Vizitator Beraru Reputație: 0 Postat Octombrie 2, 2014 Postat Octombrie 2, 2014 Roberto, fara suparare dar cand afirmi ca toti tiganii sunt jegosi sau boraturi e similar cu a spune ca toti romanii sunt hoti sau toate curvele proaste. Asa o fi? Salut prietene!As scrie mai mult dar nu am timp astazi. Scriu doar atat: termenul "toti" reprezinta de fapt o generalizare si nu are un inteles absolut. "Toti x sunt y" nu poate fi tradus decat: "toti x-ii pe care ii cunosc, direct sau indirect, sunt, din punctul meu de vedere, y". Daca cel care face afirmatia considera esantionul x ca fiind reprezentativ si suficient numeric va proiecta atributul y asupra celorlati x. Desi logica este rezonabila ea ramne una pur subiectiva si nu poate stabili valoarea absoluta de adevar a afirmatiei "toti x sunt y". In alta ordine de idei, nu e OK judecata cu dubla masura. Nu sare nimeni de cur in sus pentru generalizarile: "romanii sunt inventivi", "romancele sunt frumoase", "romanii stiu sa se distreze" ...si cam atat (nu numai ca sunt putine dar sunt si autocaracterizari). Cand e de bine e adevarat. Nu am timp sa scriu despre ipocrizia celor care, chipurile, iau atitudine impotriva rasismului sau a prejudecatilor de orice tip. Poate cu alta ocazie. 5
trifazic Reputație: 704 Postat Octombrie 2, 2014 Oras:priza Oras:priza Postat Octombrie 2, 2014 Salut prietene!As scrie mai mult dar nu am timp astazi....Ai perfecta dreptate, toti suntem rasisti si ipocriti dar parca e o exagerare sa ne mandrim cu asta.
Vizitator Beraru Reputație: 0 Postat Octombrie 2, 2014 Postat Octombrie 2, 2014 Ai perfecta dreptate, toti suntem rasisti si ipocriti dar parca e o exagerare sa ne mandrim cu asta. Eu vad un ton care evoca revolta, nici urma de mandrie. Banuiesc ca vrei sa spui ca nu trebuie sa ne afisam. In virtutea libertatii de exprimare nu cred ca este necesar un astfel de efort din partea omului de rand. Gasesc nelalocul lor astfel de afirmatii doar daca ele vin din partea formatorilor de opinie/legislativ/juridic. 4
picpoc Reputație: 791 Postat Octombrie 3, 2014 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Octombrie 3, 2014 Picpoc, ai ceva poze pt fani și 'dujmani'? Stai doar in 2 mașini?Vrei sa faca fraierii boala copiilor!!!!!!Bye 1
trifazic Reputație: 704 Postat Octombrie 3, 2014 Oras:priza Oras:priza Postat Octombrie 3, 2014 Eu vad un ton care evoca revolta, nici urma de mandrie...Fiecare vede prin prisma propriei experiente de viata. Eu mi-am permis sa fac anumite aluzii exagerand afirmatiile, doar pentru a atrage atentia ca nu-i bine sa generalizam. "Sunt fan Beraru " -Cum iti suna? Sper sa nu zici ca mai si semnalizez.
thecat Reputație: 10279 Postat Octombrie 3, 2014 Oras:all over (NU e o ironie...) Oras:all over (NU e o ironie...) Postat Octombrie 3, 2014 Stau si rumeg juma' de zi la discutiile despre rasism de pe forum (nu permanent, dar oricum, imi ocup momentele libere cu gandul asta).Incerc sa-mi sintetizez cateva idei, sa le expun frumos si concis.Si pe cand ajung si eu la pc, net si forum, apare Beraru din neant (dup-o luna-doua de absenta, inca) si-mi ia toate vorbele din gura/tastatura, facand redundante toate cele ce doream sa le zic. (edit: si inca si intr-un sfert din numarul de cuvinte care mi-ar fi fost mie necesar...) Pewla calului. Vrei sa faca fraierii boala copiilor!!!!!!Bye Picpoc, ne-ai ucis. Crapa pipotele in noi de invidie. Un Mercedes, un Audi, un Vaio si vreo 500 dolari.Eu unu' mi-s verde de ciuda, ma duc sa ma-mbat de nervi... 4
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum