patrick82 Reputație: 1773 Postat Ianuarie 31, 2014 Oras:Constanta Oras:Constanta Postat Ianuarie 31, 2014 Sau sa aducem in joc a doua suzeta, prima abandonand-o in palatul moale al vraciului.Ananda, cum sa scrii cu o asa nonsalanta grozaviile alea?
marian175 Reputație: 912 Postat Ianuarie 31, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Ianuarie 31, 2014 Capitane ! coniac inainte si dupa , e un fel de sandwich nu ?
cpt.picard Reputație: 777 Postat Ianuarie 31, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Ianuarie 31, 2014 Da' sti ce bun e! Doaaaamne...
marian175 Reputație: 912 Postat Ianuarie 31, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Ianuarie 31, 2014 Mie-mi zici ................ , la mijloc merge in loc de tochitura , slanina sau jumari
-Marius- Reputație: 1430 Postat Ianuarie 31, 2014 Oras:Milky Way Galaxy-Solar System-Earth-Europe Oras:Milky Way Galaxy-Solar System-Earth-Europe Postat Ianuarie 31, 2014 That will put hair on your balls ... http://cdn29.elitedaily.com/wp-content/uploads/2014/01/tumblr_mori3oeUNF1swuo28o1_500.gif 1
diaconescum Reputație: 394 Postat Ianuarie 31, 2014 Oras:none Oras:none Postat Ianuarie 31, 2014 Nici alcoolul nu e prea bun in cantitati mari... e bine sa bei moderat daca se poate Cu toate ca toti stim ca e nociv nu mereu ne abtinem !
omu negru Reputație: 99 Postat Ianuarie 31, 2014 Telefon: [email protected] Oras:Everywhere Telefon: [email protected] Oras:Everywhere Postat Ianuarie 31, 2014 Nici alcoolul nu e prea bun in cantitati mari... e bine sa bei moderat daca se poate Cu toate ca toti stim ca e nociv nu mereu ne abtinem ! Pai ce Diaconescumule , avem si momente cand ne abtinem ?! ... )
diaconescum Reputație: 394 Postat Ianuarie 31, 2014 Oras:none Oras:none Postat Ianuarie 31, 2014 Pai ce Diaconescumule , avem si momente cand ne abtinem ?! ... )Avem, nu multe dar avem.http://static3.businessinsider.com/image/505bc9e2ecad04ea2f00000b-480/drink-binge-alcohol.jpghttp://wp.streetwise.co/wp-content/uploads/2013/02/Still-drinking-hangover-300x274.jpg
yka Reputație: 9109 Postat Februarie 1, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 1, 2014 Nici alcoolul nu e prea bun in cantitati mari... e bine sa bei moderat daca se poate Cu toate ca toti stim ca e nociv nu mereu ne abtinem ! imparti cu mine,moderat,si rosu sa fie,apoi nu stiu daca ne abtinem de la alte.. :laugh2
dem radulescu Reputație: 184 Postat Februarie 1, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 1, 2014 Ika Iubita,acum ca te-ai retras ne innebunesti???:))din nou??:)ahhh...esti cruda!!Da...o butelie de Nero D'Avola,capsuni si desertul:tu:))
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 1, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 1, 2014 imparti cu mine,moderat,si rosu sa fie,apoi nu stiu daca ne abtinem de la alte.. :laugh2 Pai daca tot te-ai retras, ne abtinem, ne abtinem, cum sa nu doar suntem oameni in toata firea.Eu m-am lasat de bautra tu te-ai lasat de escorting .Inversam rolurile si vedem ce iese, fac eu pe escorta si tu pe clienta mamaaaaaaaaaaaaaaPPS: asta inseamna ca trebuie sa iti cumperi singura bautura, si pe mine sa ma platesti n-am tarif mare ca sunt nou http://images.sodahead.com/polls/002367755/4638946669_Spin_arrows_xlarge.gifhttp://images.sodahead.com/polls/002535673/295255307_logo_swap_xlarge.jpeg
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 2, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 2, 2014 Am deviat de la subiectul topicului. Trebuie adusa in discutie si HRANA VIE !octorul elvetian Paul Kutschoff, a fost primul care a demonstrat, in anul 1930, ca organismul uman are nevoie de MINIMUM 50% hrana vie intr-o zi,pentru ca sa functioneze optim.http://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/livingfood01.jpgPe de alta parte insa, daca mai mult 50% din alimente dintr-o zi NU sunt vii(crude), sistemul imunitar trateaza surplusul de alimente ca pe niste corpuri straine, astfel ca sistemul imunitar lupta cu surplusul de “hrana moarta” ca si cum ar lupta cu un corp strain care ti-a invadat organismul. Ce este hrana vie?Hrana vie = mancare care contine ENZIME.TOATE organismele vii contin enzime. Unde nu exista enzime, nu exista viata.Enzimele se distrug in totalitate cand un aliment este gatit termic(fiert,prajit,copt etc), motiv pentru care mancarea gatita este de fapt mancare moarta – indiferent ca vorbim de alimente vegetale sau animale. Ce sunt enzimele ?Fiziologic vorbind, enzimele sunt niste proteine active care pun in miscare toate procesele biochimice care au loc intr-un organism viu – fie el om, animal sau bacterie.Toate procesele din organism, inclusiv cele care ne ajută să vedem, să gândim, sa digeram hrana, să respirăm, se produc în cazul unei persoane sănătoase la viteze impresionante, iar acest lucru se datorează enzimelor.Mai sunt numite “catalizatorii vietii”, dar mai bine spus, ele sunt insăsi viata. Noi oamenii avem 2 categorii de enzime:Enzime metabolicesi enzime digestive. I. Enzimele metaboliceSunt enzimele din interiorul celulelor.Sunt numite si “scanteia vietii” deoarece niciuna din miliardele de celule n-ar functiona fara ele.Ca sa-ti faci cat de cat o idee: exista aproximativ 1300 de enzime diferite in FIECARE CELULA iar unele dintre ele isi indeplinesc sarcinile de 5 milioane de ori pe minut. Cred ca poti sa realizezi ca fiecare celula din corpul tau este o adevarata centrala atomica in care se petrec cateva zeci de mii de reactii pe secunda. Partea proasta este ca…Cu cat inaintezi in varsta numarul enzimelor scade,iar enzimele metabolice NU POT FI SUPLIMENTATE cu enzime din exterior: nici cu alimente nici cu suplimente.TOTUSI un stil de viata sanatos(dieta, exercitii, obiceiuri sanatoase) prelungeste viata enzimelor si mentine echilibrul enzimatic pana la o varsta inaintata.Enzimele metabolice au nevoie de vitamine si minerale, in special de zinc si magneziu, pentru a functiona optim, de aceea, pentru a mentine un echilibru enzimatic in organism, este foarte important sa NU existe carente de vitamine si minerale in organism.De asemenea ar fi foarte bine sa renunti la obiceiurile nesanatoase de tipul: alcool, fumat, sedentarism, alimente procesate…lucruri care sunt otrava curata pentru toate tipurile de enzime. II. Enzimele digestiveEnzimele digestive sunt elementele-cheie in:* Digerarea alimentelor* Absorbtia nutrientilor din alimente* Eliminarea reziduurilor nefolositoare din organismMajoritatea enzimelor digestive sunt secretate de pancreas, dar si ficatul, vezica biliară, intestinul subţire, stomacul şi colonul sunt organe care au la baza functionarii lor enzimele.Principalele categorii de enzime digestive sunt:* Amilazele - care descompun carbohidratii complecsi in zaharuri simple.* Proteazele – care sunt responsabile pentru descompunerea proteinelor* Lipazele - care descompun grasimile.Dupa cum vezi, pentru fiecare tip de aliment exista o anumita enzima care sa-l descompuna pana la stadiul in care sa poate fi absorbit de catre organism.Asadar nu putem vorbi de digestie in absenta enzimelor.Desi sunt atat de importante pentru organismul uman, ele nu tin pentru totdeauna . “Enzimele se consuma“Odata cu inaintarea in varsta enzimele digestive se imputineaza.Nu numai ca se imputineaza, dar le si scade eficienta – cu fiecare an cu care inaintezi in varsta.Studiile arata ca un om de 70 de ani are de 30 de ori mai putine enzime digestive decat un om de 30 de ani.De aceea, odata cu imbatranirea digestia devine din ce in ce mai lenta si mai greoaie, astfel ca organismului ii va fi din ce in ce mai greu sa absoarba si sa valorifice nutrientii din alimente.Acest lucru face ca oamenii in varsta sa se confrunte din ce in ce mai des cu probleme ale aparatului digestiv(balonari, indigestii, ulceratii etc) – si de aici cu multe alte afectiuni( din moment ce toate organele noastre sunt interconectate si interdependente).Partea buna despre enzimele digestive este ca: POT FI SUPLIMENTATE CU ENZIME DIN ALIMENTELE CRUDEAlimentele CRUDE contin ENZIME ALIMENTARE care suplimenteaza enzimele digestive, si in acelasi timp le usureaza munca.De exemplu: cand mananci un mar, el se digera aproape singur, deoarece are in el o parte din enzimele necesare pentru digestia lui, astfel ca organismul tau va face o economie de enzime. Mai multe decat atat, corpul tau va digera COMPLET acel aliment, deoarece enzimele din alimentele vii conlucreaza excelent cu enzimele din organismul tau, pentru a digera acel mar.Pe de alta parte, daca mananci o mancare gatita termic(fie carne sau legume), iti vei forta corpul sa epuizeze o cantitate foarte mare de enzime pentru a reusi sa digere hrana.De asemenea corpului ii este mult mai greu sa digere COMPLET alimentele moarte, si dupa cum probabil stii, un aliment incomplet digerat poate face mari pagube in intestine(in prima faza) – si apoi in tot organismul.(de aceea trebuie sa tii cont si de “Cum combini alimente la o masa?”)Asa cum am mai spus, enzimele devin din ce in ce mai putine odata cu inaintarea in varsta, si de aceea ar fi foarte bine(pentru tine) sa ai grija de ele.Cu cat consumi mai multe alimente crude(vii), cu atat mai mult iti vei pastra echilibrul enzimatic, si cu cat mai multa mancare gatita vei consuma cu atat mai repede vei ajunge la dezechilibru enzimatic.Probabil cunosti oameni care, de la o varsta oarecare, au devenit alergici la diferite alimente, avand intolerante alimentare.Intoleranta la lapte, intoleranta la gluten sau orice alta intoleranta – arata faptul ca organismul tau nu mai produce enzimele necesare pentru a descompune si digera acel aliment.Cand un aliment nu este digerat, el devine toxic pentru organism, deoarece intra in putrefactie in intestinul gros si duce in prima faza la reactii alergice, dupa care la boli cronice.Mai mult decat atat, atunci cand peste 50% din mancarea dintr-o zi NU ESTE CRUDA(ci gatita), creste foarte mult cantitatea de leucocite din organism , ceea ce arata ca sistemul imunitar se comporta ca si cum organismul ar fi invadat de un corp strain.Asadar este esential pentru un organism sanatos sa-si pastreze echilibrul enzimatic pentru a nu se imbolnavi. In ce alimente se gasesc enzimele ?In TOATE alimente vii.1. In fructele si legumele crude.2. In laptele proaspat – nefiert, nepasteurizat3. In cerealele si semintele germinate.4. Multe alte alimente vii: oua crude, miere de albine proaspata.5. In suplimente nutritive cu enzime. Asadar sa le luam pe fiecare in parte: 1. Fructele si legumele crudehttp://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/vegetable-juicing.gifToate fructele si legumele crude si proaspete contin ENZIME. Cu cat sunt mai proaspete cu atat continutul lor de enzime este mai mare.De exemplu: un mar care tocmai l-ai cules din pom, are mai multe enzime fata de unul pe care l-ai cules ieri sau alaltaieri.De aceea este bine sa alegi merele din gradina sau cele din piata, decat cele din supermarket – aduse de la mii de km departare.Ceea ce probabil nu stiai despre cele din supermarket, e ca majoritatea alimentelor(ca sa nu zic toate) alimentelor aduse “din afara”(din import) NU CONTIN DELOC ENZIME, desi par alimente vii si crude.Asadar, un fruct crud din supermarket care este aparent viu, poate fi un aliment mort – fara urma de viata in el. Ce omoara enzimele din fructe si legume ? A. Radiatiile GAMA.Motivul pentru ar fi bine NU cumperi alimente “crude” aduse in alte tariMajoritatea(ca sa nu zic toate) fructelor si legumelor aduse din alte tari (din import) sunt MOARTE, deoarece ele sunt iradiate cu RADIATII GAMA.Daca cumva crezi ca mananci alimente vii cand iti cumperi vegetale din import de la supermarket, iti aduc la cunostinta faptul ca majoritatea din ele au fost iradiate si nu mai au in ele nici urma de VIATA. Mai degraba as spune ca mananci o conserva decat un aliment crud.Iradierea fructelor si legumelor se foloseste pentru a le conserva pentru o perioada cat mai lunga de timp – motiv pentru care alimentele vegetale din supermarket isi pastreaza aspectul “impecabil” 3-4 luni de zile. Partea si mai proasta este ca…Aceste alimente, nu numai ca NU iti dau nicio enzima, dar sunt si foarte daunatoare pentru organism, deoarece aceste radiatii modifica structura ADN-ului acelui aliment – ii afacteaza direct informatia genetica.Izotoptul radioactiv folosit in procesul de iradiere este: cobalt-60 - care s-a demonstrat ca are potential CANCERICEN si imbolnaveste in special ficatul, rinichii si oasele.Asadar, sa cumperi alimente aduse “din afara”(din import) este o alegere extrem proasta in ceea ce priveste sanatatea.Desi vorbim aici de alimente din import, nu este exclus ca si printre alimentele “de la noi” sa existe alimente iradiate…insa probabilitatea este mult mai mica. B. PesticidelePesticidele sunt substante care au rolul de a proteja planata de daunatori(insecte, bacterii etc), insa in esenta ele sunt niste otravuri. Pe de-o parte omoara gandacii si insectele, pe de alta parte strica echilibrul enzimatic al plantei repective. Si mai mu.t decat atat, pesticidele sunt otravuri si pentru organismul uman.Daca de alimentele iradiate este greu sa te feresti, de cele cu pesticide este si mai greu, deoarece se gasesc atat la plante cat si animale. Noi mancam vegetalele stropite cu tot felul de pesticide, dar cu aceleasi plante hranim si animalele. Astfel avem si carnea animalelor intoxicata cu pesticide, nu doar plantele.Ideea este ca in vremurile pe care le traim NU prea mai avem cum sa ne ferim, dar putem sa alegem dintre alimentele nesanatoase, pe cele mai putin nesanatoase.Nu intru foarte mult in detalii, insa iti dau rezultatele unor studii pe pesticide doar ca sa-ti faci cat de cat o idee:* In primul rand, majoritatea pesticidelor provoaca cancer(printre multe altele).* Atrazina (o pesticida folosita in culturile de porumb) – s-a demonstrat ca daca este consumata de femeile insarcinate, modifica gena responsabila pentru greutatea fetului, astfel incat copilul va fi predispus la obesitate inca dinainte sa se nasca. Mai mult decat atat, un alt studiu a demonstrat ca, din cauza alimentelor pline de pesticide pe care noi oamenii le consumam, laptele mamar este de 4-5 ori mai infestat cu pesticide decat laptele de vaca.* Pesticidele au efect CUMULATIV. Se acumueaza in organism cu fiecare aliment infestat pe care-l consumam, si cu cat se aduna mai multe cu atat mai mult rau iti fac.Acum ca ti-ai facut cat de cat o idee despre pericolele din alimentele “crude”…sa vedem ce solutii avem. Cum sa te feresti?http://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/vindecator-legume-si-fructe-din-piara-tarani.jpgA. In cazul alimentelor iradiate SOLUTIA este foarte simpla si la indemana oricui:Alege intotdeauna alimentele romanesti in locul celor aduse “din afara” !!!Cumpara-ti mancarea de la ţăranul din piata care a crescut si-a crescut plantele cum a stiut el mai bine, si a facut-o din pasiune pentru agricultura, nu dorinta de a face industrie si a se imbogati peste noapte! Mi se pare absud faptul ca oamenii care merg vara sa cumpere alimentele din super-market alimente aduse de la mii de km departare, cand au in piata produsele noastre crescute pe pamant romanesc – care n-au avut nicodata de-a face cu radiatii gama sau cu pesticide toxice.Chiar e absurd, deoarece alimentele de la tarani, nu doar ca sunt multmai sanatoase, dar sunt si mai iefitne decat cele din magazin.E de-a drepul trist sa vezi o bătranica care vinde merele romanesti100% BIO, nestropide si neiradiate – pe care numai ea stie saraca cum le-a cules la 80 de ani – la pretul de1 RON kilogramulsi nici acest pret nu se inghesuie foarte multi. Asadar… De ce sa alegi merele cu 5 RON/kg din magazin, aduse de la mii de km departare, iradiate si stropite cu substante toxice, cand ai mere sanatoase in propria ta tara? De ce sa le cumperi de la straini, cand ale noastre sunt mai si mai ieftine simai sanatoase ?In concluzie: fructele si legumele cumparate de la piata sunt vii(cu enzime), in timp ce alimentele din import(majoritatea) sunt MOARTE – deoarece au fost iradiate cu radiatii GAMA(cu foarte mici exceptii). B. In cazul pesticidelor exista o o metoda foarte simpla de “curatare” a alimentelor – si anume: SPALAREA.Este demonstrat ca prin simpla spalare cu apa a fructelor si a legumelor, eliminam peste 80% din pesticidele provenite din stropirea lor cu diferite substante chimice.Asadar, ce trebuie sa retii este ca: nu se consuma sub nicio forma fructele sau legumele nespalate.C:Cea mai buna solutie,sa-ti cumperi o bucata de pamant si sa-ti dezvolti o pasiune pentru agricultura. Sa-ti cresti propriile fructe si legume in modul cel mai sanatos in care se poate. Mai mult decat atat, acestea este afacerea viitorului in Romania, deoarece in toata Europa alimentele BIO sunt cu cel putin 50% mai scumpe decat cele “normale” – adica exact opusul a ceea ce se intampla in Romania.Un alt aliment bogat in enzime este:http://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/7103138.jpg 2. Laptele proaspatLaptele este un aliment minunat pentru sanatate, atat timp cat contine ENZIME. Laptele “crud” (nefiert/nepasteurizat) contine o peste 60 de tipuri de enzime (asadar este un aliment cu adevarat viu VIU).Aceaste enzime fac din lapte un aliment sanatos si vindecator, motiv pentru care este considerat de catre unii terapeuti o arma puternica in lupta cu bolile.Asadar nu laptele in sine, ci enzimele pe care le contine sunt cu adavarat importante pentru sanatate.Pe de alta parte, despre laptele pasteurizat (de pe rafuturile magazinelor) nu se poate spune acelasi lucru.In primul rand laptele pasteurizat este un aliment mort, doarece au murit TOATE enzimele din el.In al doilea rand: prin pasteurizare laptele se dezechilibreaza la nivel de nutrienti:- pierde 70% din vitaminele A, D si E.- pierde 50% din vitamina C- Vitaminele B6 si B12 se distrug complet.-Iar mineralele care raman isi pierd intre 60 si 80% din biodisponibilitate( adica nu mai pot fi utilizate de corpul tau)- Enzimele din el aveau exact rolul acesta – sa ajute corpul tau sa se foloseasca de nutrientii din lapte. Cum ele nu mai sunt, laptele nu mai poate fi valorificat de corp. Adica o sa ti se intample sa mananci zilnic lapte si totusi sa ai lipsa de calciu – cum li se intampla la o gramada de oameni.Cum organismul tau face risipa de enzime pentru a incerca sa valorifice nutrientii din laptele fara enzime, mai devreme sau mai tarziu te vei trezi cu alergie la lapte( sau intoleranta la lactoza).Cand ai intoleranta la lactoza, nu inseamna decat ca organismul tau nu mai are enzimele responsabile pentru digerarea laptelui. Iar un consum frecvent de lapte pasteurizat, creste sansele sansele dezoltarii unei intolerante la lactoza.Cat despre laptele fiert… el nu pierde atat de multi nutrienti ca laptele pasteurizat, dar pierde si el TOATE enzimele, si devine un aliment mort. Solutii pentru lapte?Si la acest capitol, Romania este inca o tara privilegiata, chiar daca majoritatea oamenilor nu constientizeaza asta. Vreau sa spun ca si la capitolul lapte stam cu fundul pe sacul cu aur fara sa ne dam seama.Suntem una din putinele tari din Europa unde se mai poate cumpara lapte proaspat(crud) si nepasteurizat. Exista o multime de tarani care vin la piata sa vanda lapte proaspat cu ENZIME de la vaca lor crescuta 100% natural – fara hormoni si fara antibiotice.In timp ce in alte tari oamenii NU au posibilitatea sa consume lapte “crud”, noi romanii mergem si cumparam laptele de la magazin si il facem pe taranul nostru roman, sa nu-si mai permita sa creasca o vaca, deoarece nu-i cumpara nimeni laptele.Desi laptele de la tarani este VIU(are enzime), VINDECATOR si mai IEFTIN decat cel din magazin, oamenii aleg in mod INEXPLICABIL laptele pasteurizat din magazin care nu are nici urma de viata in el.SOLUTIA este aceeasi ca la fructe si legume:Alege INTOTDEUNA laptele “crud” de la tarani - deoarece este singurul lapte care contine acele ENZIME vindecatoare pentru organismul uman.*Sau si mai bine (pentru sanatatea ta) ai putea sa-ti cresti propria vaca, de la care sa poti bea lapte proaspat, viu si 100% natural in fiecare dimineata. 2.1 Lactatele fermentate(iaurtul)http://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/feb-16-pics-350-500x375.jpgIaurtul este de fapt un lapte care a fermentat sub actiunea anumitor culturi de bacterii( benefice pentru sanatea omului) – se mai numesc PROBIOTICE ( “pro”= pentru, “bios”=viata - opusul antibioticelor) .Acele bacterii se dezvolta de la sine in laptele viu, care contine enzime. Un lapte preparat termic(fara enzime) se transforma in iaurt DOAR daca i se adauga acele bacterii (Lactobacillus bulgaricus si Streptococus termophilus) - adica i se adauga o lingura de iaurt. Dupa cum vezi, bacteriile probiotice pot transforma laptele “mort”(fara enzime) in iaurt viu(cu enzime).Beneficiile iaurtului sunt nepretuite:+ In primul rand bacteriile probiotice stau la baza florei intestinale – care este pilonul de baza la imunitatii. Consumand lacteate fermentate iti suplimentezi bacteriile benefice din flora intestinala, iar astfel iti intaresti sistemul imunitar. Asadar pentru un sistem imunitare de fier, iaurtul e un aliment obligatoriu.* Este cel mai bun medicament dupa un tratamentu cu antibiotice( antibioticele fac praf flora intestinala, asadar si imunitatea).+ In al doilea rand enzimele din el fac din iaurt un aliment usor digerabil si cu o biodisponibilitate mare a nutrientilor: calciu, iod, fosfor, potasiu, zinc,vit. D, B2, B5 si B12.+ Si nu in ultimul rand: imbunatateste sanatatea generala a organismului. Studiile arata ca iaurtul are beneficii in ameliorarea bolilor cronice( cancer,hipertensiune, ateroscleroza, artrita , osteoporoza , candidoza etc). Iaurt “viu” VS iaurt “mort”.Daca cumva nu stiai, majoritatea iaurturilor cumparate din magazin NU SUNT IAURTURI – arata ca iaurtul, pe eticheta lor scrie “iaurt” insa NU au in ele nici urma de enzime si probiotice.Cum se produce iaurtul in comert ? - Laptele este intai pasteurizat- apoi este racit pana la temperatura de 45°C, dupa care ii se adauga o cultura de bacterii pentru a fermenta- este tinut la aceasta temperatura timp de 3 ore – pana se tranforma complet in iaurt.- in final iaurtul este adus la o temperatura amabalat pentru a ajunge in magazine.Unde apare problema?Unii comercianti(multi) sterilizeaza laptele inainte sa-l ambaleze pentru a-i prelungi termenul de valabilitate.Procesul de sterilizare e o metoda de conservare care consta in omorarea TUTUROR bacteriilor benefice si enzimelor aflate iaurt. Astfel iaurtul primeste un termen de valabilitate de 3-4 ori mai mare, insa isi pierde aproape toate calitatile vindecatoare, transformandu-se intr-un aliment mai degraba nesanatos decat sanatos. Cum sa alegi iaurtul cel mai sanatos?Ai 2 variante: Sa cumperi de la magazin sau sa-ti faci propriul iaurt acasa(cea mai buna alegere). A. Iaurtul din magazinCand cumperi iaurt de la magazin trebui sa tii cont de urmatoarele aspecte: a. Sa aiba termen de valabilitate de MAXIMUM 1 LUNA.Iaurturile cu termen de valabilitate mare sunt conservate prin sterilizare – asadar moarte.Pe de alta parte cele cu termen de valabilitate scurt, sunt in majoritatea cazurilor iaurturi vii. b. Sa aiba culturile bacterii scrise pe etichetaPrincipalele culturi sunt Lactobacillus bulgaricus si Streptococus termophilus, insa cuvantul magic este ACTIVE.Daca scrie bacterii active insemana ca bacteriile sunt vii. Daca nu scrie, nu ai nicio garantie ca iaurtul pe care-l consumi este viu. c. Sa NU fie inducit ( iaurt de fructe)Iaurtul cu zahar adaugat nu este un aliment benefic pentru sanatate, deoarece, asa cum am spus in articolul despre combinarea corecta a alimentelor,:1. Iaurtul se digera cel mai bine cand este consumat pe stomacul gol.2. Fructele si dulciurile NU se combina NICIODATA cu restul mancarii. Ele se DOAR intre mese – cand stomacul este gol.3. Si nu in ultimul rand aproape toate contin zahar rafinat.Asadar, ar fi foarte bine pentru sanatatea ta sa NU alegi sub nicio forma iaurtul indulcit, ci sa optezi mereu pentru iaurtul simplu. B. Iaurtul facut acasa (cel mai bun)Cea mai buna alegere pe care o poti face in ceea ce priveste iaurtul, este sa-ti prepari propriul iaurt acasa.Iaurtul facut acasa este incomparabil mai valoros decat orice tip de iaurt din comert, atat din puncte de vedere al sanatatii cat si al gustului.Acesta este de fapt adevaratul iaurt – BIO si 100% natural. Cum sa-ti faci propriul iaurt de casa ? Foarte simplu:1. Cumperi lapte de casa proaspat de la tarani ( se poate face si din lapte cumparat – insa cea mai buna alegere e laptele de casa)2. Il pui intr-un ulcior/castron/bol (cel mai bine ar fi intr-un vas de lut)3. Ii adaugi o lingura de iaurt (la inceput poti alege unul dintre cele sanatoase din comert, dupa care vei folosi cate o lingura din iaurtul pe care l-ai facut in zilele precedente. De asemenea poti desface o pastila de suplimente cu probiotice, pe care s-o torni in lapte).4. Acoperi vasul si-l lasi la temperatura camerei de seara pana dimineata.5. Dimineata urmatoare poti sa-ti incepi cu un aliment viu, vindecator si 100% natural.*Nota: Laptele de casa se transforma in iaurt si daca nu adaugi acea lingura de iaurt, insa se transforma mult mai greu( in cam 2-3 zile), de aceea, pentru a avea iaurt de seara pana dimineata, eu pun mereu acea lingurura de iaurt si in laptele proaspat.Un filmulet ca sa vezi cum se face:* Femeia din filmuletul de mai foloseste culturi de probiotice sub forma de praf, inloc de acea lingura de iaurt de care spuneam la punctul 3. 3. In cerealele si seminte inmuiatehttp://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/dsc09783.jpgCerealele inegrale pe care le consumi al micul dejun ascund in ele o multime de enzime, foarte benefice pentru organismul uman, dar care sunt INACTIVE. <vorbesc aici de cereale integrale, nu de prostiile alea de toate formele, cu o mie de arome si cu desene animate pe cutie care-si zic “cereale”. Acelea sunt “cereale” doar cu numele, deoarece sunt nesanatoase: prin continutul mare de zahar rafinat si adaosul de arome atrificiale. Nu mai zic de toate procesele prin care trec pana ajung la forma finala(de stelute, pernite sau mai stiu eu ce).>Asadar, sper ca ai inteles ca aici vorbim despre cerealele integrale, si in niciun caz despre cele procesate si indulcite. Cele procesate nu mai au in ele nici urma viata(de enzime). Enzimele inactiveEnzimele din cereale si seminte sunt tinute inactive de catre anumiti inhibitori enzimatici naturali, care se gasesc in planta respectiva.Acesti inhibitori de enzime au rolul de a nu lasa semintele plantelor sa incolteasca(sa germineze) decat atunci cand se afla conditii favorabile pentru dezvoltare(caldura, umiditate etc).Cat timp enzimele nu sunt active, cerealele devin alimente care nu pot fi digerate in totalitate, si astfel devin alimente care fac de obicei mai mult rau decat bine. Mai mult decat atat, s-a demonstrat ca inhibitorii de enzime din cereale inhiba activitatea enzimelor digestive din organismul uman.Parte buna este ca aceste enzime pot fi activate foarte simplu. Cum sa activezi enzimele din cereale si seminte?Foarte simplu: prin INMUIERE in apa calduta.Daca vrei sa mananci cereale la micul dejun, pune-le intr-un castron cu apa calda(nu foarte calda) de seara si lasa-le asa pana dimineata.Din cauza ca cerealele sunt expuse la apa si caldura optima, inhibitorii de enzime se dezactiveaza iar enzimele care tocmai “s-au trezit” fac ca cerealele sa inceapa procesul de incoltire(germinare).Incoltirea are loc in urma a zeci de mii de reactii biochimice care au loc in interiorul cerealelelor si a semintelor.Astfel, cerealele se transforma intr-un aliment foarte sanataos, usor digerabil si cu adevarat VIU( cu un continut mare de ENZIME)Acesta proces va creste foarte mult biodisponibilitatea acestor alimente: adica organismul va putea valorifica o cantitate mult mai mare de nutrienti din cereale.Asadar, cerealele si semintele sunt o sursa excelenta de enzime cand sunt preparate corect., insa cand ele NU sunt inmuiate fac de multe ori mai mult rau decat bine deoarece inhiba activitatea enzimelor din organismul si nu pot fi digerate complet.Ce tip de cereale si seminte se pot folosi?Majoritatea: ovez, secara, orz, grau, seminte de in, seminte se susan, seminte de susan etc.In concluzie: Daca vrei beneficiezi de enzimele din cereale sau seminte, ar fi bine sa le pui cateva ore la inmuiat inainte sa le consumi.Alte alimente vii:http://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/Eggs__by_SUPERretard.jpg 1. Oul crudOul este un aliment VIU care contine enzime foarte benefice pentru sanatate, atata timp cat este consumat CRUD(negatit). Chiar si gatit, oul este un aliment foarte bogat in nutrienti( proteine de inalta calitate, Vitaminele din complexul B, Vitamina D,fossfor, iod,zinc, seleniu,magneziu etc.), INSA doar in oul crud se gasesc ENZIME. Enzimele fac din ou un aliment usor digerabil, si ii dau un plus de biodisponibilitate(adica organismul poate folosi de o cantitate mai mare de nutrienti din el). Mai mult decat atat, studiile arata ca un consum regulat de oua crude intareste sistemul imunitar. Dupa cum probabil stii, ouale gatite sunt alimente cu potential alergen(adica pot da alergii). Cand oul este consumat crud, acest potential alergen scade foarte mult(spre zero), astfel ca oamenii alergici la oua, sunt de fapt alergici la oua gatite nu si la ouale crude.Foarte multi terapeuti din medicina alternativa considera oul un adevarat medicament sau cum citeam intr-un articol “oul crud e un balsam pentru sanatate”.Dar cum ramane cu salmonella? Multor oameni le este frica sa consume ouale crude pe motiv ca exista posibilitatea sa fie infestat cu salmonella.Adevarul este ca acest pericol exista.In urma unui studiu efectuat in statele unite in anul 2002, a rezultat ca 1 din 30.000 de oua este contaminat cu salmonella.INSA…Niciunul din ouale contiminate nu proveneau de la gaini crescute natural de tarani, ci doar cele provenite intre cele provenite din crescatorii industriale s-au gasit oua bolnave.Nu este deloc surprinzator faptul ca oul provenit de la o gaina crescuta cu hormoni si la lumina artificiala intr-o cusca de 50x50cm are sanse mari sa fie infestat cu salmonella.De aceea trebuie sa alegi ouale sanataose, provenite de la gaini crescute cat mai natural.Unde gasesti ouale sanatoase?1. La tarani2. In propria ta curte - daca ai minunata idee sa-ti cresti propriile gaini. Asadar, le fel ca si vegetalele si ca laptele, ouale cele mai sanatoase se gasesc in piata.Daca ti-e greata de sa mananci oua crude…Iti dau o solutie simpla:Desfa oul crud si ia din el o jumatate de lingurita de galbenus apoi o jumatate de lingurita de albus. Abia o sa apuci sa-i simti gustul.In a doua zi ia o linurita intreaga de galbenus, si una intreaga de albus.In a treia… ia cate 2 lingurite… si tot asa, pana cand te obisnuiesti cu gustul si ajungi sa poti manca cate un o intreg pe zi – cu lingurita. 2. Mierea de albine proaspatahttp://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/honey_by_galdranorn.jpg“Mierea de casa” e un medicament cu adevarat vindecator pe care natura ni-l ofera.Nu numai ca contine foarte multe enzime, dar contine si cantitati insemnate de vitamine si minerale(in special vit. B2, B6, magneziu, fier)Asa cum probabil ai observat, n-am numit mierea un aliment, ci mai degraba un medicament, deoarece trebuie consumara DOAR in cantitati foarte mici – asemenea unui medicament.In articolul despre zahar am prezentat faptul ca miererea are cu aproape 50% mai multe calorii ca zaharul, contine foarte multa fructoza.De aceea, consumul de mierii ca aliment si nu ca medicament, poate face mai mult rau decat bine.Cum stii daca are enzime?Cand mor enzimele din miere, aceasta se zahariseste. Mierea zaharisita este miere fara enzime.Acuma sa nu crezi ca mierea cu o gramada de conservanti care o gasesti la magazin si care nu se zahariseste NICIODATA, mai are pic de viata in ea.Cea din magazine e de obicei fara enzime in ea.Mierea “moarta” din magazinCand cumperi miere din super-market , ai sanse 99% sa iei un aliment foarte procesat, nesanatos si fara enzime (mort).De asemena, in urma cu aproximatov 2 ani in Romania, s-a descoperit in urma unui control de la protecia consumatorului ca peste 80% din brandurile care vindeau de miere in Romania aveau miere “lungita” cu alte tipuri de zahar rafinat( in special fructoza rafinata).Asadar, cand vorbesc de miere ca medicament, nu ma refer in niciun caz la la mierea procesata din magazine, ci la cea 100% naturala.SOLUTIA?La apicultor.Daca vrei sa beneficiezi de efectele vindecatoare ale mierii si sa mananci un produs VIU si cu adevarat vindecator, ar fi bine sa cumperi miere doar de la apicultori.Exista destui apicultori pasionati in Romania, astfel ca este foarte usor sa-ti faci rost de miere neprocesata, “nelungita” si 100% naturala. 3. Suplimentele cu enzimehttp://www.vindecator.com/wp-content/uploads/2010/11/pills_by_messofmemoriesxX.jpgPastilele cu ENZIME pot fi foarte folositoare, mai ales iarna cand alimentele vii sunt mai greu de gasit.INSA in anotimpurile cand se gasesc alimente bogate in enzime la tot pasul, mi se pare absurd sa dai banii pe sumplimente cu enzime. Mai mult decat atat, niciun fel pastile su sumplimente nutritive( fie el cu minerale, vitamine sau enzime) n-o sa egaleze niciodata valoarea nutrientilor luati din alimentele crude. Adica, ceea ce face omul n-o sa egealeze niciodata ceea ce a facut Dumnezeu.De asemenea, toate alimetele crude au o biodisponibilitate mult mai mare decat cele prelucrate termic.Asadar, pastilele cu enzime pot fi o solutie pentru a suplimenta enzimatiele digestive, insa ele n-o sa egaleze niciodata enzimele care se gasesc in fructe si legume( adica enzimele in forma lor naturala).———————————————————————————————-Acestea sunt principalele surse din care organismul tau isi poate lua enzimele necesare pentru o functionarea optima.Pe langa faptul ca trebuie sa consumi ZILNIC alimente care sa-ti suplimenteze enzimele digestive, exista si cateva lucruri care dauneaza enzimelor si de care ar fi foarte bine sa te feresti: 5 lucruri care-ti distrug enzimele 1. Guma de mestecatCand mesteci mancarea, transmiti un semnal creierului tau prin care-l anunti ca urmeaza sa ajunga mancare in stomac. Cand primeste acest semnal, creierul comanda stomacului sa produca enzime.Ce se intampla cand mesteci guma?Transmiti un SEMNAL FALS creierului, care va creste productia de enzime din stomac si va risipi astfel enzimele de care ai nevoie atunci cand digeri hrana. Mai mult decat atat, in timp, se poate deregla acest mecanism reflex de producere a enzimelor – adica orgaismul nu va mai produce enzime atunci cand mesteci, deoarece creierul va crede ca-ti transimiti din nou un semnal fals -> si de aici: balonari, indigestii si mancare incomplet digerata(care duce in timp la boli cronice). 2. Combinarea incorecta a alimentelorUnele enzime functioneaza intr-un mediu acid iar altele in mediu mai alcalin.Cand mediul este alcalin se dezactiveaza enzimele care lucreaza in mediu acid, si vice-versa.Carnea este digerata de enzimele “acide” iar painea si amidonoasele sunt digerate de enzimele “alcaline”.Apoi daca tu la o masa combini cartofi cu carne sau paine cu carne, niciun dintre cele 2 alimente nu se va putea digera complet – deoarece pentru a fi digerate ele au nevoie de enzime care nu pot lucra impreuna.Mai multe despre asta gasesti in articolul despre: cum sa combini corect alimentele la o masa? 3. Chimicalele din alimente (conservant, pesticide)Chimicalele folosite in industria alimentara nu numai ca distrug enzimele din alimentele asupra carora sunt folosit, dar distrug enzimele si din corpul tau.Asadar, axeaza-te pe mancare cat mai putin procesata. 4. Carenetele de vitamine si mineralePentru ca enzimele sa poata functiona optim e necesar sa nu ai lipsuri de vitamine si minerale.De unde iei vitaminele si mineralele?Nu, nu din pastile si suplimente. Ci din Hrana Vie care are o biodisponibilitate mult mai mare decat alimentele mancarea moarta.(observi cum se leaga toate intre ele?) 5. Mestecarea insuficienta a alimentelorAsa cum am spus la punctul 1, cand mesteci mobilizezi enzimele sa digere hrana.Alimentele se mesteca pana cand se transforma in PASTA, si nu doar pana cand pot fi inghitite.Ceea ce trebui sa retii este doar ca:Mestecarea insuficienta a alimentelor IMBOLNAVESTE organismul – Garantat( mai devreme sau mai tarziu)——————————————————————————————– Tema de casaAcum ca stii sa faci diferenta intre Hrana Vie si Hrana Moarta, tot ce-ti ramane de facut este sa aplici in viata ta de zi cu zi lucrurile pe care le-ai invatat astazi.Tot ce trebuie sa faci este: 1. Sa-ti formezi obiceiul de a manca zilnic minimum 50% Hrana Vie. 2. Sa cumperi alimente din tara lor de origine(Romania in cazul de fata). 3. Sa consumi cat mai multe alimente de casa, in locul celor din magazin. 4. Sa renunti la guma de mestecat ( pentru o respiratia proaspata poti manca canteva frunze de patrunjel ) 5. Sa combini corect alimentele la o masa 6. Sa mesteci mancarea pana se face PASTA. 7. Sa te feresti pe cat posibil de alimentele procesate si pline de chimicale.
yka Reputație: 9109 Postat Februarie 2, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 2, 2014 Ika Iubita,acum ca te-ai retras ne innebunesti???: ))din nou??: )ahhh...esti cruda!! Da...o butelie de Nero D'Avola,capsuni si desertul:tu:))Apoi nu ma pocaiesc ,cruda nu sunt,matura da,cat despre invitatie valabila,din timp anuntata...daca ai drum prin provincie...
Chanel is back Reputație: 3 Postat Februarie 2, 2014 Oras:Everywhere Oras:Everywhere Postat Februarie 2, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=CxVCIoMEavQ
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 3, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 3, 2014 De acord cu ce spune diaconescum ... evident cu singura corectura ca un animal mort nu poti considera ca ar fi un aliment viu - intra tot la categoria mancare moarta ...Evident antibioticele sau orice stimulent, supliment de sinteza intra tot la categoria alimente/remedii - moarte
alopat Reputație: 83 Postat Februarie 3, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 3, 2014 ohhh...da...oua crude...salmonella va zice ceva?
diaconescum Reputație: 394 Postat Februarie 3, 2014 Oras:none Oras:none Postat Februarie 3, 2014 ohhh...da...oua crude...salmonella va zice ceva?Din pacate dai dovada ca nici macar nu ai citit ce scire acolo. Te-ai uitat doar in mare, e chiar precizat despre salmonela cand si unde e.Apropo, consumul de oua crude nu e chiar atat de nou ca si concept.Cu toti am consumat sau am auzit de vestitele oua de prepelita, care ar fi bine sa fie consumate crude. Eu continui cu IMPORTANTA APEI SI ROLUL EI! 9 motive intemeiate ca sa bei apaSa bei suficienta apa este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru organismul tau. Nu numai ca iti accelereaza metabolismul, dar are efecte benefice si asupra pielii si iti da si energie. Daca nu prea vrei sa bei multa apa, iata 19 motive intemeiate! Iti accelereaza metabolismul! In orice dieta este foarte important sa ai un corp sanatos si hidratat. Pe langa faptul ca iti prelungeste viata si mentine sanatataea organelor interne, apa accelereaza metabolismul si ajuta la pierderea in greutate. Mai mult, daca bei apa rece ca gheata, metabolismul lucreaza si mai tare pentru ca, in aceasta situatie, corpul foloseste mai multe energie pentru a se incalzi! Elimina balonarea Cand te simti balonat pentru ca ai retinut apa dupa o masa sarata sau dupa ce ai consumat alcool, tot ce trebuie sa faci este sa maresti volumul de apa din organism ca sa elimini apa in exces. Iti diminueaza apetitul Apa iti umple stomacul creand astfel senzatia ca esti “plina” si nu mai ai nevoie de altceva. Un pahar de apa cu jumatate de ora inainte de masa te poate ajuta sa nu mananci mai mult decat este nevoie. Cateodata corpul tau confunda senzatia de sete cu cea de foame, asa ca mananci in loc sa bei apa.Fii tot timpul hidratata si o sa vezi ca senzatia de foame va disparea. Iti da energie Multi oameni se simt obositi si fara vlaga cand de fapt sunt deshidratati. Nu uita ca omul este facut din doua treimi apa, asa ca trebuie sa bei constant apa pe parcursul zilei. Ajuta la mentinerea echilibrului fluidelor in organismCorpul uman este alcatuit, in proportie de 60%, din apa, iar fluidele sunt un element esential in buna functionare a aparatului digestiv, a sistemului circulator sau in mentinerea temperaturii corporale. Creierul “comunica” rinichilor cata apa trebuie sa elimine prin urina si cata trebuie pastrata de rezerva in organism, prin glanda pituitara posterioara.Daca organismul are o deficienta de lichide, creierul declanseaza mecanismul de sete. Atunci este cazul sa beti ceva, fie ca este vorba de apa, suc, lapte sau cafea. In orice caz, nu vorbim aici despre bauturile alcoolice. Alcoolul afecteaza comunicarea dintre rinichi si creier si duce la excretia excesiva de lichide, provocand deshidratarea. Ajuta la mentinerea formei musculareInsuficienta lichidelor provoaca deshidratarea celulara. Atunci cand celulele musculare nu au un nivel echilibrat de lichide, muschii nu pot functiona la capacitate maxima si performanta fizica scade.Este foarte important sa beti suficiente lichide atunci cand faceti miscare fizica. American College of Sports Medicine recomanda sa beti aproximativ jumatate de litru de lichide inainte de un efort fizic sustinut de aproximativ doua ore. De asemenea, este recomandat sa beti lichide suficiente in timp ce faceti miscare pentru a inlocui fluidele eliminate prin transpiratie. Ajuta sa va mentineti un ten frumos si sanatosPielea contine o cantitate mare de apa si este o bariera protectoare impotriva eliminarii in exces de lichide. Deshidratarea face ca tenul sa para mai uscat si mai ridat, aspect care poate fi imbunatatit printr-o hidratare adecvata. Veti arata mai tineri atunci cand pielea va fi corespunzator hidratata. Ajuta la buna functionare a rinichilor Rinichii fac o treaba excelenta, curatand organismul de toxine, atata timp cat consumati lichide in cantitati suficiente. Daca nu beti lichide suficiente in mod obisnuit, riscati sa va imbolnaviti de pietre la rinichi, mai ales daca locuiti in zone calde. Ajuta la mentinerea functionarii normale a intestinelorHidratarea corecta stimuleaza activitatea gastrointestinala si previne constipatia. Daca nu beti suficienta apa, colonul o va extrage din scaun, astfel rezultand constipatia. Pierdere in greutate Consumul apei ajuta sa pierdem in greutate deoarece elimina toxinele din corp. Consumul de apa reduce senzatia de foame, suprima apetitul, asa ca veti manca mai putin. In plus, apa contine 0 calorii. Remediu natural pentru dureri de cap Ajuta la alinarea durerilor de cap si a celor de mijloc, din cauza deshidratarii. Desi sunt si alte motive pentru care apar durerile de cap, deshidratarea este cea mai comuna. O mai mare productivitate a muncii Creierul nostru este facut in mare parte din apa, prin urmare consumul de apa va ajuta sa ganditi mai bine, sa fiti mai alerti si mai concentrati. Exercitii mai eficiente Consumul de apa regleaza temperatura corpului. Va veti simti mai energici in timpul exercitiilor, iar apa va deveni combustibilul necesar muschilor. Ajuta digestia si impotriva constipatiei Consumul de apa stimuleaza metabolismul deoarece ajuta digestia. Fibrele si apa merg mana in mana pentru a declansa miscarea din intestine. Mai putine crampe si entorse O hidratare adecvata va ajuta incheieturile si muschii, mentinandu-i lubrifiati, asa ca vor aparea mai putine crampe si luxatii. Mai putine sanse sa va imbolnaviti si mai multe sa fiti sanatosiBand multa apa luptati impotriva gripei si altor afectiuni, precum pietre la rinichi si atac de cord. Apa in care se adauga si lamaie este utilizata pentru afectiuni de genul bolilor respiratorii, problemelor intestinale, reumatismului si artritei, etc. In plus, sistemul imunitar va fi imbunatatit. Alina oboseala Apa este utilizata de catre organism pentru a elimina toxinele din corp. Daca organismul sufera de lipsa de apa, inima, spre exemplu, va trebui sa lucreze mai mult pentru a pompa sangele oxigenat catre toate celulele, asa se va intampla si cu restul organelor, acestea devenind epuizate, prin urmare si voi. Buna dispozitie Corpul vostru se simte foarte bine, astfel si sufletul vostru este fericit. Reduce riscul cancerului Referitor la sistemul digestiv, unele studii arata ca band o cantitate sanatoasa de apa puteti reduce riscul aparitiei cancerului la vezica sau la colon. Apa dilueaza concentratia agentilor care cauzeaza cancerul si scurteaza perioada in care acestia intra in contact cu vezica si cu colonul. Importanta apei pentru organismApa este principalul element chimic din corpul tau, cantarind peste 60 % din greutatea ta. O hidratare buna este esentiala pentru ca apa:-elimina reziduurile-transporta nutrientii-regleaza temperatura corpului-mentine nivelul optim de alcaline din organism-este suportul proceselor chimice-pastreaza pielea umeda-alina durerile de cap-ajuta la reglarea apetitului.Functionarea organismului uman depinde de apa, lipsa ei poate duce la deshidratare, iar unele organe pot inceta sa mai functioneze normal. O deshidratare accentuata poate:-creste riscul dezvoltarii infectiilor urinare, de rinichi si de aparitie a constipatiei-creste riscul aparitiei cancerului de vezica urinara, san si colon-creste gradul de retentie a lichidelor in organism – chiar daca suna ciudat, este o reactie normala a organismului care incearca sa retina apa cat mai mult-unele boli pot fi agravate sau provocate de deshidratarea cronica: arsuri la stomac, ulcere, oboseala cronica, diabet, depresie, alergie, asm, dureri de cap, de inima, cresterea tensiunii, cresterea colesterolului, conform celor spuse de medicul F. Batmanghlidj in cartea sa. Intoxicatia cu apaCand e vorba de cata apa bem, cred ca “moderatia” este cuvantul de baza, asa cum este in orice alt subiect legat de diete. Hiperhidratarea (cunoscut si ca “intoxicatia cu apa”) este un sindrom adeseori fatal, ce reprezinta diluarea ionilor de sodiu din organism in urma unui consum mare de lichide intr-un timp scurt.O persoana normala nu are motive de ingrijorare din cauza unui consum mare accidental de lichide. Cei mai expusi la intoxicatia cu apa sunt sportivii si bebelusii, iar cazurile de deces semnalate au fost ca urmare a unor concursuri de baut apa sau din cauza consumarii unei cantitati mari de lichide dupa un efort fizic indelungat. Prevenirea intoxicatiei cu apaIntoxicatia cu apa poate fi prevenita daca o persoana consuma atata apa pe cat pierde. Acest lucru inseamna ca daca desfasori activitati fizice grele, trebuie sa bei regulat cate putina apa, dar in conditii normale ar trebui sa iti asculti organismul. Lasa setea sa iti spuna cata apa trebuie sa bei. Cata apa am nevoie sa beau?Clinica Mayo spune ca ar trebui sa bem aproximativ 30 grame de apa/kilogram corp. De exemplu, daca ai 65 kilograme ar trebui sa bei aproximativ 2 litri.Totusi, tine cont de faptul ca lichidele necesare zilnic pot proveni si din alimentatie. Daca mananci multe fructe si legume proaspete e posibil sa nu mai fie necesar un aport suplimentar de lichide. De ce TREBUIE sa bei apa cand faci sport? Sursa acestui articol este o intrebare pe care specialistii in fitness o primesc de cel putin trei ori pe zi: "E bine sa beau apa la antrenament, daca vreau sa slabesc"? DA. Nu numai ca e bine - este obligatoriu!de Ana Sipciu Semne de posibila deshidrataregat uscat si tuse seacasenzatie de arsura in stomaccrampe musculareobosealadureri de cap, ametelipiele uscatapicioare si maini reciurina colorata puternic si cu un miros patrunzator (daca organismul tau primeste destule lichide, urina trebuie sa fie aproape incolora si fara miros)Este extrem de important sa bei apa in timp ce faci orice sport, de la fitness la fotbal. Transpiri si te deshidratezi, este nevoie sa inlocuiesti imediat apa pierduta pentru sanatatea ta si eficienta antrenamentului. De ce? Pentru ca muschii unui corp deshidratat sunt privati de electroliti. Muschii sunt controlati de nervi, iar stimularea nervilor si contractia muschilor se realizeaza prin schimburi de electroliti care au loc in apa. Fara apa, aceste schimburi nu au un mediu propice, ceea ce duce la slabiciune si la un control mai slab al muschilor.Chiar daca nu ar fi asa, este absolut ilogic sa nu bei apa ca sa slabesti! Tine minte un lucru: greutatea este, probabil, cel mai prost instrument de masura a sanatatii (desigur, nu discutam aici cazuri riscante de obezitate). Greutatea este extrem de flexibila - conteaza si structura osoasa, si perioada ciclului, si cate lichide ai baut sau nu, pana si felul in care stai pe cantar are importanta. Muschiul este mai dens si cantareste mai mult decat grasimea - de aceea, doua femei cu aceeasi masura la haine pot avea greutati diferite, iar cea mai sanatoasa (si musculoasa) sa fie cea mai grea! Revenind la idee, cand nu bei apa, pierzi din greutate tot apa, nu grasime. Asa ca mai mult rau faci. Si poti sa spui asta oricui incearca sa-ti bage in cap contrariul. E posibil sa bei prea multa apa? Da. Nu este bine sa bei mult prea multa apa, mai ales daca tii post negru sau mananci foarte putin. Organismul are nevoie de saruri, iar apa dilueaza sarurile. Au existat cazuri in care sportivi perfect sanatosi au murit din cauza excesului de apa care a eliminat sarea din corp. Ca regula generala, oricine ar trebui sa bea 2 litri (8 pahare) pe zi. Daca tii regim, hai sa zicem ca mai poti adauga 1 - 1.5 litri (in functie si de activitati, hrana, temperatura mediului...) Insa 5 litri e deja prea mult. Asculta-ti corpul ! O sa iti dai seama cand ai nevoie de apa - si cata. De ce este bine sa bei apa caldaConsumul de apa calda este un obicei frecvent in tari precum Japonia sauIndia. Asiaticii cunosc foarte bine beneficiile pe care organismul le are in urma acestei deprinderi, iar unii dintre ei nici nu concep sa bea apa rece cu gheata.Consumul de apa calda incalzeste organismul, stimuleaza circulatia sanguina si actioneaza asupra functiilor gastrointestinale. In acelasi timp, apa calda transporta mai mult oxigen si un numar mai mare de nutrienti in celule. Apa rece este absorbita mai greu in sange, spre deosebire de apa calda. Asadar, datorita vitezei cu care organismul asimileaza apa calda, corpul se hidrateaza mai usor si isi mentine aceasta hidratare pentru un timp indelungat. Apa calda te ajuta sa scapi de calduraLocuitorii tarilor arabe consuma in principal doar lichide fierbinti, desi temperatura de afara sare de cele mai multe ori de 40˚C. Explicatia este una destul de simpla: apa calda, odata ajunsa in organism, incalzeste corpul, lucru care il ajuta sa perceapa temperatura de afara ca fiind mult mai scazuta. Apa calda topeste grasimileDaca mananci cateva alimente grase si imediat bei apa calda, aceasta va topi grasimile si va face digestia mult mai usoara. Pentru rezultate mai bune, toarna in apa calda, zeama de la jumatate de lamaie pentru a indeparta eventualele greturi, dar si pentru a curata grasimile in profunzime.Pe de cealalta parte, apa rece nu face decat sa solidifice grasimile consumate si sa ajute la formarea de depozite grase in intestine. Apa calda indeparteaza racealaFoarte multi medici sunt de parere ca efectele consumului de apa calda sunt asemanatoare cu cele ale saunei. Prin urmare, apa calda, prin incalzirea organismului, grabeste indepartarea gripei si a racelii, cu atat mai mult cu cat este urmat in paralel si un tratament medicamentos. Apa calda curata porii de pe limbaDimineata, cand te trezesti, porii de pe limba sunt foarte incarcati din cauza toxinelor eliberate pe parcursul noptii. Din pacate, clatirea cavitatii bucale cu apa rece nu va ajuta la curatarea acestora, singura solutie fiind apa calda. Asadar, atunci cand te speli pe dinti, este recomandat sa te clatesti cu apa calda si sa speli bine limba cu ajutorul periutei de dinti. Sfat: chiar daca iti este la indemana sa bei apa calda direct de la chiuveta, cel mai bine ar fi sa o incalzesti sau chiar sa o fierbi pe cea rece pentru a te asigura ca apa este perfect purificata. Sfaturi care va pot ajuta sa beti mai multa apa: Beti un pahar cu apa la fiecare masa sau gustare.Alegeti bauturile care va plac cel mai mult. Astfel puteti creste cantitatea de lichide pe care o consumati zilnic.Mancati mai multe fructe si legume. Organismul extrage aproximativ 20% din lichidele de care are nevoie din alimente.Nu uitati sa aveti permanent cu dvs. o sticla cu apa.Alegeti bauturile adecvate nevoilor dvs.: daca tineti dieta, apa sau bauturile fara calorii sunt cele mai indicate. 1
chris73 Reputație: 3808 Postat Februarie 3, 2014 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 3, 2014 Cu tot respectul Ananda, dar, nu cred ca cineva mai poate sa mai treaca peste cele scrise aici: "mie prin metode perfect naturale pt a concepe o schema de vindecare completa personalizata pt afectiunile enumerate mai sus mi-a luat exact:1.cancer de prostata - 4 zile, 2.cancer la san - 3 zile, 3.scleroza multipla in placi cu paralizie de la mijloc in jos - 5 zile, 4.leucemie - 7 zile" ...e prea mult! Am depasit limita bunului simt.Ananda a uitat sa spuna ca tot prin dieta se vindeca in 5-6 zile ciuma bubonica, turbarea, ebola si gripa aviara, avantajul fiind ca, dupa aceea, pacientul nu mai trebuie sa manance niciodata nimic
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 4, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 4, 2014 Pe Patrick il inteleg ... ii inteleg uimirea, multi pot fi uimiti sa afle ce simplu poate sa fie, eu insumi am fost foarte uimit cand am descoperit anumite efecte extraordinare ale plantelor ... Iar Chris e atat de grabit incat nici nu a inteles ce am scris acolo ) el zice ca eu am o reteta de vindecare in 5-6 zile ... am zis cu totul altceva ... am zis ca 5-6 zile mi-a luat folosind experienta anterioara, cunostiinte de Ayurveda si consultatii cu alti medici sa concep o schema de vindecare completa ... despre timpul de vindecare nici nu am precizat(acesta depinzand de multi factori cum ar fi vechimea afectiunii, stadiul ei, varsta pacientului si cel mai important seriozitatea cu care acesta aplica reteta prescrisa) de asemenea nu am spus ca se poate doar prin dieta deci va rog ... sa cititi atent, sa fiti mai obiectivi si lucizi inainte sa va faceti singuri de ras ) Dieta in principiu ajuta la armonizare corporala, purificare a intregului organism, eliminare a anumitor toxine, poate ajuta si pe psiho-mental prin linistire a mintii, antistress, somn odihnitor, incredere mai buna in fortele proprii etc Eliminarea produselor pe baza de carne ajuta gradat la eliminarea anumitor frici, stari de panica, atacuri de panica sau stari de anxietate.Pentru cine vrea sa faca legaturi inteligente acestea sunt exact starile animalului sacrificat inainte si in timpul acestui proces - pentru cei care prefera o apropiere de intelegere pe baze stiintifice(chimie) este vorba strict de toxinele(compusi chimici identificabili si analizabili efectiv) eliminate de sistemul lui nervos in momentele dinainte si din timpul sacrificiului lui. Odata cu eliminarea zaharului se elimina tendinte spre lene si apatie si la nivel fizic tendinta spre obezitate si blocaje energetice in intregul trup.
BASZOKBELE Reputație: 65 Postat Februarie 4, 2014 Oras:. Oras:. Postat Februarie 4, 2014 Chris e atat de grabit incat nici nu a inteles ce am scris acolo ) el zice ca eu am o reteta de vindecare in 5-6 zile ... am zis cu totul altceva ... am zis ca 5-6 zile mi-a luat folosind cunostiinte de Ayurveda, consultatii cu alti medici sa concep o schema de vindecare completa ... despre timpul de vindecare nici nu am precizat(acesta depinzand de multi factori cum ar fi vechimea afectiunii, stadiul ei, varsta pacientului si cel mai important seriozitatea cu care acesta aplica reteta prescrisa) de asemenea nu am spus ca se poate doar prin dieta deci va rog ... sa cititi atent, sa fiti mai obiectivi si lucizi inainte sa va faceti singuri de ras ) Dieta in principiu ajuta la armonizare corporala, purificare a intregului organism, eliminare a anumitor toxine, poate ajuta si pe psiho-mental prin linistire a mintii, antistress, incredere mai buna in fortele proprii etc Eliminarea produselor pe baza de carne ajuta gradat la eliminarea anumitor frici, stari de panica, atacuri de panica sau stari de anxietate.Odata cu eliminarea zaharului se elimina tendinte spre lene si apatie. http://sanatate.acasa.ro/boli-7/de-ce-este-bine-sa-bei-apa-calda-22413.html Scris? Mai nou asa-i zice la copy/paste? http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/apqPvME_460s_v1.jpg
patrick82 Reputație: 1773 Postat Februarie 4, 2014 Oras:Constanta Oras:Constanta Postat Februarie 4, 2014 Dieta din ultimele zile...Ma simt ok.
escortaamelia Reputație: 1828 Postat Februarie 4, 2014 Oras:....... Oras:....... Postat Februarie 4, 2014 Si dieta mea.....
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 4, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 4, 2014 foarte bine Patrick - iti dorim sa fii foarte sanatos ! Ca si tuturor celorlalti ! Sa fim sanatosi si fericiti !
patrick82 Reputație: 1773 Postat Februarie 4, 2014 Oras:Constanta Oras:Constanta Postat Februarie 4, 2014 Of, ce naiv esti Ananda. Si tu sa fii sanatos!
ananda Reputație: -414 Postat Februarie 4, 2014 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Autor Postat Februarie 4, 2014 Dulciuri si ciocolata bio - este tot o dieta dar are in plus ca este intr-un mod inteligent selectata si mai bine De asemenea consider ca e necesar si sa ii incurajam pe cei care produc astfel de produse(ma refer la produsele cat mai naturale care de obicei prin supermarketuri sunt numite "bio") @Patrick - as fi naiv daca doar as crede ... cand aplic si apar si rezultate notabile ... acela se numeste realism Nu ma crede, pastreaza o doza de indoiala daca doresti ... testeaza si te vei lamuri ... eu asa am facut
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum