Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 22, 2020 Postat Decembrie 22, 2020 "Cand omul se ingrijeste doar de castigul personal si uita de sentimentul datoriei, aceasta se numeste ticalosie suprema."-Sun Tzu
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 22, 2020 Postat Decembrie 22, 2020 "Cu cei carora le place sa se certe nu se face sa te angajezi in discutie."-Sun Tzu
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 22, 2020 Postat Decembrie 22, 2020 "Teme te de laudele deșarte, invelite în blana vulpii."-Horatiu
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 23, 2020 Postat Decembrie 23, 2020 "Pe locul întâi sta omul care poate da un sfat util; pe al doilea, sta cel care asculta acest sfat; iar acela care nici nu da sfaturi si nici nu se supune sfatului dat de altcineva e un prost."- Titus Livius
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 23, 2020 Postat Decembrie 23, 2020 "Dacă ai promis,fa." - Publius Ovidius Naso
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 23, 2020 Postat Decembrie 23, 2020 "De orice inselaciune e capabil acela obisnuit sa faca din negru alb si din alb negru."-Publius Ovidius Naso
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 23, 2020 Postat Decembrie 23, 2020 "Cand esti in necaz e deja tarziu sa ceri sfaturi."-Publius Syrus
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 23, 2020 Postat Decembrie 23, 2020 "Sa te temi intotdeauna de cel care te-a inselat o data."-Publius Syrus
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 23, 2020 Postat Decembrie 23, 2020 "Cine e bun numai in vorbe, e de doua ori rau."-Publius Syrus
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 23, 2020 Postat Decembrie 23, 2020 "Cine rabda defectele prietenului, le face sa fie si ale sale."-Publius Syrus
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 25, 2020 Postat Decembrie 25, 2020 Ce este sfințirea? "Eliberarea noastră de păcat nu este imediată, ci un proces gradual care seamănă cu creşterea. Prin perseverenţa noastră, curăţirea inimii este atinsă încet şi inexplicabil cu ajutorul harului. Prima oară, mintea este curăţită şi iluminată şi apoi ea recunoaşte esenţa lucrurilor şi nu mai este în înşelare. După ce gândurile noastre sunt folosite corect şi împlinirea poruncilor este săvârşită exact, inima este purificată. Harul dumnezeiesc intră şi rămâne permanenet în om şi îl face cu adevărat purtător de Dumnezeu (teofor). O astfel de persoană, deşi încă trăieşte, a trecut “de la moarte la viaţă”. Aceasta este sfinţirea. "
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 25, 2020 Postat Decembrie 25, 2020 "Să ştiţi că numai oamenii răi se ceartă, oamenii buni nu se ceartă. Să ştiţi că numai oamenii răi se ceartă, oamenii buni nu se ceartă. Un bun şi-un rău nu se ceartă, că cel bun cedează şi cearta-i gata. Zice că erau într-o pustie doi călugări şi tare bine se înţelegeau unul cu altul. Şi unul dintre ei o zis: Hai să ne certăm şi noi o dată cum se ceartă oamenii din lume. Şi celălalt o zis: Hai, da’ eu nu mă ştiu certa. Şi celălat o zis: Hai, că te învăţ eu. Şi l-o învăţat. Zice: Punem între noi o cărămidă şi tu să zici: Cărămida asta-i a mea şi eu o să zic: Ba nu-i a ta că-i a mea, şi din asta se face început de ceartă. Şi aşa or făcut. Primul o zis: Cărămida asta-i a mea. Şi celălalt o zis: No dacă-i a ta, ia-o şi te du cu ea cu tot! Şi n-o mai fost nici o ceartă. Bineînţeles că asta a fost, cum am zice noi acuma, o ceartă artificială, aşa ca o ceartă de scenă, de teatru. Da’ cei care se ceartă nu fac scene de teatru, ci se ceartă aşa cum le vine. Mi-aduc aminte că atunci când eram copil se spunea în familie că şi din pricina sărăciei, şi din pricina necazurilor vin certurile. Şi mi se intamplă şi acum să-mi spună oamenii că se ceartă pentru lipsurile în care trăiesc. Şi eu zic întotdeauna: Bine, dar dacă vă certaţi, le rezolvaţi, treceţi de lipsuri prin ceartă? Şi toţi mărturisesc că nu. Deci, cearta nu e un mijloc de înlăturare a răului, ci e o slăbiciune a celor care se angajează în felul acesta, pentru că nu câştigi nici un ban când te cerţi, nu realizezi nici un avantaj când nu eşti în limitele bunei cuviinţe. Aşa că oamenii trebuie să evite tot ce nu aduce nimic pozitiv, ci aduce multă nemulţumire şi mult negativ în viaţa de toate zilele."
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 25, 2020 Postat Decembrie 25, 2020 Cândva...am scris...😇...de Crăciun. Pentru voi, toti Ma dor ochii, ma dor De durerea lacrimilor Ma dor ochii, ma dor De suspinul inimilor, Maicuta mea draga Coboara-n camara Imi e frig maicuta Aprinde focul, olecuta In durerea ochilor Pe drumul lacrimilor Prin inimi curate Focul strabate. Din inaltul cerului Steaua lumineaza Ochii privesc Steaua, urmaresc. Iata minune, iata ca vine Steaua straluceste In inimi vesteste Astazi coboara… Arde focul, arde In inimi curate, Arde focul, arde In inimi insetate. Ochii, inchisi Lacrimi, suspine Minune mare, Iata ca vine. Vine – se naste Mantuitor in lume. Se-apropie ziua, Celui mai Bun si Milos Mantuitorul Hristos Bucurati-va !!! Ochii, nu mai dor Caci vine Lumina Focul va creste In inimi vesteste Ca astazi se naste A noastra Lumina. Astazi va creste In inimi crestine Rugaciuni depline Bucurie mare Stralucire tare Hristos se naste In inimile noastre.
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Gloatei ii sta in fire sa atribuie cuiva vina pentru orice intamplare"-Gaius Cornelius Tacitus
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Un lucru nu se poate infrange in om: înclinația către femeie"-Grigorie de Nazianz
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Nu cuvintele stârnesc durerea, ci obraznicia si aroganta care ne-au jignit"-Vasile cel Mare
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Nebunii ii urăsc mereu pe înțelepți, ignorantii, pe cei învățați, ticăloșii pe cei curați, stricatii pe cei buni"-Ion Damaschinul
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Cine se mulțumește cu puțin, trăiește o viata fara griji. Cine nu se mulțumește cu puțin, si-si îndreaptă privirile către multe si îndepărtate, fără să se gândească la cauze si consecințe, capătă același lucru ca și mustele: nu le e de ajuns sa zboare peste flori si copaci si se trezesc câteodată strivite de urechile elefantului."-Ion Damaschinul
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Înțeleptul e in stare sa inteleaga chiar si gândurile aproapelui, urmarindu-i comportamentul si atitudinea"-Ion Damaschinul
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Li se făcuse frig maimutelor in iarna aspră, Cand licuriciul s-a aprins cu o văpaie caldă. Sa ne incalzim, adio suferințe grele, Si-au aruncat pe licurici o mână de surcele"
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Dintre cei care sunt lângă tine nu-i recompensa pe aceia care, orice ai face, te lauda, ci pe aceia care te cearta aspru pentru greșelile tale."- Vasile Macedoneanul
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Nu fi leneș si citeste cărțile cele vechi, fiindcă în ele vei gasi cu usurinta ceea ce autorii lor au aflat cu trudă din experienta lor de viata, si vei intelege tot."-Vasile Macedoneanul
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "În mintea strâmbă şi lucrul drept se strâmbă."-Pr. Teofil Paraian
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 Două feluri de manie: Mânia ca păcat – personală, egoistă, prostească, încăpăţânată, ridicolă de cele mai multe ori, izvorâtă din ură, pizmă, nestăpânire de sine, resentiment, necugetare. Mânia legitimă – sfântă, dezinteresată, stârnită de spectacolul sfâşietor al răutăţii dezlănţuite, al strâmbătăţii triumfătoare, al nedreptăţii făcute semenului meu ori semenilor mei sau al ocărârii, al asupririi şi batjocoririi lui ori a lor. Mânia aceasta de-a doua nu e câtuşi de puţin un produs al agitaţiei lăuntrice, al zvâcnetului temperamental, ci e cu totul raţională şi e declanşată dinafară."-N. Steinhardt
Vizitator ccfdtig Reputație: 0 Postat Decembrie 27, 2020 Postat Decembrie 27, 2020 "Creştinismul reprezintă o trecere de la dreptate la dragoste."-N. Steinhardt
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum