yukinojo Reputație: 215 Postat Noiembrie 28, 2017 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Noiembrie 28, 2017 Să începem cu... Elegia a doua. Getica / Nichita Stănescu lui Vasile Parvan In fiecare scorbura era asezat un zeu. Daca se crapa o piatra, repede era adussi pus acolo un zeu. Era de ajuns sa se rupa un pod,ca sa se aseze in locul gol un zeu, ori, pe sosele, s-apara pe asfalt o groapa,ca sa se aseze in ea un zeu. O, nu te taia la mana sau la picior,din greseala sau dinadins. De indata vor une in rana un zeu,ca peste tot, ca pretutindeni,vor aseza acolo un zeuca sa ne inchinam lui, pentru ca elapara tot ceea ce se departe de sine. Ai grija, luptatorule, nu-ti pierdeochiul,pentru ca vor aduce si-ti vor asezain orbita un zeusi el va sta acolo, impietrit, iar noine vom misca sufletele slavindu-l...Si chiar si tu iti vei urni sufletulslavindu-l ca pe straini.
yukinojo Reputație: 215 Postat Noiembrie 28, 2017 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Noiembrie 28, 2017 Un pic romantic... spune-mi, daca te-aş prinde-ntr-o zişi ti-aş saruta talpa piciorului,nu-i aşa ca ai şchiopata putin, dupa aceea,de teama sa nu-mi striveşti sarutul?... Stănescu
yukinojo Reputație: 215 Postat Noiembrie 30, 2017 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Noiembrie 30, 2017 Decembrie - George Bacovia Te uita cum ninge decembrie, Spre geamuri, iubito, priveste - Mai spune s-aduca jaratec Si focul s-aud cum trosneste. Si mana fotoliul spre soba, La horn sa ascult vijelia, Sau zilele mele - totuna - As vrea sa le-nvat simfonia. Mai spune s-aduca si ceaiul, Si vino si tu mai aproape, - Citeste-mi ceva de la poluri, Si ninga ... zapada ne-ngroape. Ce cald e aicea la tine. Si toate din casa mi-s sfinte, - Te uita cum ninge decembre ... Nu rade ... citeste-nainte. E ziua si ce intuneric ... Mai spune s-aduca si lampa - Te uita, zapada-i cat gardul, Si-a prins promoroaca si clanta. Eu nu mai duc azi acasa... Potop e-napoi si-nainte, Te uita cum ninge decembre, Nu rade, citeste-nainte.
yukinojo Reputație: 215 Postat Noiembrie 30, 2017 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Noiembrie 30, 2017 Ana Blandiana http://www.aboutromania.com/AnaBlandianaArTrebui.jpg
yukinojo Reputație: 215 Postat Decembrie 3, 2017 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Decembrie 3, 2017 Octavian Goga - Fără ţară Eu sunt un om fără de ţară,Un strop de foc purtat de vânt,Un rob răzleţ scăpat din fiară,Cel mai sărac de pe pământ.Eu sunt un mag de legea nouă,Un biet nebun, orbit de-o stea,Ce-am rătăcit să v-aduc vouăPoveştile din ţara mea.Eu sunt o lacrimă târzieDin plânsul unei mii de ani,Sunt visul care reînvieLa vetrele celor orfani.Sunt o mustrare călătoareDe pe tărâmuri fără glas,Şi dintr-o lume care moareSunt strigătul ce-a mai rămas.Eu sunt oftatul care plângeAcolo-n satul meu din deal,Sunt ţipătul muiat în sângeAl văduvelor din Ardeal.Sunt solul dragostei şi-al urii,Un visător de biruinţi,Ce port blesteme-n cerul gurii,Drept moştenire din părinţi.Eu m-am desprins dintre morminte,Din cripte umede şi reci,De unde-aducerile-aminteŢin straje unui gând de veci.Şi cu fiorul care poartăPe cei încrezători în fraţi,V-am plâns la fiecare poartăDurerea morţilor uitaţi.Azi simt cum noaptea se coboarăPe dimineaţa mea de ieri,Cum cântul meu se înfăşoarăÎn giulgiul veşnicei tăceri...Şi printre voi îmi duc povaraStropit de râs şi de noroi,Căci vai de cine-şi pierde ţaraCa să şi-o ceară de la voi..
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum