Sari la conținut

Noul Cod Penal....

Postări Recomandate

• Oras:pretutindeni
Postat

Are cineva idee daca si infractiunile rutiere beneficiaza de noile legi in vigoare?

Sa fiu mai explicit:

Mi s-a luat permisul pt conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice,0,62% in aerul respirat si obligatoriu am fost trecut pe penal....beneficiez de vreo clementa,au ba?

Va multumesc anticipat pt bunavointa de a-mi raspunde :)

• Oras:Bucuresti
Postat

Codul penal si Codul rutier, respectiv OUG 195/2002 actualizata, nu au nicio treaba unul cu celalalt. Tu probabil te refereai la faptul ca se aplica legea mai favorabila, dar aici nu e cazul deoarece legea care prevede si pedepseste fapta comisa de tine nu s-a schimbat.

Postat

Nu e frate,Bosssu,mare belea....nu fac mare caz din asta,doar speram ca am sa scap basma curata cu introducerea noului Cod Penal :(

Plm,asta e...am comis-o,o trag!

Noi sa fim sanatosi ca belele vin :)))

Postat

Sorry de vestile proaste, dar e mai bine sa fii informat.

Oricum, stai linistit, daca nu e recidiva si daca n-ai facut vreo victima sau pagube majore si irecuperabile, scapi cu o amneda penala ori cu o condamnare cu suspendare.

Postat

Trebuia,Patrick :)))

Situatia bahica nu ma ajuta si am sperat ca la vrajeala mea va cadea militianul din picioare precum popica la bowling....plm,militian zelos.....si asta a fost :(

Mergem inainte! :)

Postat

Are cineva idee daca si infractiunile rutiere beneficiaza de noile legi in vigoare?

Sa fiu mai explicit:

Mi s-a luat permisul pt conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice,0,62% in aerul respirat si obligatoriu am fost trecut pe penal....beneficiez de vreo clementa,au ba?

Va multumesc anticipat pt bunavointa de a-mi raspunde :)

Eu stiam ca de la 0,8 se intra pe latura penala  si se pedepseste de la 1 la 5 ani. 

Postat

Se considera infractiune si se pedepseste cu 1 pina la 5 ani inchisoare cind continutul de alcool depaseste 0.8 g/l in sange

Se considera contraventie si se pedepseste cu amenda si pedeapsa suspendarii permisului pe o perioada de pina la 90 de zile cind concentratia de alcool in aer expirat este de pina la 0.4 g/l caz in care conducatorul auto poate cere recoltarea de probe biologice.

Cind oncentratia de alcool in aer expirat depaseste 0.4 g/l in acest caz politistul rutier este obligat sa ceara recoltarea de probe biologice.

In OUG 195/2002 se considera infractiune si concentratia de alcool in aer expirat care depaseste 0.4 g/l dar in OUG 195/2006 republicata s-a scos aceast lucru infractiunea raminind primul caz de peste 0.8 g/l in sange.

• Oras:Constanta
Postat

Adevarul e ca nu trebuie sa ne jucam cu prostiile astea, extrem de grav cu bautura la volan. Se duce dracu tot daca te implici in vreun eveniment rutier.

• Like 1
  • Oras:Bucharest
  • Oras:Bucharest
Postat

Trebuia sa fugi!

Trebuia sa fuga ! Corect ! De bautura sau de masina . La alegere . Acum putin morcov pe la cur sper ca il vindeca de sportul asta. Pt bautura la volan eu as tripla amenzile , permisul anulat si vreo 5 ani asa fara drept de examen si dupa caz puscarie cu executare, minim 6 luni .

• Like 1
Postat

Corect,Patrick!

Plm,m-a luat valul....muzica,antren si voie buna :)))

Am invatat in cel mai rau mod posibil asta...

• Like 1
  • Oras:Romania
  • Oras:Romania
Postat

Art. 340  Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

• Oras:bucuresti
  • Oras:bucuresti
Postat

sit down, jos palaria bre, frumos spus. Trolescovici, da-mi tata un telefon in pana mea ca eu nu il mai am. In alta ordine de idei, cica de luni se intorc ... golanii sefi la parlament. Printre altele, ca si prioritate figureaza noul cod rutier care este ... rupere. Chiar ar fi bine asa,aici este vorba de oameni, de viata lor si vorba lui sit down, dupa cum se circula ar trebui inasprite sanctiunile. Sa speram ca alesii .... cui vor ei, nu vor lua in calcul belelele pe care ei insasi le fac! Trolescoveci , astept un beep de la tine.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.