chris73 Reputație: 3808 Postat Decembrie 9, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 9, 2013 Filmul Zeitgeist contine multe adevaruri mai putin cunoscute de majoritatea populatiei, care nu prea este interesata de cine conduce lumea si nici nu-si prea poate explica de ce o duce prost. Filmul prezinta intr-o maniera realista modul in care se fabrica banii. Foarte pe scurt, acestia sunt realizati electronic, adica se bat pe tastele unui calculator; nu exista in realitate, nu au acoperire in bunuri si servicii, in aur si nici macar in bancnote de hartie. Sunt pur si simplu bani virtuali. Ei se ofera cu imprumut unor guverne sau banci iar prin diverse inginerii financiar- bancare se inmultesc si mai mult, bineinteles, tot virtual. Numai ca atunci cand ajung la populatie, problema se schimba radical. Pentru a restitui un credit, indiferent de natura lui, omul de rand munceste din greu si cat se poate de real. Evident, nu-i va ajunge intreaga viata pentru a-si plati datoriile si va fi transformat, fara sa stie, intr-un sclav. Ceea ce surprinde este faptul ca toata lumea accepta aceasta situatie si o considera absolut normala. Probabil ca este normal, pentru cei mai multi, sa lucreze 30 de ani pentru a achita un apartament cu doua camere. In aceste conditii, nu prea mai stiu ce sa spun.Ceea ce vrei tu sa sugerezi este ca statul, daca ar vrea, ar putea sa creeze bani virtuali pe care sa-i dea populatiei pentru a-si o cumpara o locuinta, bani nerambursabili. Sigur ca se poate dar care ar fi consecintele? O inflatie continua foarte ridicata, initial in pretul caselor, al materialelor de constructie si al manoperei. Apoi s-ar propaga in toata economia. Pe urma unii ar zice sa ni se dea bani si pentru utilitati ca in Emirate si tot asa. Praful s-ar alege urgent de toata economia mondiala. S-a incercat si in comunism si nu a mers. Oamenii si firmele nu muncesc din placere ci datorita competitiei. Daca toti primesc bani pt o casa si nu mai trebuie sa restituie nici un credit cheful de munca s-ar reduce considerabil si s-ar deccelera toata economia mondiala apoi ar intra intr-o mare recesiune. In plus oamenii isi doresc sa aiba ceea ce nu au altii. In momentul in care statul le asigura ceva tuturor, motivatia muncii scade sau chiar dispare. Toti isi doresc sa fie diferiti de altii. Ia sa ne dea statul la toti cate un ferrari si o casa, nimeni nu va avea chef sa mai munceasca decat pentru traiul zilnic, adica foarte putin.
JackBlack Reputație: 1026 Postat Decembrie 9, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Decembrie 9, 2013 http://andmysidearm.files.wordpress.com/2011/09/advertisingfightclub.png 1
Shaworma Reputație: 463 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Decembrie 10, 2013 Hitchens e exagerat, nu e doar ateu ci chiar antiteist adica lupta furibund impotrivs ideii de divinitate, lucru care mie nu imi place; una e sa lupti contra religiilor care nu sunt niste povesti de business create de om cu o mie de defecte si daunatoare si alta e sa lupti contra ideii de divinitate. Nimeni nu poate demonstra ca nu exista divinitate.Este intr-adevar exagerat uneori dar nu lupta intr-atat impotriva ideii de divinitate cat impotriva imaginii de divinitate intoarsa pe dos promovata de religii (in special cele ale lui Abraham). Da-i o sansa te rog Chris si spune-mi apoi ce crezi. Nu promoveaza adevaruri absolute si nu cere credinta de necombatut in ceea ce spune (sau spunea mai exact) ci mereu a pus degetul pe rana supuranda si a dat cu sare. A combatut ideea moralitatii absolute propusa de religii si a aratat defectele in asta. Unul din cei mai interesanti oratori din ultima vreme...sincer as fi vrut sa-si fi indreptat atentia mai mult spre alte subiecte dar sa fim sinceri...best-sellers daca am invatat ceva e ca vin din sfera subiectelor "controversate". Strategia de marketing a fost superba dar trebuie sa recunosc ca spre deosebire de Maher (fara suparare patrick dar e redus din punctul meu de vedere si e genul de "nou ateu" care poarta asta mandru pe tricou si nu inceteaza sa aduca discutia despre religii si calea lui cea dreapta si luminata) si Dawkins (interesant de multe ori dar ar trebui sa se limiteze la biologie si ateismul sustinut de stiinta, pt ca nu cred ca a deschis o istorie a religiilor sau a citit vreo "carte sfanta" cap coada), Hitchens mereu a mancat cacat documentat si nu din auzite. Cartile sunt scrise mai "coehlo" asa tocmai pt ca din nefericire asta e stilul care prinde la public in ultima vreme.
Shaworma Reputație: 463 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Decembrie 10, 2013 Ceea ce vrei tu sa sugerezi este ca statul, daca ar vrea, ar putea sa creeze bani virtuali pe care sa-i dea populatiei pentru a-si o cumpara o locuinta, bani nerambursabili. Sigur ca se poate dar care ar fi consecintele? O inflatie continua foarte ridicata, initial in pretul caselor, al materialelor de constructie si al manoperei. Apoi s-ar propaga in toata economia. Pe urma unii ar zice sa ni se dea bani si pentru utilitati ca in Emirate si tot asa. Praful s-ar alege urgent de toata economia mondiala. S-a incercat si in comunism si nu a mers. Oamenii si firmele nu muncesc din placere ci datorita competitiei. Daca toti primesc bani pt o casa si nu mai trebuie sa restituie nici un credit cheful de munca s-ar reduce considerabil si s-ar deccelera toata economia mondiala apoi ar intra intr-o mare recesiune. In plus oamenii isi doresc sa aiba ceea ce nu au altii. In momentul in care statul le asigura ceva tuturor, motivatia muncii scade sau chiar dispare. Toti isi doresc sa fie diferiti de altii. Ia sa ne dea statul la toti cate un ferrari si o casa, nimeni nu va avea chef sa mai munceasca decat pentru traiul zilnic, adica foarte putin.Dublu post ma scuzati... Chris sunt intr-un loc in care se intampla chiar asta si functioneaza. Cum functioneaza? Relativ simplu. Populatia nativa are statut special si primesc "ajutoare" doar pt ca exista si sunt putini. Faptul ca tara e putreda iarasi ajuta iar localnicii nu sunt nevoiti sa munceasca decat slujbe usoare (cei care sunt redusi si nu sunt in stare sa sara la bordul trenului exploatator). Si totusi cine munceste? Cum merg lucrurile inainte si cum se ridica high rise buildings? Prin expatriati de la cel mai mic pana la cel mai mare. Sclavia moderna se manifesta masiv prin importul bulk a muncitorilor redusi culesi de prin vagaunile Nepalului, Indiei samd care sunt exploatati la maxim pt ceea ce aici sunt considerate sume infime dar care ii ajuta ca intr-un an-doi sa stranga indeajuns de multi bani sa se intoarca acasa si sa inceapa la randul lor sa-si exploateze concetatenii trimitandu-i aici. Privit din afara pare dezgustator si inuman ce se intampla dar, exista un dar...Cand spunem "munca" aici si vorbim de expatriati capata un cu totul alt sens decat ideea de munca care o avem in Romania de exemplu. Marea majoritate nu au habar cum sa foloseasca o chiuveta sau o toaleta si totusi sunt platiti ca "muncitori calificati". Functioneaza in grupuri mici (populatie cca 250-300k nativi) sustinuti de aprox 1.8 mil expats. Sunt de acord ca teoriile de conspiratii si "deschiderile de minte" prin promovarea unor video-uri de impact sunt cel putin penibile (sper sa nu te jignesc Rodrigo ma bucur ca l-ai apreciat dar nu pot spune ca sunt in asentiment). Suntem oite cu diferite roluri in turma. Daca lipseste controlul si se cauta o idealizare si crearea unei lumi utopice (recomand 1984-Orwell si Minunata lume noua-Huxley) lucrurile tind sa se duca pe pwla...Functionam inca pe principii de reptila si nu suntem pregatiti pt o revolutionare a societatii noastre din nefericire pt ca sa fim sinceri, nimic nu e indeajuns si suntem intr-o competitie cu noi si cu toti ceilalti. Daca cineva combate asta va rog sa va uitati atenti pe ce forum suntem si I rest my case... 1
chris73 Reputație: 3808 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 10, 2013 Offf frate e cu totul altceva. La tine in Qatar functioneaza pentru ca statul exporta resurse uriase de gaze si petrol din care obtine bani reali pentru care au muncit o multime de occidentali, bani cu care ii platesc pe "intretinuti" si pe cei 5 sclavi pe cap de intretinut plus materialele de constructie. Ideea era cum sa facem sa functioneze cu bani emisi de banca centrala din nimic pentru ca oamenii sa aiba case fara datorii la banci si sa nu trebuiasca sa se speteasca cu munca ( fara ca tara sa aiba resurse de exportat, cazul Romaniei); din pacate nu merge.
Shaworma Reputație: 463 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Decembrie 10, 2013 Sunt de acord Chris si in felul meu impiedicat si incalcit tocmai asta vroiam sa spun. Imi dau seama ca am tendinta de multe ori sa deviez (grav) dar crezi sau nu iti dadeam dreptate tocmai aratand ca sclavia moderna si un soi de aprtheid nationalizat sunt singurele modalitati de-a implementa ceea ce se cere.
chris73 Reputație: 3808 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 10, 2013 Da, din pacate sunt singurele modalitati. Inca un exemplu pentru a sustine asta. In Africa de Sud sunt sosele f multe, lungi si asfaltate, construite in vremea apartheidului. In Australia, desi pib/locuitor e mult mai mare, au multe "sosele" de pamant chiar spre destinatii importante. Din cauza distantelor lungi si a lipsei de forta de munca ieftina nu si-au permis sa le asfalteze.
rodrigo Reputație: 640 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 10, 2013 Sunt de acord ca teoriile de conspiratii si "deschiderile de minte" prin promovarea unor video-uri de impact sunt cel putin penibile (sper sa nu te jignesc Rodrigo ma bucur ca l-ai apreciat dar nu pot spune ca sunt in asentiment). Repet, cine baga Modern Money Mechanics, negarea religiilor si a mitului 9/11 cand doua avioane au doborat 3 cladiri, alaturi de "teorii ale conspiratiei" gen BigFoot, Elodia si Area 51 .... nu eu sunt cel care ar trebui sa se simta ofensat.
Shaworma Reputație: 463 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Decembrie 10, 2013 Repet, cine baga Modern Money Mechanics, negarea religiilor si a mitului 9/11 cand doua avioane au doborat 3 cladiri, alaturi de "teorii ale conspiratiei" gen BigFoot, Elodia si Area 51 .... nu eu sunt cel care ar trebui sa se simta ofensat. None taken
patrick82 Reputație: 1773 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Constanta Oras:Constanta Postat Decembrie 10, 2013 MIT(def.) Povestire fabuloasa care cuprinde credintele popoarelor (antice) despre originea universului si a fenomenelor naturii, despre zei și eroi legendari etc. poveste, legendă, basm, fabulos, mitic. Acum tu ai scris ca ar fi mit 9/11... eu nu te mai inteleg.
Shaworma Reputație: 463 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Decembrie 10, 2013 Baieti...jucati-va frumos... Rodrigo: ai vazut opiniile noastre de ce nu incerci sa ni le schimbi prin mai putine citate si mai multe idei personale. Vreau sa cred ca sunt deschis din fire si imi place sa mi se dovedeasca ca gresesc de catre interlocutor. Postatul de link-uri si redirectionarile ma plictisesc. As vrea sa aud de la tine sincer. Bafta si nu se simte nimeni ofensat (sper)
rodrigo Reputație: 640 Postat Decembrie 10, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 10, 2013 Rodrigo: ai vazut opiniile noastre de ce nu incerci sa ni le schimbi prin mai putine citate si mai multe idei personale. Vreau sa cred ca sunt deschis din fire si imi place sa mi se dovedeasca ca gresesc de catre interlocutor. Postatul de link-uri si redirectionarile ma plictisesc. As vrea sa aud de la tine sincer. Iti apreciez sinceritatea dar ma ispiteste sa aduc noi afirmatii acide. Ce as putea sa-i explic eu celui care nu are nici macar rabdarea sa vada documentarul? Sa-i fac un rezumat? Consider ca cine nu are rabdarea si capacitatea de a intelege ZEITGEIST, are probabil inteligenta si puterea de concentrare a unui copil de 5 ani. Situatie in care ar fi chiar penibil sa-i explic eu sistemul bancar fractionar. 1
JackBlack Reputație: 1026 Postat Decembrie 10, 2013 Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Telefon: [email protected] Oras:Bucuresti Postat Decembrie 10, 2013 MIT(def.) Povestire fabuloasa care cuprinde credintele popoarelor (antice) despre originea universului si a fenomenelor naturii, despre zei și eroi legendari etc. poveste, legendă, basm, fabulos, mitic. Acum tu ai scris ca ar fi mit 9/11... eu nu te mai inteleg. Da Patrick tata, e o povestire fabuloasa cu Al Qaeda si teroristi rai care au reusit cu 2 cuttere sa deturneze 2 avioane si sa darame 3 cladiri fara nici un ajutor din partea CIA, NSA si alte agentii dinastea. Si cu Ben Landen care nu era deloc colaborator al americanilor pana sa ajunga "public enemy no 1".Si cu povestirea asta au reusit sa ii adoarma suficient pe americani ca sa le bage in funduletz "patriot act", ca sa ii protejeze de teroristii cei rai nu pentru a instaura un stat aproape totalitar.
Shaworma Reputație: 463 Postat Decembrie 11, 2013 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Decembrie 11, 2013 Apreciez aciditatea cat timp nu duce la otetire Vroiam sa scriu un text lung cu redirectionari si link-uri care sa-mi intareasca spusele si sa dovedeasca ca e o ineptie a unui om a carui mare realizare in viata ar fi trebuit sa fie statul pe o cutie de carton in parc cu o sapca de aluminiu sperand sa ajunga la statutul de "doomsayer recunoscut", dar ma voi abtine. Pt genul asta de "documentar" a fost nevoie de inventarea unui nou termen pt a-l clasifica "junk science". Lipsa oricarei documentari (vezi referirile la mitologie egipteana care-s scoase din cur) folosirea repetata a unor termeni bombastici (sistem bancar fractionar samd) un titlu rasunator care sa gadile si care sa-i confere un statut "stiintific" sunt doar cateva din motivele care ma fac sa spun ca e un gunoi. Daca "regizorul" colajului s-ar fi deranjat sa verifice macar 10% din informatia aruncata aleator sustinuta de grafic agresiv si limbaj pe masura poate i-as fi dat o a doua sansa. Un pic de Marx si poate frunzarit cateva carti ar fi ajutat. Momentan, ca cineva care a vazut "documentarul", pot spune ca-si merita locul intre Codul lui Dan Brown () si World of Warcraft pe raftul studentilor care au inceput sa descopere iarba si se lupta cu plata chiriei la camin. Ca tot a fost mentionat Dawkins va las cu un citat care vine ca turnat: "By all means let's be open-minded, but not so open-minded that our brains drop out." 1
rodrigo Reputație: 640 Postat Decembrie 11, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 11, 2013 Sistemul bancar fractionar nu e un termen bombastic, it's fuckin science! http://en.wikipedia.org/wiki/Fractional_reserve_banking http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Fractional-reserve_banking_with_varying_reserve_requirements.gif La fel si comparatiile din mitologia egipteana, 90% sunt incontestabile, 10% inca se mai dezbat dar nimeni nu zice ca n-ar fi posibile. http://www.philvaz.com/apologetics/HORUS.htm http://www.youtube.com/watch?v=F_X1hdCUqf8 Mie mi se par extrem de penibile reactile voastre pentru ca sistemul bancar fractionar se studiaza la ASE, si toate afirmatiile despre egiptologie le aud si copiii din liceu la orele de Istoria Religiilor (introduse dupa 2000 parca in anumite licee romanesti). TOATE informatiile din documentar sunt deja stiute, ele doar au fost adunate si aranjate pentru a fi intelese mai usor. Asa ca revolta ta seamana cu injuratul lui Pitagora pentru ca habar nu ar fi avut cu ce se mananca algebra.... Dar din nou, apreciez ca ati citit recenzii despre documentar din care ati aflat ca "a fost nevoie de inventarea unui nou termen pt a-l clasifica <<junk science>>", in loc sa cercetati singuri daca afirmatiile din el sunt reale. E ca si cum afli de la TV ca a murit Mandela si daca ai dubii, in loc sa sapi putin pe net, il intrebi pe vecinu paranormalu, "A murit mah Mandela?!" iar el raspunde "Nu coaie, inca nu-l vad in lumea cealalta... oricum vad cam prost azi de la mitilicul de ieri... Hic!".Pt genul asta de "documentar" a fost nevoie de inventarea unui nou termen pt a-l clasifica "junk science". Lipsa oricarei documentari (vezi referirile la mitologie egipteana care-s scoase din cur) folosirea repetata a unor termeni bombastici (sistem bancar fractionar samd)
Shaworma Reputație: 463 Postat Decembrie 11, 2013 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Decembrie 11, 2013 Horus...citeste nitel nu "da pa niet" de preferabil...Marx idem... Te redirectionez catre citatul postat de mine mai sus. In rest, "documentarul" asta imi aduce aminte de un stadion plin de suporteri cu pareri care sunt "convinsi" ca pot lua decizii mai bune decat antrenorul si echipa. Fort-a Stiau-a
rodrigo Reputație: 640 Postat Decembrie 11, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 11, 2013 Pai si eu ce ziceam, mai bine o manea, o intelege toata lumea. http://www.youtube.com/watch?v=zZ8N6DMTMtw
xtrey Reputație: 163 Postat Decembrie 11, 2013 Oras:braila Oras:braila Postat Decembrie 11, 2013 am vazut filmul mai de mult, e interesant, dar multa minciuna in el. mai nou lumea a ajuns sa creada ca exista o organizatie illuminati care controleaza toata lumea ))))) aveam o cunostinta care tot incerca sa ma convinga ca exista illuminati, teoria conspiratiei si alte shit-uri. acesti illuminati nu-i cunoaste lumea, ei stau in umbra, dau ordine din umbra; i-auzi ma ai dracu, astia-s la cosa nostra remix. apare triunghiul vietii intr-un videoclip al rihannei, fel si fel de interpretari la anumite secvente, incredibil ) pai si eu pot interpreta in ce mod vreau eu si chiar sa fie credibil, interesant da' nu prea.eminem, rihanna si mai stiu eu cine dracu, astia si-au vandut sufletul diavolului sau sunt sub puterea illuminatilor, fel si fel de bazaconii. pai dar messi, ronaldo, nadal, astia nu sunt sclavii illuminati? de ce? doar astia din muzica? dar ce messi cand da gol nu poate arata un tricou cu "triunghiul bermudelor" ca sa faca reclama acestei grupari? daca voi credeti in asa ceva, inseamna ca sunteti incuiati la minte. maine-poimaine ziceti si ca filmul cu harry potter e inspirat dupa o poveste reala. a mai postat unul aici ca-s aberatii astea, dar a venit un user smardoi si l-a luat la misto, pacalici...daca cineva nu-i de acord cu voi, asta nu inseamna s-o faceti pe miezul. apropo se vorbea de illuminati ca ne introduce cip in corp cu 666 sau mai stiu eu ce porcarii, pai cand coaie ne introduce? de vreo 5 ani se vorbeste de asta, eu inca astept cipul, cand il primesc? sau cumva nu-l primim din cauza ca aceasta grupare illuminati e de fapt o grupare sectanta formata din 2 insi precum martorii lui iehova? treziti-va baieti! http://www.youtube.com/watch?v=QFRjHNVZAEs
Shaworma Reputație: 463 Postat Decembrie 11, 2013 Oras:Acolo Oras:Acolo Postat Decembrie 11, 2013 Cipurile au intarziere ca romanii au inceput sa faca combinatii si sa le revanda Calca cu grija xtrey ca o sa te certe si pe tine
rodrigo Reputație: 640 Postat Decembrie 11, 2013 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 11, 2013 Calca cu grija xtrey ca o sa te certe si pe tine E in siguranta, nu citesc propozitii care nu incep cu majuscule.
azi nu Reputație: 1103 Postat Decembrie 16, 2013 Oras:Galati Oras:Galati Autor Postat Decembrie 16, 2013 “Vă vor asalta şi vă vor spânzură”. Blomm îngheaţă Europarlamentul http://art31.ro/va-vor-asalta-si-va-vor-spanzura-blomm-ingheata-europarlamentul/
azi nu Reputație: 1103 Postat Decembrie 7, 2015 Oras:Galati Oras:Galati Autor Postat Decembrie 7, 2015
Vizitator Reputație: 0 Postat Decembrie 7, 2015 Postat Decembrie 7, 2015 Ceausescu... stia multe el... de crezi ca puncte puncte ? Zic si eu... 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum