Sari la conținut

Ceva interesant si promitator


Postări Recomandate

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Are niste justificari foarte bune.

Si evidentiaza lucruri care deja se intampla.

 

1. Descentralizarea productiei de energie, prin raspandirea panourilor solare (ceea ce numeste el scalabilitate pe laterala in contradictie cu scalabilitatea pe verticala - de exemplu o centrala nucleara)

2. Faptul ca exista deja tehnologie de imprimare 3D pentru piele de animale, organe chiar mancare (sau sa zicem deocamdata niste chestii edibile... dar se fac progrese), . Deci nu doar jucarii simple de plastic, ci lucruri cu adevarat utile

3. Faptul ca productia unor bunuri destul de complexe este acum la indemana indivizilor sau a grupurilor restranse, nu doar a companiilor. Prin metode de crowd funding cum sunt kickstarter sau indiegogo.

 

Sunt doua idei acolo:

1. Ca lucruri utile si destul de complexe vor putea in curand sa fie facute cu resurse mici, accesibile cam tuturor.

2. Ca pentru lucrurile cu grad mai ridicat de complexitate, se tinde spre un lucru colaborativ care mareste foarte mult eficienta procesului.

 

Din pct de vedere al modelului economic, chestiile astea inseamna sa revenim la ceva similar cu societatile rurale, in care isi crestea fiecare in ograda cam tot ce avea nevoie. Si se mai faceau oarecare schimburi pentru bunuri specializate. Doar ca acele nevoi esentiale vor fi satisfacute la nivelul cu care ne-a obisnuit revolutia industriala si civilizatia secolelor 20-21.

 

Cam asta spune el.

Link spre comentariu

  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

Am ajuns la concluzia ca omul asta are atata relevanta, incat merita BAGAT CU JAPCA in orice mediu, macar pentru 1% sansa de audienta.

 

Asa ca luati de aici. De la omul care s-a facut ascultat de conducatorii Europei si ai Asiei. Cu teoria lui despre revolutie in energie, comunicare si empatie.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=nQN_13KawUw

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Creează nouă...