Sari la conținut

Cine credeti ca sunt mai inteligenti : animalele sau oamenii ?

nobel

Postări Recomandate

• Oras:Valhalla

A venit week endul si am intrat si eu sa deschid un nou topic. =))

Delfinii,Balenele ucigase  se stie comunica intre ele,cantitatea de informatii transmisa intre ele fiind imensa.Cainii pisicile gandesc judeca,

Cine credeti ca sunt mai inteligenti dintre cele doua categorii .

O poveste chinezeasca veche spune ca  ZHunag Zi *  intr-o noapte s-a visat fluture,zburand din floare in floare peste campii,uitand ca a fost vreodata om.

Cand se trezeste ZIhuang Zi realizeaza cu uimire ca este om.

Dar el este oare un om care s-a visat fluture sau este un fluture care se viseaza un om???

Povestea chinezeasca spune ca nimeni nu a putut vreodata sa gaseasca raspunsul la aceasta intrebare .Poate utilizatorii de aici vor gasi raspunsul.

*Maestrul Zhuang Zi a fost un filozof chinez

• Like 2
Link spre comentariu

Ceva topic nou de fazan cand apare ? :)

Lucrez la el in timp ce vorbim cu o echipa de cercetatori..Nu e inca gata, vreau sa fie unul durabil de asta am investit numai in materiale de exceptie dar sunt convins ca in final va fi un reper in domeniul fazanelor.

Link spre comentariu
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila
  • Telefon: 0731670030
  • Oras:București Herăstrău 0731670030
  • Disponibila

Animalele!

De când am văzut recent oameni pe care ii iubesc cum au chinuit animale si nu vreau sa ii mai vad!

• Like 11
  • Minus 13
Link spre comentariu
  • Oras:Bucuresti
  • Oras:Bucuresti

A venit week endul si am intrat si eu sa deschid un nou topic. =))

Delfinii,Balenele ucigase  se stie comunica intre ele,cantitatea de informatii transmisa intre ele fiind imensa.Cainii pisicile gandesc judeca,

Cine credeti ca sunt mai inteligenti dintre cele doua categorii .

O poveste chinezeasca veche spune ca  ZHunag Zi *  intr-o noapte s-a visat fluture,zburand din floare in floare peste campii,uitand ca a fost vreodata om.

Cand se trezeste ZIhuang Zi realizeaza cu uimire ca este om.

Dar el este oare un om care s-a visat fluture sau este un fluture care se viseaza un om???

Povestea chinezeasca spune ca nimeni nu a putut vreodata sa gaseasca raspunsul la aceasta intrebare .Poate utilizatorii de aici vor gasi raspunsul.

*Maestrul Zhuang Zi a fost un filozof chinez

Raspunsul la aceasta "dificila" intrebare este tot cu o intrebare :

Cine pe cine face experimente despre modul lor de gandire  ( animalul sau omul ) ?

• Like 7
  • Minus 5
Link spre comentariu
  • Oras:F

La cat creier are, in raport cu restul corpului, omul ar trebui sa dea niste explicatii foaaarte serioase pentru actiunile sale... Inteligenta nu este atat de simplu de masurat iar de comparat intre specii ma tem ca este ca si comparatia in ceea ce priveste forta: imposibil de facut din motive fiziologice. 

Link spre comentariu

Animalele fac totul din instinct, oamenii gandesc!! Mai mult sau mai putin.

"No one really uses reason", Chris Frith... ANIMALELE NU GANDESC?! P-asta de unde ai scos-o?! Omul nu isi pune ratiunea in slujba instinctelor?! Daca sunt prea multi tributari ai aiurelii numita "liber arbitru", chiar nu mai este cazul sa discutam. 

Link spre comentariu
  • Oras:oriunde
  • Oras:oriunde

Animalele poseda inteligenta, adica sunt capabile sa invete lucruri noi, nicidecum gandesc. Stii experimentul Pavlov??

Ma refeream la faptul ca "oamenii gandesc mai putin" atunci cand fac unele lucruri aiurea fara rost sau sub impulsul de moment.

Link spre comentariu

Animalele poseda inteligenta, adica sunt capabile sa invete lucruri noi, nicidecum gandesc. Stii experimentul Pavlov??

Ma refeream la faptul ca "oamenii gandesc mai putin" atunci cand fac unele lucruri aiurea fara rost sau sub impulsul de moment.

Animalele nu gandesc ???

Am avut caini de vanatoare mai inteligenti decat o gramada de oameni pe care i cunosc

• Like 3
Link spre comentariu

La asta se ajunge cand oamenii sunt informati la gramada, pentru majoritatea celor "educati" in sistemul public informatiile fiind mult prea complicate si complexe in  relatiile cauzale decat poate sustine capacitatea lor de gandire critica: experimentul lui Pavlov adus ca argument pentru incapacitatea animalelor de gandire, confuzia dresajului cu inteligenta (!?!) si in antiteza cu gandirea samd. PS: Iti garantez ca reflexele conditionate se formeaza mai usor la oameni, daca faci experimente in stilul ala. Tov. Nobel, iarta-ma daca nu fac fata emotional la valurile de... naivitate :P care se abat peste mine de fiecare data cand citesc mai multe comentarii. 

• Like 1
  • Minus 6
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members and 1 guest

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...