Sari la conținut

Picatura de intelepciune

Vizitator ccfdtig

Postări Recomandate

Vizitator ccfdtig
Reputație: 0
Postat

"I-a spus avva Longin avvei Acachie: femeia îşi dă seama că a rămas gravidă atunci când i se opreşte menstruaţia. Aşa şi sufletul îşi dă seama când a primit Duhul Sfânt, când se opresc patimile care se scurg din el. Iar când este în patimi, cum se poate înfumura că este fără patimi? Dă sânge şi ia Duh."

Vizitator ccfdtig
Postat

"Se spunea despre avva Macarie, că dacă venea la el vreun frate, cu teamă, ca la un bătrân sfânt şi mare, nu vorbea cu el. Dar dacă-i zicea un frate, ca şi cum l-ar fi bagatelizat: zi, avvo, când erai cămilar şi şterpeleai sodă şi o vindeai, nu te chelfăneau paznicii? Şi dacă vorbea cineva cu el aşa, atunci vorbea cu drag cu el, orice îl întreba."

Vizitator ccfdtig
Postat

"A zis avva Pafnutie, ucenicul avvei Macarie, că a spus bătrânul: când eram copil, păşteam viţeii cu ceilalţi copii. Ei s-au dus odată la furat curmale. Când au tulit-o, a căzut una de la ei, iar eu am luat-o şi am mâncat-o. De câte ori îmi aduc aminte, stau şi plâng."

Vizitator ccfdtig
Postat

"Un frate a greşit odată la Sketis, şi s-a făcut adunare, au trimis şi după avva Moise, dar el nu voia să vină. Atunci a trimis preotul după el, să-i spună: vino, că te aşteaptă lumea. El se ridică şi veni. Luă atunci un coş ciuruit plin cu nisip, pe care îl căra în spate. Ceilalţi, ieşindu-i în întâmpinare, îi spuseră:

– Ce e asta, părinte?

– Păcatele mele se scurg dinapoia mea şi nu le văd, şi am venit eu azi să judec păcatele altora.

Ei au ascultat, nezicând nimic fratelui, şi îl iertară."

Vizitator ccfdtig
Postat

" Cel mai usor lucru este sa ranesti sufletul cuiva, căci sufletul umbla desculț, si pasii lui culeg toti spinii unei zile" - Gabriel Liiceanu

Vizitator ccfdtig
Postat

"Invata din greselile altora, nu poti trai destul pentru a le face pe toate" - Eleanor Roosevelt

Vizitator ccfdtig
Postat

" Prostii au o scula care le tine loc de inteligenta-siretenia"- Petre Tutea

Vizitator ccfdtig
Postat

"Cel ce este mulțumit nu poate fi distrus niciodata"- Lao Tse

Vizitator ccfdtig
Postat

"Sufletul este ca fierul. Nu poti lucra cu el pana nu l-ai incalzit"- Nicolae Iorga

Vizitator ccfdtig
Postat

"A gandi liber e mare lucru. A gandi corect e si mai mare lucru."
(La intrarea in Univ. Uppsalla)

Vizitator ccfdtig
Postat

"Prietenul adevarat e cel care te sfatuieste bine, nu cel care iti lauda nebuniile. "- Andre Malraux

Vizitator ccfdtig
Postat

"Nimic nu-i poate opri pe oamenii cu atitudine pozitiva. Nimic nu-i poate ajuta pe cei cu mentalitate gresita."-Thomas Jefferson

Vizitator ccfdtig
Postat

"Mania invinge-o prin blandete, raul invinge-l prin bine, pe zgarcit invinge-l prin darnicie, iar pe mincinos prin adevar."-Buddha

Vizitator ccfdtig
Postat

"Bunatatea valoreaza mai mult decat cunostintele, mai mult decat banii, mai mult decat onoarea, pentru persoanele care o poseda. "-Henry Ward Beecher

Vizitator ccfdtig
Postat

“Prietenia e lucrul cel mai greu de explicat. Nu este ceva ce se poate învăța la școală. Dar dacă nu ai învățat ce înseamnă prietenia înseamnă că nu ai învățat nimic.” – Muhammad Ali

Vizitator betterfuck
Postat

Da-i prostului bata, ca-ti da cu ea in cap.

Vizitator ccfdtig
Postat

Din cugetari ale lumii antice:

" Vorbele oricât ar fi de aspre, nu-l supăra pe înțelept, fiindcă stie ca-i sunt adresate spre binele lui"

Vizitator ccfdtig
Postat

"Podoabele inteleptului sunt totdeauna modestia si simplitatea, el e mereu în stare sa accepte binele celor rostite; si cum spiritul meu singur tinde către virtuți, el înclină astfel spre adepții binelui"

Vizitator ccfdtig
Postat

"Cel impulsiv nu va cunoaște niciodată adevarul"

Vizitator ccfdtig
Postat

"Sa dai sfaturi prostului inseamna doar să-l inraiesti. El nu va analiza ceea ce îi spui ci le va lua drept insulte"

Vizitator ccfdtig
Postat

"Pentru cel lacom nu exista priceput sau nepriceput, nici măreț sau rușinos, nici bun sau rau- pentru el exista doar câștig sau pierdere"

Vizitator ccfdtig
Postat

"Virtuțile nu sar in ochi la fel ca viciile"

Vizitator ccfdtig
Postat

"Dacă întâlnești un înțelept care arată defectele si-l dojeneste pe cel ce le are, tine-te după el ca dupa o comoară calauzitoare"

Vizitator ccfdtig
Postat

"Vorba înțeleaptă e ascunsă asemenea smaraldului. O poti gasi chiar si la un sclav"

Vizitator ccfdtig
Postat

"Acela care nu raspunde nici laudei exagerate, nici acuzarii, acela care nu raspunde loviturii cu lovitura, care nu dorește răul celui care l-a supărat, acela este invidiat de zei"

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Navigare recentă   0 members

No registered users viewing this page.

• Creează nouă...