Sari la conținut

Chat la liber....

Vizitator ccfdtig

Postări Recomandate

Vizitator ccfdtig
Reputație: 0

Cinci persoane (Marian, Antonia, Cozonac, ccfdtig, craiovaucv) care urează "să mori frumos".

Ignoranță crasă, habar nu au că de comemorări nu se fac urări. Probabil sunt capabili să joace și să chiuie din toți rărunchii când duc mortul la groapă.

În ultimii ani unii dintre neștiutorii grabnici în răspândirea închipuirilor drept adevăruri au împrăștiat minciuna după care Adormirea Maicii Domnului ar fi „de întristare”, că este „moartea Fecioarei Maria”, deci nu se cuvine să fie primită cu bucurie și nici purtătorii numelui Maicii Domnului nu ar trebui să se bucure în această zi. Această gândire neocomunistă e cu totul străină României Străvechi și Legii Românești pe care totdeauna au ținut-o Străbunii, este cu totul străină Ortodoxiei și Învățăturii lui Hristos!

Căci pentru cei ce sunt Creștini – adică ucenicii lui Christos – viața este Hristos și moartea un câștig (Filipeni 1.21), căci mai bine este să plecăm din trup și să petrecem la Domnul (II Corinteni 5.8; Filipeni 1.23) decât să rămânem în această viață și lume plină de răutăți.

Link spre comentariu
Vizitator ccfdtig

Înmormântare distractivă.

Colericule...trebuie sa înțelegi acestea în context religios...moartea pentru cei drept credincioși este o înviere.

Dacă înviere nu e atunci nimic nu e...așa gândesc cei drept credincioși.

Așa că sărbătoare e cu bucurie, azi!

Repet...pentru cei drept credincioși.

Link spre comentariu
Vizitator ga971774

Înmormântare distractivă.

Decât să ți se pună lumânari pe la mănăstiri în zona ta și să ți se ureze neliniște și nefericire, mai bine o înmormântare distractivă :))))

• Like 1
Link spre comentariu
Vizitator cozonacq

Există un obicei în zona de munte din regiunea mea: dacă moare o fată tânără, ce nu a apucat să iasă la horă (undeva 15-18 ani), e îmbrăcată mireasă și se adună toți tinerii cu o formație și dansează dar fără strigături sau alte manifestări (se spune că dansează dansurile ce nu le-a putut ea dansa). Nu știu dacă a rămas tradiția dar în jurul anului 2000 încă se respecta.

Păi da...ce ai zis tu cam ține de obiceiuri.

Astăzi de regulă bătrânii mergeau la cimitir. Dimineața!

Dacă cumva aveau în familie un membru al cărui nume deriva de la Maria, seara se chefuiau. Și crede-mă că se făceau și urări. Știu eu sigur!!

Mai îmi place de tine că ești mereu foarte strict și sever dar nu ne certa și când avem chef de petreceri sau când facem urări.

Să zici mersi că nu am deschis topic cu tematica.

Oricum l-am fi deschis pe sectiunea necorespunzătoare, fără poze și fără nr de telefon în titlu.

Nici nu vreau să-mi închipui cum ai fi reacționat :laugh2

• Like 1
Link spre comentariu
Vizitator cozonacq

Maestre... Băutura ie bună, dar trebuie să te ții de ea!

Nu ie cazul tău, astea's de profesioniști :D

Tu începi să scrii baliverne :) 

Link spre comentariu
Vizitator ccfdtig

Maestre... Băutura ie bună, dar trebuie să te ții de ea!

Nu ie cazul tău, astea's de profesioniști :D

Tu începi să scrii baliverne :)

Exemplifica balivernele! :)
Link spre comentariu
Vizitator ccfdtig

Am observat... :)

Iarăși trebuie să mă iau de cineva acuma...

Nu-i frumos ce faci!! :laugh2

E! Trebuie sa scrii baliverne ca mine...

Sa vezi cum "câștigi" 100 elo dintr-o dată.:laugh2

Link spre comentariu
  • Oras:Timisoara
  • Oras:Timisoara

Colericule...trebuie sa înțelegi acestea în context religios...moartea pentru cei drept credincioși este o înviere.

Dacă înviere nu e atunci nimic nu e...așa gândesc cei drept credincioși.

Așa că sărbătoare e cu bucurie, azi!

Repet...pentru cei drept credincioși.

Corect e sarbatoare cu mare bucurie pentru toata faptura. Poate cea mai mare si mai iubita vazand numarul impresionant de Biserici cu acest hram foarte iubit in popor. Asa simt si eu personal, bucurie.

Maica Vietii s-a mutat la Viata care este Fiul ei si a umplut lumea de nadejdea ca moartea e trecere la viata , ca a fost nimicita cu adevarat prin moartea si  invierea Fiului si Dumnezeului ei.

Link spre comentariu
Vizitator ccfdtig

Corect e sarbatoare cu mare bucurie pentru toata faptura. Poate cea mai mare si mai iubita vazand numarul impresionant de Biserici cu acest hram foarte iubit in popor. Asa simt si eu personal, bucurie.

Maica Vietii s-a mutat la Viata care este Fiul ei si a umplut lumea de nadejdea ca moartea e trecere la viata , ca a fost nimicita cu adevarat prin moartea si invierea Fiului si Dumnezeului ei.

Așa e. Insa uneori iar mai apoi tot timpul, poate ar trebui sa ne gândim și la:

I Corinteni 6,9-10: „Nu ştiţi, oare, că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrînaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiţii, nici furii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.”

Insa, pentru a urma calea credinței, mai întâi trebuie curățire de patimi.

Degeaba le știm teoretic, degeaba dacă nu reușim a le pune practic în aplicare.

In ziua de azi...înțeleg că lupta e foarte puternica, omul zice, las' mă duc, mă spovedesc etc. Bune sunt acestea de-nceput...dar daca nu pui lacat definitiv...cam se-mplineste ce am postat mai sus.(vorbind strict în context religios)

Link spre comentariu
Vizitator cozonacq

Sincer, mi-a cam pierit cheful...

Bă bulache, nu mă interesează pe mine cheful tău, ajută-mă pe mine!

Am un chef... De zile (nopți :D) mari!! :) 

Link spre comentariu
Vizitator ccfdtig

Bă bulache, nu mă interesează pe mine cheful tău, ajută-mă pe mine!

Am un chef... De zile (nopți :D) mari!! :)

Caut-o pa Bety...îmi pare rău că nu i-am făcut o recenzie...

Blonda, ochi albastrii-verzi...1,80 m

150/250.(ON-NP)

Din păcate nu ii mai știu anunțul.

Îți trimit nr.tel.:)

Numa sa mai fie în Tm...

Link spre comentariu
Vizitator cozonacq

Mersi!

Sper să și dau de ea... Adică să răspundă. 

Că de găsit știu unde o găsesc :)

Nu înțeleg ce'i cu fătucile astea de la noi din oraș. După ce că nu (prea) lucrează nopțile, nici credit pe telefon nu au! :) 

Link spre comentariu
Vizitator ccfdtig

Mersi!

Sper să și dau de ea... Adică să răspundă.

Că de găsit știu unde o găsesc :)

Nu înțeleg ce'i cu fătucile astea de la noi din oraș. După ce că nu (prea) lucrează nopțile, nici credit pe telefon nu au! :)

E și sâmbătă...mai greu.

Bafta! :)

Link spre comentariu

Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...