Sari la conținut

Banii. Ce crezi tu, SINCER, despre bani?

Postări Recomandate

• Oras:ici-colo
Postat

Drama e că toţi aveţi dreptate !

si inca ceva: NU ACEASTA E DRAMA reala!

• Oras:în a patra zi dã week-end
Postat

Valar morghulis

Oamenii săraci din România nu mor din cauza lipsei banilor, ci din cauza lipsurilor sistemului.

Winter is coming.

Te-ai uitat prea mult la Game of Thrones. =)))
  • Minus 3
Postat

Iti inteleg punctul de vedere dar hai sa ajungem la un compromis, banii plus norocul ne pot da tot ceea ce dorim (fara ineptii gen viata fara moarte ....)

oare?!?

eu ma intreb daca asa e...doar ma intreb...

Postat

banii n'aduce fericirea

nu zau?!?      (parca era o "vorba" printr-un cantec: banii n-aduc fericirea, dar o intretin)

cred ca in destule cazuri, banii "aduce" fericirea...

acum ca o fi fericire temporara sau permanenta...ramane de vazut de la caz la caz (eu, de exemplu, nu stiu nicio familie fericita sau un om fericit strict pe motivul ca are bani sau are bani destui!! niciunul!!!

stiu insa oameni fericiti, care au destul de putin...)

Vizitator
Reputație: 0
Postat

de bani vorbeste oamenii care nui are, cine are bani tace din gura

Oare ?

• Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

nu banii te obliga la ceva.

ci convingerea ta ca banii te obliga.

asa am fost invatati de mici.

gresit invatati.

sa nu urasti banii.

ei, banii, nu merita sa fie urati.

pur si simplu nu merita.

Luand in calcul ca totul se scumpeste in fiecare zi, banul induce stres si foarte des divorturi...

Am auzit o multime de oameni divortati din cauza problemelor financiare, am avut probleme cu unii fosti din cauza frustrarilor lor ca nu castiga mai mult...

Nu am fost invatata cu nimic de mica, am stat si am urmarit oamenii, multi vor bani doar ca sa se "razbune" pe unele persoane, nu pentru ca au nevoie de mai mult. :)

Altii sunt obsedati sa ofere un viitor copiilor, deci baga ca hamalii pentru orice banut, uitand ca acei copii au nevoie si de atentia lor, neintentionat.

Multe lucruri merg direct contra umanitatii din cauza banilor, oamenii uita sa fie oameni coplesiti de ce trebuie sa faca doar ca sa supravietuiasca otraviti de reclame tv, idiotenii superficiale, influente in interes de castig banesc...

As putea sa dezvolt, dar n-are sens, eu simplu urasc ce face banul din oameni.

• Like 2
  • Minus 1
Postat

vypushka, on 07 Jun 2015 - 12:20, said:snapback.png

bani romanesti e de plastic

maculatura :laugh2

ei, da, cu intentie sau fara intentie, ai atins un subiect sensibil:  banii sunt creati de noi, sunt o "maculatura" careia noi, societatea actuala, ii conferim o "valoare".

total gresit.

adica societatea noastra a creat un sistem TOTAL GRESIT.

Postat

Karla, te apreciez sincer pentru modul tau de a fi, de a simti si de a gandi.

Da, in caz ca avem ghinionul (dar oare e ghinion?!?) sa avem nevoie de o suma mare sau foarte mare de bani, atunci clar depindem de ei, de bani...si le acordam atentia noastra maxima.

insa chiar si atunci exista aparente "minuni"...care tin in mare parte tot de noi (o sa explic candva ce vreau sa spun acum...).

in ceea ce priveste - cum spui tu "fuga dupa bani" - aproape ca iti pot garanta 100% ca nu te vei opri la 10 milioane de euro.

sper, iti doresc sa ajungi sa ai acei 10 milioane...si apoi sa putem continua dialogul.

dar iti sintetizez simplu de tot: din momentul in care alergi dupa bani si strangi si strangi si strangi...si treci de la 10.000 de euro, la 1 milion...la 7 milioane...la un moment dat uiti ceea ce ti-ai propus acum...pentru ca prioritatile si alegerile tale la fiecare urmator nivel, sunt altele.

si as zice ca e aproape firesc sa fie asa...sa vrei mai mult si mai mult...si pe masura ce "urci", sa vrei si sa vrei mai mult.

vom continua acest dialog...

Multumesc pentru apreciere!

Este foarte posibil sa ai dreptate, dar m-am "ars" odata, am avut un target, munca, perseverenta si norocul m-au ajutat sa-l ating insa lacomia m-a facut sa pierd toti banii si nu au fost putini deloc, de aceea acum am un taget mai mare la care sper sa ajung si sa ma opresc, clar banii astia nu se castiga din prostitutie (asta ca sa nu inceapa vreun matematician sa calculeze cati barbati ar trebui sa-mi treaca prin asternut ca sa ajung la aceasta suma).

• Like 2
Postat

Multumesc pentru apreciere!

Este foarte posibil sa ai dreptate, dar m-am "ars" odata, am avut un target, munca, perseverenta si norocul m-au ajutat sa-l ating insa lacomia m-a facut sa pierd toti banii si nu au fost putini deloc, de aceea acum am un taget mai mare la care sper sa ajung si sa ma opresc, clar banii astia nu se castiga din prostitutie (asta ca sa nu inceapa vreun matematician sa calculeze cati barbati ar trebui sa-mi treaca prin asternut ca sa ajung la aceasta suma).

Și eu din lăcomie mi-am pierdut leafa la păcănele. :( Am vrut sa fac al 13-lea salariu într-o seară, dar m-am ales cu o lună de mâncat pate vegetal. :(
  • Oras:Timisoara
Postat

banii sunt necesari , avem datoria sa ii castigam dar nu sunt suficienti pentru ca sa ne fie bine.

Sunt enorm de multe lucruri care nu poti nici cum sa le rezolvi cu bani.

Toti bogatii din lume daca pun toti banii la un loc nu pot adauga un cm la pwla lu unu. atat is de neputinciosi .

Ei au rostul lor , trebuie sa-i luam si sa-i dam cu cap. Sa nune lacomim sa nu ne zgarcim sa nu-i risipim sa ii folosim cu socoteala , e o datorie nu trebuie sa ne lenevim sa o facem

Dar fericirea e mai mult decat banii , si are mai mult legatura cu modul in care ii faci.

Cum iei banu asa il dai , cu prosteala si tzeapa , usor i-ai luat tot asa ii vei da deci tot ce conteaza e cum ii faci. Daca p[rin faceri de bine pentru care te binecuvinteaza lumea sau te injura.

• Like 2
Postat

de bani vorbeste oamenii care nui are, cine are bani tace din gura

nu e chiar asa...(si o sa vezi de ce am deschis acest dialog/topic)

Reputație: 836
  • Oras:sibiu
Postat

Din pacate nu aparent. Sistemul asa functioneaza de cand s-au infintat. Trocul nu mai functioneaza. Ne amagim ca nu ne conduc.

A..ai mai putini sau mai multi. Te descurci cu cati ai pana la urma. Dar aproape tot ce faci in viata faci cu ajutorul banilor de la hrana zilnica la placerile vietii. Faci intradevar si lucruri fara bani

Vizitator
Reputație: 0
Postat

Luand in calcul ca totul se scumpeste in fiecare zi, banul induce stres si foarte des divorturi...

Am auzit o multime de oameni divortati din cauza problemelor financiare, am avut probleme cu unii fosti din cauza frustrarilor lor ca nu castiga mai mult...

Nu am fost invatata cu nimic de mica, am stat si am urmarit oamenii, multi vor bani doar ca sa se "razbune" pe unele persoane, nu pentru ca au nevoie de mai mult. :)

Altii sunt obsedati sa ofere un viitor copiilor, deci baga ca hamalii pentru orice banut, uitand ca acei copii au nevoie si de atentia lor, neintentionat.

Multe lucruri merg direct contra umanitatii din cauza banilor, oamenii uita sa fie oameni coplesiti de ce trebuie sa faca doar ca sa supravietuiasca otraviti de reclame tv, idiotenii superficiale, influente in interes de castig banesc...

:hihat :hihat

Postat

Din pacate nu aparent. Sistemul asa functioneaza de cand s-au infintat. Trocul nu mai functioneaza. Ne amagim ca nu ne conduc.

A..ai mai putini sau mai multi. Te descurci cu cati ai pana la urma. Dar aproape tot ce faci in viata faci cu ajutorul banilor de la hrana zilnica la placerile vietii. Faci intradevar si lucruri fara bani

Ce poti face tara bani? 

Postat

Bun si ala, colesterol 0!

Fitosterolul cui îl lași? :)

• Like 1
  • Minus 3
Postat

Karla banu fara priceperea de a-l folosi e zero iar aia nu se ia pe bani

Reputație: 836
Postat

Ce poti face tara bani? 

// Faci multe in viata pentru care nu esti platit. Le faci din placere,din datorie fata de prieteni,de familie dar noi vorbim aici de cum functioneaza societatea.Banul reprezinta valoarea muncii tale pentru ca tu sa functionezi: hrana,imbracaminte,sa i-ti intreti familia etc
Postat

Tie, cica este de bine ;)

Asta spune google? :)

Ai citit vreun studiu să vezi câte dezechilibre aduce în organism o dietă vegetariană?

Postat

"As putea sa dezvolt, dar n-are sens" :  ba da, are sens orice dialog normal intre oameni.

eu te rog sa dezvolti.

"eu simplu urasc ce face banul din oameni." :  hopa, deja ai nuantat ceva important: nu trebuie sa urasti banii...(asa cum te-ai exprimat initial).

da, banii ne transforma pe majoritatea in fiinte...josnice.  aproape inumane, as zice.

partea proasta - DRAMA reala - e ca nu prea facem nimic in acest sens.  viata ne-a ia inainte si nu mai avem timp sa gandim...

desi...exista in jurul nostru fiinte care ne arata ca gresim...

ne-a aratat mai inainte Lopix ce a zis Dalai Lama:

"Ce ma surprinde cel mai mult la umanitate?

Omul.

Isi sacrifica sanatatea pentru a face bani.

Apoi isi sacrifica banii pentru a-si recupera sanatatea.

Apoi este atat de nerabdator cu gandul la viitor incat nu se bucura de prezent.

Rezultatul este ca nu traieste in prezent, dar nici in viitor.

Traieste de parca n-ar muri niciodata si apoi moare fara sa fi trait"

Dalai Lama"

Postat

// Faci multe in viata pentru care nu esti platit. Le faci din placere,din datorie fata de prieteni,de familie dar noi vorbim aici de cum functioneaza societatea.Banul reprezinta valoarea muncii tale pentru ca tu sa functionezi: hrana,imbracaminte,sa i-ti intreti familia etc

Asta spune google? :)

Ai citit vreun studiu să vezi câte dezechilibre aduce în organism o dietă vegetariană?

Pai si pacanelele? Ai auzit de "secera" care se foloseste la pacanele?

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...