Sari la conținut

Anal-fabetii... :)

Postări Recomandate

• Telefon: amada.dulcica
  • Oras:Bucuresti
Postat

"Îți trebuie anumite abilități de analfabet ca să faci atâtea greșeli având atât de puține cuvinte la dispoziție. Adică este cunoscut faptul că agramații au cel mai restrâns vocabular posibil. Nu ar fi de așteptat că măcar atât să stăpânească?

Îl avem aici pe Ingerasu Tau (numele dă calitatea) care este la un “i” distanță (în plus sau în minus) de a fi analfabet complet din doar două propoziții. Și nu m-ar mira chiar să fie analfabet complet, dar nu i-au picat un știi sau un fii pe care să le măcelărească. Iar când zic două propoziții sunt indulgent pentru că lipsesc semnele de punctuație care să indice acest aspect.

De asemenea lipsesc cratimele din miai fakut (mi-ai făcut) și saty fak (să-ți fac), dar abundă limbajul de cocalar născut pe messenger."  :laugh2

Sursa: 

http://analfabeti.ro/

Persoane de genul asta avem o sumedenie printre noi...  :slap2

Deci o sa le sugerez sa apeleze cu incredere la site-uri gen:

http://limba-romana.ucoz.ro/index/gramatica_limbii_romane/0-17

http://dexonline.ro/articol/Ghid_de_exprimare_corect%C4%83

Oameni "buni", daca tot injurati peste tot, macar sa o faceti corect gramatical!  :laugh2

Dar asta cred ca o sa se intample:

:laugh2

• Like 2
Postat

Asta iera vrun apropou sau? :))

Nu, tu nu ai cum sa scrii asa din greseala...  :laugh2

:hug1

• Oras:Dincolo de nori
  • Oras:Dincolo de nori
Postat

daca te uiti la promovabilitatea de la bac iti dai seama ce iese de acolo :laugh2

Cred că voiai să spui "rata de promovare".

• Oras:Romania
  • Oras:Romania
Postat

Iti urez noapte buna atunci!

Of..greu cu postarile astea..si nu mai joaca nimeni fazan.

Sper sa nu ma baneze jupanu' pana ma fac si eu mare!

Postat

Amada, poate articolul acesta o sa te ajute intr-un fel sau altul, cine stie... :

"Cel mai ușor recunoști prostul din regulile lui mici, fără bază reală, pe care le respectă cu sfințenie.

Lunea nu dau bani. Dacă trec pe lângă o biserică mă închin. Oltenii mănâncă praz. Moldovenii sunt cei mai proști dintre oameni și în vărsători nu trebuie să ai încredere. Oamenii necunoscuți trebuie tratați cu respect în schimb.

Un om deștept acceptă un adevăr după câte argumente logice stau în spatele lui. Pentru prost adevărul e ceva prins de la niște figuri autoritare în dezvoltarea lui de prost și niciodată chestionat. Pentru că a venit de la niște oameni pe care îi admiră și în care are încreder: părinții, profesorii și rudele mai mari. Sau alți oameni pe care cercul lui inițial i-a considerat de încredere și spre care l-au îndrumat pe prost. Prostul nu se întreabă de ce crede ce crede. Nici nu i-a trecut prin cap că adevărurile lui, pe care le va da mai departe următoarei generații de proști pur și simplu au venit de la generația anterioară de proști și el le-a acceptat așa cum sunt. Pentru că e prost. Și că nimic din ce crede nu are vreo altă bază decât strat peste strat de proști care spun aceeași chestie.

Important nu e să afli dacă ce crezi tu e adevărat. Important e să îi combați pe ăia care te contrazic.

Prostul pseudointelectual are, pe lângă setul lui de chestii în care crede și nu se întreabă de ce, și un set de reguli care-l ajută la diferențierea oamenilor inteligenți, ca el, de ăia mai proști. E o chestie pe care o verifică mult înainte de a auzi vreun argument sau a înțelege ceva. Pentru că prostul pseudointelectual știe de mic că m se pune înainte de p și b și dacă cineva a scris 5 pagini de argument, argumentul lui e complet invalid pentru că la un moment dat a folosit cuvântul ”pulă”. Nu are cum să aibă dreptate pentru că se știe că doar oamenii needucați vorbesc cu cuvântul pulă. Și se știe că oamenii needucați nu au cum să fie inteligenți. Deci nu are cum să aibă dreptate. Se știe! Prostul se bucură și trece mai departe. A înfrânt din nou.

Și prostul pseudointelectual se oprește în formă. Analizează gramatica textului. Orice scăpare e dovadă de prostie. Orice idee este invalidată dacă forma nu se supune regulilor fără sens pe care le-a învățat el când era mic. Spre exemplu, acest paragraf este invalid deoarece orice prost știe că nu începi o propoziție cu ”și”.

Desigur, e clar că dacă un om pune i-urile aiurea la conjugatul lui „a ști” și ”a fi” e un analfabet care n-a citit o carte la viața lui. Sunt reguli care îți vin nativ. Îți spune bunul simț și vorbitul cu voce tare cum se scriu verbele astea. Dar multe greșeli gramaticale sunt doar dovezi de neatenție, repezeală și om care nu scrie ca meserie. Majoritatea oamenilor nu știu când se folosește aceiași și când aceeași. Pentru că e o regulă în plus de care nu au nevoie. E absolut irelevant. Au același sens.

În fiecare lună apare minim un imbecil care găsește o cacofonie într-un text de-al meu și o trântește mândru de asfalt ca dovadă supremă că eu sunt un idiot, tot ce spun e irelevant și el e mult mai deștept decât mine.

E O CACOFONIE ÎN TEXT, INCREDIBIL!

Prostul a învățat la școală că cacofoniile trebuie evitate și o face. Nu se întreabă de ce, dar se simte brusc mândru de el și superior când cineva nu respectă regula lui mică.

Eu nu o respect. Motivul e atât de simplu încât chiar și un prost care vânează greșeli gramaticale ar putea să-l înțeleagă.

Cacofonia nu este o greșeală gramaticală. Este o chestie de stil. Ca pusul coatelor pe masă la cină. Și la fel ca orice chestie de stil, ține de anumite interacțiuni formale. Evită cacofonia în discursul de acceptare pentru premiul de pseudointelectualul anului, nu când vorbim într-un bar.

Cacofonia nu este o greșeală de scris. E o disonanță care trebuie evitată oral, pentru că sună prost. Așa că care nu e analfabet, să citească cu voce tare, nu ar avea de ce să se împotmolească în ea în scris.

Să evit cacofonii aici e ca și cum mi-aș sufla nasul în batistă cu monogramă, la mine în baie.

E ca și cum mi-aș pune fracul să mă duc să duc gunoiul

E ca și cum m-aș abține să trag o bășină singur într-o cameră.

Aici textele sunt presărate cu muie, sloboz, pișat, felație, morena, coptură galbenă. Cât de prost trebuie să fii ca fix alăturarea ca la domino a două cuvinte care încep și se termină aproximativ cu aceeași silabă să te deranjeze, în pula mea?

Să știi multe reguli și să le respecți instinctiv nu te face isteț. Doar un robot prost, programat de mic să piuie la niște reguli de ale căror validitate nu s-a întrebat niciodată. Ce prost ești, observatorule de cacofonii. Cel mai prost dintre oameni. Și nu prost ca proștii ăia care nu știu care e capitala Chinei. Ăia sunt doar dezinformați. Tu ești genul de prost care nu știe de ce face ce face. Genul de prost care trăiește degeaba. "

• Like 2
  • Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland
  • Telefon: harrypoker77
  • Oras:Lalaland
Postat

eu nu vede legaturilii de-spre kako fonye vizavi ku lipsa lui educatzie la shkoala care ieste  :angel:

Postat

Iti sta bine galben, ai inceput sa scrii mai bine...  :laugh2

• Oras:a place between here and there
Postat

Amada,sa zicem ca vine la tine un cioban,la propriu si la figurat,iti tranteste 500euro pe masa pt 3-4ore,ca deh,are mii de mioare si iese euroii,si-ti cere sa-i faci un oral,iar printre supturi,linsuri si tentative de deep throat sa gemi cat e el de inteligent si cult,ca deh,asta e fetishu` omului si asa se simte bine.Ce faci in cazul asta?,banul sau constiinta primeaza?,fiind o intrebare tipica a unei societati de consum.

Nu pot sa nu remarc,tot felul de personaje care nu-si prea permit financiar fetite,iar daca nu-si permit sa le futa,macar au satisfactia morbida sa le arate cat de proaste/inculte sunt.

Pe de cealalta parte,unele fetite,satule de ciobanii pomeniti mai sus,refuleaza si incep sa ne demonstreze cat de destepte sunt ele in raport cu ciobanii care ia satisfacut.

• Like 4
  • Oras:Acolo
  • Oras:Acolo
Postat

Nu pot sa nu remarc,tot felul de personaje care nu-si prea permit financiar fetite,iar daca nu-si permit sa le futa,macar au satisfactia morbida sa le arate cat de proaste/inculte sunt.

eu :D

• Like 1
Postat

Amada,sa zicem ca vine la tine un cioban,la propriu si la figurat,iti tranteste 500euro pe masa pt 3-4ore,ca deh,are mii de mioare si iese euroii,si-ti cere sa-i faci un oral,iar printre supturi,linsuri si tentative de deep throat sa gemi cat e el de inteligent si cult,ca deh,asta e fetishu` omului si asa se simte bine.Ce faci in cazul asta?,banul sau constiinta primeaza?,fiind o intrebare tipica a unei societati de consum.

Pe de cealalta parte,unele fetite,satule de ciobanii pomeniti mai sus,refuleaza si incep sa ne demonstreze cat de destepte sunt ele in raport cu ciobanii care ia satisfacut.

:laugh2

Ai inteles ce ai vrut tu...  :laugh2

Daca simt ciobanul la telefon, eu deja am treaba, nu mai ajunge la mine!...  :no2  :laugh2

Nu am refulat, am citit prea multe prostii pe aici si am zis sa fac un topic pe tema asta, nu sunt cu nasul pe sus si nici grandomana...  :slap2

Postat

sa zicem ca vine la tine un cioban,la propriu si la figurat,iti tranteste 500euro pe masa pt 3-4ore,ca deh,are mii de mioare si iese euroii,si-ti cere sa-i faci un oral,iar printre supturi,linsuri si tentative de deep throat sa gemi cat e el de inteligent si cult,ca deh,asta e fetishu` omului si asa se simte bine.Ce faci in cazul asta?,banul sau constiinta primeaza?,fiind o intrebare tipica a unei societati de consum.

https://www.youtube.com/watch?v=YM-Bk8zk9zc

• Telefon: olybucuresti
  • Oras:b
  • Telefon: olybucuresti
  • Oras:b
Postat

Dulcico, iti statea mai bine cand te futeai! 

Lasa gramatica si ..."pă treaba":)))

Postat

Amada,pt ca am o oarecare simpatie și compasiune pt tine,te las sa bravezi  :kiss3

Postat

Amada,pt ca am o oarecare simpatie și compasiune pt tine,te las sa bravezi  :kiss3

:kiss3

Nu sunt rea, ma amuz...  :laugh2

Uite asta de exemplu:

Este un dictionar explicativ al limbii romane sau pentru limbi romane...  :laugh2

post-68912-0-14506100-1397209355_thumb.jpg

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...