marian cristescu Reputație: 253681 Postat Aprilie 29, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Aprilie 29, 2015 Primaveriide St.O.IosifO, tu, cea mai frumoasă dintre zâne,Cu tot alaiul tău de bucurii,Toţi te-aşteptăm cu-atâta dor să vii:Dar nimeni, nimeni mai cu dor ca mine!Şi ce-mi aduci tu, care pe câmpiiPui flori, şi cerului dai zări senine,Şi cântec lucitor, şi unde lineIzvorului, ce daruri tu-mi îmbii?Ce vis cerca-va de isnov s-alinteUn suflet amăgit de-atâtea ori?O, dac-aş şti că visul iarăşi minte!...Atuncea poate-aş ramânea cuminteŞi m-aş uita cu ochi nepăsătoriLa iarba care creşte pe morminte... 10 4
cot Reputație: 836 Postat Aprilie 29, 2015 Oras:sibiu Oras:sibiu Postat Aprilie 29, 2015 "Sonet 48- (Indubitabil,geniul meu atroce ) // Indubitabil,geniul meu atroce, // In slalomul prin soarta efemera, // N-o sa indure irizari de sera // Si-ntr-un tarziu prolix,o sa invoce //// Suntra maniei fara maniera // Si fara sovaieli solemne-n voce, // La orice comentarii echivoce // Crescute-aleatoriu de-o himera; //// Iar forfota bombastica pe care, // C-o vanitate surda dintr-o mie, // O port ca un baston in tartacuta, //// O va pazi statornic pan'-apare // In forul interior vreo nebunie // Soptind elogii de la Aghiuta. " postat cvasiliu 3
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 30, 2015 Postat Aprilie 30, 2015 Luni Angela Baciu - Moise Nu m-am indepartat niciodata, de parca nici nu maiSimteam, nu mai puteam reinvia tacutele zapezi de ieri,De alaltaieri. EUInvatam sa fiu EL,Iar el invata sa-si incheie socotelile cu prezentul, o faceaDinadins, ma testa, se temea de ziua de maine,Sau de mersul pe acelasi drum fara intoarcere,Ne instrainaseramFara s-o stim.Stiam, de pe o ziPe alta era tot mai fara aparareSi mai singur –Se temea de lume si de tot ce il inconjura. 5
Vizitator Reputație: 0 Postat Aprilie 30, 2015 Postat Aprilie 30, 2015 Poem Angela Baciu - Moise Uite aşa se leagă toate visele noastre Când adormim doi îngeri frumoşi păzitori începe să plouăPeste timp pământul însetat ţipăUrlă de dor cuvintele se aşează pe tabla neagră Şi priveşti cerulDe unde să-ţi mai începi viaţaPână în centrul pământului aş fugi să fiuDoar cu el un fel de carne mă strânge Scriu să nu plâng de dorul său pădurea se închideDin ce în ce mai mult Uite aşa se leagă toate visele noastre 4
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Aprilie 30, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Aprilie 30, 2015 8 4
quasim Reputație: 2451 Postat Mai 3, 2015 Oras:N.Dame Oras:N.Dame Postat Mai 3, 2015 Am să te fut Marius Tuca Am să te fut,Nu este o ameninţare, este o promisiuneE o declaraţie de dragoste pe româneşteCare la început te revoltă, apoi te incită, Nici măcar faptul de a îţi spune că te iubescNu îţi provoacă asemenea stăriCând te ia cu frig, când îţi e cald şi îţi tremură genunchii. Am să te fut,Şi te rog să iei această declaraţie de intenţieCa pe o declaraţie metafizică,Nu e nimic vulgar dacă stai să te gândeştiŞi, mai ales, când începi să simţiCum îşi face loc în tine golul din stomacIar obrajii când îţi iau foc şi când se albesc. Am să te fut,Aceasta e declaraţia universală a românilorBărbaţi sau femei, adolescenţi întârziaţi sau nu,O declaraţie de ciudă şi de dorinţăŞi ar fi culmea să-mi reproşezi lipsa de tandreţeSau faptul că nu sunt în stare să nutrescSentimente adevărate şi înălţătoare pentru tine. Am să te fut,Şi nu ar trebui să găseşti nimic animalicÎn această declaraţie sinceră şi repetabilăCare adună atâta energie în dânsa,Poezia frustă a trupului, a dorinţeiSe manifestă fără teama de a fi cenzuratăŞi te cuprinde pe de-a-ntregul, cucerindu-te cu totul. Am să te fut,Aceasta poate fi şi o declaraţie de principiiCare nu se face din principiuDe frică să nu superi cea mai frumoasă limbăLimbă română vorbită şi simţităNu cea de prin dicţionare explicativeSintactice, morfologice, fără pic de vibraţie. Am să te fut,Nu are rost s-o mai suni pe mami să-i ceri consimţământulPoate intra în trepidaşii, dacă nu şi-a luat medicamentele,Pentru acest demers de amor tandru şi îndelungAi să primeşti binecuvântarea meaDin tot sufletul, cu vârf şi îndesat,Poate doar o cruce mare şi un Doamne ajută n-ar strica. Am să te fut,Bazeză-te pe mine şi pe ceea ce simt pentru tineNu te joci de-a mama şi de-a tataCu sângele şi cu mintea, cu trupul şi cu sufletul,Sunt romantic până la capătŞi dacă printr-o nepotrivire de caracter nu se va întâmpla nimic,Consideră că te-am futut. 3
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 3, 2015 Postat Mai 3, 2015 Pajul Cupidon Mihai Eminescu Pajul Cupidon, vicleanul,Mult e rău şi alintat,Cu copii se hârjoneşte,Iar la dame doarme-n pat. De lumină ca tâlhariiSe fereşte binişor,Pe fereşti se suie noapteaDibuind încetişor; Cordeluţe şi nimicuri,Iată toate-a lui averi…Darnic când nu vrei nici unaŞi zgârcit dacă le ceri. În volumul ros de moliiCauţi noaptea adevărŞi-ntâlneşti lipită-n fileViţa-i galbănă de păr. El dă gânduri nenţeleseVrâstei crude şi necoapte,Cu icoane luminoaseO îngână-ntreaga noapte. Când de-o sete sufleteascăE cuprinsă fata mică –A dormit cu ea alăturiCa doi pui de turturică. E sfios ca şi copiii,Dar zâmbirea-i e vicleană;Dară galeşi îi sunt ochiiCa şi ochii de vădană. Gât şi umere frumoase,Sânuri albe şi rotundeEl le ţine-mbrăţişateŞi cu mânile le-ascunde. De te rogi frumos de dânsul,Îndestul e de hainVălul alb de peste toateSă-l înlăture puţin. 4
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 3, 2015 Postat Mai 3, 2015 Iertare din nou vreau să-ţi cerMihail Sadoveanu Iertare din nou vreau să-ţi cerÎntr-un stil cu mult mai subţire,Cu ochii şi mîna spre cerŞi cu intonări de psaltire. O, tu, frumoaso, de care-mi atîrnăViaţa-şi care-mi alungiDin cale pe palida cîrnă,Numai c-o rază din genele-ţi lungi, Iartă-mă că plouă şi-i ceaţă,Că oamenii-s răi, că pînea nu-i bună,Că nu se găseşte nimica în piaţă,Că, noaptea, nu-i lună. Iartă-mă, scumpo, că te ador şiAcum şi pururi, cu suflet curat,Iartă-mă că aproape în fiece ziQuod tentabam dicere versus erat. Aş vrea să-ţi placă orice cuvîntCe ţi-l rostesc şi e de prisos caSă-ţi declar că vreau să-ţi şi cîntAria celebră din Tosca. Iartă-mă de toate. Zîmbeşte şi spuneCa să se facă brusc primăvară.Şi ca să vezi o minune:Cum mă sui pe-un curcubeu ca pe-o scară. 4
Administrator pisicuts Reputație: 114482 Postat Mai 3, 2015 Oras:La butoane Oras:La butoane Administrator Postat Mai 3, 2015 2
zypu Reputație: 179 Postat Mai 3, 2015 Oras:... Oras:... Postat Mai 3, 2015 Alei* puică mişcă-ţi guraSă se vadă muşcătura.Cum puicuţă* nu te-nduriSă mă klaşi să-ţi văd de curi.De curi albi ca şi omătul,De lindicul sperietul.Să-l punem la rânduialăCu niţică zgândăreală.Vin * colea * şi-oi şti să luptCrăpătura * să ţi-o-nfruptCă destul am stat pe postSub pecete cât a fost.Sub pecetea cea de fatăCând pişai * ca o săgeată.De când dragă te purcişi *Urlă valea când te pişi.Merge drumul din lindicPână chiar pe sub buricŞi buricul frică n-areCă el merge tot călare.Da lindicu-i mâniosCă el merge tot pe josPe spetezea * pizdii latePe bucile afumate.Mult mă mir şi mă badur *Cum stă pida lângă cur,Şi nu moareDe putoare. Mihai Eminescu, Opere, vol. XIV, Ed. Academiei, Buc, 1993, p.1017 1
cot Reputație: 836 Postat Mai 3, 2015 Oras:sibiu Oras:sibiu Postat Mai 3, 2015 Nichita Stanescu - Ea M-as inveli cu cerul si as-i dormii dus, dar piroanele stelelor ma fac Isus. M-as preface mort,cum muntii se prefac, navalitor in lume si dac mi-as pune bratul drept pe sub ceafa de femeie, dar in bratul meu cel drept scanteie de capul ei pletos si bland, pe arcul altor ceruri comentand, suav si bland 3
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 5, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 5, 2015 Mateiu Ion Caragiale Domniţa Verzi-tulburi ochii-i galeş revarsă pe sub geneIspita pătimaşă şi doru-nveninat.E-naltă, cu păr galben, cu mersul legănat,În grelele-i veşminte păşind măreţ şi-alene.Mişcările-i sunt line, molatece, viclene,Şi dulcele-i grai curge duios şi răsfăţat.Dar, cine-i cată-n faţă se pierde săgetatDe negrul arc ce-mbină trufaşele-i sprincene.Muiată-n nestimate şi-n horbote de fir,În mâna-i - spelbă floare de ceară străvezie -Ea poartă pe subţirea năframă nărămzieCa un potir de sânge un roşu trandafir -Şi, tot ca el, rănită în plină tinereţe,Tânjeşte, se-nfioară şi moare de tristeţe. 7 4
yka Reputație: 9109 Postat Mai 16, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 16, 2015 Spune-mi ceva Spune-mi ceva,dupa vorbele-aceleTanjesc de-o vecie.Oricare din ele,Dulce-nfioara inima mea,Spune-mi ceva... Spune-mi ceva.Nimeni n-aude,nu stie,Straniu vorbele tale leagana-adie.Ca o floare vorbele tale m-ar mangaia,Spune-mi ceva... Adam Asnyk 3
Vizitator Reputație: 0 Postat Mai 16, 2015 Postat Mai 16, 2015 Bradul George Cosbuc Bradu-mi spune bun cuvânt —— "Să-i trimit?" Mi-a spus: — Trimite-i!"Tot m-am judecat cu mine:Să dau bradului mai bineOri iubiteiCrezământ? — "Nu-i trirnite!" zise ea.— "Că n-am zor să ies în lume.De-i trimiţi, îi fac de-ocară,Că-i arunc pe uşi afară —Scoate-mi numeCât or vrea!" Am s-ascult de brad acum;Fata minte cum îi vine.Şi trimit chiar asta-searăPeţitori la ea s-o ceară —Rău ori bine,Tot un drum! De-o fi, brade, să ghiceşti,Îţi încred o bogăţie:Leagăn am să fac din tine,Şi-un copil — de-o fi cu bine —Ţi-l dau şieSă mi-l creşti! De mă-nţeli, te fac la noiPoartă curţii: să te-ajungăCâte rele pierzătoare,Să te bată ploi şi soare,Să te-mpungăVaci şi boi! 2
zypu Reputație: 179 Postat Mai 17, 2015 Oras:... Oras:... Postat Mai 17, 2015 Cum mă trece cald şi frigCând mă ţii de bumburig.Tu dă-ncoace mascararaSă mi-o joace bumbarara.Cum mă trece-nfioreazăCând mă ţii de bumbarază,De tăşulca care-ţi sugeTot vânatul care fugeŞi din pulă şi din coiCând dai curul înapoi. Mihai Eminescu, Opere, vol. XIV, Ed. Academiei, Buc, 1993, p.1017 1
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 17, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 17, 2015 6 4
yka Reputație: 9109 Postat Mai 17, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 17, 2015 Anna Ahmatova Esti singur azi si-mpovarat de tine Esti singur azi si-mpovarat de tine,De slava si de visuri despartit,Dar ai ramas iubitul pentru mine,Cu cat mai trist cu-atat mai indragit. Bei vin mereu,ti-s noptile murdare,Mai stii daca traiesti cu-adevarat?Si ochii-ti verzi cu zvarcoliri de mareMarturisesc ca pacea n-ai aflat. Invoca moartea inima-ti nebuna,Afurisand al soartei pas greoi,Si vantul de apus mi-aduce-ntrunaDin partea ta mustrari si rugi,pufoi. Spre tine iar cum pot sa fiu fierbinte?Sub cerul pal,aici in tara mea,Stiu doar sa cant si sa-mi aduc aminte,Tu nici macar atat n-ai cuteza ! Tristeti sporind,trec zile fara veste...Ce rugaciuni da dragul tau sa fac?Iubirea mea atat de mare este,Ca n-ai putut nici tu sa-i vii de hac. (traducere de Madeleine Fortunescu) 2
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 17, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 17, 2015 5 4
eros 29 Reputație: 161 Postat Mai 18, 2015 Oras:bucuresti Oras:bucuresti Postat Mai 18, 2015 Nu ma lasa sa ma indragostesc de tine Când la sarutul meu, incet cuminte Pe buze calde, moi mi-e atat de bine... Cat mai sfidez aducerile -aminte, Nu ma lasa sa ma indragostesc de tine. Când te privesc si-alerg pana la soare Cu plete-n vânt si gânduri libertine... Cat am in ochi si-n suflet am ninsoare, Nu ma lasa sa ma indragostesc de tine. Când esti aici dar stiu ca vei pleca Iar daca pleci doar sa revii la mine... Când te astept privind in urma ta, Nu ma lasa sa ma indragostesc de tine. Sanda Nicucie 4
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 18, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 18, 2015 6 4
cot Reputație: 836 Postat Mai 18, 2015 Oras:sibiu Oras:sibiu Postat Mai 18, 2015 Anotimpul florilor M-am facut fluture "Ca sa nu-mi uit cuvintele m-am apropiat de flori m-am facut fluture sa'nalt iubirea dincolo de iubiri am deschis fereastra sa intre primavara inima mi-am agatat-o de o petala sa nu ma doara niciodata sa nu ma doara" - Fatma Sadac - 3
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 19, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 19, 2015 9 4
ghost_and_haunted Reputație: 1705 Postat Mai 21, 2015 Oras:Undeva in viitor Oras:Undeva in viitor Postat Mai 21, 2015 De ziua eroilor, sa ne amintim de cei care au murit sfartecati de plumbi, pentru ca o generatie de "confuzi" sa aiba modele ca Gigi Becali, Cristi Tanase, si multi altii. O scrisoare de la Muselim-Selo "Măicuţă dragă, cartea meaGăsească-mi-te-n pace!Pe-aici e vânt şi vreme grea,Şi-Anton al Anei zaceDe patru luni, şi-i slab şi tras,Să-l vezi, că-ţi vine plânsul,Că numai oasele-au rămasŞi sufletul dintr-însul.Apoi, să ştii c-a fost războiŞi moarte-aici, nu şagă:Cădeau pe dealuri, dintre noi,Ca frunza, mamă dragă.Şi-acolo-n deal, cum fulgera,Un plumb simţii că vineŞi n-avu loc, cât larg era,Decât în piept la mine.Mi-e bine-acum, şi-aşa socotCă nu va trece lunaŞi-oi fi scăpat de-aici detot.Dar vezi te rog de una:Să nu mai faci cum ai făcutS-aduni la tine satul,De veselă că ţi-ai văzutAcasă iar băiatul!Să vezi pe-aici şi ciungi şi-ologi!Hristos să-i miluiască!Tu mergi la popa-n sat să-l rogiO slujbă să-mi citească.Puteri de nu vei fi avândDe plată, vorba-i lasă,Că-i voi lucra o zi, oricând,La-ntorsul meu acasă.Pe Nuţu vi-l lăsasem mic,Cu creştetul cât masa -O fi acum ştrengar voinicŞi vă răstoarnă casa?Făcutu-i-aţi şi lui la felCăciulă, cum am vrut-o?Aveam o piele-n pod, de miel,Doar nu veţi fi vândut-o?Nevestei mele să-i mai spuiSă-mi cumpere o coasă,Cea veche nu ştiu este-ori nu-iŞi-o fi acum şi roasăDe când rugina scurmă-n ea.Să-mi văd, o date-ar sfântul,Cum cade iarba-n faţa meaŞi-mi bate-n plete vântul!Ea lupte-se cum biet o ştii,C-aşa ne dete soartea,Că şi noi ne-am luptat pe-aciCu greul şi cu moartea;Dar l-a ajuns şi pe harapBlestemele şi plânsul,Că noi i ne-am ţinut de capŞi-ntrarăm după dânsul.Şi i-am făcut, măicuţă, vânt!L-am scos detot din ţară,Măcar stătea pe sub pământŞi nu ieşea pe-afară.Şi-am prins şi pe-mpăratul lor,Pe-Osman nebiruitul,Că-l împuşcase-ntr-un piciorŞi-aşa i-a fost sfârşitul.Păi, ne ţinea pesemne proşti,Să-şi joace hopa-tropa,Că nu puteam să batem oşti!Dar poate taica popaV-a spus de prin gazeturi tot -El cum şi-a dat juncanii?Acum i-aş cumpăra, să pot,Dar nu mai am, azi, banii.Mă doare-n piept, dar nu să ţip,Şi-aşa mi-e dor de-acasă,Şi-aş vrea să plec, dar nu e chipCă vodă nu mă lasă.Dar uite, nu e nu ştiu câtO lună chinuită,Şi-o să te strâng de după gât,Măicuţa mea iubită.... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Aşa mi-a spus Ion să-ţi scriu,Iubească-ţi-l pământul!Şi-am tot lăsat, pân-a fost viu,Şi-mi ţin acum cuvântul.Să te mângâie Dumnezeu,C-aşa e la bătaie -Şi-am scris această carte eu,Căprarul Nicolae." 6
yka Reputație: 9109 Postat Mai 21, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Mai 21, 2015 CE AM MAI SFANT PE LUME Ce am mai sfant pe lume,MAMA care mi-a dat un nume,Inima care in piept imi bate,Si sufletul care de dor imi arde. Ce am mai sfant pe lume,Pamantul pe care las urme,Cerul plin de steleSi luna care calatoreste prin ele. Mai am doi frati care sunt in departare.Doi bunici ce asteaptaDe la copii sau nepotiMacar cate o scrisoare. Mai am si un numeEl Moldova se numeste.Cand aud acest nume,Sufletul in mine creste. Deci totusi ce are omulMai sfant pe lume :MAMA,patria si al sau nume. Sursa:google 4
marian cristescu Reputație: 253681 Postat Mai 21, 2015 Oras:Acolo unde trebuie Oras:Acolo unde trebuie Autor Postat Mai 21, 2015 10 4
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum