justjack Reputație: 44 Postat Mai 28, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 28, 2013 http://www.gandul.info/magazin/raport-oms-romania-pe-primele-zece-locuri-din-europa-la-incidenta-infectiilor-cu-transmitere-sexuala-10906630
rodrigo Reputație: 640 Postat Mai 28, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 28, 2013 Nu, 2 milioane au hepatita B sau C. Din care 5,59% au hepatita B iar 4,56% au C. E evident ca 10% din populatie n-a primit transfuzii de sange, cum vor unii sa creada. Iar hepatitele nu vad sa fie bagate in studiul ala. Sifilisul, gonoreea, chlamidia şi tricomona sunt "maruntisuri" pe care doctorii nici macar nu se mai chinuie sa le identifice, dau antibiotice pe paine si se mira de ce apare se cronicizeaza sau apare Super Gonoreea. Cand am intrebat de ce nu se protejeaza unii decat partial, raspunsul cel mai frecvent a fost "de placere". Am observat ca "jucatorii" din domeniu nu tin cont de lucruri:1) in domeniu, incidenta e mai mare decat in "civilie". Care oricum e foarte mare.2) lucrurile astea nu le spune nici dracu, desi e posibil ca un numar mare de membri ai forumului sa fi avut un BTS la un moment dat, e evident ca nu a spus si nu va spune nimanui ever. Si asa raman toti cu impresia ca e un mediu "curat".3) lucratoarele din domeniu, probabil n-ar vrea sa afle vreodata ca au o boala incurabila. Pentru ca ar insemna sfarsitul carierei. Si oricum e incurabila. Deci testarile regulate inutile. Asta fiind si motivul numarul #1 pentru legalizarea meseriei si obligarea la analize regulate. Si daca vreuna afla, e evident ca nu o sa anunte public "stiti baieti, tocmai am aflat ca am o incurabila, succesuri ca ma apuc de croitorie pentru cat mi-a ramas de trait". Fiecare joaca pe pielea lui pana la urma. Pacat doar ca unii se mint pe ei si ii mint pe ceilalti pentru a se simti bine. Genul "prin oral sansele sunt mai mici, daca e sa mori, mori oricum", "stiu ca te-ai lasat, dar mai na o tigara, cateva tigari pe zi n-au ucis pe nimeni, oricum respiram un aer poluat", etc, in loc sa recunoasca "am o problema, nu mai am 18 ani, fumez ca un sarpe, lesin dupa 200 metri de alergare, cu cauciuc nu mi se scoala, deci ori risc ori stau acasa".
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum