Sari la conținut

Picatura de intelepciune

Vizitator ccfdtig

Postări Recomandate

• Oras:Pamant
Postat

Intentia de neclintit. He ! :)

Acest lucru il admiram cel mai mult la eroi. Prin acesti eroi, prin actiunile lor practice am observat obiective propuse si infaptuite pe termen lung. Potentialul acesta il are fiecare dintre noi. Lor li se mai spune campioni ai lobului frontal. Un maratonist de asemenea e un campion al lobului frontal. Cine a fost sportiv sau este stie ca nu picioarele, pancreasul ci creierul este cel ce-l face sa finalizeze cursa. Printre campioni ai lobului frontal enumerez: sfintii, campioni in diverse domenii.

Ex: William Walace, Martin Luther King, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Francisc din Assisi, Mahatma Gandhi, Regina Elisabeta I a Angliei...au urmarit un principiu de libertate, onoare sau dragoste si nu s-au abatut niciodata de la idealul lor. Nu au contat obstacolele care le-au stat in ca

Intentia de neclintit. He ! :)

Acest lucru il admiram cel mai mult la eroi. Prin acesti eroi, prin actiunile lor practice am observat obiective propuse si infaptuite pe termen lung. Potentialul acesta il are fiecare dintre noi. Lor li se mai spune campioni ai lobului frontal. Un maratonist de asemenea e un campion al lobului frontal. Cine a fost sportiv sau este stie ca nu picioarele, pancreasul ci creierul este cel ce-l face sa finalizeze cursa. Printre campioni ai lobului frontal enumerez: sfintii, campioni in diverse domenii.

Ex: William Walace, Martin Luther King, Sf. Ioan Gura de Aur, Sf. Francisc din Assisi, Mahatma Gandhi, Regina Elisabeta I a Angliei...au urmarit un principiu de libertate, onoare sau dragoste si nu s-au abatut niciodata de la idealul lor. Nu au contat obstacolele care le-au stat in cale... :)

Mai ales cand apare pragu psihologic si daca nu iti este disciplinat creierasu te opresti si nu continui.

Vizitator ccfdtig
Reputație: 0
Postat

Daniele neaparat dc vii vreodata in Tm, sa-mi scrii un mp. Mi-ar face o deosebita placere sa te cunosc. Dau eu licoarea, da cu masura, cat sa ne stimuleze discutia. :)

Vizitator ccfdtig
Postat

Imi era frig intr-o zi, la maini, atat de tare. Nu aveam buzunare unde sa le incalzesc. As fi dorit o pereche de manusi dar apoi nu le-am mai dorit. Am zarit un om fara maini.

Asa mi-a povestit un batran. :)

Vizitator ccfdtig
Postat

O sa va mai povestesc din povestile acestui batran. Ma intalneam cu el de vreo 2 ori pe saptamana. Nu-mi venea sa ma mai despart de el. :)

Postat

Daniele neaparat dc vii vreodata in Tm, sa-mi scrii un mp. Mi-ar face o deosebita placere sa te cunosc. Dau eu licoarea, da cu masura, cat sa ne stimuleze discutia. :)

la asta ma gandeam si eu azi cand am scris pe topicu lui karina
Vizitator ccfdtig
Postat

"Cine iubeste cu adevarat voieste pe altul ca existenta, ca fiinta de sine statatoare libera, ca pe un altul cu care sa comunice" :)

Postat

„Ia în considerare cât de greu este să te schimbi pe tine și vei înțelege ce șanse mici ai ca să-i schimbi pe ceilalți.” Jacob M. Braude

Vizitator akephalos2016
Postat

Prostia este într-adevăr fără margini. Uită-te la un îndrăgostit ce este în stare să facă și să îndure.

Vizitator ccfdtig
Postat

Prostia este într-adevăr fără margini. Uită-te la un îndrăgostit ce este în stare să facă și să îndure.

Depinde ake...

Indragostirea adevarata aduce pace si bucurie sau aduce un fel de nebunie a creierului si gelozie. Cea de-a doua e un fel de indragostire adolescentina. Dar cea sanatoasa e curata si daca nu e impartasita de celalalt, atunci celalalt de obicei profita. Tu atunci doar il lasi in libertatea aleasa de el tocmai din iubire. :)

Vizitator ccfdtig
Postat

A iubi, nu inseamna a fi prost. Omul iubeste iubirea din el si doar si-o manifesta, uneori. Alteori nu, alteori iubeste in tacere. Societatea de azi, formeaza conceptii gresite despre iubire si omul ajunge sa se vada prost sau oamenii il considera prost. Nu e adevarat. Omul iubitor, nu e prost. Nu are nimic a face iubirea cu prostia. Are a face cu partea virtuoasa din om si atat. Putini apreciaza pe cei ce iubesc, multi ii dezapreciaza si ii cred prosti.

Nu trebuie sa facem obsesii in iubire. Asta e altceva deja da nici asta nu-i prostie. E o manifestare a unei parti din creier prin anumite tipuri de celule. Aceste celule se pot redirectiona, pt a creea un echilibru.:)

Vizitator ccfdtig
Postat

"Esti destept, destept. Destept-dar nu esti chiar atat de destept." :)

Vizitator akephalos2016
Postat

Daca te uiti mult timp in abis, abisul se va uita la randul sau in tine!

Vizitator ccfdtig
Postat

" Cand inteleptul devine furios, intelepciunea e de prisos" :)

Vizitator ccfdtig
Postat

"Adevarata prietenie rezista timpului, distantei si tacerii" :)

Vizitator ccfdtig
Postat

" Urmatoarea etapa de evolutie, intelepciunea, implica sa devenim superiori la nivel subconstient, nobili si iubitori, iar lucrul acesta ni se va parea la fel de lesnicios si normal ca si spalatul pe dinti" :)

Vizitator ccfdtig
Postat

In life, just be yourself, but be good. :)

Vizitator tiru7
Postat

"When masturbation's lost its fun You're fucking lonely"

• Like 1
Postat

Pentru a nu fi singuri, vrem ca lumea să fie sinceră cu noi. Doar sinceritatea ne dă această certitudine că suntem înconjurați de prieteni, de oameni care ne iubesc, că nu suntem singuri. De aceea, în ceasurile de mare singurătate se fac cele mai multe confesiuni, se deschid sufletele, oamenii se caută unul pe altul: tocmai pentru a anula acel sentiment al izolării definitive. –Mircea Eliade

Postat
Hoţul şi înţeleptul Zen

Maestrul Zen Ryokan trăia în singurătate, într-o grotă aflată la poalele unui munte.

Un hoţ a venit într-o noapte cu gândul să îl jefuiască dar, odată intrat în grotă, şi-a dat seama că Ryokan nu avea nimic. În întreaga peşteră, nu era măcar un singur lucru pe care să îl poată fura!

Ryokan l-a surprins şi, văzându-i dezamăgirea, i-a spus: Probabil ai bătut drum lung până aici, în pustietăţile astea. Nu te pot lăsa să pleci cu mâinile goale. Îţi dăruiesc hainele mele!

Şi, dezbrăcându-se, i-a oferit omului veştmintele sale. În timp ce hoţul pleca, prea uimit ca să mai poată spune ceva, Ryokan se gândea, privind luna: Sărmanul om! Mi-ar plăcea să îi fi putut dărui ceva mai mult, cum ar fi luna asta frumoasă de pe cer. 

Postat

Lucrurile sunt aşa cum sunt. Privind noaptea către univers, nu facem vreo comparaţie între stele bune şi stele rele, nici între constelaţii corect sau greşit aranjate.

Vizitator ccfdtig
Postat

Multumesc Daniel 13 pentru povestea cu hotul si inteleptul. Aceasta poveste sub alte forme, se gaseste in Patericul Egiptean. In ziua de azi insa putini sunt cei ce simt si inteleg de ce inteleptul a procedat astfel. :) De fapt, multi nici nu cred in asa ceva. Sufletul acestor intelepti se afla deasupra nedreptatii, jignirii, hotiei, crimei etc.

Unii sunt numiti in Ortodoxie, "nebuni dupa Hristos"...acestia insa au mintea lui Hristos si fac lucruri neintelese de mintea omului necredincios.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...