Sari la conținut

Tragedie In Capitala!!!

yka

Postări Recomandate

• Oras:Mures

Puteau fi salvate mai multe vieţi. Cine răspunde?
De ce nu s-a activat Clauza de solidaritate din Tratatul UE imediat după incendiul de la Colectiv?
http://www.cotidianul.ro//upload/images/original/transport.qjcf9uwika.jpg

Tratatul Uniunii Europene prevede la art. 222 Clauza de solidaritate, care oferă unui stat în care s-a petrecut o catastrofă naturală sau provocată de om acţiunea comună a tuturor celorlalte state membre! România putea activa această clauză din primul moment, astfel încît să beneficieze de sprijinul tuturor ţărilor din UE!

Sursele noastre spun că, din păcate, cei din Ministerul Sănătăţii nu ştiau de această clauză sau pur şi simplu n-au vrut s-o acceseze! Cele aproape 200 de victime de la „Colectiv” ar fi putut să aibă parte din prima clipă de o şansă în plus de supravieţuire şi de trimiterea lor într-o clinică de excelenţă din Europa imediat ce erau stabilizate, însă înainte de perioada critică ce poate interveni, aşa cum spun toţi specialiştii, după 5-7 zile!

O spunem din capul locului pentru a evita acuzaţii nefondate că apreciem efortul uriaş al medicilor şi asistentelor care au lucrat non-stop în această săptămînă, dar bunele intenţii şi dăruirea nu sînt de-ajuns în astfel de situaţii! Nici o ţară din lume nu are condiţiile necesare unui număr atît de mare de arşi, cu atît de multe complicaţii, pentru că evenimente de acest fel se produc foarte rar, cazurile de arsuri grave avînd, de regulă, un număr redus de victime. Şi ţările cele mai mari, în faţa unor astfel de catastrofe, se ajută reciproc, în baza unor protocoale stabilite dinainte, care intră în funcţiune imediat după declanşarea evenimentelor! Germania, de pildă, ne-a anunţat că are disponibile în acest moment doar 20 de locuri în spitalele specializate pentru arşi!

În România, după cum se ştie este un singur loc în care există aparatura modernă pentru arsurile grave: Spitalul de arşi din Bucureşti, însă acolo există doar 25 de paturi profesionale, lucru ce avea să iasă la iveală abia atunci cînd a venit în ţară un medic din Anglia! Nu este, deci, o vină a cuiva că nu sînt condiţii optime pentru toate victimele unei catastrofe de acest fel.

De aceea, Tratatul Uniunii Europene prevede CLAUZA DE SOLIDARITATE care pune la dispoziţia oricărei ţări membre sprijinul celorlalte. Iată ce prevede articolul 222 din Tratat:

http://www.cotidianul.ro/upload/tiny/images/tratatul_privind_functionarea_vazut_copy.jpg

După cum se vede, art. 222, al 2, pct.b prevede: „acordarea de asistență unui stat membru pe teritoriul acestuia, la solicitarea autorităților sale politice, în cazul unei catastrofe naturale sau provocate de om”! Întrebarea care se pune acum, cînd aproape toţi specialiştii spun că a fost o eroare trimiterea şi păstrarea victimelor în spitale unde nu erau condiţii pentru astfel de cazuri grave de arsuri, este DE CE NU S-A ACTIVAT CLAUZA DE SOLIDARITATE din primul moment al catastrofei de la Colectiv de către „autorităţile politice” din România, avînd în vedere numărul foarte mare de victime?

Astăzi vedem cum zilnic pleacă în toate direcţiile avioane cu victimele ce sînt duse la mai multe spitale din Europa, însă majoritatea cazurilor au fost rezolvate de români stabiliţi în străinătate, care aveau relaţii la diferite clinici. Timpul necesar pentru finalizarea unor astfel de protocoale private este însă mult mai mare decît dacă se accesa Clauza de solidaritate.

Pentru ca probabil oricum nu se puteau transporta ranitii decat dupa ce sunt stabilizati. Cum nu se poate pentru toti nici acum.Oricum am vazut multe celebritati care au inceput sa se priceapa la medicina. Unii chiar foarte bine. De ce naiba nu s-au facut medici? Le-a placut viata boema de actor? 

• Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti

Pentru ca probabil oricum nu se puteau transporta ranitii decat dupa ce sunt stabilizati. Cum nu se poate pentru toti nici acum.Oricum am vazut multe celebritati care au inceput sa se priceapa la medicina. Unii chiar foarte bine. De ce naiba nu s-au facut medici? Le-a placut viata boema de actor? 

Mai ales Tudor Chirilă care mai nou se pricepe și la medicină, politică, economie, educație și administrație publică. Beli-me-ar pula și el și toți cei care îl idolatrizează ( de regulă sunt tot ăia care au propus-o pe facebook pe Simona Halep ministrul la Tineret și Sport - nu e glumă).

• Like 3
Link spre comentariu

Mai ales Tudor Chirilă care mai nou se pricepe și la medicină, politică, economie, educație și administrație publică. Beli-me-ar pula și el și toți cei care îl idolatrizează ( de regulă sunt tot ăia care au propus-o pe facebook pe Simona Halep ministrul la Tineret și Sport - nu e glumă).

Vorbesti serios???  :slap2 Ce multe pierd pentru ca nu am cont de fb.... :(

Link spre comentariu

Cea mai importanta intrebare: Cine ar fi suportat costurile la accesarea Clauzei de solidaritate? Statul roman? Complet, partial, deloc?

Se pare ca cei transportati sunt facturati acum.

La raspunsul de mai sus s-ar putea sa se gaseasca si raspunsul la refuzul accesarii Clauzei.

(Daca am zis o prostie, corectati. :) )

• Like 1
Link spre comentariu

Cea mai importanta intrebare: Cine ar fi suportat costurile la accesarea Clauzei de solidaritate? Statul roman? Complet, partial, deloc?

La raspunsul de mai sus s-ar putea sa se gaseasca si raspunsul la refuzul accesarii Clauzei.

Cred ca tot noi platim. Oricum nimic nu e gratis in UE. 

Link spre comentariu

Vorbesti serios???  :slap2 Ce multe pierd pentru ca nu am cont de fb.... :(

Din păcate este adevărat. Guvernul propus pe facebook de tinerii (și nu doar tineri) nemulțumiți o includ si pe Simona Halep ministru la Tineret și Sport. A fost susținută chestia asta și de unele grupuri din stradă.Cam asta este cultura politică a celor care vor să reformeze România.

Nu zic că lumea nu are motive să fie supărată, sunt chiar foarte multe motive dar una este să fii nemulțumit și alta e să vorbești din reviste.

• Like 3
Link spre comentariu

Statul spune că nu s-a accesat respectiva clauză pentru ca la momentul respectiv răniții nu puteau fi transportați.

Legat de costuri...cred că nu vom afla niciodată. :)

Link spre comentariu

Nu stiu cat de safe era transportul unei persoane in coma indusa, dar si spitalizarea fara conditii duce la o moarte sigura. :(

Din cate am inteles, au inceput sa cada cei decedati zilele trecute la iesirea din coma cand trebuiau operati...

Nu sunt medic, nu vreau sa scot perle, dar ceva s-a omis sigur, poate exista o metoda mai putin invaziva... :habarnam

S-o fi mers pe ideea ca daca raman asa, mor, daca ii scoatem din coma si mor - oricum mureau? :rever

N-am destule informatii, imi lipsesc cunostintele medicale, dar tot imi pare ca si cum au fost condamnati.

Vina nu o mai caut, a fost o serie intreaga de evenimente in defavoarea lor, care imi amintesc de filmele "Final destination".

Imi pare rau daca am deranjat cu cele de mai sus. :blushing2

Link spre comentariu

Din păcate este adevărat. Guvernul propus pe facebook de tinerii (și nu doar tineri) nemulțumiți o includ si pe Simona Halep ministru la Tineret și Sport. A fost susținută chestia asta și de unele grupuri din stradă.Cam asta este cultura politică a celor care vor să reformeze România.

Nu zic că lumea nu are motive să fie supărată, sunt chiar foarte multe motive dar una este să fii nemulțumit și alta e să vorbești din reviste.

Oricum...gradina lui Dumnezeu e mare....am urmarit un reportaj in care o doctorita era revoltata ca nu au fost chemate echipe de medici din Cluj, Timisoara etc., care sa ajute....da pe francezi, israelieni, etc., cine i-a chemat? Ei nu se puteau urca in tren, masina, avion...sa vina...nu e nunta sa iti trebuiasca invitatie. Si a doua chestie...Alianta medicilor....care critica sistemul si ceea ce s-a facut pentru cei din club...Intrebarea este EI ce au facut? Cu un potential atat de mare 21.000 de membrii...au facut ceva? DA! NIMIC! Au functionat dupa principiul ca dupa razboi multi viteji se arata...Pacat! Dar este tipic pentru noi..o astfel de reactie. Sunt convins ca o astfel de catastrofa nu s-ar fi putut gestiona mai bine (nu spun ca fost perfec, doar ca oricine ar fi fost coplesit de numarul mare de pacienti netransportabili...) in nici o alta tara...

• Like 3
Link spre comentariu

Nu stiu cat de safe era transportul unei persoane in coma indusa, dar si spitalizarea fara conditii duce la o moarte sigura. :(

Din cate am inteles, au inceput sa cada cei decedati zilele trecute la iesirea din coma cand trebuiau operati...

Nu sunt medic, nu vreau sa scot perle, dar ceva s-a omis sigur, poate exista o metoda mai putin invaziva... :habarnam

S-o fi mers pe ideea ca daca raman asa, mor, daca ii scoatem din coma si mor - oricum mureau? :rever

N-am destule informatii, imi lipsesc cunostintele medicale, dar tot imi pare ca si cum au fost condamnati.

Vina nu o mai caut, a fost o serie intreaga de evenimente in defavoarea lor, care imi amintesc de filmele "Final destination".

Imi pare rau daca am deranjat cu cele de mai sus. :blushing2

si ai fi preferat sa ii puna in avioane chiar daca nu se putea si sa moara pe drum? ar fi fost lumea mai linistita ca a fost transferat in Austria, Germania, etc. si aia sunt mai buni? Bolile si nenorocirile sunt la fel. Daca nu ai cunostinte medicale...trebuie sa te documentezi. Nu exista metode putin invazive la astfel de chestii...arsura nu e ca fierea ca o scoate printr-un tub...Nu ai deranjat....multi nu ne pricepem...la multe...dar mai bine sa facem ceva ca fiecare dintre noi sa fim mai buni in ceea ce facem...sa ne vedem barna din ochiul nostru daca e cazul...nu paiul celuilalt...si asa daca noi suntem buni in ceea ce avem de facut...poate in 20 de ani....chiar o sa fie o alta tara

• Like 1
Link spre comentariu

Oricum...gradina lui Dumnezeu e mare....am urmarit un reportaj in care o doctorita era revoltata ca nu au fost chemate echipe de medici din Cluj, Timisoara etc., care sa ajute....da pe francezi, israelieni, etc., cine i-a chemat? Ei nu se puteau urca in tren, masina, avion...sa vina...nu e nunta sa iti trebuiasca invitatie. Si a doua chestie...Alianta medicilor....care critica sistemul si ceea ce s-a facut pentru cei din club...Intrebarea este EI ce au facut? Cu un potential atat de mare 21.000 de membrii...au facut ceva? DA! NIMIC! Au functionat dupa principiul ca dupa razboi multi viteji se arata...Pacat! Dar este tipic pentru noi..o astfel de reactie. Sunt convins ca o astfel de catastrofa nu s-ar fi putut gestiona mai bine (nu spun ca fost perfec, doar ca oricine ar fi fost coplesit de numarul mare de pacienti netransportabili...) in nici o alta tara...

E România, aici trăiește din păcate unul dintre cele mai perverse popoare din lume. Suntem campioni la făcut bani ilegal, la țepe, la lene, la circ, la datul cu părerea, lașitate, corupție, etc etc.

Un exemplu recent este că bodyguardului de la clubul Colectiv ( care a murit acum 3 zile) i s-a spart casa în timp ce el se zbătea între viață și moarte pe patul de spital. No comment.....

• Like 4
Link spre comentariu

E România, aici trăiește din păcate unul dintre cele mai perverse popoare din lume. Suntem campioni la făcut bani ilegal, la țepe, la lene, la circ, la datul cu părerea, lașitate, corupție, etc etc.

Un exemplu recent este că bodyguardului de la clubul Colectiv ( care a murit acum 3 zile) i s-a spart casa în timp ce el se zbătea între viață și moarte pe patul de spital. No comment.....

Doamne fereste! Cu moralitatea astora trebuie facut ceva....nu imi vine sa cred....

Link spre comentariu

si ai fi preferat sa ii puna in avioane chiar daca nu se putea si sa moara pe drum? ar fi fost lumea mai linistita ca a fost transferat in Austria, Germania, etc. si aia sunt mai buni? Bolile si nenorocirile sunt la fel. Daca nu ai cunostinte medicale...trebuie sa te documentezi. Nu exista metode putin invazive la astfel de chestii...arsura nu e ca fierea ca o scoate printr-un tub...Nu ai deranjat....multi nu ne pricepem...la multe...dar mai bine sa facem ceva ca fiecare dintre noi sa fim mai buni in ceea ce facem...sa ne vedem barna din ochiul nostru daca e cazul...nu paiul celuilalt...si asa daca noi suntem buni in ceea ce avem de facut...poate in 20 de ani....chiar o sa fie o alta tara

Nu esti putin prea agresiv?

Nu mi-am impus nici un punct de vedere, iar tu daca tot vorbesti de barna nasului, trebuia sa lasi sa raspunda pe cineva care stie.

Link spre comentariu

Din păcate pentru ei perioada critica era intre 5 si 10 zile de la eveniment - atunci s-au pierdut multi dintre ei. 

Noi , cei care am rămas - autorităţi şi oameni obişnuiţi - ce am inţeles din această tragedie ?

Autoritățile au înțeles să dea amenzi peste amenzi. Bun! Și mai departe?? Legi, norme de aplicare schimbate...ceva?

Lasă că vine Crăciunul, tăiem porcul, ne îmbătăm și ușor ușor evenimentul rămâne ceva urât din trecut și cam atât. Ne vom aminti de victime la anu' pe 30 octombrie.

A căzut guvernul și Piedone e arestat. Așa și? Mi se rupe pula, tot nu suntem în siguranță. Mă refer la normele PSI din localurile/locurile pe care le frecventăm.

• Like 4
Link spre comentariu

Nu esti putin prea agresiv?

Nu mi-am impus nici un punct de vedere, iar tu daca tot vorbesti de barna nasului, trebuia sa lasi sa raspunda pe cineva care stie.

Nu am vrut sa fiu agresiv. Scuze, nu a fost cu o intentie anume. Sunt deranjat de faptul ca brusc ne pricepem toti ..la toate. Este normal sa avem o parere, dar cand incepi sa critici inseamna ca tu ai putea face mai bine. Eu cred ca trebuie sa ii lasam pe cei care stiu ce au de facut sa faca treaba in situatia asta. Eu am citit chestia aia despre arsi si m-am crucit. Daca si pana Tudor Chirila este medic si se pricepe...atunci...nu e bine. Scuze inca odata...nu era nimic la adresa ta. Sunt putin revoltat pe situatia in care suntem de 26 de ani...si imi pare rau ca s-a ajuns aici. Nu stiu daca m-am facut inteles... :hihat

• Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:pretutindeni
  • Oras:pretutindeni

P-aia cu Daniel Ghiță preşedinte n-ai văzut-o?

M-a luat capu'....în poola mea şi-a lu' no_body :)

• Like 5
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...