Sari la conținut

Cuvinte de învățătură

Postări Recomandate

Postat

RUGA PENTRU COPII

Si cand va va fi mai bine,
dragii mei copii,
veti ramane fara mine,
ma voi risipi .

Ce-a fost de facut e gata
si e omenesc,
merg la mama si la tata,
sa ma odihnesc .

Niciodata ochii n-or sti
lacrimi cate sunt,
dati-le la fiii vostri,
mortii-s in pamant .

Eu ma duc inspre neplansi
spre a-i linisti,
voi sa nu-i bociti pe dansii,
plangeti pe copii !

Iar,daca-n mormantul searbad,
dupa ce-am sa mor,
voi fi verde fir de iarba,
voi albi de dor .

Mortii mai vorbesc cu viii
doar in nenascuti,
voi iubiti-va copiii,
dati-le virtuti .

Plec si eu ,cand va e bine,
intr-un adapost,
plangeti doar cat se cuvine,
n-are niciun rost,
numai pe acel ce vine,
nu pe cei ce-au fost .

Adrian Paunescu,februarie 1995

• Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Pentru mine e foarte reprezentativ un citat din Galileo Galilei:

"Nu ma simt obligat sa cred, ca acelasi Dumnezeu care ne-a inzestrat cu simt, ratiune si intelect, ne-a destinat sa uitam folosirea lor"

• Like 2

• Oras:Galati
  • Oras:Galati
Postat
Citiți până la capăt, vă rog!! 
“Mama prietenului meu a mâncat sănătos toată viața ei. Nu a consumat vreodată alcool sau orice mâncare "rea", a făcut mișcare în fiecare zi, foarte flexibilă, foarte activă, a luat toate suplimentele sugerate de medicul ei, nu a mers la soare fără protecție solară și, atunci când a făcut-o, a fost pentru cel mai scurt timp posibil... și-a protejat destul sănătatea cu cea mai mare grija pe care cineva ar fi putut s-o facă. Acum are 76 de ani și are cancer de piele, cancer de măduvă osoasă și osteoporoză extremă.

Tatăl prietenului meu mânâncă slănină, unt, grăsimi, niciodată și chiar niciodată nu a făcut mișcare, s-a ars la soare în fiecare vară... el a luat, practic, abordarea de a trăi viața din plin și nu cum alții îi sugerează. Are 81 de ani, iar medicii spun că starea lui de sănătate este cea a unei persoane tinere.

Oameni buni, nu vă puteți ascunde de otravă. Este acolo și vă va găsi, așa că, în cuvintele mamei încă în viață a prietenului meu: "Dacă aș fi știut că viața mea se va termina astfel, aș fi trăit-o mai din plin, bucurându-mă de tot ce mi s-a spus să nu mă bucur!"

Nici unul dintre noi nu va scăpa cu viața, așa că vă rog să opriți să vă tratați ca pe un gând ulterior. Mâncați mâncăruri delicioase. Umblați la soare. Săriți în ocean. Spuneți adevărul pe care îl țineți în inimi ca pe o comoară ascunsă. Fiți prostuți. Fiți buni. Fiți ciudați. Nu e timp pentru nimic altceva." (Keanu Reeves)

• Like 4

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...