marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 9, 2017 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 9, 2017 “Uitarea” de Charles BaudelaireVin’ lângă mine, suflet veninos,Molatec monstru, fiară adorată!Vreau să-mi înfăşur mâna-nfioratăÎn coama părului tău greu şi gros.În rochia ta cu falduri parfumateVreau capu-ndurerat să mi-l scufundŞi ca pe-un stins buchet să sorb profundMireasma dulce-a dragostei uitate.Nu să trăiesc, să dorm aş vrea mereu!În somn îţi voi aşterne fără teamăPe trupul tău cu străluciri de-aramăUn nesfârşit sărut prelung şi greu.În patul tău, abis de desfătare,Se stinge orice gând chinuitorŞi gura ta e-un nesecat izvorDe săruturi şi aprigă uitare.Robit acestui crud şi drag destin,Voi asculta poruncile-i perfideŞi, mucenic blajin care-şi deschideEl însuşi rănile, de râvnă plin.Voi suge-otrava binecuvântată,Adormitoare-a vechilor torturi,Din vârfu-acestor sâni rotunzi şi duriÎn care n-a fost suflet niciodată. 2
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 9, 2017 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 9, 2017 Poemul XVPablo NerudaIubescu-te cînd taci, cãci pari a fi absentã,percepi din depãrtare, cum vocea mea se scurge.De parcã ochii tãi ar fi orbiti de-o razã,iar un sãrut de parcã pe-o viatã ti-ar ajunge.Cum sufletu-mi, iubito, se aflã pretutindeni,apari din mii de lucruri ce-mi apartin doar mie.O, fluturas din visuri, suspinul vietii mele,încapi doar în cuvîntul captiv: melancolie.Si te iubesc cînd taci, de parcã-ai fi departe,parcã ai fi mirajul ce în luminã piere.Tu mã auzi din hãuri, cum vocea mea dispare.Mã lasã sã mã mistui. Mai mult ce as mai cere?Si lasã-mã, iubito, sã-ti spun tot prin tãcereaîmplinitã ca inelul, precum lumina clarã,cã esti noapte cu astri ce rãtãcesc sub boltã.Tãcerea ta-i a stelei din lumea selenarã.Iubescu-te cînd taci, cãci pari a fi absentã,de parca-ai fi departe, de-o vesnicie moartã.Si-atunce ne-ar ajunge o vorbã doar, un zîmbet,povestea mea de suflet, poveste-adevãratã. 2
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 17, 2017 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 17, 2017 Minciunilede Adrian PaunescuDar, hai, să ne spunem minciuni importante,Dar, hai, să ne spunem minciuni şi mai mici,Aşa cum amanţii le mint pe amanteŞi ele îi mint pe pământ pe aici.Dar, hai, să ne spunem cu patos braşoave,Dar, hai, să vedem cine minte mai mult,Ascultă delirul consoanelor grave,Cum şi eu minciunile tale le-ascult.E foarte frumoasă, e foarte frumoasăMinciuna aceasta pe care mi-o spui,Aşa că, te rog, şi pe mine mă lasăSă palavrăgesc doar ce nu-i, doar ce nu-i.Concurs de minciuni la echipe şi soloŞi ies campioni mincinoşii cei mari,Dar, dragă Păcală, tu ce faci acolo?În campionate de ce nu apari?Se minte cum nu s-a minţit niciodată,E multă minciună la noi pe pământ,Sunt false recursuri şi nu-i judecată,Balanţa cea veche-a dreptăţii s-a frânt.Dar, hai, să minţim fără nici o ruşine,Dar, hai, să minţim în direct şi-n răspăr,Că poate prin rău vom ajunge la bine,Minciuna supremă va fi adevăr. 2
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum