Sari la conținut

13 -15 iunie 1990 - 2015 - 1/4 secol de harneala


Postări Recomandate

  • Oras:Bucovina
  • Oras:Bucovina

Pana nu dispare PSD-ul de pe fata pamantului, nu vom avea parte de altceva. Nu ma refer la toti politicienii din PSD, doar ca doctrina lor si creatorul PSD, Iliescu, care e copilul Kremlinului, ne duc doar in directia Rusia.

 

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:sud
  • Oras:sud

Material excepţional ! Eu personal m-am cam săturat să mă acresc criticând  politicienii, atâta timp cât nu o pot face faţă in faţa cu ei , direct si nemijlocit, nu in spatele unui monitor sau in discuţii de cârciumă. Cine are sânge să iasă efectiv la luptă , intâi ne pregătim si apoi acţionam. Si mai e un aspect pe care l-am regăsit permanent in opera politica a Marelui Senior al Istoriei noastre - Dl. Cornelui Coposu, si anume latura moral-crestina a fiintei noastre, chiar dacă pe un forum cu asemenea specific lucrurile pot fi considerate anacronice, deplasate. Eu afirm că există acest aspect si printre cei care postează aici, adică suntem mai buni chiar decât declarăm ( când dăm câţiva bănuţi sau o bucăţică de pâine unor necăjiţi facem un pic de bine). Din păcate , in epoca actuală , sunt interesanţi pentru funcţii publice, cei cu oarecari bube pentru că sunt şantajabili şi nu vor misca in front si nu vor ieşi din cuvântul stăpânilor ( puternici si anonomi , cei vizibili nu sunt la nivelul 1 al deciziilor - Atenţie ! ) . Ne mai aducem aminte ce doream acum 20-25 ani si  ce dorim acum? Am fost cumva mai prosti (idealisti) sau mai deplasaţi atunci  faţă de acum , când ne dorim de fapt mai multi bani ( oare ne-am deşteptat pe parcurs ?) . Sau nu ?

  • Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:N.Dame
  • Oras:N.Dame

Din acele zile imi amintesc mai multe...In primul rand, imi amintesc imaginile de la TVR, cele redate mai sus de initiatorul topicului.

Apoi imi amintesc sentimentul de rusine care ma coplesise. Rusinea de a face parte din poporul acesta care, dupa ce i se aratase ce inseamna FSN-ul, totusi ”percuta” la manipulari si instigari de genul acelora. Îmi amintesc de sentimentul de neputinta care ma inundase, ca unul ce fusesem (foarte putin fizic, mult mai mult emotional si sufleteste) in Piata Universitatii.

Imi amintesc de dezamagirea care ma incerca, prefigurând ca ne vom zbate in mizeria iesirii din comunism o perioada mare de timp, ca fac parte dintr-o alta generatie de sacrificiu.

Atunci, pentru prima oara dupa Lovilutie, mi-am dorit sa plec din tara, sa emigrez.

@klm112, toti ne dorim sa fim bogati, hai sa nu fim ipocriti! Eram insa constient ca schimbarea societatii nu va duce la cresterea fulminanta a veniturilor tuturor. Ceea ce speram insa, era egalitatea de sanse pentru fiecare de a-si croi existenta cum doreste, nazuiam ca singurul criteriu care sa conteze pentru bunastare sa fie competenta.

Idealist? Prost?..Habar n-am...Asta sunt.

  • Like 3
Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

Nu-mi amintesc decat ca era ultima zi de scoala, terminasem clasa a V-a, ma intorceam de la bunica (Dumnezeu sa o odihneasca acolo sus), era seara, undeva 8.30, la un moment dat stiu ca trebuia sa iesim dintr-o strada mai laturalnica in Bulevardul Principal al orasului (Str. Brailei, pentru cunoscatori), dar era blocata cu un TAB, soldatii erau foarte speriati, se agitau pe langa TAB, se zvonise ca siderurgistii din combinat vor sa vina sa ia cu asalt Primaria orasului, lumea era speriata, terorizata, oamenii fugeau pe strazi. La garnizoana orasului era alerta de gradul 0, dezinformarea circula masiv, "cica" tancurile rusesti erau pregatite sa intre de la Chisinau, sa sparga granita si sa se indrepte catre Buc... Nu voi uita acele zile...

 

Si un alt articol interesant: http://roncea.ro/2010/06/14/victor-roncea-cum-mi-a-salvat-viata-pe-14-iunie-1990-un-ofiter-sri-caruia-ii-multumesc-azi-ion-iliescu-avem-de-a-face-cu-elemente-de-a-dreptul-fasciste-petre-roman-a-fost-o-actiune-de-tip/

 

http://www.frontpress.ro/wp-content/uploads/2012/04/omul-mic.jpg

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Telefon: titilescu
  • Oras:Dincolo
  • Telefon: titilescu
  • Oras:Dincolo

Prea multe se pot spune despre acele evenimente nefaste: si cum lucrurile rele nu vin niciodata singure, am ami avut parte de o noua mineriada in Septembrie 1992.

Cine a uitat lozinca minerilor: "Noi muncim, nu gindim!"

Aveau mare dreptate.

 

Da...imi aduc aminte...si-mi stirnesc sentimente de regret ca nu putem sa vedem drumul drept din cauza curbelor.....sau cum se mai spune pe la noi: nu vedem padurea din cauza copacilor!

 

Dar pina la urma fiecare decide pentru el insusi, nu?

 

TT

  • Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:sibiu
  • Oras:sibiu

O agresiune brutala a unei democratii care era la inceput si foarte vulnerabila. S-a dorit lichidarea presei a societatii civile si a opozitiei. O miscare nesabuita pentru care am tras ani de zile.

  • Like 2
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Pana nu il vad pe Ion Iliescu la puscarie, bagat in celula cu ocnasi din aia periculosi care sa i o traga seara de seara bosorogului parca nu e bine. Cand va fi arestat de bucurie merg la vreo 10 escorte si le fut ca sa imi amintesc toata viata))) Pacat ca atunci in iunie 1990 nu a avut cineva arma de foc sa impuste vreo 10-20 de mineri, la rafala de automat. Macar aratam ca suntem un popor cu koaie chit ca incepea ceva gen razboi civil. Si ce daca ar fi fost? Atatea natiuni mari au avut razboi civil (vezi englezii, spaniolii, nemtii) si au trecut si peste asta. Dar atunci numai cand ziceai razboi civil toti se infiorau si nu stiau cum sa faca mai mult pe mieii))) Oricum oameni polirtici precum Coposu, Ratiu o sa stam muuulta vreme pana sa avem din nou. Jos palaria!

  • Minus 1
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...