Sari la conținut

HATERUL VERII

Postări Recomandate

Vizitator stau de sase
Reputație: 0

Cele mai noi reguli gramaticale nu mai statuează obligativitatea separării substantivelor la vocativ de restul cuvintelor. În acest sens: DEX 2016 DOOM vol. 2 pag. 1012 (reguli privind utilizarea virgulei).

În lucrările ceva mai vechi (de exemplu: Ștefania Popescu - Gramatica practică a limbii române) era precizat expres că substantivele la vocativ  se despart prin virgulă.

Aspectele privind gramatica evoluează (nu neapărat într-o direcție bună). Atâta timp cât "aristocrația academică" a ridicat la rang de corectitudine "niciun", "nicio", nu văd care este problema.

Nu te prinde atitudinea bolșevică.

Lacheule!

Repeta cu voce: "Salut picon" ( exact cum -gresit-ai scris) si o sa sesizezi o mica pauza intre cele 2 cuvinte, ei bine, pauza aia inseamna ca trebuie sa pui virgula( nu se pune daca esti balbait).

Dupa logica ta, nu ti se pare ca imnul nostru, incepand de la titlu: "Desteapta-te ( virgula), romane?" , e stricat? Sau jocurile copilariei, gen "Nu te supara, frate!"

• Like 3
Link spre comentariu
  • Oras:ARK OF THE COVENANT
  • Oras:ARK OF THE COVENANT

Repeta cu voce: "Salut picon" ( exact cum -gresit-ai scris) si o sa sesizezi o mica pauza intre cele 2 cuvinte, ei bine, pauza aia inseamna ca trebuie sa pui virgula( nu se pune daca esti balbait).

Dupa logica ta, nu ti se pare ca imnul nostru, incepand de la titlu: "Desteapta-te ( virgula), romane?" , e stricat? Sau jocurile copilariei, gen "Nu te supara, frate!"

corect e Nu, t-e s-upar-a fra-te

• Like 1
Link spre comentariu
  • Oras:pretutindeni
  • Oras:pretutindeni

A fost aPsent la orele dã scris, el, e cu oralu'...obãrmaistãr :))

• Like 4
  • Minus 2
Link spre comentariu
Vizitator
Reputație: 0

O sa fiu sincer aici: sper sa nu ajung niciodata "mare" ca voi. :)

Sincer iti spun si io :)

n'ai cum :)

• Like 4
  • Minus 15
Link spre comentariu
  • Oras:Locatie
  • Oras:Locatie

Sincer iti spun si io :)

n'ai cum :)

Multumesc mult de tot!:)

• Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:drgyytnmdsegxf

Colega, te legi de chestii inutile. Ți-am mai zis, atitudinea bolșevică nu te prinde.

Niciun și nicio au ajuns să fie variante corecte, deși nu sunt de acord. Din punctul meu de vedere corect este: nici un și nici o. Academia română este de altă părere și, vrem sau nu, trebuie să respectăm opinia "specialiștilor". La fel stă treaba cu virgula care desparte substantivele la vocativ. Eu consider că ar trebui virgulă, "specialiștii" sunt de altă părere. Voi respecta opinia, fie că-mi place sau nu.

Intră într-o librărie, caută DEX 2016 DOOM vol. 2, pag. 1012 și o să te convingi că folosirea virgulei în această ipoteză nu mai este necesară.

Toate bune!  :beex2

• Like 1
  • Minus 1
Link spre comentariu

Traducere: Treci de partea noastra, in sleahta lacheilor! :)

Nu este cazul. Nu sunt în nicio tabără. Nu am nevoie de aplaudaci pentru a susține o idee, fie ea bună sau rea. Asta înseamnă, spre deosebire de Zorro, să ai "verticalitate și demnitate".

Noroc!  :beex2  Merge de minune o bere rece pe căldura asta :)

Nu vă mai certați!

• Like 1
  • Minus 1
Link spre comentariu
  • Oras:In inima femeilor
  • Oras:In inima femeilor

daca vede Betty topicul, sigur te pune pe lista neagra !  :laugh2  :laugh2  :laugh2

cred ca eu am fost trecut pe lista neagra, dar la cati sunt trecut pe lista mai conteaza Betty ?

• Like 1
  • Minus 3
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...