killbill13 Reputație: 8009 Postat Noiembrie 6, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Noiembrie 6, 2015 1
killbill13 Reputație: 8009 Postat Noiembrie 6, 2015 Oras:Lost in the wind Oras:Lost in the wind Postat Noiembrie 6, 2015 2
vypushka Reputație: 4156 Postat Noiembrie 6, 2015 Oras:Wasluy Oras:Wasluy Postat Noiembrie 6, 2015 badea mihai Pacea se coborâse pe întreaga fireCoborâse seara la o mănăstireEra în toiul serii jos într-o poianăStau vorbind un popă cu o fetişcanăEl cu barbă lungă şi obraji frumoşiCu ochi de cărbune şi corp vigurosEa micuţă, zveltă, cu sâni săltăreţiCu şolduri rotunde şi cu părul creţPlecăciuni părinte, aşa cum se cuvineBună seara taică, ce cauţi pe la mine?Am venit părinte să mă spovedescAm păcate multe precum eu gândescBine fata taicăi, îţi dau ascultareStai colea pe iarbă, spune ce te doare?Uite ce-i părinte, sunt căsătorităAm de toate, dar nu sunt fericităSoţul te înşală, e beţiv, te bate?Nu de asta-i vorba, mi-aduce de toateDar ce-mi foloseşte dacă nu-i bărbat?Bine e-n ogradă, dar nu-i bun în patÎnţelegi părinte, ce vreau eu să-ţi spunDespre partea ceea nu-i deloc bun.Spune atunci femeie nu-ţi fie ruşineSpune cum ţi-e vorba, să-nţeleg mai bineNu te ia în braţe, eşti nemângâiatăNu-ţi dă bărbatul ce doreşte o fată?Uite cum părinte, cum să-ţi spun e micăCînd mă simte aproape, abia i se ridicăEl mă ia în braţe, vrea să mă săruteEu mă bag sub dânsul, poate că mă futeEl urcă pe mine, îl mângâi la coaieDă din cur o dată ş-apoi i se-nmoaieMă desfac la pizdă, mă sui eu pe dânsulDau s-o vâr în mine şi mă apucă plânsulEu tremur ca varga, el stă neclintitSe uită la mine, parca-r fi tâmpitEu stau toată noaptea, mă frământ şi gemCe să fie oare? O fi vreun blestem?L-a legat vreo fată de la el din sat?L-a vrăjit vreo babă? L-ar fi deocheat?Am venit părinte, dacă mă-nţelegiSă te rogi la Domnul, soţul să-mi dezlegiNu mă duc de-aicea, nu mă dau bătutăDezleagă părinte, vreau să fiu futută.Bine fata taicăi rog pe cel cerescSă-mi asculte glasul şi să-l lecuiescPentru asta însă ai să faci canoaneSă te legi fierbinte şi să dai pomaneDar ia stai o clipă şi-mi explicăZici c-o freci în tine şi nu se ridicăTu te dai întreagă şi cu piele goalăIar el te priveşte şi nu i se scoalăTu te culci în pat şi stai lungităÎncaleci pe dînsul, iar el stă ca o vită?E de necrezut, asta îţi mărturisescE de prima dată cînd spovedescAşa de frumoasă, tînără e culmeaŞi să nu ai parte de-un bărbat ca lumeaDar mai ştii ce aş propune – haide să-ncercămTu să-mi mîngîi sînii, iar eu să te frecŞi de-o fi să mi-o vezi sculatăNu începe îndoiala, este nevinovatăŞi atunci va-ncepe post şi rugăciuneSă-ţi dezlege soţul, să-l facă vînjosSă te mulţumeasca pe faţa şi pe dosDar să ştii un lucru că păcatul meuE cu mult mai mare, iartă-l DumnezeuBine-atunci părinte, fie precum spuiMă dezbrac îndată cred că-i vina luiŞi în seara ceea în umbră se-arătauDoua trupuri goale ce se înfruptauFata speriată, dar cu dor nesătulÎşi prinsese-n palme faţa de masculVai ce pulă mare încep să mă temNu auzi eu de frică încep să gemUite cum se mişcă, cît e de fudulăFericit acele ce-i înfiptă cu aşa pulăE tare ca piatra, şi stă drept în susAtît e de mîndră îmi place nespusDă-mi voie părinte vreau să o sărutIa fetiţă dragă suge cît mai multIar acum ajunge, lasă-te pe spateDesfă cracii bine, atît cît se poateCînd vazu pizda popa încremeniŞi-i veni iată mii de nebuniiUite ce minune de la DumnezeuLasă-mă fetiţo s-o sărut şi euCe vaieţi fetiţo, te supără iarba?Nicidecum părinte, mă gîdelă barbaAtunci cu bine cunosc şiretliculDesfă bine cracii să-ţi sărut lindiculAjunge părinte nu mai pot îţi jurBagă-ţi pula-n pizdă şi mă ia de curHai părinte vîr-o, s-o simt toată-n mineSă ne cîrligăm şi să ne futem bineBine ce-i atunci de vrei să te futÎţi bag pula-n pizdăStai în patru labe, saltă curu-n susStai aşa pe iarbă precum eu ţi-am spusIa pula-n mînă şi ţi-o potriveştePuneţi-o în pizdă ş-apoi mi-o beleşteAşa foarte bine acum e belităSă te fută taica să fii fericităFute-mă mai tare, strînge-mă de curTrage-mă de pulă şi prin împrejurNa la taică pulă te fut bine aşa?Fute-mă părinte şi nu mă lăsaNu te las fetiţo, te mai fut un picAcum saltă curul şi te înconvoaieSă între pula pînă şi cu coaieNu mişca din cur, simt că mă furnicăPrea te-nşeli în pulă, da din curişorŢine pula-n pizdă, nu mişca că morSimt că mă furnică, of m-am slobozitMulţumesc părinte că m-ai potolit !!!În poiana crucii, în poiana dateciiO fată şi un popă se spovedesc încă.
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Noiembrie 11, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Noiembrie 11, 2015 http://api.ning.com/files/ZNTTCt2u91wN*vz7U*xneTWiaK7oGe7G56g1SJ284GRaLEzS2KDkPf*7IYbHxKqz3vYnqZccURXHdYP1b9c9wpH*S6-L7JAb/561929_157357864408990_900347394_n.jpg 5 4
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Decembrie 6, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Decembrie 6, 2015 https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlf1/v/t1.0-9/12346563_554081261412075_7911451493127371909_n.jpg?oh=e01ebbae60b47786dfad13305681ccaf&oe=56DA3C8A 4 4
alexandra1234 Reputație: 3087 Postat Decembrie 6, 2015 Oras:ɓŪ¢ŪŔ£şŦĩ Oras:ɓŪ¢ŪŔ£şŦĩ Postat Decembrie 6, 2015 4
discretul18 Reputație: 5415 Postat Decembrie 7, 2015 Oras:peste tot Oras:peste tot Postat Decembrie 7, 2015
andreea91 Reputație: 34465 Postat Decembrie 10, 2015 Telefon: - Oras:Oradea Telefon: - Oras:Oradea Postat Decembrie 10, 2015 http://www.diseara.ro/files/uploads/12/12093_0_1.jpg 4
andreea91 Reputație: 34465 Postat Decembrie 10, 2015 Telefon: - Oras:Oradea Telefon: - Oras:Oradea Postat Decembrie 10, 2015 https://bgrmihailsturdza.files.wordpress.com/2014/02/poezia5.png 6
Vizitator Reputație: 0 Postat Decembrie 10, 2015 Postat Decembrie 10, 2015 Iarna Stelele Iarna steleleSunt atât de departe,Că nu poţi să le veziPrin singurătate. Iarna mărileSunt atât de străine,Că nici cursul izvoarelorNu li se cuvine. Iarna morţiiSunt atât de reci,Că îngheaţă pământulEmisferei de veci. Ana Blandiana
Vizitator Reputație: 0 Postat Decembrie 10, 2015 Postat Decembrie 10, 2015 Un gand de iarna Când primele ninsori or să se cearnă,Atunci va fi mai greu de cei plecaţi,Atunci să cânţi peste al vieţii zaţ,Atunci să-ţi fluturi braţul peste iarnă. Prin lume numai oameni de zăpadă,Un foc din vatra stânilor să smulgi,Şi, cu puterea disperării dulci,Să-l laşi deasupra spaţiului să cadă. Se vor aşterne între noi vecernii,Din clopote cădea-vor chiciuri mari,Atunci visez, frumosă, să apariLa marile instanţe ale iernii. Şi-apoi să ningă mult ca-n fraţii Grimm,Şi sub zăpezi de bronz să ne iubim. Adrian Paunescu 5
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Decembrie 11, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Decembrie 11, 2015 http://www.ziuaconstanta.ro/images/stories/2013/12/05/george_toparceanu.jpg 6 4
gebeleisys Reputație: 1515 Postat Decembrie 13, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 13, 2015 Printre preferatii mei este Victor Vlad Delamarina - poet care a scirs in dulcele grai Banatean. Ăl mai tare om din lume Trîmbiţ, dobe, larmă, chihot,Fluier, strîgăt, rîs şi ropot...Şie să fie ? Şie să fie?Iacă-n tîrg, "minajărie"!O "comegie" d-a cu fiarăŞi-mprejur lumie şî ţară.În căletcă, o măimucăBaş ca omu mînca nucă;Alta, blăstămată, şoadă,Şă ţînea numa' în coadăŞ-alcele, mînca-le-ar focu!Nu-ş găsau o clipă locu.Lupi, urşi, mîţă, oi, cornuce,Fel dă fel dă joavini sluce;Chiţorani, arişi şi vulturi,Dă prîn lume, dîn ţînuturiD-elea gîbe, d-elea rele,Feri-mă, Doamne, dă iele!Mulce-am văz't, pă bani, viedz bine.Cum nu vege ori şî şine.D'apăi l-am văzut anumeP-"ăl măi tare om dîn lume",Care să juca cu leiiSi-i băcea dă-i lua tăţi zmeii!Cui l-o doborî-n tărînăIşia că-i plăceşce-n mînăO hîrcie d-a d-o sutăFără dă nişi o dispută.Dar cum mi ce puni cu neamtu,Care-n ghinţ îţ rupe lantu?Să loviau fişiorii-n coace:"Şiine-i? Unge-i? Care poace?"Cînd d-odată, - iacă-amaru!Sandu Blegia, - tăbăcaru,Să sufulcă şî tuşeşce,Lîngă "comegianţ" să-opreşce.Să rîgea neamţu dă Sandu,!Dară Sandu, fişiorandu,Mi-l cuprinsă dă subsoarăŞî nu să lăsă cu "doară"!Strînjie-l! Suşie-l! Zî-i pă nume!Ălui mai tare dîn lume!Gîfăia neamtu a sîlă,Dar lu Blegia nu-i fu milă,Hopa-ţupa, ţupa-hopa!Ş-o găsît nemţoniu popa!"Ţîne-l! lasă-l! Ia-l dă mînă!Zdup cu neamţu în ţărînă!"Bravo ! - Sandu să trăiască !"Dar cînd fu să îi plăcească,Işie neamţu : "Abăr, frace...Nu să pringe că-i pă space!"Vrea : că-i pungă şi că-i ceacă.Suta zuitată s-o-facă!"Nu ce joşi cu mine, dragă!"Asta, viedz, în cap ţ-o bagă!"N-ascult vorbe io şî glume,"Cînd mi-s io mai tare-n lume!"Ş-adă suta !" Işie Blegia,"Că dă nu - 'ţ fac prau comegia!!!" PS:Am pastrat scrierea cu î din i, ca-n original, nu e o greseala 1
discretul18 Reputație: 5415 Postat Decembrie 13, 2015 Oras:peste tot Oras:peste tot Postat Decembrie 13, 2015 3
gebeleisys Reputație: 1515 Postat Decembrie 13, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 13, 2015 Cetatea NeamţuluiGeorge Cosbuc Sunt cu ceară picurateFilele-n bucoavna mea,Dar citesc, cum pot, în ea.Spune-acolo de-o cetateCare Neamţul se numeaŞi-au zidit-o, spune-n cronici,Nemţi, germani sau teutonici.E ruină azi de veacuri.Unde-o fi? Vezi asta-i greu!Cine credeţi că sunt euCa să ştiu atâtea fleacuri!Cui va şti, îi dau un leu.Zici că afli-n cărţi de şcoală?Aş! Rămâi cu mâna goală.Deci, în ceasul dimineţii,Când prânzesc acei ce au,În cetate-aici erau,Lângă comandantul pieţii,Toţi străjerii şi-aşteptau,Povestind şi-ntinşi pe iarbă,Chisăliţa să le fiarbă. Dar, pe când Guzgan răstoarnăMămăliga din ceaun,Din clopotniţă TăunSun-afurisit din goarnă.Unu-i strigă: - Eşti nebun!îAltul: - Ce-ai tu dacă strigă?I-o fi dor de mămăligă.Dar se-ntorc spre zid plăieşii;Văd pe şes un nor de oşti.- Măi Istrate, tu-i cunoşti:Turcii sunt? - Ba, parcă leşii,Vin încoace. - Păi, sunt proşti?Bat şi ei cel drum, ca mânzul,Să ne strice nouă prânzul.Leşi erau. Sobiesky-vodăRătăci p-aici prin văi,Căci pe-atunci era la modăVara, când plecau la băi,Regii meşteri în bătăiSă-şi ia drumul încotrovaTotdeauna prin Moldova.Şi plecau fără merindeCăci aşa era bontonSă mănânce tot plocon,Ce puteau ici-colo prinde.Dar acest slăvit IonÎşi avu-n desagi slănina.Şi-i pierdu, să-i bată vina!Deci, cu oşti, vestitul rigă,Cum umbla pe-aici flămândŞi simţi, prin văi trecând,Aburi calzi de mămăligă,Ştiu şi eu ce-i dete-n gând,Că-şi opri deodată pasul,Tot trăgând în vânt cu nasul.-E vrun praznic în cetate.Ştefan vodă... El mi-ar da!- Cred că nu, măria ta,Că-i un drac şi jumătate,Nu prea dă, că-i el aşa.- Mie, nu? Să-ncrunt sprânceana!Eu ori el bătu Vieana?Domn ca mine cât trăieşteNu-i deprins să-nghită-n sec.Iar un general zevzec,Răspunzând pe latineşteZise: - Dobre ciolovec! -Şi-ntinzând sub zid armata,Iată-l ciolovecul gata.Şi bum-bum apoi cu tunul,- Fire-ar ei de râs, poleci!Mai pe vine să te pleci,Cârlănaş! Şi dă ceaunulMai departe, tu, Berheci,Că ni-l sparg cu-mpuşcătura -Măi Spancioc, mai ţine-ţi gura.Dar plăieşii din cetateRăspundeau vârtos şi ei:Comandantul Onofrei,Cel cu pletele-ncurcate,Şi cu straiu-ncins cu tei,Dând adânc zăvorul porţii,Se zbătea ca-n ceasul morţii. Şi-au bătut o săptămânăLeşii-n zid; dar zidul, prost,Sta pe loc, pe cum a fost.Însuşi riga, într-o mânăC-un pistol, din adăpost,Da pe Ştefan la toţi draciiŞi-mpuşca la rând - copacii. Deci, văzând că nici nu-l lasăSă se ducă-n treaba lui,Şi nici pomeneală nu-iDe-a-l pofti la ei la masă,Şi flămând - vai, ce mai spui -O luă mai pe departe,Pe genunchi scriind o carte.Hai şi descuieţi odată!Şi tovarăşi să vă fim.Mândru cântec ce mai ştim,Marş francez, fără de plată.Nu vi-e milă că pierim?Poate-o ploaie să ne-apuce...Nu ştim drumul, că ne-am duce.După ce-au citit pitacul,Onofrei ieşi pe zid:- Măi, poleci, eu vă deschid,Dar să nu vă puie draculSă minţiţi, că - vă ucid!Iar de marşuri mi-e cam scârbă,Trageţi-mi mai bine-o sârbă!Iată poarta se descuie.Leşii-n vale, pe sub plopi,Se crucesc, se cred miopi -Ce văd ei? Din cetăţuieDoi cu doi, vro zece şchiopi,Onofrei ridică tonul:- Un doi, un! Şi staţi, plutonul!Cu sprâncenele-ncruntateStrigă rex: - Sto pojo boi?Cine dracul sunteţi voi?- Noi? Plăieşii din cetate.Zece-am fost, pieriră doi.Rex făcu o mutră lungă,De credeai că vrea să-mpungă.- Pentru voi a fost gâlceava?Dar boierii? - Ce gândeşti!Noi să ştim? Prin Tirchileşti.- Domnul unde-i? - E-n Suceava.- Dar poporul? - La Plăieşti.- Drace, asta-i de poveste!N-aţi ascuns prin turn neveste?- Noi? Da' ce, ni-e mintea slabă?Noi suntem creştini curaţi:Aştia nu sunt însuraţi,Eu de zece ani n-am babă,Voi după femei umblaţi?Zbârlea are-n Huşi, săracul,Dar urâtă, goală-dracul!- Dar comori ascunse-n oalăŞi-ngropate! - Oale, spui?Le-am lăsat să facă pui.Una-i ştirbă, şi-alta goală;Nici o pricopseală nu-i!De le vrei plocon ori pradă -Ia fugi, Zbârleo, şi le adă!Rex atunci: - Vă tai grămadă!Dar a stat cu mâna-n susCăci aminte şi-a adusCă-i e teaca fără spadă:În Liow zălog şi-a pusSpada cea cu steme dublePentru-un pol şi două ruble! Dând din mâini ca cel ce-alungăGânduri rele: - Eu sunt bun.Apropo, ce-am vrut să spun?Onofrei, te văd cu pungă,Dă-mi o mână de tutun.N-am fumat de-o săptămână,Pune-l ici, te rog, în mână.Şi-aprinzând chibritu-n pripă,Mulţumit privea la fum.- Onofrei, să-mi spui acum,Şi-apăsa cu unghia-n pipă,Cum mi-ai stat tu mie-n drum?Nu ştiai tu de-a mea faimăCa să stai năuc de spaimă? Dar glumesc aşa! mă iartă,Eşti erou, s-a hotărât,Deşi porţi pe după gâtTraistă... hai, şi nu-i deşeartă?O văzui numaidecât -Ai într-însa plumbi, de toate.Brânză, caş şi pâine poate? - Brânză nu, dar am pogaceŞ-usturoi, măria-ta.- Usturoi! Şi-l poţi mânca?Dar la urmă, cui i place...Mon Dieu! Nu te supăra:Tot făcurăm noi doi pacea:Ia să văd, cum e pogacea? Şi apucând cu mâini grăbite,Rupt de foame ca un lup,Rupe rex, cu toţii rup, -- Onofrei al meu, iubite,Vin la neica să te pup!Şi-l pupa viteazul rigăŞi-ndopa la mămăligă. Ce-a mai fost puţin ne pasă.Au plecat polonii-n sus,Iar plăieşii-n jos s-au dusLa Neculcea drept acasă,Iar acesta-n cărţi i-a pus.Şi din Dorna până-n Tulcea,Toţi citesc ce-a scris Neculcea.
alexandra1234 Reputație: 3087 Postat Decembrie 17, 2015 Oras:ɓŪ¢ŪŔ£şŦĩ Oras:ɓŪ¢ŪŔ£şŦĩ Postat Decembrie 17, 2015 3
gebeleisys Reputație: 1515 Postat Decembrie 17, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 17, 2015 Decebal către poporGeorge Coşbuc Viaţa asta-i bun pierdutCând n-o trăieşti cum ai fi vrut!Şi-acum ar vrea un neam călăuS-arunce jug în gâtul tău:E rău destul că ne-am născut,Mai vrem şi-al doilea rău?Din zei de-am fi scoborâtori,C-o moarte tot suntem datori!Totuna e dac-ai muritFlăcău ori moş îngârbovit;Dar nu-i totuna leu să moriOri câine-nlănţuit.Cei ce se luptă murmurând,De s-ar lupta şi-n primul rând,Ei tot atât de buni ne parCa orişicare laş fugar!Murmurul, azi şi orişicând,E plânset în zadar!Iar a tăcea şi laşii ştiu!Toţi morţii tac! Dar cine-i viuSă râdă! Bunii râd şi cad!Să râdem, dar, viteaz răsad,Să fie-un hohotit şi-un chiuDin ceruri până-n iad!De-ar curge sângele pârău,Nebiruit e braţul tăuCând morţii-n faţă nu tresari!Şi însuţi ţie-un zeu îţi pariCând râzi de ce se tem mai răuDuşmanii tăi cei tari.Ei sunt romani! Şi ce mai sunt?Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,Zamolxe, c-un întreg poporDe zei, i-am întreba: ce vor?Şi nu le-am da nici lor pământCăci ei au cerul lor!Şi-acum, bărbaţi, un fier şi-un scut!E rău destul că ne-am născut:Dar cui i-e frică de războiE liber de-a pleca napoi,Iar cine-i vânzător vândutSă iasă dintre noi!Eu nu mai am nimic de spus!Voi braţele jurând le-aţi pusPe scut! Puterea este-n voiŞi-n zei! Dar vă gândiţi, eroi,Că zeii sunt departe, sus,Duşmanii lângă noi! 2
gebeleisys Reputație: 1515 Postat Decembrie 17, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Decembrie 17, 2015 Voi, daci, nu mai tăceţi din gură!Napoleon Savescu Priviţi la Dacul pe ColumnăStrămoş uitat, dar rudă bună, Crunt sechestrat în piatră dură,Măreţ însă tăcând din gură. La daci privim, privim de veacuriÎn ochii lor vezi chin şi jafuri,Vezi hoarde de romani furând,Arzând, prădând iar noi tăcândDe 2000 de ani tăcemC-aşa-nvăţarăm să-i vedem, Romani-eroi iar daci-gunoi Si noi tăcem, tăcem în noi!... Priviţi cum rabdă greu în piatrăIstoria falsficată De saltimbanci cu minţi de zgură,Iar noi tăcem, tăcem din gură!... E timp să dezgropăm securea,Să ne cunoască iarăşi lumea Cu vorba şi voinţa dură, Istoria când ni se fură.E timp sa înviem din moarteCând glas ne vine de departe,De la Zalmoxes, să ne spună: Voi, Daci, nu mai tăceţi din gură! 1
nightwolf23 Reputație: 1745 Postat Decembrie 17, 2015 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Decembrie 17, 2015 Lucian Blaga -Cantec in doi Si vine toamna iar'ca dup-un psalm aminul.Doi suntem gata sã gustamcu miere-amestecat veninul.Doi suntem gata s-ajutambrindusile ardoriisã infloreasca iar' în noisi-n toamna-aceasta de apoi.Doi suntem, când cu umbra lorne impresoara-n lume norii.Ce ginduri are soarele cu noi --nu stim, dar suntem doi. 3
nightwolf23 Reputație: 1745 Postat Decembrie 17, 2015 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Decembrie 17, 2015 Lucian Blaga - Oda Simplisimei Flori Papadie, ecumenica floare, dupa a ta aurie ardoare– pe nescrisele file –anul îsi hotareste fericitele zile. De un pëan te-nvrednicesti, tu, neluata în seama, floare de rând.Samânta sa faci pe pamânte tot ce doresti. Alt gând nu porti.Dar înfloresti si asfintestialcatuind o aureola de sfânt. 3
nightwolf23 Reputație: 1745 Postat Decembrie 17, 2015 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Decembrie 17, 2015 Lucian Blaga - Spune-o-ncet, N-o Spune Tare Spune-o încet, n-o spune tare:Iata acestia suntem noi.Cînd e singur fiecare, Sufletele nu-s în noi.Stam alaturi, eu si tu?Sufletele noastre sunt în noi, Cînd suntem doi.Altfel nu ! 4
Vizitator Reputație: 0 Postat Decembrie 17, 2015 Postat Decembrie 17, 2015 https://pisicaru.files.wordpress.com/2013/12/1459831_355686471242794_1113578921_n.png?w=850 4
Vizitator Reputație: 0 Postat Decembrie 17, 2015 Postat Decembrie 17, 2015 http://content.peteava.ro/image/991789.jpg 4
nightwolf23 Reputație: 1745 Postat Decembrie 17, 2015 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Decembrie 17, 2015 Lucian Blaga - Veghe De greul prealungului jocacum si pleoapa mi-e grea.Mana neagra a visuluisa ma slujeasca ar vrea. Alba frumusete tu, fara apunere, pustietoare minune tu, gandul - la tine-nnoptatul - ce treaza ma tinu! - pana la ora ce nu se-nfiripacu nici o bataie. Iata acumse sting jucause ardorile, cade din lume un drum. Eu singurul, cat de tarziul!Sluga si domnal vegherilor - plec dupa tinein largul meu somn.
nightwolf23 Reputație: 1745 Postat Decembrie 17, 2015 Oras:Bucharest Oras:Bucharest Postat Decembrie 17, 2015 Ion Barbu - Fulgii Cad fulgii sovaielnici în stoluri fara numarDin nevazute urne ei cad pe albul umarAl dealurilor prinse de-o crusta argintie.Ostiri de nori alearga…- Ce surda simpatie, Nori turburi, nori metalici, spre voi întins ma poarta?Ati prefacut în domuri de-argint natura moartaSi-ati pus în peisagiu un nou fior de viata, Voi, blocuri mohorîte, convoi de-obscura ceata!… Tot plumbul meu din suflet, o, forme calatoare, Ca voi sa se topeasca în gînduri de ninsoare, Caci, iata, vine vremea cînd – albe, împietrite –Pe gînd descaleca-vor zapezi neprihanite… Cad fulgii sovaielnici, asa cum în povesteCad stropi de piatra scumpa, usor si lenes, pesteUn stralucit razboinic, cuprins de-o vraje-adînca.- Asemenea cîmpiei, sub cerul vînat înca, T;inuturi ale mintii, lasati sa va-mpresoare, Lasati sa cada-ntr-una din neaua altui soare, Ce vesnic bratul ritmic al timpului arunca… Cad flori de-argint, de spuma pe lunca-n sarbatoare, Si vînturi potolite întinsurile-alinta, Si fluturi albi s-aduna în pîlcuri orbitoare, - O, suflete, ca lunca te-mbraca-n hiacinta… 4
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum