Sari la conținut

oldybutgoldy

Serious Contributor
  • Număr conținut

    382
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Despre oldybutgoldy

  • Dată Naștere 31.12.1969

Informatii Personale

  • Sex
    Male
  • Oras:
    Bucuresti

Vizitatori Recenți Profil

11.636 citiri profil

oldybutgoldy's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

737

Reputație

  1. Nu sunt dragul tau si desi nu vreau sa intru in polemici, o sa incerc sa explic. E ca la coafor / frizer / stomatolog, etc, cine vine direct nu este lasat sa dea buzna, i se explica frumos ca exista programare si ca doar la ora fixata, daca respectivul nu se prezinta, poate fi anuntat daca poate fi preluat. Nu se suna clientul programat sa fie intrebat daca ajunge, in conditiile in care a existat si un mesaj de confirmare, ca de, poate mai e loc de bagat cineva in fata. Relativ la faptul ca am renuntat sa mai vin, chiar daca tu m-ai fi preluat, sunt urmatoarele considerente: 1. Acceptam sa astept eu si sa urc dupa colegul grabit, dar in acest caz riscam sa te gasesc proaspat f...uta si nespalata 2. Urcam la ora programata, dar in acest caz riscam un fust-fuck de toata frumusetea, ca sa apuci sa il preiei si pe celalalt. O escorta care isi merita numele (vezi pe acest forum, inca mai sunt) ar fi revenit cu un mesaj de genul "Imi pare rau, a fost o eroare de moment, nu se va mai repeta si te astept oricand doresti ca sa imi iau revansa". Dar na...
  2. De curiozitate pentru acel GFE promovat intens, stabilesc cu cateva ore inainte o programare, cu SMS de confirmare trimis cu 1 ora inainte, toate bune si frumoase. Cu 10 min inainte de ora stabilita parchez in capatul strazii si o iau agale spre bloc, cand primesc trei mesaje pe whatapp: "Hey ajungi la ora ...?" "Vreau sa stiu daca mai pot lua pe cineva" "Dureaza cam 20 de minute" Tot pe whatsapp raspund ca ajung la ora stabilita, dar in conditiile astea renunt si sa ia pe cine vrea. Nu comentez mai mult. Mult succes, baieti, cu aceasta domnisoara.
  3. Chiar imi place asta cu hainele pe hol, serios vorbind, suna incitant. Rog doar o precizare: pe holul blocului?
  4. Marcarea "mărfii" intre clanurile de proxeneți. Ce voiai, sa puna coduri de bare?
  5. Asta e ca legenda cu El Dorado din America de Sud. Am citit undeva (si nu am găsit confirmare din alte surse) ca dupa înfrângerea lui Decebal, romanii au carat la Roma cca 30 de tone de aur si 60 de tone de argint, fapt care a permis ca Imperiul Roman sa iasă din criza financiara, iar lui Traian învingătorul sa finanțeze celebrarea cuceririi prin 100 de zile neîntrerupte de sărbătoare - cea mai lunga sărbătorire a unei cuceriri din istoria Imperiului Roman.
  6. Îmi pare rău ca sunt răutăcios, dar cred ca titlul potrivit al topicului ar fi "doamna alina CAT casa de pensii".
  7. Da, lucrurile nu sunt alb-negru. Dar: ​- deschiderea unor linii de finantare nu inseamna automat ca intra in tara bani europeni (ca sa folosesc limba de lemn) - eu la asta m-am referit - eu personal nu am intalnit pana acum scriere de proiect cu fonduri europene in cateva zile si aprobare in 45 de zile - dar asta nu inseamna ca nu exista asa ceva, ai dreptate; dar dupa scriere si aprobare mai ramane punerea in practica, aia cat dureaza? ​- avansul cu scrisoare de garantie bancara sunt tot banii tai - daca nu indeplinesti obiectivele, iti executa scrisoarea; nu este ca un avans la un contract in privat ​- da, stiu ca se poate deconta pe etape de proiect (milestones), dar asta inseamna ca s-a executat acea etapa de proiect; dar daca nu exista proiect, de unde etapa? Pe scurt, ideea mea este urmatoarea: un proiect european, pe tot parcursul sau - scriere / aprobare / implementare / decontare - dureaza; nu cred ca vreun guvern, indiferent cat de bine intentionat, bine pregatit profesional, bine sprijinit politic poate sa demareze astfel de proiecte si sa incaseze si banii pe ele in doar 1 an
  8. O sa incerc sa explic precum unor copii mici: - scrierea documentatiei si aprobarea acesteia pe circuitul birocratic pentru un proiect cu fonduri europene dureaza minim 6 luni ​- punerea in practica (implementarea, instalarea, construirea - numiti-o cum vreti voi) a respectivului proiect mai dureaza si ea macar 6 luni - fondurile europene sunt platite dupa receptia finala, iar aceasta se face tot pe un circuit birocratic ce implica functionari europeni Rezulta ca proiectele cu fonduri europene dureaza 1, 2, 3 ani sau chiar mai mult - depinde de marimea proiectului. Ca urmare, in timpul guvernarii Ciolos puteau intra fonduri europene numai daca proiectele erau incepute pe vremea guvernului Ponta- ceea ce desigur nu e cazul. La fel, guvernul Ponta s-a laudat cu banii europeni intrati in tara pe vremea sa pe baza proiectelor incepute de guvernul / guvernele anterioare lui Ponta. Nimic in lumea asta nu se construieste instantaneu - de aceea e mai usor sa distrugi decat sa creezi. Si e mai usor sa fii prost decat sa-ti folosesti neuronii - asta la modul general, nu neaparat ca o replica de prost-gust. Cat priveste votantii PSD, ca orice alti votanti dealtfel, acestia au votat fie din interes, fie din convingere. Cei care au votat din interes sunt: - penalii (chiar si cei care sunt membri cu acte in regula ai altor partide)- ia ganditi-va, penalii din PNL chiar aveau interes sa castige alegerile si sa lase DNA sa zburde pe campiile patriei? - cei conectati la sistemul de capusare al statului / sistemul de spagi - functionarii publici incompetenti si lenesi - n-ati intalnit pana acum? - asistatii social, pentru care variatia pretului petrolului sau a cursului leu-euro este nesemnificativa, mai importanta este variatia pretului "metilicului" la crasma din sat Cat despre cei care au votat din convingere, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. As mai fi zis si ceva de dulce, dar are si p..a mea demnitatea ei.
  9. Poate unde e tarzie ora la care scriu, dar daca parintii sunt 2, bunicii sunt 4, strabunicii 8, etc, deci pe tot arborele genealogic gasesti numai multiplu de 2, cum dracu' iese 1/3? Poate fi 1/2, sau 1/4, sau 1/8 rroma.
  10. Asta e un sofism cat casa - ce dovezi crezi ca asteptau spaniolii pe la 1500? poze cu smartphone-ul? pasapoartele cu chip ale celor omorati? scanarile din satelit ale gropilor comune? In cam aceleasi vremuri, dar pe alte coordonate geografice, printisorii primeau pe tipsii de argint capetele contracandidatilor la tron (nu cumva la cateva zile dupa batalia de la Selimbar niste secui i-au adus lui Mihai Viteazul capul lui Andrei Bathory?) Da, am vazut (si) Apocalypto si: 1. Cruzimea indienilor prezentata in film nu era cu nimic diferita de cea a europenilor din acele timpuri - sunt convins ca ai auzit de Inchizitie, trasul pe roata, trasul in teapa (macar de asta ), taiatul pe jumate' cu fierastraiul, arderea pe rug, jupuitul de piele pe viu, etc. Sa nu comparam ce faceau indienii atunci raportat la cum gandim acum, cu 400-500 de ani mai tarziu 2. Cruzimea indienilor nu justifica genocidul si exterminarea; faptul ca din punct de vedere tehnologic erau in epoca de piatra nu inseamna ca erau inferiori europenilor dpdv uman. ​De fapt, in ultimii 10.000 de ani (de la ultima era glaciara) oamenii au ramas la fel, doar tehnologia s-a schimbat. Nativii americani exterminati erau si ei buni sau rai, curajosi sau lasi, leali sau ticalosi, inteligenti sau idioti in aceleasi proportii ca exterminatorii lor emigrati din Europa. Uite un exemplu ipotetic SF (bine, s-au facut deja filme pe subiectul asta, dar eu vreau doar sa subliniez ideea): sa presupunem ca exista o civilizatie extraterestra muuuult avansata tehnologic fata de noi, care ar ajunge in apropierea noastra si ar zice "-Ia uite-i ba si p'astia, se fura si se omoara intre ei, distrug mediul inconjurator, ia hai sa-i rarim si sa le luam planeta". In acest caz, am avea dreptul sa recurgem la orice metoda posibila, dincolo de morala, pentru a evita extinctia? PS Istoria e scrisa de invingatori.
  11. Mda, si americanii proveniti din emigranti si chiar soldatii americani nu omorau femei si copii indieni, nu? Chiar americanii au recunoscut asta - vezi remuscarile cpt Algren (Tom Cruise) din "Ultimul samurai". Si sa nu-l uitam pe "filozoful" general Custer - "un indian bun este un indian mort". Scalparea - atunci cand conchistadorii spanioli au cucerit / demolat imperiile aztec si inca, au avut ca aliati niste triburi de indieni care altfel ar fi fost cucerite / exterminate de azteci / incasi. Acesti indieni "pro-europeni" erau rasplatiti de spanioli (cu mancare, arme, imbracaminte, apa-de-foc , margele, etc) pentru fiecare aztec / incas omorat. Pentru a primi rasplata si a dovedi uciderea, indienii aliati spaniolilor le aduceau acestora capetele celor omorati. Asta pana cand spaniolii au interzis acest obicei, socotindu-l necrestinesc (las' ca au fost ei supercrestini). Si atunci indienii respectivi au inceput sa aduca scalpurile... Oare ar mai fi facut asta daca spaniolii n-ar fi fost un fel de Elena Ceausescu "avant-la-lettre", cu "Dovada, dovada" ?
×
×
  • Creează nouă...