Sari la conținut

E legal?

Postări Recomandate

• Oras:pretutindeni
Postat

mi-am incheiat pledoaria...

Pledoarie la ce? Si cine e auditoriul si care e instanta? De asemenea, care e acuzatia?  Din cate stiu, subiectul topicului era o clarificare despre anumite aspecte ipotetice...

• Oras:bucuresti
Postat

Este legal sa iti deschizi salon de masaj, dar cand te duci la institutia de unde apartii ca sa depui documentatia ptr autorizatia de functionare, trebuie sa indeplinesti conditia mare de baza : ca sa poti deschide un salon de masaj trebuie sa ai diploma de calificare in domeniu de masaj relaxare si intretinere, altfel nu ai nici o sansa de deschizi acel salon, iar in cererea de eliberarea autorizatiei trebuie sa specifici ca doresti deschiderea unui salon de masaj de relaxare si intretinere. Nu sunt legale saloanele de masaj erotic. Sper ca ti-am fost de folos cu informatia si daca mai ai nevoie de alte informatii te voi lamuri. Spor la treaba.

Gresit. Ca administrator nu ai nevoie de vreo diploma. Eu am o mica afacere intr-un domeniu in care nu am studii si am primit fara probleme toate autorizatiile necesare.

Legat de firma, activitatile ar fi:

9609 - activitati de intretinere corporala

9609 - alte activitati de servicii

Problema e ca aici se incadreaza masajul normal, cel erotic nefiind inclus in vreun cod CAEN.

Postat

alex...

posibil tatiana s-a referit la un salon de masaj acasa...adica ca si persoana fizica , nu ca si SRL. Daca este cum spun eu, are dreptate,iti trebuie diploma. Nu te poti duce la Reg. Com.  sa ceri ca si obiect de activitate   masaj ( 9609 ) daca tu  nu ai studii de specialitate. Asa se intampla si daca mergi sa ceri autorizatie pentru...de ex...magazin online,iti trebuie studii de vanzator sau liceu economic sau plm..faculate de specialitate (...!...)

Pe de alta parte, daca ai un SRL ,este clar ca poti sa ai si 10 clase,nu iti trebuie tie,ca si administrator, studii...trebuiesc doar angajatilor tai.

Postat

9604 - activitati de intretinere corporala - s-a strecurat o greseala in mesajul meu de mai sus.

Daca vrei sa iti faci PFA atunci ai nevoie de diploma. Si la SRL ai nevoie de diploma pentru cateva obiecte de activitate(pentru firma de contabilitate ai nevoie de diploma de economist). Nu exista cod caen pentru activitatea de masaj. Masajul se incadreaza la codurile caen scrise de mine(9604 si 9609). Pentru a deschide un SRL cu aceste coduri caen nu ai nevoie de vreo diploma anume. E suficient sa stii sa dai cu batu' specimenul de semnatura in fata sefului de serviciu de la registrul comertului.

Salon de masaj acasa poti avea si ca SRL. Deasemenea, ca PFA poti face si de acasa dar si din alta parte(la punctul de lucru sau terti).

• Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Problema e ca aici se incadreaza masajul normal, cel erotic nefiind inclus in vreun cod CAEN.

Nu exista mai multe tipuri de masaj in fata legii comerciale. Unii fac masaj cu ulei, altii cu pietre, altii cu curent electric, unii freaca parul, altii spatele, altii talpile, altii penisul... Toate intra la CAEN de masaj.
Postat

Nu stiu daca e ilegal (banuiesc ca nu, sunt saloane de masaj care-ti dau bon fiscal), sigur este considerat imoral. Asa ca depinde mult si de cum este privita problema in comunitatea unde se doreste sa se deschida salonul. Romania e plina de pudibonzi.

"

Patronul singurului salon de masaj erotic din municipiul Suceava a ajuns să dea cu subsemnatul la poliţie la numai câteva zile după ce şi-a deschis afacerea.

Marţi seară, judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava au primit informaţii cum că Neculai Zbanţ, patronul salonului de masaj erotic „Senzual”, urmează să ducă trei fete la un hotel sucevean unor tineri care vor să întreţină relaţii sexuale contra cost.

Cum s-au întâlnit cazuri când, sub acoperirea unor aşa-zise saloane de masaje erotice, se ascundeau adevărate bordeluri, judiciariştii s-au dus glonţ la hotelul cu pricina să verifice informaţia.

În jurul orei 20:30, şi-a făcut apariţia Neculai Zbanţ, însoţit de trei tinere. S-a întâlnit în hotel cu unul dintre clienţi, iar acesta i-a înmânat suma de 800 de lei, contravaloarea serviciilor pe care cele trei fete urmau să le presteze.

Ulterior, o parte din poliţişti l-au oprit pe Zbanţ în faţa hotelului, în timp ce ceilalţi au bătut la uşa celor două camere în care intraseră cele trei tinere.

Cercetările ce au urmat au scos la iveală faptul că, într-adevăr, cele trei maseuze veniseră să facă doar masaj erotic, în ciuda insistenţelor tinerilor clienţi care doreau să întreţină şi relaţii sexuale.

Audiate la poliţie, cele trei tinere, Raluca H. (23 de ani, din municipiul Suceava), Diana R. (19 ani, din oraşul Liteni) şi Ramona E. (18 ani, din judeţul Timiş), au declarat că nu au întreţinut relaţii sexuale cu nici unul dintre clienţii pe care i-au avut de la deschiderea salonului şi că s-au rezumat doar la masaj erotic, cu finalizare, prin atingeri repetate cu mâna ori cu sânii.

„Descindere” la salon

Curioşi să aflăm cum au stat lucrurile chiar de la Neculai Zbanţ şi de unde şi până unde ideea înfiinţării primului salon erotic în Suceava, am sunat la un număr de telefon găsit pe un pliant de prezentare şi, după ce am spus cine suntem, i-am cerut vocii suave care ne-a răspuns să ni-l dea pe patron.

Ezitant la început, acesta ne explică însă, în cele din urmă, cum să ajungem la salonul aflat în cartierul Obcini.

În spatele unei vile impozante, ajungem în sfârşit la uşa deasupra căreia scrie mare „Salon de masaj erotic”.

Neculai Zbanţ apare imediat şi ne pofteşte înăuntru, după care ne invită să facem un tur şi să vedem cele patru camere de masaj. Nu şi fetele. „Se odihnesc”, ne explică el.

„Deocamdată, clienţi puţini”

Lumini difuze, în diferite nuanţe, saltele în mijlocul camerelor, flori, muzică în surdină, un decor discret.   

„E o afacere perfect legală. Am deschis cam de o săptămână. Însă, deocamdată, clienţi puţini”, îşi freacă mâinile emoţionat omul de afaceri.

Patron şi al unui local de alimentaţie publică, Neculai Zbanţ ne povesteşte că ideea i-a venit din ceea ce a văzut în alte ţări, acolo unde saloane de masaj erotic sunt numeroase.

„Sunt şi la noi în ţară foarte multe şi am zis de ce să nu încerc la Suceava, unde piaţa e descoperită. În general, e o afacere care merge foarte bine, sper să fie aşa şi în cazul meu”, e optimist afaceristul.

„Oraşul ăsta e mic, dacă fac aşa ceva, se aude imediat”

Ne mai uităm puţin peste pliant şi vedem că în ofertă sunt incluse şi masaje erotice cu două maseuze odată, „de două ori mai multă plăcere şi multă fantezie”, sau masaje erotice „cu multă fantezie şi plăcere” pentru cupluri pasionale, organizări de petreceri ale burlacilor sau petreceri private.

„Uitaţi că am şi scris acolo pe pliante: . Eu le-am făcut contract şi ele ştiu că nu au voie să facă acest lucru. Au dat şi declaraţii la notar pentru treaba asta. Oraşul ăsta e mic, dacă fac aşa ceva, se aude imediat. Eu vreau să fie exact cum scrie pe uşă, salon de masaj...”, ne explică  Neculai Zbanţ.

Masaje şi la hotel sau pensiuni

Despre ce s-a întâmplat marţi seară, povesteşte că a fost sunat de un client, care i-a spus că vrea trei maseuze pentru şeful lui, venit din altă localitate, împreună cu încă doi indivizi. „Eu i-am spus încă de la telefon că e exclus contact sexual. Era 250 de lei de fiecare şi cel cu care am discutat mi-a lăsat 50 de lei în plus. Înainte de a fi oprit de poliţie am lăsat pliante la recepţie, să-mi mai fac şi eu puţină publicitate”, explică Neculai Zbanţ.

Mai spune că a dus fetele la hotel, pentru că, încă de la început, a prevăzut în ofertă că „serviciile pot fi prestate şi la pensiuni sau hoteluri de pe raza sau imediata vecinătate a municipiului Suceava”, nu numai în incinta salonului.          

„Şcolit” în afacere de o maseuză la Braşov 

Patronul salonului „Senzual” ne explică că, deşi se gândea să deschidă o astfel de afacere la Suceava, mai avea nevoie să afle şi cum să o facă. Aşa că, ne-a mărturisit râzând, s-a „şcolit” la un salon de masaj de la Braşov.

„Am fost la un salon şi am plătit o fată pentru masaj. Am renunţat la masaj şi i-am cerut să-mi spună şi mie cum să fac, în ce constau masajele astea... Şi uite aşa...”, mai spune Neculai Zbanţ.

A închiriat un spaţiu, a dat anunţ în ziar că angajează maseuze şi, în câteva luni, a dat drumul la afacere.

„Ele nu sunt maseuze calificate. Am o fată care a mai lucrat şi le mai învaţă şi pe celelalte ce au de făcut, cu sânii, cu părul, cu mâinile. Am vorbit cu o  firmă în domeniu să mi le specializeze. Eu le-am dus la coafor, la solar, să fie cât se poate de frumoase”, zâmbeşte Neculai Zbanţ.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: http://www.monitorulsv.ro/Local/2009-02-19/Patronul-singurului-salon-de-masaj-erotic-din-Suceava-suspectat-degeaba-de-proxenetism#ixzz2jF1bpOxl

"

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...