Sari la conținut

Cu cine intenționați să votați la alegerile parlamentare?

61 membri au votat

1. 1. Cu cine votezi?

Postări Recomandate

• Oras:Lost in the wind
Postat

Raman asa: UDMR, ANR si PER. Plus ceva independenti.

Exista, pentru fiecare dintre partide, un nucleu dur de sustinatori, care se prezinta la vot chiar daca e zapada de un metru pe strazi/ulite. Acestia nu au nevoie sa fie mobilizatie, ies singuri la vot. Mai sunt unii care se activeaza in urma unor lozinci de genul celor pe care le posteaza @marian cristescu (care nu pare sa aiba curajul unor opinii in dezbatere, dar e foarte activ in copy-paste tampenii) si care voteaza cu X pentru a-l impiedica pe Y. Altii, desi simpatizeaza o anume formatiune politica, prefera sa stea acasa si sa spuna ca votul lor nu conteaza (si, statistic vorbind, AU dreptate). Numai ca, daca numarul lor e foarte mare, suma voturilor lor conteaza. Fiecare partid care esueaza in a fi aproape de alegatorii sai potentiali mai are la dispozitie indemnul acesta: "hai la vot, pentru ca altfel le permiti celorlalti sa ajunga la putere" (de parca ar sti cu certitudine cu cine simpatizeaza cei care stau acasa).

Mariane, de cand exista PSD?

Totusi mi se pare o alta manipulare grosolana si pare ca totusi incet incearca s-o duca in directia "nu votam partide mici" !

E de cacat faptul ca exploateaza orice idee cat de mica, spre exemplu azi am vazut share la o postare a unui baiat care zicea ca el nu voteaza duminica pentru ca e zi sfanta, bla, bla ! Evident ca niste persoane au reactionat destul de vehement ! In realitate, daca faceai un mic efort sa intri pe pagina aluia, constatai urmatorul fapt: omul e prin ceva tara exotica cu gagica-sa si probabil il doare fix in fata pwlii dee alegeri, in plus canci postarea cu pricina !

• Like 1
  • Oras:Over the rainbow
  • Oras:Over the rainbow
Postat

N-aș vota A.N.R. la mine în județ. Sunt niște traseişti care au fost pe la mai toate partidele de mai sus :)

Încă nu m-am hotărât între P.V. și P.E.R.

La tine, in Jamaica, nu stiu ce partide mai ai disponibile. :)

Totusi mi se pare o alta manipulare grosolana si pare ca totusi incet incearca s-o duca in directia "nu votam partide mici" !

E de cacat faptul ca exploateaza orice idee cat de mica, spre exemplu azi am vazut share la o postare a unui baiat care zicea ca el nu voteaza duminica pentru ca e zi sfanta, bla, bla ! Evident ca niste persoane au reactionat destul de vehement ! In realitate, daca faceai un mic efort sa intri pe pagina aluia, constatai urmatorul fapt: omul e prin ceva tara exotica cu gagica-sa si probabil il doare fix in fata pwlii dee alegeri, in plus canci postarea cu pricina !

Partidele "mici" au stat cu mana in san si s-au trezit ele sa ne spuna ca trebuie sa fim responsabili, sa ne pese etc. Cand? Acum, in preajma alegerilor. Unde au fost in ultimii ani? Pe nicaieri. Asa ca, sa ma scuteasca...

Cat despre manipulare, bine ai venit pe lume! Se practica la scara uriasa si nimeni nu e ferit in intregime de ea. Pe mine ma distreaza cat de usor sunt manipulati tocmai aceia care se socotesc destepti.

• Like 2
  • Telefon: raffaello1709
  • Oras:Terra
  • Telefon: raffaello1709
  • Oras:Terra
Postat

Mi se pare topicul potrivit sa pun o intrebare:

Eu unul, recunosc, nu am pierdut prea mult timp, mai exact aproape deloc sa ma documentez in legatura cu candidatii sulii, dar, in ultima vreme se bate foarte tare moneda pe chestia cu "daca nu votezi, fura ei votul" si mai nou "daca anulezi votul, castiga fix aia de nu vrei tu".

Intrebarea ar fi: Oare cum plm, ne fraieresc cu faza asta, ca sigur ne fraieresc cumva ?

Se pare ca una din sursele de voturi suplimentare este chiar punga cu voturi anulate. La finalul numaratorii cei care numara ( reprezentantii partidelor din respectiva circumscriptie) isi impart procentual intre ei voturile anulate.

• Like 3
Postat

La tine, in Jamaica, nu stiu ce partide mai ai disponibile. :)

Partidele "mici" au stat cu mana in san si s-au trezit ele sa ne spuna ca trebuie sa fim responsabili, sa ne pese etc. Cand? Acum, in preajma alegerilor. Unde au fost in ultimii ani? Pe nicaieri. Asa ca, sa ma scuteasca...

Cat despre manipulare, bine ai venit pe lume! Se practica la scara uriasa si nimeni nu e ferit in intregime de ea. Pe mine ma distreaza cat de usor sunt manipulati tocmai aceia care se socotesc destepti.

Stiu ce inseamna manipularea, vroiam sa inteleg, fix mecanismul asta, folosit acum spre a proceda in consecinta !

Consider ca impartasirea unor pareri cat mai diferite, te ajuta sa intelegi mai bine si chiar mi-am creionat o parere !

Se pare ca una din sursele de voturi suplimentare este chiar punga cu voturi anulate. La finalul numaratorii cei care numara ( reprezentantii partidelor din respectiva circumscriptie) isi impart procentual intre ei voturile anulate.

Mda, posibil, dar eu cred ca se duc intr-o singura directie, deoarece impartite nu ar avea vreo influenta, eventual pentru cei mici !

• Oras:Jamaica
Postat

Baremul de 5% e o prostie. Imaginați-vă un parlament în care locurile celor care nu au votat sau ale celor care nu fac "baremul" rămân goale, conform procentelor. Rămâne o mână de decidenți pentru o tara întreagă. Acum e exact la fel, doar ca oile acelea sunt clonate pe locurile rămase. Sinistru!

Postat

Sfatul meu e să votați cu cine simțiți că vă reprezintă, nu cu cine credeți că va câștiga. Nu e ca la cursele de cai, unde pariezi pe calul care crezi că va câștiga. E mai degrabă ca la însurătoare, alegi pe cea care ți-e în suflet.

• Like 3
  • Oras:fara
  • Oras:fara
Postat

https://scontent.fomr1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/11219526_997780306928037_5664551054490624387_n.jpg?oh=4bc4312e2a201d734436909e2c17dccd&oe=58BC357B :laugh2

• Like 2
  • Minus 18
  • Oras:Miami FL
  • Oras:Miami FL
Postat

Votati nu stati acasa si faptul ca nu votati se contabilizeaza. Cum unde la ciuma rosie!

• Like 1
Vizitator worldoftanks
Reputație: 0
Postat

Pentru prima oară nu se poate vota decât în localitatea de domiciliu. O anomalie legislativă care ne îngrădeşte dreptul constituțional la vot. O dispoziție legală neconstituțională.

Foarte mulți dintre cei care muncesc în Bucureşti (doar ca exemplu) nu au domiciliul aici.

Este evident că prezența al vot va fi foarte scăzută. Orice comentariu este de prisos.

• Like 4
  • Minus 1

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...