

Pe langa faptul ca ballina aceea  ai intins-o alandala , ai adaugat compozitie a neam prost , ai lasat-o sa se coaca intr-o vechitura de cuptor cu flacara aprinsa doar de jos  si  prea putin timp , adica la jumatate de cat ar trebui . Apropo si daca o coceam  in cuptorul lu' bunica-mea , pe vatra , refacut de mine,  nu arata atat de graznic chiar si dupa acele 10-12 minute de coacere.

 

CA NOTA :

 

* cascavalul se da prin razatoare , nu se taie la cutit , asta ca sa stii pe viitor. Sau se taie si la cutit ,dar aici trebuie sa fii indemanatic in a-l folosi in bucatarie

 

** data aviitoare nu mai fii zgarcila si cumpara una de-a gata . Exista  un proverv care ti se aplica pe deplin "Te zgarcesti la tarate si te labartezi la faina ", ca la final ai iesit mai scump decat ar trebui . Sau ..."Decat mult si prost , mai bine putin , dar bun"

 

Deci , stai cuminte (sa nu dai quote) ca Miky e artist pe langa ce ai prezentat tu aici . Mizeria aia inghesuita , in incercarea ta de a ne prezenta ca si o Pizza Funghi  , pe care nici cainii nu ar mananca-o , cel putin al meu nu ar ingurgita asa ceva , e mai domesticit in anumite situatii. Totusi , bine ca ti-a placut si nu ai facut nazuri cand ai infulecat acele alimente semi-preparate. E si asta o provocare , ce sa zic .Mai bine o denumeai Salata Coapta , o versiune de-a ta , mai unica . :)

 

(ma faceam ca nu observ , dar asta ca sa nu mai faci comentarii aiurea ca cele anterioare)

 

 

Si la asta te pricepi bai stiuletarule mitoman!? Te-n gura de SOBOLAN handicapat si jegos! :laugh2

Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti.
  • Oras:Bucuresti.

Nu dau quote, intru in hambar si-ti fur stiuletii. Da-l incolo de aspect, ca decat sa iau una congelata cu aditivi si mozzarela, mai bine imi toc eu totul si-mi fac cum vreau. Eu oricum imi prepar dupa capul meu.

 

Critica ta e bine venita, ma determina sa gatesc si alte treburi, numai ca sa-ti fac in ciuda.

 

=))

  • Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti.
  • Oras:Bucuresti.

M-am uitat la cuptor, aparent are si flacara de sus, dar trebuia sa mai apas ceva

 

Stiu de cascaval, mozarella, dar ala era deja feliat si impachetat. Oricum l-am imprastiat peste tot si s-a uniformizat. A crescut aluatul, nu a ramas nefacut la suprafata, ca oricum l-am facut eu subtire.

 

Cu pizza asta handicapata si stalcita am smecherit doua pupeze, ca lor le place sa vada barbatul ca munceste.

 

Durerea mea e ca nu mai am zacusca, din 60 de borcane, am ajuns la 0, si asta la inceputul anului.

 

Imediat vine condition si te rezolva, sobolimbozaure.

 

Adica eu am stat sa fac poze frumos si tu ai venit sa topai pe topic, sa zgarmi pe aici, pentru asta iti fur si cocenii. =))

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Ping trei ms
  • Oras:Ping trei ms

Muşamaua aia de pe masă e foarte şarmantă şi-mi aduce aminte deee...

Da' chiar, de ce-mi aduce aminte? LOL.

 

Aah da, am vazut pe fb la cineva,stă in America şi câştigă binişor,vine în Ro anul trecut şi trânteşte ostentativ nişte sticle de Hennessy şi Gentleman's Jack pe masă şi cheamă haita la o şuetă. Când am văzut muşamaua am căzut sub masă de râs... Mi-am adus instantaneu aminte că l-am vizitat în trecut pe un bulibaşă local. Degeaba mi-a servit cafeaua in ceaşcă cu inserții de aur, că se vedea că e murdară la tortițe...

 

Scuze de offtopic, pizza arată foarte bine, nu am dubii că e şi delicioasă!!

Link spre comentariu
  • Oras:all over (NU e o ironie...)
  • Oras:all over (NU e o ironie...)

* cascavalul se da prin razatoare , nu se taie la cutit , asta ca sa stii pe viitor. Sau se taie si la cutit ,dar aici trebuie sa fii indemanatic in a-l folosi in bucatarie

 

N-am nimic impotriva razatorilor, dar n-as baga mana in foc ca e cum zici (ma refer la verdictul absolut "se da pe razatoare"). Am vazut maestri pizzeri puristi si traditionalisti (inclusiv italieni), care rup mozzarella in bucatele cu mana ca s-o puna pe blat, nu apeleaza nici macar la cutit, nici vorba de razatoare...

 

 

Deci , stai cuminte (sa nu dai quote) ca Miky e artist pe langa ce ai prezentat tu aici . Mizeria aia inghesuita , in incercarea ta de a ne prezenta ca si o Pizza Funghi  , pe care nici cainii nu ar mananca-o , cel putin al meu nu ar ingurgita asa ceva , e mai domesticit in anumite situatii. Totusi , bine ca ti-a placut si nu ai facut nazuri cand ai infulecat acele alimente semi-preparate. E si asta o provocare , ce sa zic .Mai bine o denumeai Salata Coapta , o versiune de-a ta , mai unica . :)

 

La fel cum am sugerat si altor colegi care, dpdv culinar, sunt (din taste) mult peste ceea ce se posteaza aici: critica e OK, mai ales daca e constructiva, insa pe threadul asta nimeni nu are stele Michelin; postam toti ce putem, umilele noastre creatii (bine, Gabi nu intra in discutia asta, ea-i din alt film :laugh2) 

Asadar, asteptam cu nerabdare si interes poze (si) cu dish-urile gatite de tine ;)

 

 

M-am uitat la cuptor, aparent are si flacara de sus, dar trebuia sa mai apas ceva

 

De regula, la cuptoarele care au grill deasupra, il poti porni doar cand arzatorul principal (de jos) e stins.

 

Mie-mi place cum arata pizza, eu personal poate as fi lasat-o intr-adevar ceva mai mult la foc (chestie de gust).

Maslinele le-ai pus inainte de-a o baga in cuptor, sau la final? Intreb pt ca sunt verzi, iar eu n-am folosit niciodata decat negre si/sau Kalamata. Eram curios daca astea verzi n-au gust ciudat daca stau la foc in cuptor...

  • Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti.
  • Oras:Bucuresti.

Si mie imi plac cele Kalamata. Astea verzi erau in saramura si fara samburi, am pus totul pe blat si am bagat la cuptor.

 

Marginile s-au ridicat putin si s-au intarit, probabil fiind blatul mai subtire, dar in rest a iesit foarte ok. Dupa cum am scris mai sus, am tot scrus ciupercile si dupa le-am si stors, ca altfel nu cred ca mergea.

 

Eu tot luam masline de la mega, numai ca s-au impuiat si mega-urile de cartier shop n go si aia nu prea au multe, iar mega-urile clasice fac niste magarii cu reteaua de distribuitori. Vinuri falsificate, pana si apa, cu probleme.

 

Am facut eu sacrificu pe buzunarul meu si am dus la LAREX, am incercat sa-i taxez, dar producatorul da vina pe distribuitor, distribuitorul pe producator sau pe magazin, adica oricum nu ii dai de cap si e batjocura.

 

La fel s-a intamplat si al o saormerie, numai ca aia au si camere si s-au rezolvat singuri de prosti ce sunt. Sunat ANPC si le-am aratat ca mi-au tras si mai mult si cand am mentionat cuvantul FRAUDA a venit bossulica sa-si ceara iertare sa nu fac , sa nu dreg, haoleu.... tara lu' dracu'

  • Like 3
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...