marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 21, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Postat Martie 21, 2015 Ana Blandiana - Ar trebui 11 4
andreea_good Reputație: 2383 Postat Martie 21, 2015 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Martie 21, 2015 Așa ca de ziua internațională a poeziei, să dau o poiezie de pahar pentru un personaj mondial de pe forum - π/\ Legănat, ușor... pe vale, Se plimba prin târg, agale...Cum să facă el, rocada,Cum să-ncheie el parada?Cum să scape de Amada?Și să meargă iar la Mona,Ca să-l știe Barcelona!Are bani dar bea sifon,Trozneală, vărul π/\. Freamăt mare și mult chin!Băieții-aruncă venin!Vine javra din oraș,Îl sărută pătimaș!Pe la spate JavierÎntinde-un falus de fier.Are-n inimă un of,Când îl râcâie dpof!Prostii la extragereDin zgârcitul alex_ge.Toți au replici monotone,Toți vin pe conturi cu clone.Toți atacă cu cagule,Purtători virtuali de pule...Dar π/\ e ca Hercule!Și prin apă... și prin foc!El cu mândrele la joc. Le prostește cu fiole,Le vrăjește cu fasole.Când mai clatină cortina,Îl urechează Sorina!Ia fasolea pe ghidon,Păstaie, vărul π/\. Să trăim poeți, mulți ani!Să dăm la cucoane bani!Alex_ge nu dă nimic!π/\ îi bagă la plic,Vezi doamne... că-i ofensatăȘi e cam nemăritată.Și dacă îi bagi la plic,Dă mai bine la 'lindic'...Vâră plicul sub salteaȘi șade toată noap-tea. De o viață... tot curvar,De o viață... armăsar!Cele mai frumoase feteȚi le urcă pe perete.Și tot trage pe cordon,'Plic'! ... tovarășul π/\ 9
mariusdanger Reputație: 1470 Postat Martie 22, 2015 Telefon: [email protected] Oras:de gestiune Telefon: [email protected] Oras:de gestiune Postat Martie 22, 2015 Haios:) +1 (de pe telefon)
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 22, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Martie 22, 2015 10 3
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 22, 2015 Postat Martie 22, 2015 "Din iubire ne-am născutPe măsura iubirii am fost alcătuiţiDupă iubire tânjim,Iubirii ne încredinţăm." Ibn'Arabi - Cartea Revelatiilor de la Mecca 2 1
quasim Reputație: 2451 Postat Martie 22, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 22, 2015 DE COPILĂRIE Să fiu din nou copil aş vrea,Cu ochi naiv şi gesturi repezite,Să-mi pierd tristeţea undeva,Prin jucăriile din vis ivite... Fetiţă iarăşi tu să fii,Să ai fundiţe albe ce se stricăŞi, printre sute de copii,Să ne-ntâlnim la grupa mică. În focul sobei jucăuşStângace să îţi scapi păpuşa dragă,Arzându-mă, cu mâinile căuş,Din jar să o salvez întreagă. Să-mi spui peltic, oftând: "Melsi"Cu ochii înotând în lacrimi-perlă,Şi doctoriţa mea să fiiPansându-mă cu şorţul de dantelă. În colţul nostru să plecămDe cum vom termina micul dejunŞi-acolo să ne sărutămCu gurile mânjite de magiun. 5
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 22, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Martie 22, 2015 6 3
quasim Reputație: 2451 Postat Martie 22, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 22, 2015 Bosforul - Serghei Esenin Eu n'am văzut, persano, Bosforul niciodată,Să nu mă'ntrebi de dânsul că nu ştiu să răspund.In ochii tăi văd marea pentru întâiaşi datăCum flacăra albastră şi-o pâlpâie la fund. Ducând postavuri scumpe şi suluri de mătasă,N' am mers cu caravana spre falnicul Bagdad.Inclină, pentru mine, statura ta frumoasă,Lângă genunchii proaspeţi tristeţtea să mi-o scad. Rugându-te, zădarnic îmi umilesc mândria,Puţin de tot îţi pasă dacă-ţi şoptesc încet,Că acolo departe în ţara mea Rusia,Sunt pentru toată lumea cel mai vestit poet. Harmonica prin mine răsună năzdrăvană,Aud cum latră câinii la luna altui cer.Au n' ai vroi tu oare, ciudata mea persană,Să-mi vezi albastra ţară de spice şi de ger? Prin locurile-acestea nu-s numai într'o doară,Chemarea ta fierbinte răzbise traiul meu,Iar braţele, mai albe decât o primăvară,Aşa ca două aripi mă 'nfăşurau mereu. Demult eu nu mai caut în soarta mea hodină,Deşi trecuta viaţă n' o blestem şi n' o 'nfrunt.O, rogu-te vorbeşte, de vrei, despre lumină,Despre 'inutul vostru în care uit că sunt. Harmonica din suflet înăbuş-o cu şoapteŞi cu parfum de famec adapă-mă oricât,Ca după una blondă ce-i hăt la miază-noapte,Să nu regret atâta, să nu suspin atât. Cu toate că Bosforul nu l' am văzut vreodată,Îţi voi vorbi pe urmă de raiul lui profund,Că' n ochii tăi văd marea pentru întâiaşi datăCum flacăra albastră şi-o pâlpâie la fund. 3
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 22, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Martie 22, 2015 9 3
yka Reputație: 9109 Postat Martie 22, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 22, 2015 IMPREUNA De multa vreme,ploua cu stropi mari de fericire,Asadar,poti sa inoti in oceanul dragostei mele.Nu-ti fie teama de apele adanci,doar imi simti brateleVei fi purtata pe aripi de iubire. Iti voi face corabie din inima-mi ce pentru tine - i deschisaDin aprecieri si pretuire,iti voi tese vele,In furtuna,la carma,vom fi impreuna,Viata in doi va fi mai buna. 4
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 22, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Martie 22, 2015 8 3
quasim Reputație: 2451 Postat Martie 22, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 22, 2015 Ana Kelemen - Mihai Beniuc Tii minte, Ana Kelemen,Vara aceea alba, caldaCand ne duceam noi doi la scalda,Tii minte, Ana Kelemen? Tii minte, Ana Kelemen,Cum rataceam noi prin padureSa strangem, pare-mi-se, mure,Tii minte, Ana Kelemen? Tii minte, Ana Kelemen,Cand cerii vechi sopteau în barba,Veneai ca sarpele prin iarba,Tii minte, Ana Kelemen? Tii minte, Ana Kelemen,Si ce urma era minune!O, nu-s cuvinte a o spune.Tii minte, Ana Kelemen? 2
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 22, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Martie 22, 2015 Marin Sorescu - Singur Mi-e frig in camasa astaDe literePrin care intra usorToate intemperiile.Vantul prin a,Lupii prin b,Iarna prin c,Si eu incerc sa-mi apar macar inimaCu un titlu mai gros,Dar ma ingheata frigul care intraPrin toate literele.Mi-e urat in camasa astaDe literePrin care intra usorRespiratia si bataile inimii.Prin a,Prin b,Prin c,Alfabetul este plin de minePentru o clipa. 8 3
yka Reputație: 9109 Postat Martie 22, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 22, 2015 AJUTA-MI DOAMNE Ajuta-mi Doamne sa raman mereuSub scutul Tau puternicE asa de lesne sa nu caziCand drumul este tot mai greu. Ajuta-mi Doamne sa raman statornicIn slujire si in crez sa nu ma abat,De la al Tau Cuvant ce mi l-ai dat.E nevoie de lumina-n intuneric. Ajuta-mi Doamne sa vad in chipul TauOceanul dragostei divine.Eu stiu ca ea ma poate tineSa fiu si eu o stea ce straluceste-n noapte! Ajuta-mi Doamne sa te vad prin moarteCand pentru mine se va face noapteSa fii luceafarul de dimineataCe-mi toarna-n inima speranta. 3
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 22, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Martie 22, 2015 8 3
quasim Reputație: 2451 Postat Martie 22, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 22, 2015 Ulciorul de Omar Khayam Ramai sa mai ciocnim o cupaLa hanul vechi de pe coclauriCaci pentr-un vin si pentru tineMai am in san trei pungi cu aurRamai sa ne-alungam tristeteaSi setea fara de-alinareCu vinul negru de la hanulDin valea umbrelor fugareStii tu, frumoaso, ca ulciorulDin care bei infrigurataE faurit din taina sfantaDin taina unui trup de fataL-a faurit candva olarulCel inspirat de duhul rauDin taina unui trup de fataFrumos si cald ca trupul tauInmiresmeaza-te frumoasoCa pe-un altar de mirodeniiCand zarea-i plina de albastruCand lumea-i plina de vedeniiSi-atat cat darurile noastreMai au pe margini bucuriiCaci maine in zadar vei bateLa porti de suflete pustiiCa maine-om putrezi-n morminteUitati nepomeniti de nimeniCaci maine vor veni olariiSa fure lut din tintirimeSi trupul tau care mi-e astaziCel mai iubit dintre limanuriVa fi un biet ulcior din careVor bea drumetii pe la hanuri 3
yka Reputație: 9109 Postat Martie 22, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 22, 2015 Luna FLORILOR Este campul plin cu flori de maiPrivirea se rasfata-n sute de culori,Scrutez zarea,nu stiu ce-i departarea;E cerul plin de parfum si de flori. Tu esti cu mine,floarea vietii mele.As vrea sa-ti pun pe degete inele,Dar stiu ca nimic nu poate sa dezlege,Ceea ce dragostea a facut din noi cu a ei lege! Esti ca floarea ce-si deschide petalele,La mangaierea razelor de soare,Si-mi dai din frumusetea fiintei tale.Tu m-ai invatat ca dragostea nu moare! 3
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 22, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Martie 22, 2015 7 3
quasim Reputație: 2451 Postat Martie 22, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 22, 2015 Haiku Iubirea-ţi, balsamPentru rana trupuluiDe vise zdrobit 1
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Martie 22, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Martie 22, 2015 6 3
yka Reputație: 9109 Postat Martie 22, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 22, 2015 COMOARA,- TU Ochii tai plini de luminaRevarsa atata gingasieTe-as tine in brate o vesnicie,Ca sa traiesti a vietii tihna. Glasul tau duios,e roua diminetiiCe da sens vietii,Aduce un strop de vindecarePentru tot ce-n suflet inca doare. 4
quasim Reputație: 2451 Postat Martie 22, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Martie 22, 2015 Portret Ochii tăi sunt doi luceferiCe lucesc în blânda noapte,Gura ta, izvor de şoapte,De dorinţe şi de temeri. Sânii tăi, o armonieDe contururi şi de carneCe vor parcă să răstoarneNormele de gingăşie. Mâinile-ţi, albe petale,Catifea şi mângâiere,Răsuflarea ta ce cereNopţilor iubirii cale. Părul tău cu iz de mere,Toate fac să-mi fie jale. 3
yka Reputație: 9109 Postat Martie 22, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Martie 22, 2015 MISTERELE DRAGOSTEI Poti oare sa dezlegi noianul de legiCe mentin focul iubirii arzand?Esti gata sa-i oferi celui de langa tine libertate?Stii ca numai asa,totul izvoraste din dragoste? Dragostea este mai mult decat a fi indragostit,Nu ajunge sa fii doar iubit!Cel ce iubeste se daruiesteSi se regaseste in ceea ce primeste! Dragostea poate fi si romantismDar ea nu se pierde in subiectivismCel ce isi deschide inima pentru fiinta iubitaStie ca numai asa o poate face fericita. Dragostea este consacrare dar si metamorfozareViata in doi izvoraste din complementare,Numai asa poti face din fiecare zi o sarbatoare!Nici un risc nu este prea mare. 6
Vizitator Reputație: 0 Postat Martie 22, 2015 Postat Martie 22, 2015 De-amar de timp, scriindu-ti si cantand,Stau cu-o ureche-n zid si la pamant.Pridvorul tau, de sus, din turla mare,Nu a cinstit scripcarul cu o floare.Tocita-i pana-n slova ta,Si corzile, nici ele, nu mai pot canta.Domnita cu cinci turle la cetate,Rabdai aproape anul jumatate,Si-n asteptare, numar ca nebuniiLuceferii rotiti din coada lunii.Nici slut nu sunt si am destoinicieSi la stihiri, dar si la cerbicie.Nu te cersesc.Te vreau.Am dreptul.SuntLegat de umbra ochilor tai crunt,Si-s doara Fat-Frumosul din poveste,Ajunga stihurile-aceste.Mai zic atat:Ia seama bine,Ca-s neam din hotii fetelor Sabine. Tudor Arghezi - Domnita... 2 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum