Sari la conținut

sarmale si rapandule

Vizitator worldoftanks

Postări Recomandate

Postat

Mi-ai adus aminte de una dintre savuroasele povestiri ale lui Ricardo Güiraldes:Am s-o redau aici – e destul de scurtă.

(Pe ăștia care suferă de ADHD îi sfătuiesc să se abțină; să nu citească un text care le excede intelectul... dacă au; dacă nu... pot să citească și ei, dar pe răspunderea lor.)

Iată povestirea:

Milă

Încă sub impresia recentei discuții, legănat de viziuni lăuntrice, mă cuprindea somnul, în timp ce mă întorceam spre casă lăsîndu-mă dus pe unde mă purtau picioarele.

Case noi și joase, strada cu pavajul răvășit de tortura zilnică a mașinilor enorme, trotuare înguste pline de hîrtoape, nimic nu-mi atrăgea atenția, cînd zvonul unei voci plîngărețe ajunse la mine prin noaptea luminată palid de o bucată de lună muribundă.

Asta mă făcu să înțeleg că drumul era periculos. La colț, prăvălia aceea luminată îndoielnic de lumina roșiatică a cîtorva becuri cu gaz era știută ca locul de întîlnire al bețivilor și al cartoforilor trișori.

Ceea ce auzeam eu venind din față, ca o ceartă, trebuie că era vreun sfîrșit de partidă. Scosei revolverul de la brîu, îl ascunsei, fără să-i dau drumul din mînă, în buzunarul mare de la pardesiu, și trecui strada să aflu cauza conflictului.

Mă apropiai cu grijă. Disputa pășise pe „calea faptelor”, fiindcă cel mai solid căra niște lovituri puternice, fără să se uite unde dă, celuilalt care mi se păru că e cocoșat.

Tot sîngele meu de Don Quijote clocoti într-un singur impuls și cu degetele încleștate pe mînerul armei, jurai să intervin cum se cuvenea.

Bruta era imensă. Cînd se simți apucat de braț, încetă să-și mai legene piciorul, care, cu indiferență de pendul, circula între punctul de plecare și dosul victimei.

Mă privi cu mînie, dar expresia i se schimbă brusc în respect. Și eu îl recunoscusem, dar asta nu-mi micșoră îndreptățita supărare.

- Nu ți-e rușine să zdrobești așa un nenorocit care nu se poate apăra?

- Dac-ai ști dumneata, băiete, ce lighioană e asta! și îl privi din nou cu ciudă.

- Oricum ar fi, nu dai așa într-un om ca el.

Ascultător, se lăsă condus de braț pînă la magazin, unde intră sub pretextul unei întîlniri cu „elemente noi”.

Eu îmi urmai drumul către casă. Traversai bulevardul și mă înfundai din nou într-un zigzag de străduțe întunecoase.

Păstrai arma, inutilă acum, și în timp ce nervii mi se potoleau, mă gîndii la bătăuș. Cañita – un flăcău căruia îi plăcea băutura, năvalnic, pe care taică-meu îl folosea în momentele critice ale alegerilor. Curajos pînă la inconștiență; simplu, ascultînd de ordinele noastre; și doar noi puteam să ne purtăm cu el cum doream, fără să se revolte.

Îmi aminteam de o întîmplare nu tocmai îndepărtată. La niște alegeri, într-o suburbie, l-am pus să sechestreze un președinte de comitet care ne încurca. Îmi amintii ziua aceea de agitație politică, străzile drepte și pămîntoase, prispa bisericii coloniale. Amănuntele mi se conturau în memorie și savuram îndrăzneala răutăcioasă a lui Cañita al nostru, cînd simții din spate o lovitură de ciomag în cap și toate amintirile mi se învălmășiră.

- Am să-ți arăt eu, nenorocitule... și loviturile plouau și glasul continua: O să vezi dacă știu sau nu să mă apăr și pe urmă să te mai apuci să aperi lumea car nu-ți cere ajutor și să faci pe viteazul, zicînd că nu trebuie să dai în nenorociți...

Loviturile se întețeau o dată cu insultele... Și cît a durat toată povestea și cum s-a terminat, îmi amintesc foarte vag.

Rinan, am o curiozitate, ce găsești savuros in povestioara asta?

• Like 3
  • Oras:Ucea
Postat

Nu, niciun pericol, mai ales pentru voi, javrele.

E-n evoluție normală. După ce a avut perioada lui de glorie - o tempora - își duce și el bătrînețele, în simbioză cu liota de boșorogi care s-au aciuit aici, ca la azil.

Nicăieri nu-i mai bine ca-n duhoarea voastră, nu-i așa, pestilențialilor?

O înjurătură mai acătării nu știi și tu, bă, prăpăditule? Te-ai chinuit să scrii atâta, pentru ce? Că-i clar că ești la fel de imbecil.

• Like 1
  • Minus 2
  • Telefon: [email protected]
  • Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter.
  • Telefon: [email protected]
  • Oras:Traind printre panarame si cretini fomisti fara pic de caracter.
Postat

O înjurătură mai acătării nu știi și tu, bă, prăpăditule? Te-ai chinuit să scrii atâta, pentru ce? Că-i clar că ești la fel de imbecil.

......................

Daca rinan si miskine sunt mai sensibilosi din fire, ca si asa m-ai facut mai devreme cacat, hai ca 'ma' risc io sa-ti bag pula pe gatul ala de magraon nespalat, daca tot vad ca te mananca-n cur cacatu' uscat, 

.......................

....în Thailand (una dintre cele mai infecte țări de pe mapamond) ....

......................

Bai papagalule tuciuriu, tu esti cretin patologic sau complet sifilitic ? 
  Cum sa zici ma ca Tailanda este una dintre cele mai infecte tari din lume, ma handicapatule, cand au turisti intr-un an, cat a avut rrromanica in ultimii 25 de ani, fiind printre primele 20 economii din lume ?
 Ti-ai dreaq de tarani fomisti si prosti fugiti de-acasa, pripasiti sau adusi cu japca de nea nicu prin Bucuresti de la coada vacii, care v-ati facut pasaport doar ca sa va duceti la munte sau pe litoral, cu parizeru, ceapa, rosiile si branza dupa voi in portbagaj, sau sa va rupeti matzu-n voi pe all foamea inclusive la bulgari cu tot felul de rahaturi de mancaruri expirate si bautura contrafacuta.
 Bai turbatule, faptul care are si zone extrem de comerciale napadite de turisti nu o face infecta, bai retardatule, ca asa infecte sunt si tigania si mizeria bucurestiului, alea 3 castele si 5 biserici goale, prafuite care stau sa cada, si valea prahovei, si mamaia, si costinestiul, si vama veche, prostul satului care esti.
 'Va-in capatanile alea seci de tractoristi tuciurii, cacanari si xenofobi cu civilizatia voastra de vaslui, ferentari, balta alba si chitila, in care inca mai vezi tigani cu cotiga, coviltiru si magaru prin interesectii si voi mancati rahat de altii, ce jecmaniti si furati turistii direct din aeroport pe unde-i prindeti, de ne faceti de ras pe toti.
  Toti prostii au ajuns eruditi pe gugal cu poze, bai spaima prostilor, rrromanii hoti, bisnitari, talhari, proxeneti si prostituatele lor au ajuns sa fie spaima europei si a lumii, nu tailandezii sau tailandezele.
  Culmea ipocriziei, tiganii veniti din curu/sudul asiei/indiei, au ajuns sa se creada superiori stramosilor lor, ti-ai dreaq de cioroi borati si xenofobi, toata lumea este de rahat, numa voi sunteti de exceptie, ca sunteti intradevar, niste cacati cu motz.
  Stai ca prostii 24/7 p-aici ca niste onanisti tristi sa lingeti pizde-n cur, pe unde barbatii normali la cap le viziteaza doar cu pula, asta daca nu sugeti pulile proxenetilor ca sa va dea si voua sa lingeti o bucata de pizda pe reducere.
  • Like 3
  • Minus 2
Postat

......................

Daca rinan si miskine sunt mai sensibilosi din fire, ca si asa m-ai facut mai devreme cacat, hai ca 'ma' risc io sa-ti bag pula pe gatul ala de magraon nespalat, daca tot vad ca te mananca-n cur cacatu' uscat, 

.......................

......................

Bai papagalule tuciuriu, tu esti cretin patologic sau complet sifilitic ? 

Cum sa zici ma ca Tailanda este una dintre cele mai infecte tari din lume, ma handicapatule, cand au turisti intr-un an, cat a avut rrromanica in ultimii 25 de ani, fiind printre primele 20 economii din lume ?

Ti-ai dreaq de tarani fomisti si prosti fugiti de-acasa, pripasiti sau adusi cu japca de nea nicu prin Bucuresti de la coada vacii, care v-ati facut pasaport doar ca sa va duceti la munte sau pe litoral, cu parizeru, ceapa, rosiile si branza dupa voi in portbagaj, sau sa va rupeti matzu-n voi pe all foamea inclusive la bulgari cu tot felul de rahaturi de mancaruri expirate si bautura contrafacuta.

Bai turbatule, faptul care are si zone extrem de comerciale napadite de turisti nu o face infecta, bai retardatule, ca asa infecte sunt si tigania si mizeria bucurestiului, alea 3 castele si 5 biserici goale, prafuite care stau sa cada, si valea prahovei, si mamaia, si costinestiul, si vama veche, prostul satului care esti.

'Va-in capatanile alea seci de tractoristi tuciurii, cacanari si xenofobi cu civilizatia voastra de vaslui, ferentari, balta alba si chitila, in care inca mai vezi tigani cu cotiga, coviltiru si magaru prin interesectii si voi mancati rahat de altii, ce jecmaniti si furati turistii direct din aeroport pe unde-i prindeti, de ne faceti de ras pe toti.

Toti prostii au ajuns eruditi pe gugal cu poze, bai spaima prostilor, rrromanii hoti, bisnitari, talhari, proxeneti si prostituatele lor au ajuns sa fie spaima europei si a lumii, nu tailandezii sau tailandezele.

Culmea ipocriziei, tiganii veniti din curu/sudul asiei/indiei, au ajuns sa se creada superiori stramosilor lor, ti-ai dreaq de cioroi borati si xenofobi, toata lumea este de rahat, numa voi sunteti de exceptie, ca sunteti intradevar, niste cacati cu motz.

Stai ca prostii 24/7 p-aici ca niste onanisti tristi sa lingeti pizde-n cur, pe unde barbatii normali la cap le viziteaza doar cu pula, asta daca nu sugeti pulile proxenetilor ca sa va dea si voua sa lingeti o bucata de pizda pe reducere.

Mulțumesc pentru răspuns, linge-a-mi-ai turțurii de la cur și brânza de pe pulă, bă, pitic/belit/cretinoid/dement/damblagiu/paranoic.

Căcat nu puteam să te fac io, decât dacă prindeai viață și evadai până apucam să trag apa la budă. Dacă ești una dintre "creațiile" mele, recunoaște sincer.

În rest, cine pula mea crezi că stă să-ți citească delirul?

• Like 2
  • Minus 2
Postat

Bine am zis.

Lachei, rapandule si sarmale.

Treimea sfanta.

Tu ai "zis"...? Nu contează! Tu de care ești?

• Like 1
  • Minus 2
  • Oras:Valhalla
  • Oras:Valhalla
Postat

Tu ai "zis"...? Nu contează! Tu de care ești?

Lasa-l pe el.Il doare,de aia striga ....A lui il doare.

• Like 4
  • Telefon: 0758609361
  • Oras:Bucuresti
  • Disponibila
  • Disponibila
Postat

Mie-mi plac sarmalele

https://aphextwinz.files.wordpress.com/2011/12/slide113.jpg

ce bine arata

mi-ai facut pofta

ia vezi tu, ca nu e momentul de pofte, ca ma napadesc greturile

nebunuleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Vizitator
Reputație: 0
Postat

ce bine arata

mi-ai facut pofta

ia vezi tu, ca nu e momentul de pofte, ca ma napadesc greturile

nebunuleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Anti-greata :) :laugh2 :laugh2 :rax2 :hug1

http://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2016/07/reteta-tort-de-ciocolata-cu-banane-620x391.jpg

• Like 2
  • Disponibila
  • Disponibila
Postat

Anti-greata :) :laugh2 :laugh2 :rax2 :hug1

http://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2016/07/reteta-tort-de-ciocolata-cu-banane-620x391.jpg

bunicel

dar prefer un kg de portocale sau lamai

• Disponibila
  • Disponibila
Postat

Mars ma in pizda matii de fomist

cine e in poza?

Vizitator
Postat

cine e in poza?

Nu-ti bate capul, nu are rost...

• Like 2
Vizitator
Postat

Daca iti bagi ardeiul ala in cur,iti dau 10 lei.

PROMIT!

Parinte, da' ce "gusturi" in Post ... LoL :slap2 :slap2 :slap2 :cry2 :cry2 :eek :ewpu :laugh2 :laugh2 :laugh2

• Oras:X.
  • Oras:X.
Postat

Protecția datelor personale si discreția, doua concepte violate si abuzate pe nimfomane.com

Acest fapt nu va ramane nepedepsit.

• Like 1
  • Minus 1
Vizitator
Postat

Ardeiul iute face parte din alimentele de post. :pope

:laugh2 :laugh2 :laugh2 :slap2 

• Disponibila
  • Disponibila
Postat

Nu-ti bate capul, nu are rost...

e miskin?!?!

ce moaca aree

• Like 4

• Oras:FALASTOACA
  • Oras:FALASTOACA
Postat

te cam fofilezi mai, pipilica =)) , te cam fofilezi =)) desi stiu ca ti-ar surade ideea suptului moca =)) cred ca te retine ardeiul =)) 

Mamaie,nu fut bunicuțe nici gratis,toată viata am futut doar puiet (18-25 ani) cu doar 3-4 excepții.

Știu ca iti dorești cu disperare sa sugi o pula sfânta din care curge mir. :pope

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...