klm112 Reputație: 5026 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat Noiembrie 4, 2015 Are you sure !?Cursul e tinut artificial de iudeo-masonii de la BNR. Sansa noastra e ca nu avem cacatul asta de euro pa cap , iar cursul de schimb e o parghie de interventie in economie alaturi de dobanzi. Chiar nu e un economist competent p-aci sa explice. Cautati-l pe Ilie Serbanescu sau pe Mircea Cosea 1
alexxx101 Reputație: -664 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 4, 2015 Devalorizarea e oricum un lucru bun . Aduce economia la realitate fara suparare klm, dar asta e gandire de om care in 4 ani de ase a ajuns la cursuri de 2 ori si atunci mahmur dormind cu capul pe banca si din toata polologhia de macroeconomie, de riscul valutar, de instrumente de corectie la nivel macro, a prins doar aceasta idee (cumva logica, dar nu intotdeauna functionala) ca daca scade moneda e bine pentru noi, furata dintr-un context, cand l-a trezit profa de curs cu un dex in cap ca sforaia ca porcu primul aspect de la care pleaca aceasta analiza este balanta importuri-exporturi, mai apoi trecem la ce anume exportam de fapt, materie prima sau valoare adaugata, si de aici discutia se poate lungi pe parcursul a 2 zile si teorie + aplicabilitate din istorie exista chiar si pe net cata vrei 2 3
klm112 Reputație: 5026 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat Noiembrie 4, 2015 Tocmai ca eu nu am ASE-ul. Invit sa explice cine stie
yka Reputație: 9109 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 4, 2015 Au dat la stiri ca Ponta isi da demisia. Guvernul cade. Se asteapta la fel si de la Piedone.Speram sa fie un nou inceput pentru tara iar acesti tineri sa nu fi murit degeaba!tocmai arata la tv,ca si primarul si-a dat demisia
klm112 Reputație: 5026 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat Noiembrie 4, 2015 Pretul la carburanti si energie e real ? De aici pleaca multe lucruri . Hotiile si exceptarile le punem la socoteala ?
pamfil_007 Reputație: 2087 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:belgravistan Oras:belgravistan Postat Noiembrie 4, 2015 INCA va cred baEti deshtepti .............. nu cred ca unii dintre voi ganditi asha ................Marean, e momentul tău! io am văzut primari ajungând preşedinţi 1
no_body Reputație: 6681 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:outside Oras:outside Postat Noiembrie 4, 2015 tocmai arata la tv,ca si primarul si-a dat demisia Marean?!!!
Vizitator Reputație: 0 Postat Noiembrie 4, 2015 Postat Noiembrie 4, 2015 Marean, e momentul tău! io am văzut primari ajungând preşedinţiam sagetile mele
alexxx101 Reputație: -664 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 4, 2015 Cursul e tinut artificial de iudeo-masonii de la BNR. Sansa noastra e ca nu avem cacatul asta de euro pa cap , iar cursul de schimb e o parghie de interventie in economie alaturi de dobanzi. Chiar nu e un economist competent p-aci sa explice. Cautati-l pe Ilie Serbanescu sau pe Mircea Cosea daca incepe sa iti explice serbanescu sau costea, sau orice alt nume de genul asta de tehnorato-populisti in economie, in detaliu si in termeni specifici, nu o sa inteleaga nimeni nimic e corect ca asupra cursului de schimb se intervine (ii poti spune artificial, eu as spune ca la ce istorie exista in sensul asta, interventiile au devenit naturale), pe de alta parte dobanzile sunt foarte strans legate de evolutia cursului per perioada de timp. Sunt indicatori interdependenti nu independenti (alaturi de, cum zici tu). cel mai bun lucru pentru noi ca tara astazi este tocmai faptul ca avem inca moneda proprie, pe care sper sa o mai avem vreo 5 ani macar (nici prea mult nu e bine, dar deocamdata euro inca mai are teste de trecut ca si moneda multinationala), care ne ofera sa jonglam SI DIN punctul de vedere al cursului de schimb.recent daca ati observat s-a facut vorbire in spatiul public si de rezerva valutara si de cea de aur (la ambele stam cam cel mai bine din zona, dar, inca, cu volatilitati mari din pacate) ca inca un aspect care ar conta, si asa e. repet, discutia e lungaintr-o postare pe forum, sau 3 minute pe un youtube nu va reusi nimeni sa va faca sa intelegeti rezultate ale unor cercetari de zeci de ani in economie, deopolitica, managementul resurselor, etc ca parte din tabloul complet 1 3
no_body Reputație: 6681 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:outside Oras:outside Postat Noiembrie 4, 2015 Marean, e momentul tău! io am văzut primari ajungând preşedinţi Stai nitel, ca o sa vezi si presedinti care ajung primari.
unscarred Reputație: 1454 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:Ubicuu Oras:Ubicuu Postat Noiembrie 4, 2015 Sunt locuri libere si pentru Vladizinho. Chiar in locul lui Ponta. Cel putin omul nostru e sincer...
pictorul Reputație: 1113 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:On-line Oras:On-line Postat Noiembrie 4, 2015 In sfarsit s-a produs minunea ! Ponta si Piedone au demisionat !!! Poate acum va fi momentul 0 al clasei politice, clasa politica plina de corupti, penali, lichele, hoti etc. 2
Vizitator Reputație: 0 Postat Noiembrie 4, 2015 Postat Noiembrie 4, 2015 daca incepe sa iti explice serbanescu sau costea, sau orice alt nume de genul asta de tehnorato-populisti in economie, in detaliu si in termeni specifici, nu o sa inteleaga nimeni nimic e corect ca asupra cursului de schimb se intervine (ii poti spune artificial, eu as spune ca la ce istorie exista in sensul asta, interventiile au devenit naturale), pe de alta parte dobanzile sunt foarte strans legate de evolutia cursului per perioada de timp. Sunt indicatori interdependenti nu independenti (alaturi de, cum zici tu). cel mai bun lucru pentru noi ca tara astazi este tocmai faptul ca avem inca moneda proprie, pe care sper sa o mai avem vreo 5 ani macar (nici prea mult nu e bine, dar deocamdata euro inca mai are teste de trecut ca si moneda multinationala), care ne ofera sa jonglam SI DIN punctul de vedere al cursului de schimb.recent daca ati observat s-a facut vorbire in spatiul public si de rezerva valutara si de cea de aur (la ambele stam cam cel mai bine din zona, dar, inca, cu volatilitati mari din pacate) ca inca un aspect care ar conta, si asa e. repet, discutia e lungaintr-o postare pe forum, sau 3 minute pe un youtube nu va reusi nimeni sa va faca sa intelegeti rezultate ale unor cercetari de zeci de ani in economie, deopolitica, managementul resurselor, etc ca parte din tabloul completCorect ! Trecerea noastra la euro mai devreme de 2020 ar insemna o catastrofa nationala si un dezastru pentru zona euro !
yka Reputație: 9109 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 4, 2015 criza politica de azi-inseamna totusi ceva !!!
nicolas67 Reputație: 1793 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:Transilvania... Oras:Transilvania... Postat Noiembrie 4, 2015 urmeaza o saptamana nebuna...
klm112 Reputație: 5026 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:sud Oras:sud Postat Noiembrie 4, 2015 Bine ca nu ne-au luat saltelele. Ca atunci cand o sa cada guvernu sa cada pe moale
Vizitator Reputație: 0 Postat Noiembrie 4, 2015 Postat Noiembrie 4, 2015 criza politica de azi-inseamna totusi ceva !!!Oooo, daaaa ! Inseamna multe, si nu neaparat in bine... 1
no_body Reputație: 6681 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:outside Oras:outside Postat Noiembrie 4, 2015 criza politica de azi-inseamna totusi ceva !!!Sper ca nu te gandesti sa maresti pretu'. 2
pamfil_007 Reputație: 2087 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:belgravistan Oras:belgravistan Postat Noiembrie 4, 2015 Stai nitel, ca o sa vezi si presedinti care ajung primari. Io aştept să-i văd ocnaşi 1 1
Vizitator Reputație: 0 Postat Noiembrie 4, 2015 Postat Noiembrie 4, 2015 https://baricada.files.wordpress.com/2011/02/politicieni.jpg 2
no_body Reputație: 6681 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:outside Oras:outside Postat Noiembrie 4, 2015 Io aştept să-i văd ocnaşi Esti revolutionar, imi place da tine.
alexxx101 Reputație: -664 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:Bucuresti Oras:Bucuresti Postat Noiembrie 4, 2015 Corect ! Trecerea noastra la euro mai devreme de 2020 ar insemna o catastrofa nationala si un dezastru pentru zona euro ! ei nici chiar asa catastrofa nu e noi spre deosebire de alte state suntem mult mai "englezificati" si "euro - penizati" si ne adaptam repejor, la nivel de mental colectiv va fi o problema si o presiune pe bugetul de stat, pentru ca trecerea la euro, ca in fiecare stat care a facut asta, vine dupa sine cu ajustari in plus ale veniturilor in zona bugetara (principala arie generatoare de locuri de munca din Romania), si atrage dupa sine o inflatie care duce la o depreciere puternica a puterii de cumparare, anuland de fapt pe termen mediu orice ajustare pozitiva a veniturilor. De aici presiunea pe bugetul de stat in zona sociala. Noi ca si stat nu avem cum sa generam un dezastru pentru zona euro. Totusi reprezentam aproximativ ~1,5% din PIBul UE, fiind oarecum stabili dpdv rezerva valutara si rezerva de aur (au si aceste aspecte niste coordonate demne de a fi analizate). Ideea este ca indiferent despre ce anume vorbim, intotdeauna cand lucrurile nu se fac la momentul propice si se fac fie prea devreme fie prea tarziu, se creeaza niste dezechilibre. Nici asta nu ar fi o mare tragedie ca ele se pot corecta, doar ca perioada de corectie suporta un multiplicator fata de perioada data de diferenta dintre momentul implementarii real si momentul ideal al implementarii
pamfil_007 Reputație: 2087 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:belgravistan Oras:belgravistan Postat Noiembrie 4, 2015 Esti revolutionar,imi place da tine. D-ăsta de taste că mi-e frică de jandarmi
no_body Reputație: 6681 Postat Noiembrie 4, 2015 Oras:outside Oras:outside Postat Noiembrie 4, 2015 D-ăsta de taste că mi-e frică de jandarmi E greu pana te obisnuiesti cu ei.
Vizitator Reputație: 0 Postat Noiembrie 4, 2015 Postat Noiembrie 4, 2015 vladizinho presedinte si buze prim ministru , am spus 1 1
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum