Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Postat Iulie 29, 2013 Deschid acest topic,pentru ca sunt curioasa.Am observat ca incepem sa devenim femei-barbat si barbati feminini.Adica noi femeile vrem egalitate dar mi se pare ca incepem sa exageram,ne atribuim roluri si atitudini barbatesti si de multe ori uitam sa mai fim feminine.Din aceasta cauza devin barbatii unii mai feminine,altii mai putin atenti.In sensul ca mai uita sa ne ofere lucruri ce se ofera unei femei.Pe urma noi ne plangem ca n-avem barbati pe langa noi,ca nu suntem tratate cum se cuvine.Iar voi barbatii chiar va comportati uneori de parca am fi inferioare si de aici dorinta noastra de a dovedi ca nu suntem,de asta ne "imbarbatam" si mai pierdem din feminitate. Da,am generalizat aici,pentru ca a fost mai simplu ,dar stiu ca nu suntem toti-toate la fel.Deci va rog nu intelegeti gresit. Intrebarea ar fi:De ce nu putem fi diferiti si egali in acelasi timp?
maxxx80 Reputație: 233 Postat Iulie 29, 2013 Telefon: [email protected] Oras:departe de casa Telefon: [email protected] Oras:departe de casa Postat Iulie 29, 2013 cine a zis ca nu se poate. sunt multe femei care au functii importante in lumea asta . eu cred ca sa depasit de mult problema asta a diferentei dintre femei si barbati. ca mai sunt si exceptii este normal, deci sincer nu cred ca ar trebui sa te preocupe prea mult problema asta.
leonidas Reputație: 719 Postat Iulie 29, 2013 Oras:near Elm Street Oras:near Elm Street Postat Iulie 29, 2013 Deoarece depinde de caracterul si educatia fiecaruia, este de asemenea si o chestie de bun simt sa fii asa, adica diferit si egal, de exemplu mie nu imi este greu sa fiu diferit si egal in acelasi timp, dar unora le este foare greu asa ceva, ma refer aici la ambele tabere! Cam asta ar fi pe scurt explicatia mea, o seara frumoasa tuturor!
Vizitator Crazy Lara Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Postat Iulie 29, 2013 Maxx,nu sunt sigura ca m-ai inteles.Ma preocupa problema asta pentru ca vad peste tot in jurul meu,chiar si la mine,dar nu in sensul in care zici tu.Da sunt femei care ocupa functii importante,dar eu nu despre asta am vorbit.Eu am spus ca sunt femei puternice,pot sa faca aproape orice face un barbat,dar oare nu pierd din trasaturile feminine?Mai sunt la fel de iubitoare,tandre si mai ales mai au intr-adevar nevoie de un barbat in viata lor?In sensul ca pot sa faca aproape totul si fara un partener si atunci ce le mai poate oferi un barbat?Sau mi se pare doar mie ca ne "denaturam"?
cassy Reputație: 16361 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Postat Iulie 29, 2013 Uite Lara, eu am ajuns la concluzia, ca nu am nevoie de un barbat in viata mea... si am ajuns si la concluzia, ca nu doresc sa fiu fidela unui singur barbat, imi place sa imi schimb partenerii cum le place si barbatilor, si da, sexul poate fi doar sex fara sentimente, si e placut sa faci si asa.. exact cum fac baietii.. muuuulti dintre ei, majoritatea celor itnalniti in decursul vietii mele de pana acum.
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 @Lara, depinde ce inseamna pentru fiecare 'trasaturi feminine'. E tot o chestie de programare sociala si de roluri de gen. De ce sa nu fie femeile masculine si barbatii feminini, daca asa vor si simt? Si de ce sa nu existe si femei feminine si barbati masculini, dar nu pentru ca asa e impus social, ci pentru ca asa simt oamenii respectivi sa fie? Voi reveni cu un post ceva mai lung despre motivele pentru care cred eu ca omenirea are nevoie de feminism.
user cu coaie. Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Oras:ascuns, dupa Soare Oras:ascuns, dupa Soare Postat Iulie 29, 2013 Uite Lara, eu am ajuns la concluzia, ca nu am nevoie de un barbat in viata mea... si am ajuns si la concluzia, ca nu doresc sa fiu fidela unui singur barbat, imi place sa imi schimb partenerii cum le place si barbatilor, si da, sexul poate fi doar sex fara sentimente, si e placut sa faci si asa.. exact cum fac baietii.. muuuulti dintre ei, majoritatea celor itnalniti in decursul vietii mele de pana acum.Una dintre cele mai mari greseli ale unei femei, asta e, cum ca nu ar avea nevoie de un barbat...La fel de mare e greseala unui barbat care crede ca nu are nevoie de o femeie. Cassy, e ok si misto sexul fara sentimente, dar la plecarea fiecarui partener din patul tau, sa ii intrebi unde se duc... Chiar daca e o negare sau o tactica din partea lor sa zica ca ''nu e bine acasa'', ei bine acolo se intorc de fiecare data.Personal, nu-mi place si nici nu am avut vreun sef vreodata, dar cand mi-am ales femeia care sa-mi fie alaturi pt tot restul vietii, am facut-o mai puternica si in familie i-am dat niste puteri mai mari decat ale mele. E mai rationala si toaca mai marunt decat mine pe oricine.
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 @ coaie (lol pot sa-ti zic asa fara sa te jignesc?) eu am inteles din postul lui Cassy ca ea nu are nevoie de un barbat clasic. Clasic in societatea patriarhala in care traim. Obisnuit, daca vrei. Nu stiu daca folosesc cele mai bune cuvinte ca sa nu se interpreteze aiurea. Cine stie cand ii apare in viata unul care sa nu vrea sa-i fie sef ci partener si prieten, care sa nu aiba pretentia de a-i fi fidela sexual si cu care sa se potriveasca si sa se inteleaga. Never say never. PS: pregatesc postul lung, o sa va plictisesc.
user cu coaie. Reputație: 0 Postat Iulie 29, 2013 Oras:ascuns, dupa Soare Oras:ascuns, dupa Soare Postat Iulie 29, 2013 @Sophie (ai mila de coaiele mele ) , in ultima vreme am vazut si auzit replica asta la multe femei...Stiu femei bune care au ramas singure pe acelasi principiu. Inutil sa iti spun ca au regretat pasul asta (gresit ) . Dar fiecare face cum vrea/simte. Eu doar imi spuneam parerea.Nu toti barbatii sunt tauri comunali si porci. Mai sunt si boi tocmai buni de pusi la jug. Sau cai de cursa lunga. Oricine are de unde alege.
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 I agree. Asta spun si eu, ca exista barbati misto pentru toate gusturile. Daca eu am gasit, oricine poate, ca eu nu-s chiar usor de suportat
sharkattack Reputație: 1171 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Eu sunt surprins cat de mult impact negativ poate sa aiba feminismul extrem asupra altor femei.Feministele le considra femei "inferioare" pe cele ce aleg sa fie altfel decat ele. Acesta sa fie raspunsul? Doar pentru ca nu ar fi corect sa ne conformam toti la modul de gandire al barbatului, asta nu inseamna ca putem crea alt mod de a oprima celelalte fete ce se deosebesc de feministe. Am citit recent ceva din "noul feminism" care eleveaza femeia tocmai pentru ca este femeia. Femeia si barbatul sunt egali, dar diferiti. Aici sare lumea in sus. Dar de ce? Doar pentru ca esti parinte si ai o fetita si un baietel nu inseamna ca ii iubesti in mod diferit. Am un mare respect pentru domnisoare si le ador cand au si momente de feminitate si ma lasa sa ma simt barbat. Cand ma lasa sa le surprind cu ceva frumos, cand le iau in brate pe sus si le aud cum rad sau se prefac speriate.
sharkattack Reputație: 1171 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 @Sophie (ai mila de coaiele mele ) , in ultima vreme am vazut si auzit replica asta la multe femei...Stiu femei bune care au ramas singure pe acelasi principiu. Inutil sa iti spun ca au regretat pasul asta (gresit ) . Dar fiecare face cum vrea/simte. Eu doar imi spuneam parerea.Nu toti barbatii sunt tauri comunali si porci. Mai sunt si boi tocmai buni de pusi la jug. Sau cai de cursa lunga. Oricine are de unde alege. Acum depinde de femeie sa aleaga bine.Acum sper sa nu ma urasca prea multa lume, dar daca te alearga sotul prin curte cu o drujba (si tie nu iti place) ar trebui sa investigam putin, sa vedem daca nu cumva ai avut de ales. Poate ai ales gresit. Poate ar trebui sa pleci. Daca barbatul e bou, ar trebui sa pleci. Asa nu s-ar mai perpetua vorba aia "good boys finish last".
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Eu sunt feminista si nu consider pe nimeni inferior, nici alte femei, nici barbati, nici pe nimeni. Consider ca gandesc gresit si ca eu am dreptate, dar asta nu-i face inferiori, e normal ca oameni diversi sa aiba opinii diverse. Ai de ales si daca te alearga cu drujba, poti alege sa suni la politie, sa dai divort si sa-ti vezi de viata. Problema apare iarasi din cauza societatii patriarhale in care traim, o femeie care face asta va fi intrebata ce-a facut ca l-a enervat si de multe ori va fi invinovatita. Victima nu este niciodata de vina, chiar daca e femeie. Apoi, o femeie singura divortata ... stiti si voi ca are o viata mai grea. Daca mai este si saraca si are si copii, dumnezeu cu mila. Lucruri care se intampla din cauza patriarhatului.
cassy Reputație: 16361 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Postat Iulie 29, 2013 Insa o intrebare importanta: mai poti s-ti permiti sa fii femeie in ziua de azi, femeie in sensul de acum 50 de ani?Eu as spune NU, daca de exemplu alegi sa fii doar mamica si gospodina te expui la saracie extrema la batranete, munca clasica de femeie nu este privit ca munca, ci ca parazitarea societatii. deci insasi preceptia societatii asupra femeilor, si rolului traditional a femeii s-a schimbat radical.Femeia iubitoare , increzatoare in partenerul, pe care-l are in acel moment, femeia , care se daruieste total unui barbat... nu mai este apreciat de ei, dimpotriva, e privita fraiera si naiva,
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Cassy, sunt sigura ca exista si barbati carora le-ar face placere sa-si asume rolul de capul casei ca acum 50 de ani si femei care isi doresc sa traiasca cu ei. Lumea asta e foarte mare si poti intalni chiar orice. Ideea este sa nu fie un rol impus social ci unul acceptat de ambii. Nu mi s-ar parea fraiera si naiva ci chiar o tipa feminista, care isi alege drumul indiferent de norme - nu ca aia ar fi definitia feminismului, sa nu o ganditi asa. Nu stiu daca are definitie si nu m-a interesat sa ma informez.
sharkattack Reputație: 1171 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Sophie, cred ca frica de stigmatizare ar trebui sa fie net inferioara fricii de a fi alergat cu o drujba.Eu fac parte dintr-o familie divortata. O sprijin pe mama prin toate mijloacele si am suferit mult cand am inteles cat s-a straduit sa pastreze aparantele pentru mine. De obicei a fi cu un barbat care nu te iubeste iti aduce mai multa paguba. Am auzit de cazuri in care ala bea toti bani. Cred ca fara el ar fi mai bine. Pe de alta parte, mereu sunt solutii. Curaj si rezistenta. Cateodata situatiile extreme te fac mai bun, iti ofera puterea sa rezisti si sa te adaptezi. Sunt mecanisme care te apara, dar nimeni nu iti poate da totul. Inveti, muncesti, te descurci, avansezi, decazi, te ridici iar. Societatea romana nu este una corecta sau meritocratica, dar nici celelalte. Trebuie sa lupti. Nu este asa pentru ca e o societate patriarhala. Este asa..pentru ca este o societate capitalista. Nu am zis ca o sa fie usor. Totul e dificil, dar asta nu inseamna ca e vina societatii patriarhale sau ca nu ar trebui sa ne aventuram.Tu esti simpatica si zici ca ei "gandesc gresit", dar nu cred ca e ok asa. Lumea mereu te judeca. Orice ai face. Important e sa ai inteligenta sa iti dai seama ca tot ce faci trebuie facut pentru binele tau si al celor dragi tie. Ce imi pasa mie ce zice cutare? Eu traiesc cum traiesc. Daca il multumesc pe el, ce rezolv? Ar trebui investit mult in "nasterea' unei astfel de constiinte nationale. My 2 cents
sharkattack Reputație: 1171 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 De acord. O tipa care ar fi doar casnica si ar avea grija de familie merita la fel de mult respect. A creste o familie e o sarcina extrem de dificila. iar barbatii care gandesc asa urat, ar trebui cumva eliminati. daca toate fetele s-ar decide sa nu "il schimbe' si s-ar decide ca "asta e el, nu am ce sa ii fac sa il schimb" si nu s-ar combina cu toti astia cu gandirea asta, cred ca ar suferi mai putina lume.
cassy Reputație: 16361 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Postat Iulie 29, 2013 Nu mi s-ar parea fraiera si naiva ci chiar o tipa feminista, care isi alege drumul indiferent de norme - nu ca aia ar fi definitia feminismului, sa nu o ganditi asa. Nu stiu daca are definitie si nu m-a interesat sa ma informez. pe topic totusi nu neaparat feminismul este tema, mai mult feminitatea... si o parte importanta a femeii este rolul de a fi mama si capul fmiliei.. puteti sa ma contraziceti baieti, dar de cele mai multe ori femeia e creierul, care organizeaza familia.
sharkattack Reputație: 1171 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 pe topic totusi vorbim de feminitate, nu de feminism, si o parte importanta a femeii este rolul de a fi mama si capul fmiliei.. puteti sa ma contraziceti baieti, dar de cele mai multe ori femeia e creierul, care organizeaza familia.Eu nu pot sa contrazic asta. Este o realitate foarte veche.
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Da, cred ca am gresit cuvantul acolo. O tipa curajoasa. Cred ca si femeile si barbatii pot fi capul unei familii dar mai cred ca ei ar trebui sa aleaga asta, cine e 'capul' si nu societatea in locul lor.
sharkattack Reputație: 1171 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Intrebarea ar fi:De ce nu putem fi diferiti si egali in acelasi timp?Eu cred foarte puternic ca suntem egali si diferiti. Daca nu reusim sa impacam astea doua paradigme...nu cred ca e rost de fericire.
cassy Reputație: 16361 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Postat Iulie 29, 2013 Da, cred ca am gresit cuvantul acolo. O tipa curajoasa. Cred ca si femeile si barbatii pot fi capul unei familii dar mai cred ca ei ar trebui sa aleaga asta, cine e 'capul' si nu societatea in locul lor.Eheee, Sophie, o sa vezi cata capacitate orgnizatorica se necesita cand ai o familie cu copii cu tot Ce-i drept si unii barbati se descurca cu ata de minune, si unele femei deloc, dar in general femeile fac fata la sarcina asta cu brio
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Pentru ca asa suntem educati de mici, nu pentru ca n-am putea, nu pentru ca avem altceva intre picioare. Nu zic ca rolurile traditionale sunt rele, spun ca ele nu se potrivesc pentru toata lumea si ca daca exista un barbat care vrea sa stea acasa sa creasca copii ar trebui sa fie la fel de social acceptabil sa o faca ca si o femeie.
sophie Reputație: 97 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Iulie 29, 2013 Nu mai fac postul ala lung. Va las cu linkul de mai jos: http://whoneedsfeminism.tumblr.com/ xo
cassy Reputație: 16361 Postat Iulie 29, 2013 Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Oras:Sfantu Gheorghe (CV) Postat Iulie 29, 2013 Aici te contrazic, femeile sunt mai cpabile sa creasca copii doar pentru simplul fapt, ca ne folosim preponderent partea stanga a creierului, responsabil pentru spiritul de empatie, pentru sentimente, etc, iar barbatii se pricep mai bine la lucruri practice pentru ca la ei e mai activa parte dreapta a creierului... e asa de simplu, chiar anatomia ne predefineste, sa fim mai priceputi la lucruri diferite in functie de sex. De asta ne completam.
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum