cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 16, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 16, 2015 Il mai asteptam pe @koningdanielSa inchid cercul supozitiilor.
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 16, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 16, 2015 Si ca sa fie treaba clara: nu e o problema luata de pe net! E originala. Partial cel putin. recunosc ca am prins o idee de la 2 domni azi, probabil lucrau in Ministerul Invatamantului. Si am dezvoltat pe baza ei.
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 16, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 16, 2015 Ca urmare a postarilor voastre mixate, am decis sa las pana maine deschisa problema in cauza. Daca nu apare nici o rezolvare voi posta raspunsul corect.
oldybutgoldy Reputație: 737 Postat Februarie 16, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 16, 2015 Problema: Doi busteni din lemn cantaresc fiecare cate 400 de kg si sunt trasportati pepuntea unei barje. Amandoi bustenii sunt curatati de craci si frunze si sunt cilidrici si drepti. La un moment dat, se rup legaturile cu care erai fixati si cad ambii in Dunare. Unul dintre ei va fi recuperat usor, celalalt nu mai poate fi recuperat.De ce? Barja este pozitionata perpendicular pe directia de curgere a Dunarii; bustenii cad fiecare de cate o parte a barjei; unul este impins de curentul apei astfel incat sta lipit de coca barjei si poate fi ridicat usor pe punte, iar cel din partea cealalta este impins de curent din ce in ce mai departe de barja.
tendoi Reputație: -550 Postat Februarie 16, 2015 Oras:Bucuresti-Periferie Oras:Bucuresti-Periferie Postat Februarie 16, 2015 Problema: Doi busteni din lemn cantaresc fiecare cate 400 de kg si sunt trasportati pepuntea unei barje. Amandoi bustenii sunt curatati de craci si frunze si sunt cilidrici si drepti. La un moment dat, se rup legaturile cu care erai fixati si cad ambii in Dunare. Unul dintre ei va fi recuperat usor, celalalt nu mai poate fi recuperat.De ce? L-au furat tiganii si l-au bagat la foc. 3
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 16, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 16, 2015 Oldy..., interesanta persepectiva si expplicatia. Dar tot nu e cea corecta! E mult mai ....matematico-fizica decat logico-intuitiva
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 16, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 16, 2015 Oly, ce sa zic? NU!
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 16, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 16, 2015 Ramane pentru maine. Si daca nu zice nimeni nimic interesant si la obiect, zic raspunsul.
tendoi Reputație: -550 Postat Februarie 16, 2015 Oras:Bucuresti-Periferie Oras:Bucuresti-Periferie Postat Februarie 16, 2015 Eu zic ca daca tot este la inghesuiala, sa dam vina pe Elena Udrea ca a trecut in acte doi busteni, care defapt era doar unul si de aceea nu poate fi recuperat.Ce mai conteaza un bustean in plus sau in minus la atatea miliarde furate:P 1 3
mosu44 Reputație: 3240 Postat Februarie 16, 2015 Oras:ici-colo Oras:ici-colo Postat Februarie 16, 2015 Cosmin R, on 16 Feb 2015 - 13:36, said:Problema: Doi busteni din lemn cantaresc fiecare cate 400 de kg si sunt trasportati pepuntea unei barje. Amandoi bustenii sunt curatati de craci si frunze si sunt cilidrici si drepti. La un moment dat, se rup legaturile cu care erai fixati si cad ambii in Dunare. Unul dintre ei va fi recuperat usor, celalalt nu mai poate fi recuperat.De ce?1. ok, initial am crezut ca problema e de logica, adica de schepsis... ni s-a spus ca nu e de logica, ci de fizica. de fizica pura.si, mai tarziu, ni s-a spus ca e de matematica-fizica. 2. daca ar fi vorba de o problema reala, al doilea bustean va fi recuperat intotdeauna, oricum.deci formularea este nereala, nerealista: "celalalt (bustean) nu mai poate fi recuperat."ba da, celalat bustean poate fi recuperat. 3. am asa...senzatia ca raspunsul, oricare va fi, nu ma va convinge... pentru ca, repet, daca se bazeaza pe realitate - si pe orice altceva, inclusiv pe fizica pura - orice bustean, pe orice tip de apa, poate fi recuperat.ud, uscat, cu crengi, fara, etc - poate fi recuperat. mai ales pe Dunare...pentru ca un bustean pe Dunare poate deveni un obstacol...si va fi recuperat oricum. 4. poate ca formularea trebuia sa contina un aspect semnificativ: celalalt nu mai poate fi recuperat. DE ACEASTA BARJA. --------------------- sunt curios care va fi raspunsul imaginat de tine. 1
cpt.picard Reputație: 777 Postat Februarie 16, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 16, 2015 Cand eram copil, aveam un loc unde ne intalneam toti prietenii. Se numea "la piatra de lemn".
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 17, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 17, 2015 Bingo. Aproximativ. Hai sa simplific cu o intrebare ajutatoare. Doua obiecte de cate 400 de kg sunt aruncate in apa. Unul pluteste, altul nu. De ce?
koningdaniel Reputație: 969 Postat Februarie 17, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Februarie 17, 2015 Cum adica 2 obiecte? Ca erau busteni de lemn....nu sucii datele ca ma bulversezi total si irevocabil!
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 17, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 17, 2015 Da omule, dar fa si tu legatura. A auzit cineva de .... densitate?
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 17, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 17, 2015 Unul dintre busteni avea desnitatea mai mare decat apa si s-a dus la fund. Deci era din abanos, singurul lemn cunoscut care nu pluteste!
trollescoviciulos Reputație: 260 Postat Februarie 17, 2015 Oras:pretutindeni Oras:pretutindeni Postat Februarie 17, 2015 A auzit cineva de .... densitate?Dă sloboz mai ai puțin și ne intrebi dac-am vizitat Zona 51 L-au luat extraterestrii? 1 1
? ec ed Reputație: -439 Postat Februarie 17, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Februarie 17, 2015 Unul dintre busteni avea desnitatea mai mare decat apa si s-a dus la fund. Deci era din abanos, singurul lemn cunoscut care nu pluteste!Si bradul se duce la fund, am avut eu o salupa din lemn de brad!Vezi ca a zis lumea ca se scufunda, dar ai tinut sa o lungesti, probabil iti place conversatia!
cosmin r Reputație: -982 Postat Februarie 17, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Februarie 17, 2015
Vizitator FLQ Reputație: 0 Postat Februarie 17, 2015 Postat Februarie 17, 2015 hai sa va dau ceva foarte usor, urmeaza farfurii si pahare :laugh2
daywalker78 Reputație: 14869 Postat Februarie 17, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Autor Postat Februarie 17, 2015 hai sa va dau ceva foarte usor, urmeaza farfurii si pahare :laugh2 IMG_4151.JPG Să mor dacă-mi dau seama cum să rostogolesc câinele jucăuș. Mutând doar 2 bețe mi se pare imposibil.
Vizitator FLQ Reputație: 0 Postat Februarie 17, 2015 Postat Februarie 17, 2015 E usor, mi a iesit chiar si mie )
? ec ed Reputație: -439 Postat Februarie 17, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Februarie 17, 2015 E simplu:Muti batul 1 in partea stanga, iar batul 3 in partea dreapta...si se rostogoleste.
mosu44 Reputație: 3240 Postat Februarie 17, 2015 Oras:ici-colo Oras:ici-colo Postat Februarie 17, 2015 cutu
Vizitator FLQ Reputație: 0 Postat Februarie 17, 2015 Postat Februarie 17, 2015 E simplu:Muti batul 1 in partea stanga, iar batul 3 in partea dreapta...si se rostogoleste. Se rostogoleste pă iarba, da? Deseneaza ca nu inteleg, ceva ceva ai ghicit. 1
? ec ed Reputație: -439 Postat Februarie 17, 2015 Oras:aer Oras:aer Postat Februarie 17, 2015 Pe iarba, capepamant zgarie! Nu merge paint-ul!
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum