Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 21, 2015 Postat Mai 21, 2015 Eroi au fost, eroi sunt încă!Zorica Latcu Noi suntem undeva, în iarba moale,În spicul copt, în ţarina fierbinteÎn munţi, cu mândrele poieni la poale,Noi n-am murit de tot, luaţi aminte! Noi stăm şi astăzi strajă-ndelungată,Sus, sus, la ale veşniciei porţiSă aducem iarăşi jertfa ne’ntinată,Luaţi aminte, noi nu suntem morţi! Cum stăm noi jertfă lângă Dumnezeu,Din noi se-nalţă flacăra cea vie,Prin care-n ceruri amintim mereuCă este pe pământ o Românie. Şi dacă neamul plânge în nevoi,Noi stăm de veghe sus necontenitŞi cerem izbăvire pentru voi,Căci numai pentru asta ne-am jertfit. 5
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 21, 2015 Postat Mai 21, 2015 Înainte, cu testamentul căpitanului!Demetrius Leonties Prin marea bântuită de furtuni,Nu ştim de vom ajunge la liman,Căci l-am pierdut în zori pe CăpitanŞi au pierit în valuri cei mai buni... Dar vom plini un drum din "Testament"Ce ni l-a scris pe foi de veşnicie,Ca să-l predăm urmaşilor, solieŞi să rămâie ţării, fundament. Ca alte generaţii, după noi,Să puie pe el piatră peste piatrăŞi să zidească cuibul de eroi, Sub steagul său, prin jertfă miruit,În care Neamul să-şi găsească vatrăŞi marele destin ce i-a dorit... 5
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 21, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 21, 2015 9 4
Vizitator agramat Reputație: 0 Postat Mai 25, 2015 Postat Mai 25, 2015 La ce bun poezia pe lume, s-a întrebat HölderlinÎși punea și el aceeași întrebare. Un pahar de vinera de mii de ori mai prețuit decât o poezie adevăratăIzvorau miliarde de versuri din inima-i curatăși, într-o lume normală, ar fi mâncat pâine din versurile luidar în țara aceea sinceritatea și frumusețea nu foloseau nimănuiFiresc ar fi fost s-o lase baltă. Dar nu puteaMustea de poezie și ca un gheizer fierbinte țâșneadin el splendoarea. Şi, ce ironie, lumea îl numea rebelPururi pășea prin modernitate ca prin al optsprezecelea veacera contemporan cu Novalis și tot atât de săracca Eminescu. Nu se simțea bine în marile orașeVedea pretutindeni în jur numai spectacole lașeNu mai exista în țară parfumul de zambilăde-ai fi căutat o mie de ani nu întâlneai nici un strop de milăCopiii nu mai vedeau la televizoare desene animateci târfe, violență, droguri și obscenitateși astfel deprindeau și ei răutatea. Societatea civilă muriseŢara era dirijată pe poteci interzisenu de politicieni de rasă, ci de tâlhari la drumul mareDe scriai poezie într-o astfel de țară sigur erai batjocorit de fiareNu trebuia să scrii versuri, ci să furinu trebuia să înmulțești puritatea pe lume, ci să înjurinu trebuia să fii sincer, ci să mințitrebuia să intri în popor înarmat până în dințiși să înjunghii în stânga și în dreapta, să iei ce nu era al tău, așa era drepttrebuia să fii isteț, să te descurci, să fii băiat deșteptLa ce bun poezia când ea nu ține de foame și nu te încălzește?Dar poetul nu se hrănea numai cu pâine, ci și cu linișteși liniștea izvora din poezie doar. Poezia îi procura fericirecând fericit nu era; se simțea ocrotit de iubirecând dragoste din altă parte nu aveaŞi mai scria poezie când se gândea cu dor, în singurătate, la Ea. 1
Vizitator agramat Reputație: 0 Postat Mai 25, 2015 Postat Mai 25, 2015 Adiere de vânt (Fu Xuan) Adire de vânt peregrinând răcoroasă și pură prin noaptea seninăDincoace de cer, pe turnul înalt, răsare luna divinăO șoaptă aud și strigăte multe. Cineva cerșește ajutor și iubire poate în noapteRăspund cu un strigăt, dar, iată, nu-i nimeni. E doar o părere, nu-s șoapteCârciumarul îmi aduce pomană un bol cu linte fierbinte. Mănânc și plâng. Sunt flămândAș bea și niște vin de orez. Dar un obol nu mai am în buzunare de cândM-am legat frate de cruce cu sărăcia și am dat cu tifla la belșug, la onoareCăci în trufia mea din anii tinereții mi s-a părut că numai din îmbuibare se moareŞi astfel m-am crezut, liber fiind, nemuritor; dar iată voi muri curând de-atâta libertateBijuterii și podoabe de preț de aș avea le-aș arunca cu pumnii goi spre steleNu-mi trebuie azi nici funcții, nici tronuri, nici sceptre, nici ineleMai vreau încă un bol de linte și un pahar de vin ca să ciocnesc cu ’Coana Moarte. 3
ski-ba-bop-ba-dop-bop Reputație: 19 Postat Mai 25, 2015 Oras:Scatland Oras:Scatland Postat Mai 25, 2015 haiku pula moarepizda mustestela coada la peste
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 25, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 25, 2015 9 3
yka Reputație: 9109 Postat Mai 26, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 26, 2015 Barbatul si Femeia poezie de VICTOR HUGO Barbatul este cea mai elevata dintre creaturi.Femeia este cel mai sublim ideal. DUMNEZEU a facut pentru barbat un tron,pentru femeie un altar.Tronul exalta,altarul sfinteste. Barbatul este creierul,femeia este inima.Creierul primeste lumina,inima primeste iubire.Lumina fecundeaza,iubirea reinvie. Barbatul este puternic prin ratiune,femeia este invincibila prin lacrimi.Ratiunea convinge,lacrimile induioseaza sufletul. Barbatul este capabil de eroism,femeia - de orice sacrificiu.Eroismul innobileaza,sacrificiul aduce sublimul. Barbatul are suprematia,femeia are intuitia.Suprematia semnifica forta,intuitia reprezinta dreptatea. Barbatul este un geniu, femeia este un inger.Geniul este incomensurabil,ingerul este inefabil. Aspiratia barbatului este catre gloria suprema,aspiratia femei este indreptata catre virtutea desavarsita.Gloria face totul maret,virtutea face totul divin. Barbatul este un cod,femeia este evanghelia.Codul corijeaza,evanghelia ne face perfecti. Barbatul gandeste,femeia intuieste.A gandi inseamna a avea creier superior.A intui,simtind inseamna a avea in frunte o aureola. Barbatul este un ocean,femeia este un lac.Oceanul are o perla care impodobeste,lacul,poezia care-l lumineaza. Barbatul este un vultur care zboara,femeia - o privighetoare ce canta.A zbura inseamna a domina spatiul,a canta inseamna a cuceri sufletul. Barbatul este un templu,femeia este sanctuarul.In fata templului ne descoperim,in fata sanctuarului ingenunchem. Barbatul este plasat acolo unde se sfarseste pamantul,Femeia acolo unde incepe cerul. 3
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 26, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 26, 2015 Ana Blandiana 8 3
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 30, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 30, 2015 7 4
juniormorais Reputație: 94625 Postat August 12, 2015 Oras:Romania Oras:Romania Postat August 12, 2015 Nichita StănescuDimineaţă marinăO dungă roşie-n zări se iscaseşi plopii, trezindu-se brusc, dinadinscu umbrele lor melodioaseumerii încă dormind, mi i-au atins.Mă ridicam din somn ca din mare,scuturându-mi şuviţele căzute pe frunte, visele,sprâncenele cristalizate de sare,abisele.Va fi o dimineaţă neobişnuit de lungă,urcând un soare neobişnuit.Adânc, lumina-n ape o să-mpungă:din ochii noştri se va-ntoarce înmiit!Mă ridicam, scuturându-mi lin undele.Apele se retrăgeau tăcute, geloase.Plopii mi-atingeau umerii, tâmplelecu umbrele lor melodioase. 6 2
marian cristescu Reputație: 253681 Postat August 17, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat August 17, 2015 https://pisicaru.files.wordpress.com/2013/11/1424291_347048848773223_160480140_n.png?w=791 6 3
Vizitator transparent Reputație: 0 Postat Septembrie 16, 2015 Postat Septembrie 16, 2015 https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/12009750_979888898699074_7745700920706703447_n.jpg?oh=7b3a76cf071602b0ac5f0031f3b3aab8&oe=569B5F69 2 2
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Septembrie 18, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Septembrie 18, 2015 Corneliu Vadim Tudor7 septembrie 2015POEM INEDIT - ultima...ULTIMA CAFEA Hai, Moarte, să bem o cafeaŢi-o fac cu caimac, aromatăMai leapădă-ţi coasa cea greaŞi mantia asta ciudată. Te rog să iei loc în fotoliuNu mă supără dacă fumeziDupă cine eşti, Moarte, în doliu?De ce tot suspini şi oftezi? E foarte fierbinte cafeauaNu te grăbi, că te frigiMai lasă-mi pe cer, încă, steauaDacă eu am să mor, ce cîştigi? Ai venit să mă iei în persoanăPrea mare onoare îmi faciDin toată specia asta umanăNumai pe mine mă placi? Hai să-ţi ghicesc în cafeaE bine să ştii ce te-aşteaptăO cumpănă grea vei aveaDar tu te descurci, eşti deşteaptă. Eşti tot timpul în criză de baniAici, te asemeni cu mineDe ce să fim noi duşmani?Eu te-nţeleg cel mai bine. Lumea te aplaudă de departeÎn zvon de corridă, olé!Fii bună şi-ntoarce-te, MoarteSă văd: după tine ce e? Acum eşti captivă la mineAm vrut să-ţi arăt, draga meaCă nu-mi este frică de tine:Ţi-am pus şoricioaică-n cafea. 5 4
Vizitator Reputație: 0 Postat Septembrie 18, 2015 Postat Septembrie 18, 2015 Eu voi muri definitiv, odată Eu voi muri definitiv, odatănu-mi fac iluzii, ştiu că voi muri,făptură mea va fi decapitatăde ghilotina clipei într-o zi Iar trupul meu ca o statuie greacăturnat în bronz şi stele din înaltprin pietre mari de moară o să treacăstrivit între un veac şi celălalt Şi peste locul meu de-ngropăciunevor răsări civilizaţii noizvon de ospeţe dulci o să răsune Şi când le-o fi orgia mai în toile voi striga de dincolo de lume:veţi fi ca mine, eu am fost ca voi! C.V. Tudor 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Septembrie 18, 2015 Postat Septembrie 18, 2015 Masoneria Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie:Scapă cât mai iute de masonerie! Numai neamuri proaste, şmecheri, impostoriToţi sunt Mari Maeştri (în a trage sfori).Poartă şorţ, galoane şi-alte tinichelePlini de semne sacre şi de lanţuri grele. Ei se trag, cu toţii, din Hiram AbifZiditori de temple, scrişi în catastif.Sunt colegi cu Mozart, Franklin, CasanovaŞi cu manelistul Jean de la Craiova.Şi cu Fulgerică, zis şi BragadelCare face-n spume bere caramel.Ce solemnitate! Şi ce jurăminte!Toţi sunt Fraţi de Ordin şi de lucruri sfinte!Plini de importanţă, nimeni nu-i ca eiAu ceva din puiul rumen, cu mujdei. E o stare bună, de suficienţăEi au luat caimacul, merg doar la esenţă.Peste tot au oameni, siguri, la butoaneEi adoră, zilnic, altfel de icoane.Dumnezeu le este "Mare Arhitect"Temple – nu Biserici, ce vreţi mai direct? Cui jură credinţă, lăcrimînd pios?Forţelor oculte, nu şi lui Hristos.Toţi vor să parvină, brusc, pe scurtăturăEi vor să răstoarne legile-n natură.Funcţii şi onoruri aprig sunt vânateProstul avansează doar pentru că-i Frate. Eu cunosc prea bine lumea de ocarăA masoneriei de la noi din ţară.N-are idealuri, ci doar intereseIntrigă, şi bârfă, lupte tot mai dese. Primitivi sunt unii, n-au nici o valoareNu ştiu nici să scrie, hoţi de drumul mareInterlopi cu ştate vechi în puşcărieŞi-au găsit refugiul în masonerieOcoliţi de Lege, fiindcă ei sunt fraţiChiar cu cei mai vajnici dintre magistraţi. Iar de la o vreme, după cum se ştieŞi muieri fac parte din masonerie.Doamne, ce ridicol! Şi ce degradare!Le priveşte lumea ca pe vrăjitoare. Sunt femei cu barbă şi cu voce groasăNu au altă treabă? N-au copii acasă?Au schimbat şi şorţul de bucătărieC-un şorţ geometric, de masonerie. Ele joacă rolul unor amazoaneN-au feminitate – doar nişte şabloane.Lume subterană e masoneriaŞubredă ca fumul şi butaforia. N-au zidit o casă toţi aceşti "zidari"Ei, de trei milenii, sunt doar panglicariRitualuri false, ce s-au perimatCa o operetă într-un bâlci uitat. Noi s-avem în viaţă doar un etalon:Împăratul Lumii nu a fost mason.Templul Lui slujiţi-l, nu un zid surpatMai e timp să puneţi capăt la păcat... C.V. Tudor 1
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Septembrie 26, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Septembrie 26, 2015 https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11028009_828465840585157_5854563694636688455_n.jpg?oh=a392d651ff8b373527f6870b373c3a64&oe=568B658E 8 4
discretul18 Reputație: 5415 Postat Octombrie 21, 2015 Oras:peste tot Oras:peste tot Postat Octombrie 21, 2015 O poezie foarte draga mie. 5
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Octombrie 21, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Octombrie 21, 2015 REÎNTREGIREA FAMILIEI M-aş întinde lîngă tine, mamăm-a răzbit un dor de nu mai potdoar o zi şi-o noapte de aramăsă nu fii chiar singură de tot Lasă-mă alăturea de tineca-n copilărie să mă strîngastăzi nu mai ştiu ce se cuvineprea sînt ostenit ca să mai plîngCe cuminte stai sub gheţişoarăprecum o mireasă din Livande cu toamnă pînă-n primăvarătu bei doar cenuşă de vulcanA crăpat de-atîta neplouareinima pămîntului de floride-aş putea pătrunde taina marete-aş întoarce vieţii pînă-n zoriFac cărăuşie după apăsă-ţi zidesc umbrare şi potecitoată slava mea a fost să-ncapăîntre o cişmea şi-un loc de veciTot ce-a fost trufie nu mai esteAlfa şi Omega îmi eraiparcă văd cum s-a zdrobit de crestepasărea Porfirion din raiOchii mei ca mînjii se înhamăla un rug de frunze vechi arzîndm-aş întinde lîngă tine, mamăîntr-o zi, sau poate mai curînd...Corneliu Vadim Tudor (1949-2015) 7 4
killbill13 Reputație: 8009 Postat Octombrie 21, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Octombrie 21, 2015 Din scrisorile din Închisoarea Munevver de Nazim Hikmet 1942 Cea mai frumosă dintre mărie cea în care înca noi n-am navigat.Cel mai frumos dintre fiii noştrie cel care înca nu s-a înaltat...Cele mai frumoase dintre clipele noastresunt cele pe care înca nu le-am trăit....Şi cel mai frumos lucru pe care-aş vrea sa ţi-l spunÎnca nu l-ai auzit... 2
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Octombrie 21, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Octombrie 21, 2015 http://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2013/10/28/tudor_arghezi.jpg 7 4
discretul18 Reputație: 5415 Postat Octombrie 21, 2015 Oras:peste tot Oras:peste tot Postat Octombrie 21, 2015 Parca altfel este cand mai citesti si o poezie...asta pentru cei care vor sa mai citeasca si altceva.
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Octombrie 21, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Octombrie 21, 2015 http://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2013/07/05/tudor_arghezi.jpg 5 4
killbill13 Reputație: 8009 Postat Noiembrie 6, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Noiembrie 6, 2015 1
killbill13 Reputație: 8009 Postat Noiembrie 6, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Noiembrie 6, 2015 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum