Sari la conținut

hai...spune.. cine....cine...?!?!

Postări Recomandate

• Oras:sud
  • Oras:sud
Postat

n-am luat si asta in considerare deoarece scrie "sarind de pe o cladire" 

Ai dreptate, acum am văzut asta.

• Oras:pe malu' marii
Postat

Nu vreau sa par nepoliticos si sa ma bag in vorba dupa ce doi distinsi membi nobel si sorina4u au dat solutii remarcabile, desi contradictorii. 

Ma leg si eu de un chitzibus, naratorul spune ca femeia si-a deschis parasuta dupa 7 secunde.

1. Pai, timp de 7 secunde o persoana cade approx. 194,5m (in aer, fara sa se ghemuiasca - daca ar fi cazut in vid erau 240 m) La asta se mai adauga si o inaltime de cadere pâna se deschide parasuta plus alta cu parasuta deschisa. Deci clar, cladirea nu era din Românica, cea mai inalta cladire de la noi fiind de 134 m

https://ro.wikipedia.org/wiki/Lista_celor_mai_%C3%AEnalte_cl%C4%83diri_din_Rom%C3%A2nia

Dar daca erau in alta tzara, pai ar fi avut alta perspectiva, nu sinuciderea... Deci "cine pe cine a tradat?" Naratorul si-a tradat citititorii !

2. Daca totusi inisitati ca s-a intamplat in tara noastra, atunic eu inteleg ca parasuta el i-a montat-o femeii, dandu-i sansa sa se razgandeasca, fiind ca el nu i-a cerut si ei sacrificiul. Se considera doar el vinovat. Dupa ce-au numarat pana la 3, el a observat copacii langa cladire si a inteles ca vor esua. Ea a sarit, a ramas agatata in crengi, era zgomot, creanga a inceput sa se rupa si a deschis (cat s-a putut) parasuta ca semn ca este inca in viata si ca el sa nu mai sara. In varianta asta, nimeni n-a tradat. Dupa ce ea a iesit din spital, au renuntat si la sinucidere... :rockettes-1

Tind sa cred ca erau din Baia Mare:

post-200064-0-73332300-1459776541_thumb.jpg

• Like 3
  • Oras:altundeva
Postat

Tind sa cred ca erau din Baia Mare:

In vest se pun plase la poduri ca se aruncau si de acolo ... dar un pod nu e o cladire, nu ?

Nu m-am gandit niciodata la statuia libertatii ca la o cladire ... dar nu e timpul trecut....

In fine, nu orice turn e cladire, ci "structura"... vezi clasificarea in 

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_tallest_buildings_and_structures_in_the_world

Muzeul de mineralogie din Baia Mare merita din plin vizitat ! 

Oricum frumos anunt turistic, 

dupa Bogata in loc de Bogota, Caracal in loc de Caracas ...

• Minus 2
Vizitator
Reputație: 0
Postat

Ticutza ce parere are ? :)

• Like 2
  • Oras:graveyard
Postat

Eu unul, vreau sa spun ca apreciez si ma bucur ca Sorina are o parere atat de buna despre barbati :). Probabil ca daca eram in locul barbatului, ma cacam pe mine de frica (excuse my french), dar daca vedeam parasuta (aia de panza, nu gagica) cred ca ma aruncam, doar asa de-al dracu', sa i-o smulg din zbor, mama ei de putoa......stop joc.

Vizitator
Postat

eu as spune ca,increderea nu tre sa depaseasca lungimea unei lese.

concluzia?

aia de mai sus

• Oras:Bucuresti
Postat

eu as spune ca,increderea nu tre sa depaseasca lungimea unei lese.

concluzia?

aia de mai sus

Eh, nici chiar asa... :no2  Ce viata ar mai fi aia in care sa nu ai incredere in nimeni si sa fii mereu in alerta?!?!

Raspuns: Ca a lui Miskin. =)) =)) =))

Postat

Pe Miskin il vreau la sol, sa-i polișez fața in felurite moduri!

• Like 1
Postat

Un sinucigas renunta pentru a se razbuna ? Ce metoda buna ar fi sa-i faca sa renunte !! dar ... nu cred ca-i asa simplu  :no2

Si tipa, daca era asa perfida, n-ar fi putut sa iasa din relatie fara ca el sa moara? 

Eu cred ca s-au iubit, deci au avut incredere puternica unul in altul si la un moment dat au decis sa moara impreuna ca singura solutie la probleme. (Am citit mai de mult prin ziare de niste pensionari care intai si-au platit toate facturile, intretinerea si apoi s-au sinucis ca stiau ca nu mai pot face fata)

Ati luat-o pe o spirala etico-psihologica ... ametitoare, dar care in opinia mea e contrazisa de o realitate elementara. 

Va spun ca ea nu avea de unde sa cada liber 7 secunde, trageti voi consecintele !

As risca o definiite: cladire=este acea constructie unde te poti urca cu liftul aproape de acoperis.

Daca voi credeti ca sinucigasii depun mai intai efortul eroic   :laugh2  de a se urca min. 200m pe scara abrupta a turnului 

din Baia Mare, atunci m-ati pierdut complet. (Pe mine si gandul doar de a cobori de acolo ma ingrozeste)

Un bloc cu 10 etaje nu le-ajungea ? 

• Minus 2
Vizitator stau de sase
Postat

Un sinucigas renunta pentru a se razbuna ? Ce metoda buna ar fi sa-i faca sa renunte !! dar ... nu cred ca-i asa simplu :no2

Si tipa, daca era asa perfida, n-ar fi putut sa iasa din relatie fara ca el sa moara?

Eu cred ca s-au iubit, deci au avut incredere puternica unul in altul si la un moment dat au decis sa moara impreuna ca singura solutie la probleme. (Am citit mai de mult prin ziare de niste pensionari care intai si-au platit toate facturile, intretinerea si apoi s-au sinucis ca stiau ca nu mai pot face fata)

Ati luat-o pe o spirala etico-psihologica ... ametitoare, dar care in opinia mea e contrazisa de o realitate elementara.

Va spun ca ea nu avea de unde sa cada liber 7 secunde, trageti voi consecintele !

As risca o definiite: cladire=este acea constructie unde te poti urca cu liftul aproape de acoperis.

Daca voi credeti ca sinucigasii depun mai intai efortul eroic :laugh2 de a se urca min. 200m pe scara abrupta a turnului

din Baia Mare, atunci m-ati pierdut complet. (Pe mine si gandul doar de a cobori de acolo ma ingrozeste)

Un bloc cu 10 etaje nu le-ajungea ?

"Nu avea de unde sa cada liber 7 secunde."

De unde le scoti??? Citeste prima postare, scrie undeva ca s-a intamplat in Romania? Spuneai sa tragem concluziile, ei bine, eu cred ca n-ai urcat mai mult de 10 etaje cu liftul. Nu e o jignire, asta cred eu, altfel nu-ti inteleg logica. Sunt cladiri si de 800 de metri inaltime!

Spuneai in alt post ca daca erau in alta tara gaseau o solutie si nu mai recurgeau la gestul sinucigas... Inteleg, din logica si cunostiintele tale, ca oamenii se sinucid doar in Romania!? Ei bine, afla ca romanii nu sunt in topul sinucigasilor, suntem chiar sub media europeana. In Japonia, de exemplu, e o padure in care oamenii vin doar sa se spanzure. Unii vin in concediu, altii vin de la mii de km. Asta nu e efort? Sau doar urcatul scarilor ti se pare efort?

• Like 1
Postat

"Nu avea de unde sa cada liber 7 secunde."

De unde le scoti??? Citeste prima postare, scrie undeva ca s-a intamplat in Romania? Spuneai sa tragem concluziile, ei bine, eu cred ca n-ai urcat mai mult de 10 etaje cu liftul. Nu e o jignire, asta cred eu, altfel nu-ti inteleg logica. Sunt cladiri si de 800 de metri inaltime!

Spuneai in alt post ca daca erau in alta tara gaseau o solutie si nu mai recurgeau la gestul sinucigas... Inteleg, din logica si cunostiintele tale, ca oamenii se sinucid doar in Romania!? Ei bine, afla ca romanii nu sunt in topul sinucigasilor, suntem chiar sub media europeana. In Japonia, de exemplu, e o padure in care oamenii vin doar sa se spanzure. Unii vin in concediu, altii vin de la mii de km. Asta nu e efort? Sau doar urcatul scarilor ti se pare efort?

Am facut presupunerea ca cei doi sunt români - trebuia s-o scriu clar. Nu admiti presupunerea, nici eu nu mai am interes. 

Românii nu se sinucid in tari straine, nu e matematic adevarat, dar nici departe de adevar. 

Presupunerea ta ca n-am fost in cladiri foarte inalte, urcat cu liftul mai mult de 10 etaje e complet falsa. Dar eu as pune pariu ca n-ai urcat 200 m pe scara verticala a unui turn de combinat. Vazusem deja un filmulet cum se duc In padurea Aokigahara de langa Tokyo (doar dus) cu taxiul. Asta e scump dar nu e efort. Dar, daca un om are ambitie sa urce 200 m pe o scara verticala, este foarte probabil sa renunte la sinucidere. 

Continui sa cred ca amanuntul celor 7 secunde trebuie sa afecteze solutia problemei. 

• Minus 2
Postat

Am facut presupunerea ca cei doi sunt români - trebuia s-o scriu clar. Nu admiti presupunerea, nici eu nu mai am interes. 

Românii nu se sinucid in tari straine, nu e matematic adevarat, dar nici departe de adevar. 

Presupunerea ta ca n-am fost in cladiri foarte inalte, urcat cu liftul mai mult de 10 etaje e complet falsa. Dar eu as pune pariu ca n-ai urcat 200 m pe scara verticala a unui turn de combinat. Vazusem deja un filmulet cum se duc In padurea Aokigahara de langa Tokyo (doar dus) cu taxiul. Asta e scump dar nu e efort. Dar, daca un om are ambitie sa urce 200 m pe o scara verticala, este foarte probabil sa renunte la sinucidere. 

Continui sa cred ca amanuntul celor 7 secunde trebuie sa afecteze solutia problemei. 

Ai facut presupunerea gresita. ;)

Presupune asta:

Cei doi erau neam-prost si-si pusesera in gand sa se sinucida impreuna aruncandu-se in gol de pe cea mai inalta cladire din lume. Lui i se face frica, insa ea sare si dupa 7 sec deschide parasuta.

Care pe care a inselat?!?

De ce oamenilor le place sa complice lucrurile in loc sa le simplifice, nu voi intelege niciodata....nici nu vreau sa inteleg asta! :no2  

• Like 1
  • Minus 17
Postat

Ai facut presupunerea gresita. ;)

Presupune asta:

Cei doi erau neam-prost si-si pusesera in gand sa se sinucida impreuna aruncandu-se in gol de pe cea mai inalta cladire din lume. Lui i se face frica, insa ea sare si dupa 7 sec deschide parasuta.

Care pe care a inselat?!?

De ce oamenilor le place sa complice lucrurile in loc sa le simplifice, nu voi intelege niciodata....nici nu vreau sa inteleg asta! :no2  

Ai dreptate, orcât ar pretinde, neamurile proaste nu se sinucid in final. 

Pentru o astfel de problema nu scapi fara presupuneri. De ce am presupus ca-s români? Pai ce, ma pricep eu la psihologia japonezilor care au o traditie in sinucidere si onoare? Fireste ca fiecare care a postat a facut anumite presupuneri: 

- de exemplu Nobel presupune ca au avut o relatie mai lunga de 3 ani si ca ea nu numai ca nu e muta, dar e si catza - cunosc femei care nu sunt catze

- in afara problemelor externe, tu presupui si probleme de cuplu - ea are o minte diabolica, dar nu suficient de desteapta ca ea nu recurga la un salt riscant

- apoi presupui ca-s neamuri proaste... 

Si eu ma simt ca un papagal pe forum incercand sa justific iubirea dintr-un cuplu normal, in ciuda unor aparente care ar demonstra tradarea. El nu avea cum sa treaca cu vederea parasuta din spinarea ei. Ma simt nevoit sa ma autocitez:

Eu inteleg ca parasuta el i-a montat-o femeii, dandu-i sansa sa se razgandeasca, fiind ca el nu i-a cerut si ei sacrificiul. Se considera doar el vinovat. Ea a primit parasuta doar la insistentele lui, dar convinsa ca nu o va folosi. Dupa ce-au numarat pana la 3, el a observat copacii langa cladire si a inteles ca vor esua. Ea a sarit, a ramas agatata in crengi, era zgomot, creanga a inceput sa se rupa si a deschis (cat s-a putut) parasuta ca semn ca este inca in viata si ca el sa nu mai sara. Poate ca el ar fi reusit sa moara dupa salt si ea nu suporta ideea asta (el mort si ea sa se sinucida din nou). Dupa ce ea a iesit din spital, au renuntat si la sinucidere... 

Povestioara mea:

- se aplica (si) la Românica

- explica cele 7 secunde

- explica ci de ce el n-a fost surprins de ce avea ea in spate 

- are happy-end 

- e o poveste de dragoste adevarata, a unui cuplu fara tradari - sau chestia asta chiar deranjeaza si nu m-am prins ?

• Minus 2
  • Oras:Jamaica
  • Oras:Jamaica
Postat

Sau aşa:

Ea însăşi era o paraşută, o zdreanță zburătoare, iar el un bețiv ordinar, incapabil de a-şi respecta promisiunile făcute şi deciziile luate. :)

Postat

Sau aşa:

Ea însăşi era o paraşută, o zdreanță zburătoare, iar el un bețiv ordinar, incapabil de a-şi respecta promisiunile făcute şi deciziile luate. :)

"Draga mea,omoara-ma dar am uitat !  Cand am vazut cum arata lumea de sus, toata "panarama" aia superba, am uitat complet de discutia aia veche cu ... aruncatul de sus ! Vedeam cum te-ai aruncat, si nu intelegeam nimic ! Tu stii cate am pe cap.. realmente am uitat !"

Da ! Prefer un "betiv ordinar, incapabil de a-si respecta promisiunile si deciziile luate" decat unul mai fricos ca o muiere !

• Minus 2
Postat

"Draga mea,omoara-ma dar am uitat !  Cand am vazut cum arata lumea de sus, toata "panarama" aia superba, am uitat complet de discutia aia veche cu ... aruncatul de sus ! Vedeam cum te-ai aruncat, si nu intelegeam nimic ! Tu stii cate am pe cap.. realmente am uitat !"

Da ! Prefer un "betiv ordinar, incapabil de a-si respecta promisiunile si deciziile luate" decat unul mai fricos ca o muiere !

Gata, de maine ma apuc sport: sticlism, halbere si coniac-canoe

• Like 1
Postat

Cum merge antrenamentul? La sticlism viteza ma refer.

Eu nici macar de asta nu m-am apucat, am ramas la "aruncarea cu privirea" 

• Minus 2

Postat

Cum merge antrenamentul? La sticlism viteza ma refer.

Eu nici macar de asta nu m-am apucat, am ramas la "aruncarea cu privirea" 

incep un antrenament scurt cu cutiile (dozele)

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.