Sari la conținut

Sarbatori cu bine!

Postări Recomandate

• Oras:altundeva
Postat

~ polologia veganului ~

- Admit ca individul o fi avand matzul asa mai lung, ca de capra. 

- Din atitudine, nu-mi pare crestin, si de aici intrebarea de ce-ar vrea sa reformeze o astfel de religie. Unul singur a reusit, acum doua mii de ani. (Luther, Calvin n-au modificat decât chestii organizatorice.) Se simte individul in cauza ca si cum ar fi in pielea lui Iisus ?  :thinking

- Fireste ca omul modern exagereaza cu hrana. Dar fara proteine animale nu-l vad prea bine pe acest individ peste câtiva ani in conditiile solicitarilor moderne. Multumesc machucambo pentru mesajul acestui individ, te-as ruga sa nu-l uiti si sa ne spui despre el si peste câtiva ani. Banuiesc ca are spiritul atât de liber incat nu ii va fi deloc rusine sa-si schimbe ideile  :rax2 Pâna atunici ii trimit din tot sufletul Drum bun la intoarcere spre Vega !

• Minus 2
  • Oras:Romania
Postat

- Admit ca individul o fi avand matzul asa mai lung, ca de capra. 

- Din atitudine, nu-mi pare crestin, si de aici intrebarea de ce-ar vrea sa reformeze o astfel de religie. Unul singur a reusit, acum doua mii de ani. (Luther, Calvin n-au modificat decât chestii organizatorice.) Se simte individul in cauza ca si cum ar fi in pielea lui Iisus ?  :thinking

- Fireste ca omul modern exagereaza cu hrana. Dar fara proteine animale nu-l vad prea bine pe acest individ peste câtiva ani in conditiile solicitarilor moderne. Multumesc machucambo pentru mesajul acestui individ, te-as ruga sa nu-l uiti si sa ne spui despre el si peste câtiva ani. Banuiesc ca are spiritul atât de liber incat nu ii va fi deloc rusine sa-si schimbe ideile  :rax2 Pâna atunici ii trimit din tot sufletul Drum bun la intoarcere spre Vega !

craiule, cu tot respectul , dar mitul proteinei animale a cam fost spulberat ....desigur asta deranjeaza mult marile industrii , iar gustul,traditia,comoditatea ,obiceiul nu-i "lasa" oricum pe oameni( majoritatea ) sa renunte ..

Postat

In ziua de azi se impune reducerea semnificativa a consumului de carne, dar excluderea completa este un pericol. Eu am aflat de cazuri care au renuntat sa fie vegani.

Sigur, vin din spate alte mituri si alte industrii (fructe si plante care culmea si-au gasit sa creasca in special in America), tot felul de suplimente alimentare ca se ne dezobisnuim cu hrana naturala in favoarea pastilelor. 

Sunt de acord ca si cresterea animalelor nu mai este ce era: mancam carne din animale crescute cu hormoni, din ierbivore crescute cu proteine animale. Dar asta nu inseamna ca o pasare de curte sau un miel de la stâna sau doamne fereste un muschiulet de porc crescut cu porumb musai trebuie sa fie tabu !

Ma uit la indieni, hindusii fiind un fel de vegani si nu imi par in medie un exemplu de sanatate. In schimb japonezii imi par. Ei pe langa orez, alge, soia (tofu) manânca foarte mult peste. Dar pâna si mexicanii au incidenta cancerului mult mai mica decat americanii, se spunea ca din cauza ardeilor iuti  :laugh2 dar eu cred ca din cauza unei cresteri a animalelor mai aproape de cea normala (de productivitate mai mica, nefortata). 

Alegerea momentului campaniei "vegane" arata cat se poate de clar ceea ce se urmareste de fapt. Trebuie sa multumesc din inima partidului si conducatorului iubit care, prin cantitatea semnificativa de "educatie ateist-stiintifica" dinainte de '89 m-a vaccinat (imunizat) definitiv la "boli / inovatii" de genul asta. Pe vremea lor "alimentatia rationala" functiona perfect (nu gaseai carne decat extrem de rar si pe cartela). Daca nu ma insel, a mai picat Pastele de 1mai in 1989. Dar cum comunistii nu suportau ca oamenii sa sarbatoreasca Pastele in tihna (cam ca veganii de azi dar la alt nivel) au amânat (pentru singura data dupa stiinta mea) sarbatorirea zilei de 1 mai. 

• Minus 2
Postat

n-are sens sa dezbatem aici subiectul , ca nu e locul...doar ceva :totusi sunt atatia sportivi de performanta care nu consuma carne ..avem si noi un tip vegan ce a traversat canalul manecii inot si a participat la scurt timp si la maratonul ala de la cercul polar ..ai auzit de el? oricum vei zice ca e o exceptie ...dar iti mai zic o gramada ...

http://www.prosport.ro/sport-life/special/andrei-rosu-primul-roman-care-a-traversat-inot-canalul-manecii-14513081

ca sunt multi ( fraieri ) care vor sa fie vegani ca " asa e moda " sau ca asa e trendy ...si asta e drept .

astea sunt discutii fara final ...fiecare cu parerea lui ..:) asa ca punem punct subiectului

Postat

n-are sens sa dezbatem aici subiectul , ca nu e locul...doar ceva :totusi sunt atatia sportivi de performanta care nu consuma carne ..avem si noi un tip vegan ce a traversat canalul manecii inot si a participat la scurt timp si la maratonul ala de la cercul polar ..ai auzit de el? oricum vei zice ca e o exceptie ...dar iti mai zic o gramada ...

http://www.prosport.ro/sport-life/special/andrei-rosu-primul-roman-care-a-traversat-inot-canalul-manecii-14513081

ca sunt multi ( fraieri ) care vor sa fie vegani ca " asa e moda " sau ca asa e trendy ...si asta e drept .

astea sunt discutii fara final ...fiecare cu parerea lui .. :) asa ca punem punct subiectului

Bravo lui Andrei Rosu!  A invatat si cum sa evite pericolele care-l pandesc pe raw-vegan.

http://www.andreirosu.org/2014/02/5-pericole-penru-sportivii-vegani-si-cum-le-putem-evita/

Eu voi urmari subiectul .

Asta sa fie explicatia de ce Românica avea mult mai multe rezultate sportive remarcabile pe vremea

"alimentatiei rationale" ?  :laugh2

@vanessa31 de 1000 de ori cu framântare sau fara framântare ?

• Like 1
  • Minus 2
  • Oras:Ucea
  • Oras:Ucea
Postat

astea sunt discutii fara final ...fiecare cu parerea lui ..:) asa ca punem punct subiectului

Creca ai înțeles pe lângă... Din partea me poate să mânce bile de rulment în ulei de motor, dacă asta-i calea spre fericire. E vorba despre aritudine, ceva gen "să vă stea-n gât"...

• Like 2
  • Minus 2
Postat

Decât să gătesc trei ore un miel la cuptor sau să frământ la cozonaci, prefer de o mie de ori să stau capră!

:) o scumpa vanessa, este?

• Oras:bucharest
  • Oras:bucharest
Postat

Decât să gătesc trei ore un miel la cuptor sau să frământ la cozonaci, prefer de o mie de ori să stau capră!

Buna.Asa gandesti tu.Si cum gandesti tu,gandesti bine.

Sunt femei casnice si sunt femei destepte,care isi permit sa cumpere gata preparate.

Sunt barbati cu traditii care vor sa isi vada nevestele la cratita si sunt barbati care.....

• Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti
Postat

Buna.Asa gandesti tu.Si cum gandesti tu,gandesti bine.

Sunt femei casnice si sunt femei destepte,care isi permit sa cumpere gata preparate.

Sunt barbati cu traditii care vor sa isi vada nevestele la cratita si sunt barbati care.....

Să nu mă înțelegi greșit, mie chiar îmi face plăcere să gătesc. Numai că preparatele astea pascale durează o mie de ani, așa că prefer să le facă altcineva.

Și al meu mă vrea la cratiță, dar doar în șorțuleț.

• Like 3
  • Minus 3

• Oras:Bucuresti , Unirii-Calea Vitan
  • Oras:Bucuresti , Unirii-Calea Vitan
Postat

Buna ziua,dragii mei! Revin in acelasi topic ptr ca,iata se apropie Craciunul si vreau sa va urez toate cele bune....suflete pline de lumina si caldura,impliniri de tot felul! Craciun fericit tuturor!

• Like 5

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...