Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 2, 2020 Postat Decembrie 2, 2020 "Daca nu ai fost niciodata cutremurat pana in adancurile sufletului de o floare deschisa in primavara , poate ca sufletul tau nu va cunoaste nicicand inflorirea." - Audra Foveo
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 2, 2020 Postat Decembrie 2, 2020 "Femeia ne invita intotdeauna s-o privim asa cum vrea ea..."-Mircea Eliade
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 2, 2020 Postat Decembrie 2, 2020 "Unii barbati se poarta cu femeile ca un urangutan cu o vioara."-Honore de Balzac
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 2, 2020 Postat Decembrie 2, 2020 "Marea intrebare, la care nu stiu sa raspund in ciuda a treizeci de ani de studiu despre femei, este urmatoarea: "Ce vrea de fapt o femeie?".-Sigmund Freud
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 2, 2020 Postat Decembrie 2, 2020 "Nu ma intereseaza trecutul. De cate ori ma intreaba cineva cand m-am nascut, spun ca intr-unul din anii trecuti."-Petre Tutea
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 2, 2020 Postat Decembrie 2, 2020 "Un om inteligent este uneori fortat sa se imbete pentru a petrece timpul cu prostii lui."-Ernest Hemingway :laugh2
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Discuția in contradictoriu este buna numai cand se gasesc oameni care sacrifică toate elementele personale si care se inteleg in chip desăvârșit asupra unui lucru: adevarul."- Bernea
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Spune cuiva un lucru adevarat; spune-i direct tot ce crezi nedemn si urat din gândul si fapta sa. Vei culege imediat ura si disprețul. Spune-i minciuni plăcute care să-i satisfacă închipuirea de sine, spune-i vorbe goale, dar catifelate și vei culege sigur dragostea si prețuirea sa."- Bernea Se cuvine să ne întrebăm ce fel de dragoste si cel fel de prețuire...care de fapt se nasc din minciuna?
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Omul cinstit supăra. Omul cinstit incomodeaza...fiindcă sfarmă urâtul din preajma sa."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Omul sincer lovește lucrurile in inima lor si le cucerește. Omul este tare prin aceasta atitudine directa."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Întrebându-l odată avva Arsenie pe un bătrân egiptean despre gândurile sale, altul l-a întrebat văzându-l:– Avva Arsenie, cum de îl întrebi tu pe acest ţăran despre gândurile sale, care ai atâta învăţătură grecească şi de-a Romei?– Învăţătura Romei şi pe cea grecească o am, dar alfabetul ţăranului acesta nu l-am învăţat."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "A mers odată avva Arsenie undeva unde erau trestii şi le clătina vântul. Şi i-a întrebat avva Arsenie pe fraţi:– Ce-i foşnetul acesta?– Trestii sunt.– Cu adevărat, dacă s-a aşezat cineva în linişte şi aude ciripit, inima lui nu mai are aceeaşi împăcare. Cu atât mai mult voi care aveţi foşnetul acestor trestii."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Spuneau despre avva Arsenie şi avva Teodor al Fermei că urau mai mult decât orice slava lumească. Avva Arsenie nu întâlnea cu uşurinţă pe cineva, iar avva Teodor întâlnea, dar era ca o sabie."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Spuneau unii despre avva Agathon că au venit unii la el, auzind că are duh al deosebirii, şi vrând să-l încerce, i-au spus:– Tu eşti Agathon? Am auzit că eşti curvar şi îngâmfat.– Da, aşa e.– Tu eşti Agathon cel flecar şi bârfitor?– Eu sunt.– Tu eşti Agathon ereticul?– Nu sunt eretic.Şi l-au întrebat: spune-ne, de ce ţi-am zis atâtea, şi le-ai primit, şi cuvântul acesta nu l-ai răbdat? – Cu cele dintâi mă prihănesc singur, căci e spre binele sufletului meu; eretic înseamnă depărtarea de Dumnezeu, şi nu vreau să mă îndepărtez de Dumnezeu.
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Mergea odată avva Agathon cu ucenicii lui. Şi găsind unul din ei o păstaie verde, i-a zis bătrânului: părinte, porunceşti s-o iau? iar bătrânul îl privi uimit şi-i spuse: tu ai pus-o acolo? Iar fratele: nu. Atunci răspunse bătrânul: atunci cum vrei să iei ce n-ai pus?"
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "– Cine l-a vândut pe Iosif?A răspuns un frate:– Fraţii lui.– Ba nu – smerenia lui l-a vândut. Căci putea să tăgăduiască şi să spună „sunt fratele lor“ Dar tăcând, din pricina smereniei lui s-a lăsat vândut. Şi smerenia l-a făcut cârmuitor al Egiptului.
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "A zis avva Isidor: am mers odată la piaţă să vând câteva lucruşoare, şi când am văzut că se apropie mânia de mine, am lăsat lucrurile, fugind."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "I-a spus avva Iosif avvei Lot: nu poţi să ajungi călugăr, dacă nu devii ca focul, arzând tot."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "A mai spus avva Pimen: nu locui în locul unde-i vezi pe unii că au pizmă(zêlos, invidie, dar şi întrecere.) pe tine, fiindcă nu înaintezi."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "A mai zis avva Pimen, că a zis avva Amonás: este câte un om care are mereu securea cu el, şi nu izbândeşte să doboare copacul, iar altul, priceput la tăiat, chiar din puţine lovituri dă copacul jos. Şi spunea că securea este discernământul."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Adesea îi zicea ucenicul avvei Sisoe:– Avvo, ridică-te să mâncăm.– N-am mâncat, fiule?– Ba nu, părinte.– Dacă n-am mâncat, adă să mâncăm."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 3, 2020 Postat Decembrie 3, 2020 "Avva Isaia a fost intrebat– Ce este mânia?– Vrajbă, minciună şi neştiinţă."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 4, 2020 Postat Decembrie 4, 2020 "A spus avva Ilie, al diaconiei: La ce foloseşte dragostea, acolo unde este mândrie?"
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 4, 2020 Postat Decembrie 4, 2020 "Un frate s-a dus la avva Ilie sihastrul din chinovia peşterii avvei Sava şi i-a zis:– Avvo, spune-mi un cuvânt.– În zilele părinţilor noştri erau iubite aceste trei virtuţi: neaverea, blândeţea şi înfrânarea; acuma stăpânesc între monahi lăcomia de averi şi de mâncare, ca şi obrăznicia. Păzeşte-le pe care vrei."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 4, 2020 Postat Decembrie 4, 2020 "A mai spus: era odată un monah care locuia într-o peşteră în pustie. Şi i-au spus nişte rubedenii de-ale lui după trup:– Tatăl tău este foarte supărat de boală şi trage să moară, vino să-l moşteneşti.– Eu am murit faţă de lume înainte de el; mort pe viu nu moşteneşte."
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum